Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

 

Βλέπετε τις εφημερίδες με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα. Αυτές αντιπροσωπεύουν το 80% της κυκλοφορίας όλων των κυριακάτικων εφημερίδων. Όπως καταλαβαίνετε οι εφημερίδες αυτές διαμορφώνουν την γνώμη του αναγνωστικού κοινού και εξαιτίας του μεγάλου εύρους και αριθμού δημοσιευμάτων επηρεάζουν όλα τα ΜΜΕ στην χώρα. Είναι αδύνατο να φτάσει κάποιος σε τόσο μεγάλο αριθμό κυκλοφορίας μια εφημερίδα χωρίς την κατάλληλη χρηματοδότηση. Χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Χρειάζονται τεράστια ποσά για την αμοιβή όλων των δημοσιογράφων και των συντακτών. Και που βρίσκουν οι εφημερίδες αυτές τα χρήματα;  Μα φυσικά τα δανείζονται απ' την τράπεζα. Και ποια τράπεζα φιγουράρει με διαφημίσεις στα πρωτοσέλιδα όλων αυτών των εφημερίδων; Η τράπεζα Πειραιώς όπως βλέπετε στη φώτο! Είναι η τράπεζα που σώθηκε λίγα χρόνια πριν με χρήματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Μόλις πήρε το ζεστό χρήμα άρχισε να αγοράζει άλλες τράπεζες. Είναι η τράπεζα που εμείς σώσαμε με τους φόρους που πληρώσαμε και πληρώνουμε.

Όμως οι «εργασίες» της Τράπεζας Πειραιώς απογειώθηκαν κυριολεκτικά μετά τον Ιούνιο του 2013 όταν έγιναν μέτοχοί της οι γνωστοί χρηματιστές και τραπεζίτες της Wall Street, ο George Soros, ο Paulson και ο Daniel Loeb. Η τράπεζα φροντίζει από τότε να χρηματοδοτεί τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ για να μπορεί να διαμορφώνει συνειδήσεις. Και ποιοι είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις συνειδήσεις των Ελλήνων μέσω των μεγάλων ΜΜΕ; Είναι αυτοί που κερδίζουν εις βάρος της οικονομίας της χώρας μας μέσω των «αγορών» που ουσιαστικά διευθύνουν.

Αναζητήστε αυτά τα ονόματα στο διαδίκτυο για να δείτε την δράση τους με λεπτομέρειες. Αυτοί μας λένε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε όλο και περισσότερα και να αμειβόμαστε με λιγότερα. Μας το λένε όμως φορώντας τη μάσκα των ελληνικών ΜΜΕ. Θέλουμε ΜΜΕ και εφημερίδες που να λένε την αλήθεια.

Όμως όταν τα ΜΜΕ χρηματοδοτούνται απ' αυτούς που δεν τους συμφέρει η αλήθεια τότε δεν πρόκειται να πιστέψουμε αυτά που μας λένε ότι είναι για το καλό μας. Δεν θα τα πιστέψουμε χωρίς να το ερευνήσουμε. Διαδώστε αυτές τις πληροφορίες για να μάθει ο λαός ποιοι είναι αυτοί που τον τρομοκρατούν και του λένε ότι είναι μονόδρομος να συνεχίσει να πληρώνει χρέη που δεν του ανήκουν. Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....




ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

 

Το έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές: Οι Ελληνες πολίτες (ανεξαρτήτως κομμάτων), κατά μεγάλη πλειοψηφία, θέλουν αλλαγή των πολιτικών λιτότητας και παραμονή στο ευρώ. Από την άλλη μεριά, οι δανειστές μας θέτουν ως προϋπόθεση, για να «παραμείνουμε στο ευρώ», τη συνέχιση των εφαρμοζόμενων πολιτικών και την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων. Αυτό είναι το «μέτωπο της σύγκρουσης». Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει η δυνατότητα ενός συμβιβασμού.

Σε τελευταία ανάλυση, το ζήτημα είναι θέμα «κόστους» οικονομικού και πολιτικού. Και απ' αυτή την άποψη είναι προφανές ότι το Grexit θα βλάψει πολύ περισσότερο την Ευρώπη (οικονομικά, πολιτικά, θεσμικά) απ' ό,τι μια πολιτική αλλαγή του «εσωτερικού προγράμματος» αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης. Μια άλλη εκδοχή είναι παράλογη και δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη και οι Ελληνες έχουν τρελαθεί και θέλουν να τα τινάξουν όλα στον αέρα! Γιατί οι θεωρίες «περί Ιφιγένειας» δεν ανήκουν στην πραγματικότητα, αλλά στην ευρωπαϊκή μυθολογία...

Ιδιαίτερη σημασία θα παίξει η ευρύτερη ευρωπαϊκή συγκυρία. Είναι σαφές ότι η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μία «ποσοτική χαλάρωση» για να ξεφύγει από την ασφυκτική πίεση του αποπληθωρισμού. Αυτό μπορεί να διευκολύνει και τη χώρα μας υπό προϋποθέσεις. Το βασικό ζήτημα είναι να κατευθυνθούν πόροι για ανάπτυξη, που θα διευκολύνουν τη μείωση του χρέους ως ποσοστoύ του ΑΕΠ και θα μειώσουν την ανεργία και την κοινωνική κρίση.

