Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

 

Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν το μέγεθος του κινδύνου που αντιπροσωπεύει η ριζοσπαστική ομάδα του «Ισλαμικού Κράτους» για τη Ρωσία, θέτουν τους προβληματισμούς τους για το αν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση ή νέο πολιτικό φαινόμενο και θεωρούν ότι ως απάντηση στην απειλή, θα πρέπει να υποστηριχθεί πιο ενεργά το μετριοπαθές Ισλάμ,Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.....
 


ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...

 

Ανάμεσα σε αυτούς που σπεύσαμε να συγχαρούμε τον κ. Χαϊκάλη για τον καλύτερο, ίσως, ρόλο της καριέρας του, ομολογούμε ότι ενώ είχαμε πιστέψει πως βρισκόταν πολύ κοντά στην προδοσία της σημαίας των Ανεξέλεγκτων  Ελλήνων, κάτω από την οποία εξελέγη βουλευτής, αυτός κατάφερε να προσκομίσει ακόμα περισσότερα στοιχεία μπροστά στα – όχι πια και τόσο έκπληκτα μάτια μας, για την βρωμιά του πολιτικού μας συστήματος.

Υποκλινόμαστε, λοιπόν, και χειροκροτούμε όρθιοι για την επιτυχία του - εφόσον, φυσικά, η παράσταση έχει λάβει τέλος!  Το σημαντικότερο, ίσως, χαρακτηριστικό στοιχείο σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο της πολιτικής φαρσοκωμωδίας που βιώνουμε, είναι η εκ νέου εμπλοκή αυτού του - κατά πάσα πιθανότητα παρανοϊκού - τύπου που μας έχει κατσικωθεί στον σβέρκο ως πρωθυπουργός.

Πάλι εμπεπλεγμένος αυτός που, εν τω μεταξύ επιμένει να μιλάει, μυστηριωδώς και παρά κάθε πολιτική λογική, για την δυνατότητα συγκέντρωσης των 180 ανέντιμων ψήφων - και δεν λέει επιτέλους να ξεκουμπιστεί και να πάει στον αγύριστο της Ιστορίας. Στον έξω από δω να πάει, αυτός και το συνονθύλευμα των εξωνημένων, των ανίκανων και των πολιτικών παρασίτων που υπό αυτόν τον ανισόρροπο εθνικό ολετήρα, κυβερνούν τον τόπο μας, αυτά τα τελευταία πέτρινα χρόνια!

Να εξοστρακιστούν πρέπει, αυτοί οι άθλιοι, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πόσο χαμηλά έχουν φέρει την πατρίδα μας κι όλους εμάς, επιμένοντας οι ανόητοι σπουδαρχίδηδες, να συνεχίσουν το βλαπτικό τους έργο! Αλλά πρέπει να δούμε και την μικρότητα, μα και την μικρόνοια του ανδρός:

Πρώτος τη τάξει πολιτικός αγύρτης, αυτός που δεν πειράχτηκε από τις βιντεοσκοπημένες αποκαλύψεις  του δεξιού του χεριού, προ καιρού. 

Πρώτος τη τάξει κακοποιός, ψευδοκουτσαβάκι της πολιτικής, που τόση αίσθηση προκάλεσε στο πανελλήνιο η ηχογράφηση της φωνής του, να δίνει εντολή σε κάποιον «ψηλό» της δικαιοσύνης, έναν «Παναθηναϊκάκια» και να περνάει κατά πολύ τα εσκαμμένα.
  
Πρώτος τη τάξει πολιτικός φασουλής, αυτός που – κατά τα άλλα- έσπευσε να μηνύσει για τις μαγνητοσκοπήσεις του, τον κ. Χαϊκάλη! Τέτοια κατάντια: ίσως να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, όπου πρωθυπουργός – ο Θεός να τον κάμει, δηλαδή - μηνύει βουλευτή! Ανήκουστα πράγματα, αδιανόητη η κατάπτωση και άγνωστη έννοια η αιδώς! Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι έχει ανέβει ο βόρβορος και ξεπερνάει πια τα απόνερα αυτού του θλιβερού πολιτικού μας συστήματος, αλλά ούτε είναι δυνατόν πια, αυτή η απίστευτη δυσωδία να μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε! 

Δεν είναι πια το θέμα ιδεολογικό κι ασφαλώς ξεπερνάει τις πολιτικές -πόσο μάλλον τις κομματικές  παρατάξεις, αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργήσει το ανερμάτιστο συνονθύλευμα των αθλίων που μας κυβερνούν, με τις όποιες κατ' εξαίρεση και κατά παρέκκλιση, θετικές πρωτοβουλίες τους, να αυτοακυρώνονται μέσα σε αυτόν τον πολιτικό βούρκο. Αφορά όλους τους Έλληνες αυτή η άθλια κατάσταση, εσάς τους δεξιούς, τους αριστερούς κι όλους εμάς τους υπόλοιπους. Κι όλοι μαζί πρέπει να ελπίζουμε ότι μέχρι τις 29 του Δεκέμβρη θα έχουν βρεθεί ανάμεσα στους 300, οι 121 έντιμοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που θα δώσουν ένα τέλος σε αυτή την άθλια Βουλή. 

Την αθλιότερη, ίσως, Βουλή της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας - που με την δική μας ψήφο στελεχώθηκε από ανίκανους, εξωνημένους και φετιχιστές της εξουσίας, ένα συνονθύλευμα πολιτικών αγυρτών που συνιστούν ή υποστηρίζουν τη μακροημέρευση αυτής της απίστευτης κυβέρνησης. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ακόμα κι αν νοιώθουμε φόβο για το μέλλον μας, ας έχουμε τουλάχιστον στο μυαλό μας ότι χειρότερα δε γίνεται. Ή αυτοί ή εμείς λοιπόν. Κι εμείς είμαστε οι περισσότεροι, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία!  Κι αυτοί, είναι οι τύραννοι! Ας είναι αυτή, λοιπόν, η χριστουγεννιάτικη ευχή μας: Να βρεθούν αυτοί οι 121 κι ύστερα, έχει ο Θεός!

Γιατί, αν είναι να μας βρει κι ο νέος χρόνος με δαύτους που έχομε σήμερα στο σβέρκο μας, τότε μένουμε ξανά στα περσινά και τα προπέρσινα και τότε, με τι καρδία να "καυχηθεί" κανείς, καλά Χριστούγεννα....Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....




 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

 

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για το που πάνε τα ελληνοτουρκικά. Η Άγκυρα το λέει δημόσια ότι είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης, των προκλήσεων ακόμη και της κρίσης. Ο Αρχηγός του ναυτικού της μας το διαμηνύει μέσω δηλώσεών του: “Αν επεκτείνεται τα χωρικά σας ύδατα στα 12 μίλια θα ΄χουμε πόλεμο”. Ο τούρκος αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου θυμήθηκε το casus beli το οποίο έχει ψηφιστεί από την τουρκική βουλή το 1995. Την υπενθύμισή του την κάνει μέσω αλαζονικών δηλώσεων στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Ο Μποστάνογλου μετά από τις απειλές πολέμου υποστηρίζει ότι μέχρι το 2023 η χώρα του θα είναι παγκόσμια ναυτική δύναμη. Μεγαλεπήβολα σχέδια από κάποιον που θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά μετά από τόσα χρόνια καριέρας ότι δεν είναι αρκετά τα νέα πλοία και η τεχνολογία για να γίνεις ναυτική δύναμη. Βοηθούν πολύ αλλά δεν κάνουν τίποτα χωρίς την “ναυτοσύνη”, την οποία οι Τούρκοι όσες “βόλτες” κι αν κάνουν δεν την έχουν αποκτήσει. Ο Μποστάνογλου επισημαίνει στις δηλώσεις του της τεράστια σημασία που δίνει η Άγκυρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας στρατηγικές περιοχές για την Τουρκία αυτές τις θάλασσες.

Ο τούρκος Αρχηγός ψεύδεται ασύστολα βέβαια όταν δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει αποκλείσει την χώρα του από την ελεύθερη ναυσιπλοία στο Αιγαίο!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος απ΄ αυτό και είναι ντροπή για έναν ναύαρχο που σέβεται τα γαλόνια του να λέει τέτοιες ανοησίες. Τα τουρκικά πλοία εμπορικά και πολεμικά μπορούν να πλεύσουν ελεύθερα στο Αιγαίο αρκεί να τηρούν τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοίας. Η Τουρκία δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με την νομιμότητα αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει να πορεύεται μ΄ αυτή την λογική. Το τουρικό… παραμυθάκι της έλλειψης “ζωτικού χώρου” της Τουρκίας είναι πολύ φθηνό για να το πουλάνε και οι ναύαρχοι.

