Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ

 

ΕΝΑ ΠΟΛΥ σπουδαίο, κατά τη γνώμη μας, κεφάλαιο προτείνει η στήλη. Για ενδελεχή μελέτη: Γιατί απέτυχε μέχρι στιγμής η 12ετής ήδη προσπάθεια της Τουρκίας να υλοποιήσει τη νεο-οθωμανική στρατηγική που οραματίστηκαν, σχεδίασαν, εξήγγειλαν κι επιχείρησαν με Διπλωματία και Κανονιοφόρους να υλοποιήσουν, αφ’ ότου ανήλθαν στην εξουσία το φθινόπωρο του 2002, έως σήμερα, φθινόπωρο του 2014, οι Ισλαμιστές Νέο-Οθωμανοί του κ. Ερντογάν;

ΓΙΑΤΙ, ΑΡΑΓΕ, η:

(α) διαθέτουσα τον μεγαλύτερο στο ΝΑΤΟ στρατό ΚΑΙ
(β) μετέχουσα στον όμιλο G-20 των πλουσιότερων κρατών ΚΑΙ
(γ) προνομιακά θωπευόμενη από τις υπερδυνάμεις, ιδίως από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ΚΑΙ
(δ)απ’ τους διεθνείς οργανισμούς ΟΗΕ, ΕΕ κ.ο.κ. ΚΑΙ
(ε) επιφανέστερη στα ισλαμικά κράτη Τουρκία, η ΚΑΙ προβάλλουσα εαυτήν ως υπόδειγμα «δημοκρατίας μουσουλμανικής χώρας», οδηγήθηκε στην αποτυχία; Στη μηδενική επιτυχία της αυτάρεσκης εξαγγελίας της περί «μηδενικών προβλημάτων βέλτιστου οφέλους», με τους γείτονές της;

Το ευφυέστατο Μέγα Σχέδιο των κυβερνώντων 12 έτη Νεο-Οθωμανών Ισλαμιστών του κ. Ερντογάν, γραμμένο απ’ τον κ. Νταβούτογλου σαν «το κοράνι στρατηγικής» της Άγκυρας στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», 872 ελληνικής μετάφρασης σελίδων, το οποίο, μάλιστα, απ’ άκρου εις άκρον ειρωνευόταν και τον δημιουργό της σύγχρονης Τουρκίας κι επιλεγόμενο «πατέρα των Τούρκων - Ατατούρκ», Μουσταφά Κεμάλ, κατήντησε ένα σύγγραμμα για να περιγελούν το 2014 οι αναγνώστες του τον συγγραφέα του;

Ο προαλειφόμενος ως «Ζωτικός Χώρος» (χιτλεριστί αναφερόμενος υπό του κ. Νταβούτογλου «Lebensraum»), με στρατηγικό προγεφύρωμα τις μουσουλμανικές μειονότητες, απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στα Βαλκάνια και τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στον Καύκασο, στην Εγγύς Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο ΚΑΙ με προβεβλημένη, μάλιστα, την επιτυχημένη απ’ το 1959 (κι απ’ τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου)

Συνταγή της τουρκικής πολιτικής στην Κύπρο - ως «μόλα» επίτευξης των τουρκικών στόχων, όχι μόνο απέτυχε ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, αλλά, αντιθέτως, παρήγαγε τον ασφυκτικό για την Τουρκία ΚΛΟΙΟ: Κουρδιστάν, Συρία, Λίβανος, Ισραήλ, Αίγυπτος, Κύπρος, Ελλάς, ώστε να ξεσκίζεται σήμερα, καθημέραν φωνηέστως, σ’ εκκωφαντικές δηλώσεις, ο μέγας στρατηγιστής Νταβούτογλου ότι θέλει «αμέσως λύση του Κυπριακού» και ότι «η Μεσόγειος είναι και δική μας [των Τούρκων] θάλασσα;

Σε ποιους εναποθέτει τώρα τις ελπίδες του, να καταστούν σωσίβιο του Νεο-Οθωμανισμού του, 5-6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ο Νταβούτογλου, πρωθυπουργέ του ελλαδικού μας κράτους κύριε Αντώνη Σαμαρά; Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....
 

ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ 269.000 ΤΟΝΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

 

Περίπου 269.000 τόνοι πλαστικού "κολυμπούν" στους ωκεανούς και τις θάλασσες του πλανήτη μας, πνίγοντας τη θαλάσσια ζωή και μολύνοντας τα νερά. Η ρύπανση αυτή διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Εκτός από πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, παιγνίδια, κουβάδες, σύνεργα ψαρέματος και οτιδήποτε άλλο από πλαστικό μπορεί κανείς να φανταστεί, υπάρχουν κι εκείνα τα μικροσκοπικά κομματάκια πλαστικού.

Για την ακρίβεια το 92% των πλαστικών απορριμάτων που πλέουν στις θάλασσες είναι τα μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Γι' αυτό, εξάλλου είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί το ακριβές συνολικό βάρος τους. Ερευνητές από έξι χώρες έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One. Σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, στους ωκεανούς κυκλοφορούν συνολικά τουλάχιστον 5,25 τρισεκατομμύρια σωματίδια πλαστικού, μικρά όσο μια κόκκος άμμου, τα οποία μαζί με τα μεγαλύτερα πλαστικά- ζυγίζουν σχεδόν 269.000 τόνους.

Τα μεγαλύτερα πλαστικά, που είναι ορατά με το μάτι, υπάρχουν κυρίως κοντά στις ακτές, ενώ σταδιακά αποσυντίθενται από τον ήλιο, τα κύματα και τα δαγκώματα των ψαριών σε μικροπλαστικά, τα οποία αφθονούν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές των ωκεανών. Η πλαστική ρύπανση είναι υπεύθυνη για πολλούς θανάτους θαλασσίων οργανισμών κάθε χρόνο.
 


ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ


Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα εφόδους στα γραφεία μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και είναι δριμύς επικριτής του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και συνέλαβε 24 άτομα, ανάμεσά τους τον διευθυντή της εφημερίδας Ζαμάν Εκρέμ Ντουμανλί καθώς και πρώην διοικητές της αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι έφοδοι στην Ζαμάν και στο τηλεοπτικό δίκτυο Samanyolu σηματοδοτούν την κλιμάκωση της μάχης που δίνει ο Ερντογάν κατά του Γκιουλέν, του πρώην συμμάχου του, με τον οποίον βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση εδώ και ένα χρόνο όταν έγινε γνωστή η έρευνα δια διαφθορά με στόχο τον στενό κύκλο του προέδρου. Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εις βάρος 32 ατόμων, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι παραγωγοί και εργαζόμενοι σε δραματικές σειρές του καναλιού Samanyolu καθώς και ο πρόεδρος του τηλεοπτικού αυτού ομίλου.

"Είναι εικόνα ντροπής αυτή για την Τουρκία", δήλωσε ο πρόεδρος του καναλιού Χινταγέτ Καρατσά πριν από τη σύλληψή του. "Δυστυχώς, στην Τουρκία του 21ου αιώνα αυτή είναι η αντιμετώπιση που έχει ένας όμιλος μμε με δεκάδες τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και περιοδικά", είπε ο ίδιος.

Σε πλάνα που μετέδωσαν ζωντανά τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο άλλος συλληφθείς, ο Ντουμανλί, φαίνεται να χαμογελάει και να διαβάζει το ένταλμα της αστυνομίας προτού μεταφερθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας με το προσωπικό της να τον χειροκροτεί από τα μπαλκόνια. "Αφήστε εκείνους που έχουν διαπράξει εγκλήματα να φοβούνται. Εμείς δεν φοβούμαστε", είπε ο Ντουμανλί", είπε ο ίδιος καθώς η αστυνομία τον οδηγούσε μακριά από το πλήθος.

