Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ "ΚΑΚΟΥ"

 

Άλλο πρόβλεψη και άλλο προφητεία. Σταθερό σημείο αναφοράς της πολιτικής είναι η πρόβλεψη. Τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο; Πώς θα αντιμετωπισθεί αυτή η εξέλιξη εις το μέλλον; Τι συνέπειες θα έχει αυτό το μέτρο εις το μέλλον; Η πολιτική και οι πολιτικοί θέτουν εις εαυτούς διαρκώς τοιούτου είδους ερωτήσεις. Και βάσει των ερωτήσεων αυτών γίνονται προβλέψεις και λαμβάνονται μέτρα. Προβλέψεις γίνονται και επί διεθνών θεμάτων. Πολλές φορές προβλέψεις τοιούτων θεμάτων δεν αντιμετωπίζονται. Οι κρίσεις έρχονται και κυρίως τα μικρά κράτη δεν έχουν δυνατότητες αντιδράσεως.

Η πρόβλεψη σήμερον είναι ότι κατά τους επόμενους μήνες οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν εναντίον της περιοχής Συρίας, Ιράκ δια να «σώσουν την διεθνή ειρήνη και τον κόσμο από τους Τζιχατιστές», όπως τον έσωσαν προ ετών και από τα τρομερά όπλα του Σαντάμ Χουσεΐν του Ιράκ. Τα οποία μετά δεν βρέθηκαν πουθενά! Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται αποκλειστικώς και μόνον επί των μαθημάτων, τα οποία μας έχει δώσει οι ίδιες οι Η.Π.Α. Όσοι παρακολουθούν τις ειδήσεις, γνωρίζουν ότι πολλά καθεστώτα εις τον κόσμο είναι ανελεύθερα και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και απειλούν τους γείτονες των.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν όμως επιλεκτική συνείδηση και μετρούν με δύο μέτρα και σταθμά. Έτσι οι «κακοί», οι οποίοι όμως υποτάσσονται εις τα αμερικανικά συμφέροντα, δεν ενοχλούνται. Αυτοί είναι «καλοί» για τις Η.Π.Α. Παράδειγμα είναι η Τουρκία. Η Ουάσιγκτον δεν βλέπει τίποτε, δεν ακούει τίποτε και συγχρόνως «φορτώνει» τον τουρκικό λαό με δάνεια επί δανείων. Τώρα την προετοιμάζει για να εισέλθει εις την Συρία και εις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, δια να «τελειώσει» τους Κούρδους που δεν «τελείωσε» εις την Τουρκία με αμερικανικά όπλα και άλλη βοήθεια.

Αντιθέτως οι «κακοί» που δεν υποτάσσονται εις τα συμφέροντα των Η.Π.Α. γίνονται «οι κακοί των κακών» και ευρίσκονται εις το στόχαστρο της αμερικανικής πολεμικής μηχανής. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία πράγματι δημοκρατική χώρα και ουδείς Πρόεδρος της τολμά να κάμει κάτι εναντίον της βουλήσεως του αμερικανικού λαού. Δια τον λόγο αυτόν η εκάστοτε αμερικανική κυβέρνηση, η οποία αποφασίζει να επιτεθεί εναντίον ενός «κακού», αρχίζει με την «προθέρμανση» της αμερικανικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Η «προθέρμανση» αυτή ακολουθεί τα κάτωθι στάδια, ο τρόπος της εφαρμογής των οποίων διαφέρει κατά περίπτωση. Πρώτον μεν στρέφεται κατά της ηγεσίας της χώρας που ευρίσκεται εις το στόχαστρο: Η κυβέρνηση δεν είναι δημοκρατική, τα στελέχη της είναι διεφθαρμένα, κατασπαταλούν το χρήμα του λαού, καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και όταν η αμερικανική και η διεθνής κοινή γνώμη βεβαιωθεί, ότι την χώρα αυτή την κυβερνούν «καθάρματα» και μόνον, αρχίζει το δεύτερον τροπάριο.