Φυσικά δεν ξέχασε την υπόθεση της Κύπρου. Ο Μποστάνογλου είπε ότι η Κύπρος αγνοεί τους τουρκοκύπριους και θα “υποστεί κυρώσεις” αν συνεχίσει έτσι. Προφανώς ο ναύαρχος Μποστάνογλου έχει εικόνα από τους κυβερνήτες των φρεγατών που έχει στείλει στην κυπριακή ΑΟΖ και γνωρίζει καλά ότι δεν έχει και πολλά να κάνει εκεί. Στρέφεται πάντως ακόμη και κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Όπως και να ΄χει οι δηλώσεις του Αρχηγού του τουρκικού ναυτικού λαμβάνονται σοβαρά υπ΄ όψιν από την ελληνική πλευρά παρά τις υπερβολές τους. Είναι σαφές μήνυμα για τις προθέσεις των Τούρκων και δικαιώνουν δυστυχως απόλυτα όσους στην Αθήνα ανησυχούν σφόδρα για το που πάνε τα ελληνοτουρκικά. Δυστυχώς ανάμεσα σ΄ αυτούς που ανησυχούν δεν περιλαμβάνονται και πολλοί από τους πρωταγωνιστές της κεντρικής μας πολιτικής σκηνής.
 


Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ

 

Δεν θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου η Σαουδική Αραβία, έστω και αν πράξουν διαφορετικά οι χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ. Όπως δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ-Ναΐμι ο ΟΠΕΚ δεν θα περικόψει την παραγωγή πετρελαίου, οπωσδήποτε η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να περικόψει την παραγωγή πετρελαίου. Ο Σαουδάραβας υπουργός υποστήριξε ότι την ευθύνη για την πτώση των τιμών την έχουν οι κερδοσκόποι, αλλά ευθύνεται και η έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους των παραγωγών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.

Με το πνεύμα των τοποθετήσεων του Σαουδάραβα υπουργού συμφώνησαν και άλλοι Άραβες υπουργοί Πετρελαίου κατά τη διάσκεψη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Άλι αλ-Ομάιρ δήλωσε πως ο ΟΠΕΚ δεν χρειάζεται να μειώσει την παραγωγή του και δεν θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση πριν από την επόμενη προγραμματισμένη σύνοδό του τον Ιούνιο. Ο υπουργός Πετρελαίου των ΗΑΕ Σουχάιλ Μπιν Μοχάμεντ αλ-Μαζρούι κάλεσε όλους τους παραγωγούς στον κόσμο να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τους τον επόμενο χρόνο, λέγοντας πως αυτό σύντομα θα σταθεροποιήσει τις τιμές.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έπεσε την Δευτέρα στα 60 δολάρια το βαρέλι, μετά τη διαβεβαίωση της ομάδας χωρών – παραγωγών του ΟΠΕΚ ότι η παγκόσμια παραγωγή δεν θα μειωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να «κατρακυλήσει» περαιτέρω προτού παρουσιάσει σημάδια αύξησης. Η τιμή του «μαύρου χρυσού» καταγράφει πτωτική τάση κατά το τελευταίο εξάμηνο καθώς το υψηλής ποιότητας ελαφρύ αργό πετρέλαιο από τη Νότιο Αμερική καλύπτει σημαντικό μέρος της ζήτησης, σε μια περίοδο αποδεδειγμένης υποτονικής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Από την πλευρά του, ο ΟΠΕΚ διατηρεί την παραγωγή σταθερή.

«Η απόφαση έχει ληφθεί. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό» τόνισε ο γενικός γραμματέας Αμπντουλάχ αλ Μπάντρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ντουμπάι την Κυριακή. «Συμφωνήσαμε ότι είναι σημαντικό η παραγωγή να μην μειωθεί για το προσεχές διάστημα» υπογράμμισε ο ίδιος. Στην Ασία, η τιμή του μπρεντ για τον Ιανουάριο έπεσε στα 60,28 δολάρια το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή που κατέγραψε από τον Ιούλιο του 2009. Όσο για το αμερικανικό αργό, η τιμή για τον Ιανουάριο έκλεισε στα 58,5 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα κατέγραψε τιμή 56,25 δολάρια το βαρέλι, την πιο χαμηλή από το Μάιο του 2009.