Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ!

 

Η Ιστορία είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος και παρέχει πάντα όλο το απαραίτητο υλικό για να αντιμετωπίσουμε το σήμερα και να βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο. Το ζητούμενο, στην περίπτωση της σύγχρονης Ελλάδας - και ειδικά των Ελλήνων - είναι στο κατά πόσο είναι γνώστες των διδαγμάτων της Ιστορίας και στο κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι σημερινοί Έλληνες να διαλύσουν την εικονική - απατηλή πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν την σκληρή αλήθεια, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να τους... διασώσει.

Μέσα στα πλαίσια της Ιστορίας, λοιπόν, της Ελληνικής Ιστορίας (άρα, λογικά και της ψυχοσύνθεσης των Ελλήνων) είναι και το αφήγημα που ακολουθεί: Ο Δαβάκης αν και άρρωστος από προηγούμενους πολέμους κλήθηκε να υπερασπιστεί την πατρίδα και μάλιστα στην πρώτη γραμμή με έδρα το Επταχώρι στην Πίνδο. Οι διαταγές από το Επιτελείο ήταν συρρίκνωση βραδεία (δηλαδή υποχώρηση) απέναντι στην πάνοπλη Τζούλια, τους Ιταλούς αλπινιστές, που πήγαιναν προς τη Σαμαρίνα.

Παρακούοντας τους ανώτερους, ως βαθύς γνώστης τακτικής του πολέμου και θαρραλέος πολεμιστής της πρώτης γραμμής, αυτοσχεδίασε, μόλις κατάλαβε το λάθος που έκανε ο Ιταλός μέραρχος και τους «μάντρωσε» στο βουνό (όπως είχε πει κατά λέξη στους συμπολεμιστές του) καταγάγοντας την πρώτη νίκη στο μέτωπο. Τραυματίστηκε στο στήθος και στον ταγματάρχη που πήγε να τον βοηθήσει είπε: "Άσε με εμένα. Πες πως είμαι πεθαμένος. Εσύ κράτα τη θέση σου…"

Όταν η γνωστή τραγουδίστρια της εποχής Δανάη, που τραγουδούσε στους θαλάμους του στρατιωτικού νοσοκομείου στην Αθήνα στρατιώτες τραυματίες του πολέμου για να τους απαλύνει τον πόνο επισκέφτηκε το συνταγματάρχη Δαβάκη που νοσηλευόταν για τον ίδιο λόγο, τον ρώτησε ποιο τραγούδι ήθελε να του τραγουδήσει και αυτός της ζήτησε το: ψηλά στην Κωστηλάτα, στα κρύα τα νερά…

Με δεδομένο πως η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε πόλεμο (χωρίς να χρησιμοποιούνται στρατιωτικά όπλα), έχει τραυματιστεί και δέχεται ανηλεή επίθεση ,το ερώτημα που προκύπτει και απευθύνεται σε όλους εμάς, τους σύγχρονους Έλληνες, είναι: Κρατάμε τις θέσεις μας ή... σκορπίσαμε απέναντι στον εχθρό;
Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....



 


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ;

 

Τρία είναι τα κλειδιά των αυριανών διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και της τρόικας στο Παρίσι σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, τα ζητήματα που θα απασχολήσουν είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η επόμενη μέρα μετά το τρέχον μνημόνιο και η τόνωση της ανάπτυξης.  Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαίωσε την αυριανή συνάντηση. 

Η κ. Αντρέεβα δήλωσε ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη θα συναντηθεί στο Παρίσι στις 25 και 26 Νοεμβρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της Επιτροπής, στη συνάντηση στο Παρίσι θα συζητηθούν ζητήματα- κλειδιά για να υπάρξει πρόοδος στην αξιολόγηση.

"Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη". Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση αποφασίσθηκε αργά το βράδυ Κυριακής και στόχος της είναι να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Το νέο "ραντεβού" των Παρισίων θα απασχολήσει στις 18:00 το απόγευμα τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρά τα σενάρια για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου σημειώνεται πως για το 2015 και 2016 επιδιώκονται εξοικονομήσεις δαπανών από τις επιχορηγήσεις προς ΟΤΑ και ΑΕΙ."Πάμε να κλείσουμε την αξιολόγηση. 

Πάμε να συμφωνήσουμε την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει σενάριο παράτασης του προγράμματος", δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνάντηση θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης, αλλά και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί, στις 6 το απόγευμα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 


ΕΞΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ MESSERSCHMITT ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

 

Έξι σπάνια γερμανικά μαχητικά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, Messerschmitt, τα οποία είχαν «παίξει» στην ταινία «Η Μάχη της Βρετανίας» πριν 50 χρόνια πωλήθηκαν κοντά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Τα πολεμικά αεροσκάφη είχαν μείνει ξεχασμένα σε μια αποθήκη για πολλές δεκαετίες. Τα έξι μονοκινητήρια μαχητικά βρέθηκαν σε μια αποθήκη στο Τέξας, παρατημένα και μέσα στη σκόνη.

Το 1969 είχαν παίξει στην κλασική πλέον ταινία «Η Μάχη της Βρετανίας», στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει «τέρατα» του κινηματογράφου όπως ο Μάικλ Κέιν, ο Λόρενς Ολιβιέ, ο Τρέβορ Χόουαρντ, ο Κρίστοφερ Πλάμερ και ο Κένεθ Μουρ. Οι δημιουργοί της ταινίας είχαν αγοράσει τότε 50 συνολικά Messerschmitt, 32 Heinkels, 33 Spitfires και Hurricanes, για να αναπαραστήσουν τις αερομαχίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ της Βασιλικής Αεροπορίας και της Λουτφάβε.

Μετά το τέλος της ταινίας, τα Messerschmitt κατέληξαν στον Τεξανό πετρελαιά εκατομμυριούχο Γουίλσον Κίνι Έντουαρντς. Ο Έντουαρντς ήταν επίσης κασκαντέρ σε ταινίες και τα αεροπλάνα τα πήρε ως… αμοιβή για τη συμμετοχή του στα γυρίσματα. Τώρα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, πούλησε τα αεροπλάνα σε μια ελβετική εταιρεία, η οποία σκοπεύει να ανακατασκευάσει τα δύο και να πουλήσει τα υπόλοιπα τέσσερα σε συλλέκτες ή σε μουσεία.
 


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΓΙΑ ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

 

Πέρασαν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και οι τρεις υποψήφιοι, ενώ αύριο θα γίνει η διαδικασία αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών.

Σύμφωνα με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, οι φάκελοι Α των υποβληθεισών προσφορών που κατέθεσαν τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.)- METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S.- ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας (ομάδες Α και Β) είναι πλήρεις σύμφωνα με τους όρους των προκηρύξεων.

Ως επόμενο βήμα προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει αύριο στο άνοιγμα των φακέλων των οικονομικών προσφορών των τριών επενδυτικών σχημάτων, καθώς και της αποτίμησης του ανεξάρτητου αποτιμητή. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών γίνεται σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και με διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, λαμβάνοντας υπόψη, όπως προβλέπεται, και τη γνώμη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων.