Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ...

 

Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να συναινέσουμε τουλάχιστον στα εθνικά μας θέματα και να χαράξουμε κοινή πορεία, είμαστε χαμένοι από χέρι. Όπως κάθε Έλληνας πολίτης με κοινό νου και στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού, παρακολουθώ με αγωνία τις τρέχουσες απροσχημάτιστες τουρκικές προκλήσεις με προδιαγεγραμμένο στόχο

-την αμφισβήτηση, κατ’ αρχάς, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και, σε δεύτερη φάση,

-τη δυναμική διεκδίκηση της ισότιμης συμμετοχής στη νομή των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή αλλά και στην Ελλαδική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Αντίθετα με εμάς, οι Τούρκοι έχουν μακροχρόνιο σχεδιασμό και ενιαία φωνή, τουλάχιστον προς τα έξω, που εκφράζεται από έναν ικανότατο όσο και άκρως ριψοκίνδυνο Πρόεδρο – Σουλτάνο, τον Ταγίπ Ερντογάν που δεν εμποδίζεται από ανύπαρκτες δημοκρατικές διαδικασίες και ενεργεί επιθετικά μεν απέναντί μας, διαφορετικά όμως απέναντι όλων των άλλων σε ό,τι αφορά στα τουρκικά συμφέροντα.

Παράδειγμα: Μουσουλμάνος ο ίδιος, κρατά αποστάσεις από το πρόβλημα της ίδρυσης και εδραίωσης του Ισλαμικού Κράτους και παράλληλα ενθαρρύνει ή, έστω, αφήνει τους Κούρδους να επωμιστούν το βάρος της αντίστασης στην Τζιχαντική θύελλα στην υπεράσπιση του Κομπάνι στη Συρία, με αποτέλεσμα να υφίστανται τεράστιες απώλειες μαχητών και αμάχων, ακόμα και παιδιών.

Έτσι, ξεφορτώνεται τους ενοχλητικούς Κούρδους που εξολοθρεύονται και ο ίδιος δεν προκαλεί τους φανατικούς ομόθρησκούς του. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Διαβολικά έξυπνη τακτική. Έμπειρος στο αλισβερίσι, διαπραγματεύεται με πανάκριβο αντάλλαγμα τις ελάχιστες παραχωρήσεις που κάνει στους Αμερικανούς για τις ανάγκες των βομβαρδιστικών επιδρομών τους. Αυτό δα και αν είναι διπλωματία. Ενώ εμείς!!!

Εμείς, πώς αντιδρούμε στους θανάσιμους κινδύνους που απειλούν άμεσα την ύπαρξή και την επιβίωσή μας;; Άθελά μου, έρχεται στη μνήμη το τραγούδι του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί… κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά…». Με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, το ήμισυ του πολιτικού μας προσωπικού αγωνίζεται να διατηρήσει τα έδρανα και τα προνόμιά του, ενώ το άλλο ήμισυ αγωνίζεται να τους τα πάρει, με όποιον τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο έθνος, στην κοινωνία και στους πολίτες. 

Οι πολιτικές μας ηγεσίες θεωρούν ότι εκπληρούν το χρέος τους κάνοντας κάποια δηλωσούλα, έτσι, για την τιμή των όπλων, μεμονωμένα και ασυντόνιστα, κάποιοι μάλιστα με μικροκομματικούς αστερίσκους. Οι κυβερνώντες, εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση αν, αξιωματούχοι της Ε.Ε., του ΟΗΕ, οι άλλοι «φίλοι», προβούν σε κάποια χλιαρή αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα δήλωση  νουθεσία προς την Τουρκία και καμιά φορά και στις δύο πλευρές, σαν τάχα θύτης και θύμα να είναι το ίδιο.

Οι αντιπολιτευόμενοι κάνουν ό,τι μπορούν να απαξιώσουν την ολίγον, έστω, θετική εντύπωση, σαν να επρόκειτο για μιαν άλλη, εχθρική χώρα. Το έργο με τους «φίλους, συμμάχους και εταίρους» το έχουμε ξαναδεί στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο και αλλαχού. Το δίδαγμα: «Αλλοίμονο σ’ όποιον δεν έχει νύχια να ξυστεί». Στη διεθνή διπλωματία και πολιτική, μετρά μόνον το συμφέρον.