Η εν λόγω χώρα απειλεί τους γείτονές της, την διεθνή ειρήνη και τελικώς και τις ίδιες τις Η.Π.Α. Αφού ο «λαός» τα πιστεύσει όλα αυτά, και δεν έχει σχεδόν καμία δυνατότητα να μη τα πιστεύσει, διότι όλα τα μέσα μαζικής ενημερώσεως (ΜΜΕ) τα ίδια λέγουν, κινητοποιείται η αμερικανική πολεμική μηχανή, η οποία «καθαρίζει»: σώζει την ανθρωπότητα από τους «κακούς των κακών» και επιβάλλει τα αμερικανικά συμφέροντα. Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι:

Ο Κόσμος όλος, οι αμερικανικές εταιρείες και οι προδότες, οι οποίοι έκαναν «αντίσταση» εναντίον της χώρας των και συνόδευσαν τους Αμερικανούς και μερικούς από τους Συμμάχους των εις την επίθεση των κατά της πατρίδος των. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αλαζονείας είναι η πρόσφατη καταστροφή της Λιβύης και ολίγα χρόνια πριν η ολοκληρωτική ισοπέδωση και διάλυση του Ιράκ. Χαμένος είναι μόνον ο λαός, τον οποίον «απελευθέρωσαν» οι Αμερικανοί και οι προδότες.

Η προπαγανδιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και περιοχών του καταστραφέντος Ιράκ ευρίσκεται ήδη εις προχωρημένο στάδιο. Το ότι η χώρα αυτή κυριαρχείται από εξτρεμιστικά ισλαμικά στοιχεία, τους Τζιχατιστές οι οποίοι προηγουμένως ως γνωστόν εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ (!), όπως κάποτε και ο Μπίν Λάντεν της Αλκάϊντα εις το Αφγανιστάν, και ο πρώην ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν εναντίον του Ιράν, οι οποίοι Τζιχατιστές είναι τώρα διεφθαρμένοι, καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά τώρα απειλούν την ανθρωπότητα, το «γνωρίζομε» ήδη όλοι.

Τώρα ευρισκόμεθα εις το στάδιο της απειλής του Κόσμου, της Αμερικής και της Ευρώπης. Το ότι το Ισραήλ δηλώνει δημοσίως, ότι τώρα μετατρέπει τα υποβρύχιά του έτσι, ώστε να είναι εις θέση να εκτοξεύουν πυρηνικούς πυραύλους και εν καταδύσει, ούτε τα ακούει ούτε ενδιαφέρει την Ουάσιγκτον. Εντός των επομένων μηνών θα έχομε «πεισθεί» όλοι, ότι οι Τζιχατιστές «απειλούν» πράγματι τους γείτονές του, τον κόσμο και την Αμερική. Και τότε θα έλθει ο αμερικανικός στρατός να «καθαρίσει» για όλους. Μετά την Συρία και το Ιράκ θα ακολουθήσουν άλλοι. 

Πιθανόν η Αίγυπτος. Παρακολουθήσετε ποίος θα αναλάβει κατόπιν, κατά την αμερικανική προπαγάνδα, τον ρόλο του «καθάρματος» εις τον κόσμο, δια να γνωρίζετε ποίος θα είναι ο μεθεπόμενος λαός, ο οποίος θα υποστεί την αμερικανική απελευθέρωση! Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ..........

 


«ΒΡΟΜΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ»


Μεσημέρι Τετάρτης, ώρα αιχμής και  στις λεωφορειογραμμές του ΟΑΣΘ επικρατεί το αδιαχώρητο. Με μεγάλη δυσκολία και ύστερα από αγωνιώδη προσπάθεια κατορθώνουμε να επιβιβαστούμε μαζί με έναν φίλο. Εντός του λεωφορείου οι συνθήκες είναι ανυπόφορες. Όλες οι θέσεις πιασμένες, περισσότεροι από ογδόντα άνθρωποι όρθιοι, φασαρία, διενέξεις - σωστός χαμός. 

Όλως παραδόξως μία θέση παρέμενε κενή. Δίπλα καθόταν ένας νεαρός αθίγγανος ηλικίας 10 ετών που κρατούσε αγκαλιά την σχολική του τσάντα. Το παιδί είχε μαζευτεί στην άκρη της θέσης του, πλησίον του παραθύρου και κοίταζε έξω από αυτό. Δεν ήταν βρώμικο ή κακοντυμένο, δε φαινόταν ανήσυχο ούτε έκανε φασαρία και σίγουρα δεν είχε καμία διάθεση να παρανομήσει. Έμοιαζε περισσότερο να βαριέται, να περιμένει και εκείνο να φτάσει σπίτι για να ξεκουραστεί, να βρει ένα ζεστό πιάτο φαγητό, να μιλήσει με τους δικούς του. Αλλά η θέση παρέμενε κενή..

Ο φίλος μου εντόπισε την κενή θέση και απορρημένος προσπάθησε να φτάσει προς αυτήν. Έστω και με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να καθίσει. Στις δύο μπροστινές καρέκλες καθόντουσαν δύο ηλικιωμένοι κύριοι που, όπως κατέστη σαφές από την μυρωδιά, είχαν περάσει πολλές ώρες στο τοπικό ουζερί. Οι εκφράσεις τους, μόλις συνειδητοποίησαν ότι η θέση δεν ήταν πια κενή, άλλαξαν άρδην. Τα γελαστά από το μεθύσι πρόσωπα τους έγιναν πιο σκυθρωπά, οι εκφράσεις τους σοβάρεψαν και τα λόγια τους πιο καυστικά και επικριτικά. 

Σχολιάζοντας με αγένεια και αδιαφορία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είμαστε αφελείς που καθόμαστε δίπλα σε έναν κλέφτη και ότι παρέχουμε άσυλο στην ανομία. Ακούγοντας τα σχόλια τους δε μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι. Το παιδί που καθόταν δίπλα στον νεαρό Ρομά έγειρε το σώμα του προς το μέρος τους και με τόνο χαμήλο αλλά και ταυτόχρονα επικριτικό είπε "Βρωμάτε, κύριοι.."

Ναι, η αλήθεια είναι ότι βρωμούσαν. Δεν ήταν το χνώτο τους αυτό που βρωμούσε, ούτε ήταν τα τσίπουρα  που μας μύριζαν. Στην πραγματικότητα, μύριζαν οι σκέψεις, οι εκφράσεις και οι λέξεις τους. Η μυρωδιά αυτή προερχόταν από τα βάθη της ιστορίας και είχε βρει μια νέα ευκαιρία να ξεπηδήσει μέσα από τις απόψεις τους. Είχε προέλευση μεσαιωνικού χαρακτήρα, χρώμα σκοτεινό και αίσθηση απεχθή. Βρωμούσαν ρατσισμό και μίσος για ένα παιδί δέκα ετών. Αξιολογούσαν, έκριναν και καταδίκαζαν σε ενοχή ένα παιδί με μόνο τεκμήριο την φυλετική του καταγωγή. 

Δε γνώριζαν, απλά πίστευαν. Ίσως, κάπου, κάποτε, να είχαν ακούσει κάποιον φίλο ενός γνωστού τους να τους περιγράφει έναν νεαρό που τους λήστεψε εντός του λεωφορείου. Ίσως να ήταν και ο ίδιος νεαρός. Ίσως και πάλι να ήθελε να ληστέψει και ίσως αυτοί και γιατί όχι κι εμείς να είμασταν τα υποψήφια θύματα του. Δεν είχαν, ωστόσο, καμία απόδειξη για την ενοχή του μικρού συνεπιβάτη, παρά μόνο μία διαίσθηση που επηρεαζόταν σαφώς από την καταγωγή του.

Στην προκειμένη περίπτωση οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονταν στην αναβίωση των θεσμών της συντήρησης. Επρόκειτο για μία άμεση αμφισβήτηση των ατομικών δικαιωμάτων, για μία φυλετική αξιολόγηση και για μία κριτική στην αξία της διαφορετικότητας. Σε μια Ευρωπαϊκή κοινωνία γαλουχημένη στα πρότυπα του δυτικού πολιτισμού, η απαξίωση εξαιτίας της φυλετικής καταγωγής αποτελεί όχι μόνο στοιχείο προγονοπληξίας αλλά και απειλή για τους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Πολύ περισσότερο, αυτή η απαξίωση θέτει την αναγκαιότητα να επανεξεταστεί το ζήτημα της κοινωνικής ισότητας και να ανοίξει εκ νέου ένας διάλογος για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Σημαιοφόροι αυτής της προσπάθειας καλούνται να γίνουν τα κόμματα του προοδευτικού-μεταρρυθμιστικού χώρου.

 


ΠΩΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Τηλεμεταφορά, μανδύες αορατότητας, ταξίδι στο χωρο-χρόνο… όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Για την ακρίβεια το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να είναι εφικτό μέχρι το 2100, ενώ η τηλεμεταφορά να αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο ήδη από το 2080. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το ImperialCollegeLondon και το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. «Το καλό με την τηλεμεταφορά είναι ότι δεν υπάρχει θεμελιώδης νόμος που να μας λέει ότι δε μπορεί να γίνει και με την τεχνική και τεχνολογική πρόοδο, θα υπολόγιζα ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2080» δήλωσε η Dr. Mary Jacquiline Romero από τη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Γλασκώβης. 

«Η τηλεμεταφορά ενός προσώπου, άτομο προς άτομο, θα είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο οι εξελίξεις στη χημεία ή τη μοριακή βιολογία θα μπορέσουν να μας επιτρέψουν να το κάνουμε πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει θεμελιώδης νόμος που να την “απαγορεύει”» πρόσθεσε η ίδια.Από την πλευρά του ο Colin Stuart, συγγραφέας του βιβλίου «The Big Questions in Science» σημείωσε, ότι το ταξίδι στο χρόνο – στο μέλλον - έχει ήδη επιτευχθεί, ωστόσο σε μικροσκοπικά ποσά.

«Το ταξίδι στο μέλλον έχει ήδη γίνει, όμως σε ελάχιστες ποσότητες. Το ρεκόρ είναι 0,02 δευτερόλεπτα και έχει τεθεί από τον κοσμοναύτη Sergei Krikalev. Κι ενώ αυτό δεν ακούγεται τόσο εντυπωσιακό, ωστόσο δείχνει ότι το ταξίδι στο χρόνο, στο μέλλον, είναι εφικτό» υποστήριξε ακόμη. «Αν ταξιδεύατε μέσα στο χώρο στο 10% της ταχύτητας του φωτός για έξι μήνες, στη Γη θα είχαν περάσει έξι μήνες και μία ημέρα. Θα είχατε ταξιδέψει μια μέρα στο μέλλον. Αν ταξιδεύατε για 10 χρόνια σε αυτήν την ταχύτητα, θα είχατε καταφέρει να ταξιδέψετε σχεδόν τρεις εβδομάδες στο μέλλον. Θα έλεγα ότι μέχρι το 2100 είναι ένα αισιόδοξο χρονοδιάγραμμα για το ταξίδι στο μέλλον».

Για τον καθηγητή Πειραματικής Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, Chris Phillips, από το πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου, οι μανδύες αορατότητας – όπως αυτοί στις ταινίες Χάρι Πότερ - θα μπορούσαν να είναι «απολύτως εφικτοί» μέσα στα επόμενα 10-20 χρόνια. «Ένας τρόπος για να δημιουργήσει κανείς έναν τέτοιο μανδύα, είναι να χρησιμοποιήσει προσαρμοστικό καμουφλάζ, με τη λήψη ενός φιλμ του φόντου ενός αντικειμένου ή ατόμου και την προβολή του στο μπροστινό μέρος, για να δώσει την ψευδαίσθηση της διαφυγής» εξήγησε ο ίδιος.
 


ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ύστερα από πληροφορία που ανέφερε πως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοπεύουν να κάνουν αεροπειρατεία από την Κύπρο. Σύμφωνα με την πληροφορία που διαβιβάστηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίας, στόχος θα είναι αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις από την Κύπρο, τα οποία θα οδηγηθούν στη Συρία ή το Ιράκ, σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIS.

Οι επιβάτες θα κρατηθούν ως όμηροι, προκειμένου οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων, από τις οποίες η RAF διενεργεί επιθέσεις με αεροσκάφη ενάντια σε θέσεις του ΙΚΙΛ σε Ιράκ και Συρία. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Κύπρου ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες, που αφορούν πιθανή δράση τζιχαντιστών στην Κύπρο. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας «στις 31 Οκτωβρίου διαβιβάστηκε στο αρχηγείο Αστυνομίας μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία η οποία έτυχε χειρισμού, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες και το θέμα παρακολουθείται». Στο πλαίσιο αυτό γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο χωρίς προφανή σκοπό, που να δικαιολογεί το ταξίδι τους. 

Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, επιχειρούν να περάσουν στα κατεχόμενα και από κει στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να περάσουν στα κατεχόμενα και από κει στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία.