Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Τα δύο προσχέδια κείμενα που απέρριψαν διαδοχικά Σόιμπλε και Βαρουφάκης. Τι ζητούν οι δανειστές. Τι απαντά η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που απέρριψε, έπειτα από εισήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Το τελευταίο κείμενο που κατατέθηκε στο χθεσινοβραδινό Eurogroup και ζητούσε, μεταξύ άλλων, από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την ολοκλήρωση και παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με τροποποιήσεις, που πρότεινε η Αθήνα. 

H ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ

 

Οποιοσδήποτε λογικός Έλληνας δεν θα μπορούσε παρά να αισθάνεται υπερήφανος ακούγοντας τα όσα δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον κ. Σόιμπλε. 

ΤΑ «ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ» Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Τις ανησυχίες του για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ευρωπαϊκή ήπειρο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς σε συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Οι Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν «τις επόμενες εβδομάδες» μια χερσαία επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έχοντας την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, δήλωσε την Κυριακή ο Αμερικανός ειδικός συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού, Τζον Άλεν από το Αμάν της Ιορδανίας.

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ 35.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Τουρκία άνοιξε τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της που θα στεγάσει 35.000 άτομα που έφυγαν από το Κομπάνι της Συρίας για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τις κουρδικές δυνάμεις, ανακοίνωσε η εθνική επιχείρηση διαχείρισης φυσικών καταστροφών AFAD.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ

 

Λιγότερο πρόθυμοι εμφανίζονται γερμανοί βουλευτές στο να βοηθήσουν την Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Μίχαελ Φουχς.