Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΤΑΣ

 

Είναι πασιφανές ότι η επιλογή του Σταύρου Δήμα για την προεδρία είναι επιλογή ήττας. Ο Δήμας διετέλεσε επί πολλά χρόνια βασικό στέλεχος της Ν.Δ και των κυβερνήσεών της. Σήμερα είναι «παροπλισμένος». Η επιλογή του Κώστα Καραμανλή δεν έγινε γιατί δεν υπάρχουν τα «κουκιά» για την εκλογή του. Ο Καραμανλής δεν θα δεχόταν με τίποτε να μπει σε «χαμένο» παιγνίδι. Έχει πολιτικές βλέψεις και φιλοδοξίες, δεν είναι «απόστρατος».

Το τι θα γίνει τελικά με την εκλογή προέδρου θα το μάθουμε σε λίγες εβδομάδες. Το βασικό θέμα όμως που με «σπρώχνει» να γράψω αυτό το σχόλιο, είναι άλλο. Είναι η επιμονή του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου ο πρόεδρος να ‘ναι πολιτικός, δηλαδή απ’ το «συνάφι». Γιατί επιμένουν τόσο πολύ σε πολιτικό πρόσωπο στην θέση του προέδρου; Υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Μερικούς, όχι όλους, θα προσπαθήσω να τους ανακαλύψω.

Για το κατεστημένο ο πολιτικός έχει δεσμεύσεις, έχει κομματικές αγκυλώσεις, έχει δώσει δείγματα γραφής, είναι απ’ το «συνάφι». Οι αντιδράσεις του δεν θα είναι ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση, μακρύ χέρι των εξουσιαστών, έστω και αν είναι καταστροφικές για τον λαό και την χώρα, ίδε Παπούλιας. Το πολιτικό πρόσωπο έχοντας διατελέσει σε υπουργικές ή άλλες σοβαρές θέσεις ευθύνης κάπου θα «στραβοπάτησε», κάποιο μελανό σημείο θα υπάρχει, από κάπου το «κρατάνε».

Είναι ελεγχόμενο και διαχειρίσημο. Ξέρει καλά πως δουλεύει το σύστημα και όντας μέρος του δεν πρόκειται να στραφεί εναντίον του, είναι «σάρκα εκ της σαρκός του».Αντίθετα ένα μη πολιτικό πρόσωπο, καταξιωμένο στο πεδίο δράσης του δεν είναι πρώτη επιλογή. Ένα τέτοιο πρόσωπο δεν είναι του συναφιού, δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενο, δεν είναι διαχειρίσημο. Μπορεί να «ξεφύγει» απ’ τα καθιερωμένα και να δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα. Αν γίνει και αγαπητό στον λαό τότε μπορεί να γκρεμιστεί το σύστημα ή τουλάχιστον να ταρακουνηθεί συθέμελα.

Ένα μη πολιτικό πρόσωπο είναι επικίνδυνο για την θέση του προέδρου της δημοκρατίας γιατί, αν και δεν έχει ουσιαστικές εξουσίες, είναι πρόσωπο που ο λόγος του βαρύνει, άσε που μπορεί να αγαπηθεί πολύ απ’ τους πολίτες και οι ισχυρές πιέσεις που θα του γίνονται να πέφτουν στο κενό. Η αγάπη του λαού είναι η πρώτη και ισχυρότερη εξουσία.

Πάμε με Δήμα λοιπόν και ότι θέλει ας γίνει. Θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, μετά την πρώτη ψηφοφορία θα φανεί ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί πρόεδρος απ’ την σημερινή βουλή και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Φυσικά είναι πρόβλεψη και σαν τέτοια μπορεί να μην επαληθευτεί. Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....




 

13.000 ΕΥΡΩ ΑΞΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ EΛΛΗΝΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 3.000 ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

Το «ελληνικό» κράτος της κομπίνας, της τεμπελιάς, της διαφθοράς και των ανίκανων – κηφήνων πολιτικών, «αποζημίωσε» την οικογένεια του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, που σκοτώθηκε από έκρηξη όλμου, με το εξευτελιστικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Για το ελεεινό και τρισάθλιο νεοελληνικό κράτος η ζωή ενός Έλληνα πολίτη που υπηρετεί τη θητεία του ως οπλίτης, για να τρώνε και να πίνουν ανενόχλητοι οι μνημονιακοί χοίροι που μας κυβερνάνε, κοστολογείται σε 13.000 ευρώ!  Και η ξεφτίλα αυτού του απάνθρωπου και ανθελληνικού κράτους δεν τελειώνει εδώ, έχει και συνέχεια: Τα 3.000 της «αποζημίωσης» τα κράτησε η Εφορία! Διαβάστε την ανάρτηση του τοπικού σάιτ της Πάτρας, PatrasTimes, εάν μπορείτε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας:

Όχι μόνο τους κόβουν τη μείωση πολυτέκνου από τη ΔΕΗ, επειδή πλέον, όπως τους λένε… είναι τρία παιδιά, αλλά και τα χρήματα που πήρε η οικογένεια ως ελάχιστη αποζημίωση για το θάνατο του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, φορολογήθηκαν από το κράτος.

Αυτό καταγγέλλει η οικογένεια του εκλιπόντος, που τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη όλμου κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης σε πεδίο βολής στο Βόλο. Όπως αναφέρεται σε επιστολή της αδελφής του 19χρονου, τα χρήματα της αποζημίωσης για τον θάνατο του ανθρώπου τους, που το Ελληνικό Δημόσιο, «κοστολόγησε» στις 13.000 ευρώ, φορολογήθηκαν, με την «εφορία να παίρνει τα 3.000 ευρώ πριν μπουν στο λογαριασμό της οικογένειας», όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, η οικογένεια ενημερώθηκε από την ΔΕΗ, πως πλέον δεν δικαιούνται την έκπτωση ως πολύτεκνοι καθώς πλέον δεν είναι τέσσερα τα παιδιά αλλά… τρία!

Επιστολή αδελφής Φώτη Ανδρικόπουλου:

«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα. Μας ειδοποίησαν από την ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα,και δεν είμαστε τέσσερα. Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.

ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…»

 



ΟΙ 180 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟ

 

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τελεί εδώ και 24 ώρες το Μέγαρο Μαξίμου για ένα εικοσαήμερο φωτιά, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως η ημέρα της τρίτης προσπάθειας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που απαιτεί 180 βουλευτές. Στο κυβερνητικό επιτελείο, γνωρίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν παρέλθει και βρίσκονται στα τελευταία μέτρα της κούρσας, εντείνονται οι επαφές με όλους τους βουλευτές που εκτιμάται ότι μπορούν να πειστούν με το κατάλληλο «μασάζ» για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Η επιλογή εξάλλου του πρώην Επιτρόπου ήταν στη λογική ότι πρόκειται για πολιτικό άνδρα με μετριοπαθές προφίλ που θα σταθεί ικανός να συσπειρώσει τον πολιτικό κόσμο από τις παρυφές της κεντροαριστεράς μέχρι και τη λαϊκή Δεξιά. Με τη ΔΗΜΑΡ να επισημοποιεί το γάμο με το ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πετυχαίνει τον πρώτο «πόντο» στα σημεία για την προεδρική εκλογή, όλο το κυβερνητικό επιτελείο έχει πέσει πάνω στις δύο βασικές δεξαμενές βουλευτών, από όπου μπορούν να αντληθούν ψήφοι που θα προσμετρηθούν σε αυτές των βουλευτών των δύο κυβερνώντων κομμάτων και οι οποίες ανέρχονται σε 155.

Αυτές δεν είναι άλλες από τους «άστεγους» του Κοινοβουλίου, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.Τις επαφές έχουν αναλάβει ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, προτάσσοντας την κρισιμότητα της εκλογής του Προέδρου υπό τη δαμόκλειο σπάθη της πολιτικής αποσταθεροποίησης. Οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ σκληρές, καθώς πλέον στο… και πέντε οι βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα τηρήσουν μία στάση απέναντι στην κυβερνητική επιλογή. 

Eφόσον πειστούν πρέπει να υπερκεράσουν και το εμπόδιο του πολιτικού βάρους της κυβίστησης ολκής, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις διαβουλεύσεις, πολλώ δεν μάλλον και εν μέσω τεταμένου πολιτικού κλίματος με εκατέρωθεν βολές για αποστασίες και χρηματισμούς βουλευτών. Πάντως, οι διαβουλεύσεις ένεκα της κρισιμότητας της κατάστασης και του περιορισμένου χρόνου, διεξάγονται σε… όλα τα επίπεδα. 

Δεν αποκλείεται λοιπόν τις προσεχείς ημέρες να σκάσουν βόμβες αποκαλύψεων για υποθέσεις με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ακόμα και εκ των πλέον προβεβλημένων… 


500 ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση στο βόρειο Ιράκ, έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των Κούρδων που υπολογίζει ότι έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Οι Κούρδοι από το βόρειο Ιράκ που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία δύο χρόνια υπολογίζονται σε 500 άτομα. Από αυτούς οι 100 έχουν σκοτωθεί πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και 50 επέστρεψαν στην αυτόνομη επικράτεια του Κουρδιστάν.

Ακόμα 65 εγκατέλειψαν το Ισλαμικό Κράτος και πέρασαν παράνομα στην Ευρώπη ή στο Μαρόκο. Ο Κούρδος αξιωματούχος Μαριγουάν Ναγκσμπαντί (Mariwan Naqshbandi) πρόσθεσε ότι 20 Κούρδοι τζιχαντιστές παραδόθηκαν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά, με όλο τον οπλισμό τους και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό που είχαν στην κατοχή τους. Ο ίδιος εξήγησε:

«Οι περισσότεροι Κούρδοι που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος ήταν μαθητές θρησκευτικών σχολείων αλλά και ιερατικών σχολών που διδάσκουν Σαρία, γεωργικές καλλιέργειες και νοσηλευτική». Επίσης, μεταξύ των τζιχαντιστών είναι τρεις Κούρδοι μουλάδες (θρησκευτικοί νομοδιδάσκαλοι).