Δεν ισχύουν φιλίες και κουμπαριές. Τα πάντα με μοναδικό γνώμονα το εθνικό τους συμφέρον. Αυτό είναι ένα μάθημα που δεν φαίνεται να μάθαμε ποτέ. Η κατάσταση περιπλέκεται από το πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) που έχουν εντοπιστεί και είναι έτοιμα για εκμετάλλευση εντός των Ελλαδικών και Κυπριακών ΑΟΖ.

Μια, κατ΄ αρχήν σημαντική εξέλιξη που θα μπορούσε να είναι ευλογία αλλά και να αποβεί κατάρα, αν λάβουμε υπόψη την εμπειρία γειτονικών χωρών (Λιβύη, Ιράκ, Συρία, κ.λπ.), ενώ η Κύπρος ήδη συνθλίβεται ανάμεσα στις συμπληγάδες των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων και των γεωπολιτικών ανταγωνισμών.

Η θετική για μας, αν και χλιαρή, στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν πιστοποιεί, κατ’ ανάγκην θέση αλληλεγγύης, αλλά υπαγορεύεται από την ανάγκη της να εξασφαλίσει, μερική έστω ενεργειακή επάρκεια. Σήμερα γιορτάζουμε τη μεγάλη εθνική επέτειο, το Αλβανικό Έπος, όταν σύσσωμος ο ελληνικός λαός, σε ένα αυθόρμητο ξέσπασμα πατριωτισμού και ομοψυχίας, έκαμε τη μεγάλη υπέρβαση για τη σωτηρία της πατρίδας.

Τώρα, που εξ ίσου και περισσότερο σοβαρός είναι ο κίνδυνος που μας απειλεί, αλλά πιο επικίνδυνος πιο ύπουλος, και πιο περίπλοκος, και απειλεί όχι μόνον η εθνική κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα, αλλά και την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα, την εθνική μας συνείδηση, τη συνέχιση της ύπαρξής μας είναι ώρα να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Μαζί με την αμυντική μας θωράκιση, είναι ανάγκη να θωρακίσουμε και την Οικονομία μας που, υπό τις παρούσες διεθνείς συνθήκες, αποτελεί και αυτή εθνικό θέμα. Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να δούμε αυτά που μας ενώνουν.Να προτάξουμε το «εμείς» αντί του «εγώ».

Τώρα προέχει το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Να δημιουργήσουμε πλεονάσματα, όχι επιβάλλοντας απάνθρωπα σκληρή λιτότητα, περικόπτοντας μισθούς και φορολογώντας ανάλγητα τους αδύναμους αλλά δουλεύοντας, παράγοντας και εξάγοντας με πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης. Έτσι θα ανατάξουμε την εθνική μας οικονομία, θα βγούμε από την κρίση και θα ανακτήσουμε την εθνική και προσωπική μας αξιοπρέπεια.

Αυτές τις δύσκολες μέρες, έρχεται στη μνήμη μου η ρήση του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά: «Το πώς βγαίνει το εθνικό εισόδημα δεν είναι θέμα ιδεολογίας… το πώς κατανέμεται είναι. Και πάνω σ’ αυτό ας συγκρουστούμε, αν χρειαστεί». Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ..........

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η τουρκική προκλητικότητα εντός των ορίων της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ΑΟΖ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" πέραν από τα δύο πολεμικά πλοία, τα οποία εδώ και μια εβδομάδα συνοδεύουν το "Μπαρμπαρός", σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου.

Το τουρκικό υποβρύχιο είναι από την πρώτη στιγμή στη συνοδεία του σεισμογραφικού σκάφους, αλλά η παρουσία του δεν έγινε γνωστή. Η Τουρκία, μ' αυτόν τον τρόπο, θέλησε να "θωρακίσει" την παρουσία εντός των "οικοπέδων" της ΑΟΖ, την παρουσία του "Μπαρμπαρός" για ολοκλήρωση των ερευνών που διενεργούν.

Αρμόδια στρατιωτική πηγή ανέφερε στον "Φιλελεύθερος" ότι είναι συνήθης τακτική τόσο από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες που διαθέτουν Πολεμικό Ναυτικό, όταν βρίσκονται σε αποστολή φρεγάτες ή κορβέτες, πάντα να τις συνοδεύει κάποιο υποβρύχιο. Αυτό όπως εξήγησε, γίνεται για να ασκείται καλύτερος έλεγχος των περιοχών όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι αποστολές τους.

Η παρουσία του τουρκικού υποβρύχιου στην περιοχή που "βολτάρει" το "Μπαρμπαρός" επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από πλοία της UNFIL που βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπισμού των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους Diamond.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα ανθυποβρυχιακά συστήματα των πλοίων που ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για βοήθεια "χτύπησαν" το υποβρύχιο της Άγκυρας να πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Όσον αφορά στα άλλα δύο πολεμικά πλοία, που συνοδεύουν το "Μπαρμπαρός", αντικαθίστανται για σκοπούς ανεφοδιασμού και τη θέση τους στις περιοχές έρευνας λαμβάνουν άλλα πολεμικά πλοία.

 


ΣΚΟΠΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Δύο όλμοι εκτοξεύτηκαν χθες, αργά το βράδυ, στο κεντρικό κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ (FYROM) στο κέντρο των Σκοπίων. Οι δράστες αυτής της επίθεσης παραμένουν άγνωστοι ενώ Από τις οβίδες προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, ο ένας όλμος βρέθηκε σφηνωμένος στην πρόσοψη του κτιρίου και ο άλλος στην οροφή του. Το περιστατικό ανέφεραν στην Αστυνομία κάτοικοι που ζουν κοντά στο κτίριο της Κυβέρνησης και οι οποίοι είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις. Στη συνέχεια ακολούθησε σχετική έρευνα των αστυνομικών αρχών, παρουσία εισαγγελέα, που εντόπισε τα βλήματα.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα ανέφερε ότι η αστυνομία εξετάζει τον τύπο του όπλου από τον οποίο ρίχθηκαν οι οβίδες, την κατεύθυνση από την οποία εκτοξεύθηκαν, καθώς και τα κίνητρα των δραστών. Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι οι οβίδες κατά πάσα πιθανότητα ερρίφθησαν από φορητό εκτοξευτήρα. Κάτοικοι της περιοχής κοντά στο κτίριο της κυβέρνησης ανέφεραν ότι άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις. 

Συνήθως, κάθε Τρίτη στο κτίριο της κυβέρνησης συνεδριάζει μέχρι αργά το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ, όμως χθες δεν υπήρξε συνεδρίαση, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι απουσίαζε στο Βέλγιο όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 


Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ «ΑΜΝΗΣΙΑ»

 

Δεν έχουμε, λέει, συλλογική μνήμη στην Ελλάδα. Και θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Και δεν καταλαβαίνουμε ότι πάλι μας κοροϊδεύουν. Όπως τότε, με το ΠΑΣΟΚ του ’81 ή μετά, με τη ΝΔ των Ολυμπιακών αγώνων. Όλα αυτά βέβαια έχουν προκύψει από την επερχόμενη επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και την όχι και τόσο μακρινή πλέον αυτοδυναμία.Αυτή τη «ρημάδα» συλλογική μνήμη (που έτσι κι αλλιώς τη φυλακίσαμε μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τη διασύραμε με τη Μικρασιατική καταστροφή ή την προδοσία της Κύπρου, και την «εκτελέσαμε» με τις κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά), θα πρέπει να την επανακτήσουμε τώρα που για πρώτη φορά δεν θα έχουν εξουσία.

Ότι τα τελευταία 40 χρόνια δηλαδή, κάποιες φορές την είχαμε, μετά τη ξαναχάσαμε, μετά την ξαναβρήκαμε, κοκ. Και 40 χρόνια τώρα επιλέγαμε πάντα τους ανεκδιήγητους να μας κυβερνήσουν, επειδή μας κορόιδευαν τους κακόμοιρους ή απλά για να δούμε πού θα το πάνε (είμαστε και πολύ μάγκας λαός, μην το ξεχνάμε). Και πρέπει να την ξαναβρούμε αυτή τη συλλογική μνήμη ξαφνικά για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Έρχονται οι «ερωτευμένοι» με τη δραχμή, οι λαϊκιστές, οι «τρομοκράτες», οι «παροχολόγοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά! Ο λαός ψηφίζει έχοντας στο μυαλό του το «μη χείρον, βέλτιστον».

Πάλι ξαφνικά! Όπως ξαφνικά ανακαλύψαμε πως το 10% των Ελλήνων είναι φασίστες και το 90% ρατσιστές. Έτσι ξαφνικά έρχονται να κυβερνήσουν αυτοί οι σύγχρονοι Πασόκοι. Δηλαδή, άλλος λαός ψήφιζε τόσα χρόνια και άλλος λαός τώρα. Και μας ζητάνε, να μην κάνουμε το ίδιο λάθος που κάναμε πριν χρόνια. Το ότι σε αυτό το λάθος, οι πρωταγωνιστές ήταν αυτοί οι ίδιοι, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πως τώρα θέλουν να μας προστατέψουν.

Δυστυχώς για αυτούς, δεν μπορούμε. Όχι επειδή υπάρχει οργή, θλίψη, μιζέρια και μηδενική προοπτική, ούτε επειδή υπάρχει ένα αίσθημα εκδικητικότητας απέναντί τους. Είναι επειδή ουσιαστικά μας ζητάνε να προβλέψουμε το μέλλον και την κοροϊδία που έρχεται (την ίδια βέβαια με αυτή που μας πλάσαραν τόσα χρόνια οι ίδιοι), να διαγράψουμε τα λάθη τους για λογαριασμό τους και να ξεχάσουμε. Όμως, το μέλλον, που οι ίδιοι μας προκαθόρισαν, το ξέρουμε πολύ καλά πλέον. Και άλλα «συγχωροχάρτια» αυτό το μέλλον δεν χωράει. Συλλογική μνήμη δεν θέλετε κύριοι; Θα την έχετε…

 


Η NASA ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

 

Η «είδηση» ότι σύμφωνα με τη NASA η Γη θα βυθιστεί στο σκοτάδι για 6 ημέρες, από τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου, εξαιτίας ηλιακής καταιγίδας είναι ψεύτικη, είναι φάρσα, αν και πολλοί την πίστεψαν.

Η αρχική ανάρτηση έγινε στο σάιτ Huzlers.com, το οποίο είναι γνωστό ότι γράφει ψέματα και βλακείες για να διασκεδάζει ο κόσμος. Ωστόσο, πολλοί θεώρησαν ότι η φάρσα – ανάρτηση είναι πραγματική, άρχισαν να τη διαδίδουν και να την αναδημοσιεύουν. Δυστυχώς και πολλά Ελληνικά blog αναδημοσίευσαν τη φάρσα ως πραγματικό γεγονός.

Η φάρσα όπως κυκλοφορεί στο Ελληνικό διαδίκτυο αναφέρει:

Η NASA επιβεβαίωσε ότι η γη θα βιώσει 6 ημέρες σχεδόν απόλυτο σκοτάδι από την Τρίτη 16 έως την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014. Ο κόσμος θα παραμείνει, κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών, χωρίς ηλιακό φως λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας, της οποίας η σκόνη και τα διαστημικά συντρίμμια που θα προκαλέσει θα είναι τόσα πολλά που θα έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση κατά 90% του φωτός του ήλιου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλή της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, ο οποίος ζήτησε από όλους να παραμείνουν ήρεμοι. Αυτό θα είναι αποτέλεσμα μιας ηλιακής καταιγίδας, της μεγαλύτερης τα τελευταία 250 χρόνια και η οποία θα έχει διάρκεια 216 ώρες. Αν και οι έξι ημέρες σκότους είναι πολύ κοντά, οι υπάλληλοι λένε ότι η γη δεν θα αντιμετωπίσει κανένα σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι έξι μέρες του σκότους δεν μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε τίποτα. «Εμείς θα στηριζόμαστε μόνο στο τεχνητό φως για τις έξι ημέρες, που δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει», λέει ο επιστήμονας της NASA Earl Godoy.