Μία χρονική παράταση της αποπληρωμής του χρέους, σε συνδυασμό μ' ένα «μορατόριουμ» πληρωμών εύλογου χρόνου και εφόσον κατευθυνθούν τα «πλεονάσματα» στην ανάπτυξη, με βάση ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο δυναμικό οικονομικό πλαίσιο για τη χώρα. Αυτό δεν δημιουργεί προβλήματα στους δανειστές, εφόσον μάλιστα συνδυαστεί μ' ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σ' αυτή τη βάση μπορούν να υπάρξουν επιπρόσθετα κάποιες βελτιώσεις επιτοκίων και κάποιες μειώσεις χρέους. Λύσεις υπάρχουν. Και περιθώρια για έναν εκατέρωθεν επωφελή συμβιβασμό. Το Grexit δεν είναι λύση και όλοι το ξέρουν. Η ευκαιρία μιας νέας συμφωνίας, με ρεαλισμό και σύνεση, δεν πρέπει να χαθεί λόγω καχυποψιών...
 


ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 180 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

 

Το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη συνέλαβε 180 πολίτες και τους εξανάγκασε να δώσουν αίμα που χρειάζονταν για τραυματίες τζιχαντιστές. Σύμφωνα με πηγή μέσα από την κατεχόμενη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, που μίλησε στο BasNews, τουλάχιστον 200 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στις μάχες εναντίον των Κούρδων Πεσμεργκά έξω από την πόλη Γκουέρ, την οποία προσπαθεί να καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές έχουν και πολλούς τραυματίες από τις σφοδρές συγκρούσεις. Οι τραυματίες χρειάζονταν απελπισμένα αίμα και για αυτό οργανώθηκε υποχρεωτική αιμοδοσία. «Συνέλαβαν 180 πολίτες από διάφορες συνοικίες της Μοσούλης και τους υποχρέωσαν να δώσουν αίμα για τους τραυματισμένους τζιχαντιστές».

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014, όταν ο ιρακινός στρατός την εγκατέλειψε στους τζιχαντιστές δίχως να ρίξει ούτε μια σφαίρα.
 


ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕΣ 25.000 ΠΩΣ ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ;

 

Για υποκρισία κατηγόρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δύση - και όχι μόνον- για τη στάση που κράτησε μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι. Τόνισε πως αν και καταδίκασαν σε όλους τους τόνους αυτές τις επιθέσεις, κάνουν τα "στραβά μάτια" και δεν καταδικάζουν τις βιαιότητες σε βάρος μουσουλμάνων στην Ευρώπη. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, ο Ερντογάν έβαλε στο στόχο κυρίως τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συμμετείχε την Κυριακή μαζί με πολλούς άλλους ξένους ηγέτες στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

"Πώς μπορεί ένας άνδρας ο οποίος έχει σκοτώσει 25.000 ανθρώπους στη Γάζα ασκώντας κρατική τρομοκρατία να κουνάει το χέρι του στο Παρίσι, λες και οι πολίτες περιμένουν με έξαψη να κάνει κάτι τέτοιο; Πως τόλμησε να πάει εκεί;", είπε. "Θα όφειλες πρώτα να δώσεις εξηγήσεις για τα παιδιά και τις γυναίκες που σκότωσες", συνέχισε απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο στον Νετανιάχου ο Ερντογάν, σφοδρός επικριτής των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον ισλαμιστών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τις στενές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Ο Ερντογάν δεν συμμετείχε την Κυριακή στην πορεία, πάντως ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου έλαβε μέρος σε αυτήν. "Η υποκρισία της Δύσης είναι προφανής. Ως μουσουλμάνοι, δεν έχουμε λάβει ποτέ μέρος σε τρομοκρατικές σφαγές. Πίσω από αυτές βρίσκονται ο ρατσισμός, η ρητορική του μίσους και η ισλαμοφοβία", είπε ο Ερντογάν. "Παρακαλώ τις κυβερνήσεις των χωρών όπου τα τεμένη μας έχουν δεχτεί επιθέσεις να λάβουν μέτρα", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. "Παίζονται παιχνίδια σε βάρος του ισλαμικού κόσμου και πρέπει να το έχουμε υπόψη μας αυτό", πρόσθεσε. 

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι οφείλονται στην αποτυχία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, δεδομένου ότι οι ύποπτοι είχαν ποινικό μητρώο και είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης για τρομοκρατία. "Γάλλοι πολίτες έφεραν εις πέρας αυτή τη σφαγή και οι μουσουλμάνοι πληρώνουν το τίμημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό... Δεν παρακολουθούν οι μυστικές τους υπηρεσίες όσους αποφυλακίζονται;" Ο Ερντογάν έκρινε ακόμη ότι η ισλαμοφοβία είναι ο λόγος για την απροθυμία της Δύσης να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία μετά από σχεδόν 4 χρόνια εμφυλίου πολέμου, ενώ τόνισε ότι στην Τουρκία φιλοξενούνται πάνω από 1,6 εκατ. Σύροι.

Από την πλευρά τους ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν επικρίνει την Τουρκία διότι επιτρέπει σε ισλαμιστές μαχητές που προέρχονται από την Ευρώπη να περνούν το έδαφός της με σκοπό να φτάσουν στη γειτονική Συρία ώστε να πολεμήσουν στις τάξεις των τζιχαντιστών.