Αρκετές εκατοντάδες άτομα του φώναζαν: "Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί" και "Η Τουρκία είναι υπερήφανη για σένα". Υπουργοί της κυβέρνησης αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εφόδους αλλά ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουετζίνογλου είπε ότι "όποιος κάνει κάτι κακό, πληρώνει το τίμημα", μετέδωσαν τα κρατικά μμε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ CIA "ΦΩΤΙΑ" ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Κοινοβουλευτική επιτροπή στη Βρετανία θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να της παραδώσουν τμήματα από την έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου για την CIA, προκειμένου να μάθει αν βρετανοί κατάσκοποι συμμετείχαν στα βασανιστήρια ή στην έκδοση κρατουμένων που ακολουθούσε η αμερικανική υπηρεσία, δήλωσε σήμερα ο προεδρεύων της.

Αν η Επιτροπή Ασφαλείας και Μυστικών Πληροφοριών (ISC) εντοπίσει ενδείξεις τέτοιας συμπεριφοράς, θα καλέσει για κατάθεση πρόσωπα που προέρχονται από το κεντροαριστερό Εργατικό κόμμα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος την εποχή στην οποία αναφέρονται οι κατηγορίες στην έκθεση βρισκόταν στην εξουσία.

"Αν αξιωματικοί των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν παρόντες στους βασανισμούς ανθρώπων, τότε είναι συνένοχοι στα βασανιστήρια", δήλωσε ο προεδρεύων της ISC και πρώην υπουργός Εξωτερικών σερ Μάλκολμ Ρίφκιντ. "Αυτό θα ήταν ενάντια σε όλες τις αρχές αυτής της χώρας. Θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να γίνει γνωστό στον λαό", είπε ο Ρίφκιντ στην εκπομπή του BBC Andrew Marr Show.

Ο Ρίφκιντ είπε ότι η επιτροπή του θα ζητήσει τόσο από τη Γερουσία των ΗΠΑ όσο και από την αμερικανική κυβέρνηση την πρόσβαση στις σχετικές αναφορές στην έκθεση για την CIA στο πλαίσιο της δικής της έρευνας για τις μεθόδους που ακολουθούσαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Αν κριθεί απαραίτητο, είπε, η επιτροπή θα καλέσει κατασκόπους και εν ενεργεία και πρώην υπουργούς για να μάθει την αλήθεια. Ο ίδιος τόνισε ότι ελπίζει η έκθεση της επιτροπής του για το θέμα αυτό να είναι έτοιμη το 2015.

Η έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ότι η CIA παραπλάνησε τον Λευκό Οίκο και τους Αμερικανούς για την αποτελεσματικότητα των "προωθημένων τεχνικών ανάκρισης" που εφάρμοζε μετά την 11η Σεπτεμβρίου και ότι οι τεχνικές αυτές ήταν πολύ σκληρότερες απ΄ό,τι εθεωρείτο. 

Ήδη, η δημοσιοποίησή της έχει εγείρει ερωτήματα στην Πολωνία και σε άλλες χώρες που όπως αναφέρεται στην έκθεση ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα για το αν και τι γνώριζαν οι ηγεσίες τους. Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι ζήτησε από τον στενό της σύμμαχο, τις ΗΠΑ, να κρατήσει μυστικά για λόγους εθνικής ασφαλείας τα τμήματα της έκθεσης που αναφέρονται στη δραστηριότητα των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών. 

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας MI6 και MI5 κατηγορούνται εδώ και χρόνια ότι συμμετείχαν στα βασανιστήρια υπόπτων για τρομοκρατία. Αλλά οι επικεφαλής των MI5 και MI6 έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν θα βασάνιζαν υπόπτους για να αποσπάσουν πληροφορίες και υπουργοί έχουν επίσης αρνηθεί ότι γνώριζαν για την αποστολή υπόπτων για να ανακριθούν με βασανιστήρια στο εξωτερικό. 

Ωστόσο, ένα άνδρας λιβυκής καταγωγής υποστηρίζει ότι ο ίδιος και η έγκυος σύζυγός του απήχθησαν το 2004 από τις αμερικανικές δυνάμεις με την βοήθεια της MI6 και παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, οι οποίες τους βασάνισαν. Επιπλέον, ένας Πακιστανός υποστηρίζει ότι βασανίστηκε με την μέθοδο του εικονικού πνιγμού από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ το 2004.