Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΖΗΤΗΘΗ ΠΛΗΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η “Σύνοδος των Οκτώ” που συγκάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συμφώνησε να κινηθεί στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, προσφέροντας μεγαλύτερη ορατότητα στο - ενίοτε - θολό τοπίο των προθέσεων των εμπλεκόμενων πλευρών.

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ;

 
Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....

Ολοταχώς προς την Ενεργειακή Ενωση οδεύει η Ευρώπη, όπως αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα στην ατζέντα, τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ «ΤΑ ΕΡΙΞΕ» ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

 

Παρέμβαση στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας την αντίφαση που δημιουργεί από την μία πλευρά η αποδοχή ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και από την άλλη οι κατηγορίες ότι όταν λαμβάνει η κυβέρνηση μέτρα για την φτώχεια είναι μονομερής ενέργεια.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι μεταρρυθμίσεις έφεραν τη φτώχεια στην Ελλάδα. Ο τίτλος αυτός δεν προέρχεται από κάποια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά από άρθρο της Die Welt. Είναι το συμπέρασμα της έρευνας που έκανε το γερμανικό Ίδρυμα Hans Böckler.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντιμετώπισε σκωπτικά σήμερα τις επικρίσεις για τον ρόλο της Ρωσίας στην κρίση στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι οι Ρώσοι θα "ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα" τα οποία "προκάλεσαν μόνοι τους", έναν χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

 

Αιματηρή επίθεση με τουλάχιστον δυο νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε σε εστιατόριο στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας. Φόβοι εκφράζονται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, μεταδίδει το Reuters, καθώς η αστυνομία κάνει λόγο για "πολλούς νεκρούς". Σύμφωνα με το BBC, οι δράστες χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ.