Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 

Η προσπάθεια της ΕΚΤ να ασκήσει ευθεία πολιτική χειραγώγηση σε βάρος της Ελληνικής κυβέρνησης σε μία κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, σε συνέργεια με την ευθεία αντιπαράθεση της Γερμανικής Κυβέρνησης, προοιωνίζεται και την σύγκρουση που θα λάβει χώρα στο Eurogroup της 12 Φεβρουαρίου. Εκεί πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση να προωθήσει με σθένος την Ελληνική πρόταση μιάς Πολιτικά Αποδεκτής Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, καθώς η υποχωρητικότητα ή αναδίπλωση θα εκληφθεί ως διαπραγματευτική αδυναμία.

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Η πρόταση που έφερε στην Αθήνα ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών για την Ευρώπη Νταλίπ Σινγκ δεν είναι νέα: πριν από περίπου δύο μήνες, ο κ. Σινγκ είχε βρεθεί και πάλι στην πρωτεύουσα, παρουσιάζοντας τις θέσεις των ΗΠΑ για την επόμενη ημέρα του ελληνικού προγράμματος στην τότε κυβέρνηση.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ

 

Σε “θετικό πνεύμα” κινήθηκε η τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

BLOOMBERG: ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΕ ΤΙΣ ΡΗΤΡΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ!

 

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, με τις επιδράσεις στην Ευρωζώνη να φαντάζουν απροσδόκητες και εξαιρετικά επικίνδυνες, προειδοποιεί σε κύριο άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg. Πιο χαρακτηριστικός από τον τίτλο άρθρου που φιγουράρει στο Bloomberg απλά δεν υπάρχει.

ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

 

Δεν θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, θα αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι, θα αλλάξει η ρύθμισης για τις 100 δόσεις, θα ισχύσει από φέτος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Η κ.Βαλαβάνη, διαβάζοντας τις προγραμματικές της δηλώσεις, γνωστοποίησε ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015, που θα δηλωθούν το 2016.