Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΑ 5,7 ΔΙΣ

 

Με μοχλό πίεσης το χρηματοδοτικό κενό, οι δανειστές επιχειρούν να περιορίσουν τα περιθώρια αυτονομία της κυβέρνησης, με στόχο να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της νέας συμφωνίας.

ΤΟ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ) ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

 

Πάντως οι "ηγέτες" μας (η πλειοψηφία τουλάχιστον) δεν φαίνεται να πιστεύει στην απελευθέρωση.  Δεν είναι τυχαίο που αντικατέστησαν την λέξη «απελευθέρωση» με την νέα διατύπωση, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει, την "επανένωση". 

ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

 

Πριν από τρεις δεκαετίες το αγγλικό ποδόσφαιρο είχε τεράστια προβλήματα με τη βία και παλιά γήπεδα, που δεν είχαν ίχνος ασφάλειας. Δύο μεγάλες καταστροφές τη δεκαετία του '80 μία έρευνα της κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλεια στα γήπεδα, έφεραν ένα πρόγραμμα με στόχο να αλλάξει τα πάντα.

ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ;

 

Κατά πως φαίνεται, αυτή θα είναι η κυβέρνηση, που με ένα σύνολο αλλαγών στην παιδεία, θα δώσει το πράσινο φως ώστε οι μαθητές, σε μία ηλικία που ανθίζουν οι πνευματικές τους ικανότητες, να σταματήσουν την έντιμη προσπάθεια. Ας προχωρήσουμε σε μία λογική ανάλυση, βήμα-βήμα, των εξαγγελθέντων μέτρων και των αποτελεσμάτων τους.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

  

"Σκανδαλώδη" χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, τη νωθρότητα και ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να προστατεύσει αμάχους που σκοτώνονται και εκτοπίζονται από τις εμπόλεμες συγκρούσεις που σπαράζουν τον πλανήτη. Η Οργάνωση, στην ετήσια έκθεση της, χαρακτηρίζει το 2014 "καταστροφική χρονιά".

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

 

Τουλάχιστον 100 νεκροί στο Αφγανιστάν από πτώσεις χιονοστιβάδων. Η χώρα πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία, με βαριές χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χιονοστιβάδες που έχουν καταπλακώσει εκατοντάδες ανθρώπων και σπίτια.