Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


«ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ»

 

Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για μια GtoG (government to government) συμφωνία με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρξει συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η ΕΚΤ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΛΟΥΣ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σταθερότητα τόσο του ευρώ όσο και των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρωζώνης. Οι δύο αυτοί στόχοι της δεν συνάδουν τέλεια όπως καθιστά σαφές το πρόβλημα με την Ελλάδα.

EΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο EΡΟΓΛΟΥ

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι θα ζητήσει να τεθεί χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό και ότι όραμά του είναι «η ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στη διεθνή κοινότητα».

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

«Σε διαδικασία προετοιμασίας για να αντιμετωπίσει τη μετατροπή της οικονομικής ασφυξίας σε πολιτική βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν ότι οι πιέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό για τη λήψη σκληρών μέτρων, έχουν στόχο να προκαλέσουν είτε ενδοκυβερνητική κρίση μεταξύ των εταίρων είτε εσωκομματική στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ OUTLOOK ΤΗΣ KΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ S&P

 

Σε θετικές από σταθερές αναβάθμισε τις προοπτικές της Κύπρου η Standard & Poor's, η οποία παράλληλα επιβεβαίωσε το «Β+» για τη χώρα, επικαλούμενη την αναμενόμενη μείωση του κρατικού χρέους.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΤΟ 5,7% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014


Η Ισπανία μείωσε το δημόσιο έλλειμμά της το 2014 στο 5,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της, χάρη στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της οικονομίας, που όμως συνεχίζει να πλήττεται από το πολύ βαρύ ποσοστό ανεργίας.