Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

 

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη και βασικό μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα Έλενα Παναρίτη. 

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ;

 
       Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....

Μία παραδοσιακή ιρλανδική ευχή λέει: «Ας σηκωθεί ο δρόμος να σε συναντήσει». Τα πράγματα, όμως, δεν έρχονται ποτέ τόσο βολικά και η Ιρλανδία το γνωρίζει αυτό πολύ καλά τα τελευταία χρόνια.

ΗΜΙΡΕΑΛΙΣΜOΣ

 

Ας θεωρήσουμε δύο άτομα. Ο ένας ρεαλιστής, ο άλλος πεσιμιστής. Στις μέρες μας, η πιθανότητα να μπορούσαμε να τους διαχωρίσουμε είναι ελάχιστη, αν όχι αδύνατη. Οι έννοιες των δύο αυτών ιδεολογιών, και κατ' επέκταση των δύο διαφορετικών τρόπων θέασης της ζωής, τείνουν όλο και περισσότερο προς τη σύγχυση.

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ

  

Στο μισό περιορίζεται τελικά ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος σίτισης. Όπως προέκυψε τα λάθος στοιχεία που έδωσαν τόσο η Θεανώ Φωτίου όσο και ο Γιάννης Βαρουφάκης στην επιστολή του προς τον Ντάισεμπλουμ ήταν λάθος. 

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ

 


Νέο... επεισόδιο στην υπόθεση της «κόντρας» Βαρουφάκη-Σόιμπλε με αφορμή τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;

 

Τείνει να αποκτήσει το χαρακτήρα ενός μύθου που μένει μόνο να επιβεβαιωθεί στην πραγματικότητα. Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει κάνει βήμα από την ευρωπαϊκή θέση της, ωστόσο ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπόγειο φλερτ της Ελλάδας με τη Ρωσία. Το BBC ανακινεί το θέμα με ένα ερώτημα που - ουσιαστικά - δεν μπορεί να απαντηθεί αυτή τη στιγμή: Μπορεί η Ευρώπη να χάσει την Ελλάδα για τη Ρωσία;