Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΚΟΥΛΟΥΜΑ

 

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα. Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ - Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Όσοι έγκαιρα προειδοποιούσαν ότι το δίλημμα που θα τεθεί με αμείλικτο τρόπο στη νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι «ρήξη ή ταπείνωση», εισέπρατταν από τους θιασώτες του «έντιμου συμβιβασμού» την κατηγορία ότι είναι ιδεοληπτικοί, απογειωμένοι από την πραγματικότητα, καταστροφολόγοι και πάει λέγοντας. Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ωρών δείχνουν αρκετά καθαρά πού βρίσκεται ο ρεαλισμός και πού η φαντασίωση.

ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Ο κ. ΜΠΑΛΤΑΣ

 

Παρ όλο που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στο Eurogroup και τις διαπραγματεύσεις, επιμένω να θυμάμαι το κύτταρο της κοινωνίας, το σχολείο που για άλλη μια φορά με διαφορετικό βέβαια ένδυμα παραμένει ακόμα λάθος στο σχεδιασμό και την υλοποίησή του.

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

 

Οι Έλληνες, έντονα πολιτικοποιημένοι (και πάνω από όλα κομματικοποιημένοι) τα τελευταία 40 χρόνια, παρακολουθούν την επικαιρότητα με μεγάλο ενδιαφέρον σε πρωινά μαγκαζίνο και βραδινά δελτία. Οι μικρότερες ηλικίες το πράττουν τελευταία μέσω social media.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

 

Το Κίεβο και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες υπέγραψαν συμφωνία για την απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου.