Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

 

Πόσο υπέροχος αλήθεια είναι o λαός μας!

Πόσα θαύματα μπορεί να κάνει η πίστη και η προσευχή του λαού μας!!

Όχι, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε αυτά που έγιναν πάνω στην Πίνδο.

Τα μνήματα των σκοτωμένων φωνάζουν και ζητούν δικαίωση.

Τι θαύμα ήταν όλο αυτό μέσα στα χιόνια, χωρίς εφοδιασμό και πολεμοφόδια, λιγότεροι αριθμητικά και οπλικά υποδεέστεροι!

Ανθρωπίνως δεν υπήρχε η δυνατότητα – καμιά πιθανότητα -να νικήσουμε τους Ιταλούς. Είχαν οκτώ εκατομμύρια στρατό, επίλεκτες μονάδες, πλήθος πυρομαχικών, πολυπληθέστερα μέσα και σύγχρονα οπλικά συστήματα. Εμείς κυριολεκτικά πηγαίναμε «ξυπόλυτοι στ΄ αγκάθια».

Κι όμως αυτό το θαύμα το έχουμε κάνει τραύμα στην ψυχή του έθνους. Είμαστε έτοιμοι να εγείρουμε πόλεμο για κάτι ψιλολόγια που ήρθαν σα φίδια στον κόρφο μας τελευταία, έχουμε λόγο και άποψη για παγκόσμιες ημέρες και για τους όπου γης αντάρτες και επαναστάτες, πανηγυρίζουμε για εγκληματίες πολέμου και συγχαίρουμε σφαγείς της οικουμένης, κι όμως για το 1940 μασάμε τα λόγια μας.

Είμαστε, όπως λέγει ο λαός μας «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο στάρι»! Ας δούμε όμως το θαύμα…Αλήθεια πως νικήσαμε και ξεμπερδέψαμε με δαύτους; Η ανδρεία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του λαού μας, όταν μάλιστα συνδυάζεται με την αίσθηση και την απαίτηση του δικαίου και την φιλοπατρία. Στην εποχή δηλ. εκείνη ο λαός μας επέδειξε: ανδρεία, φιλοπατρία και υψίστη αίσθηση του καθήκοντος προς την πατρίδα.

Επίσης οι Έλληνες τότε διεκρίθησαν για το ακατάβλητο θάρρος, το πνεύμα της ενότητος και το ηρωϊκό φρόνημα της αυτοθυσίας. Έπεσαν μέσα στη φωτιά του πολέμου. Δε λογάριασαν τίποτε. Δε λυπήθηκαν τον εαυτό τους. Θυμήθηκαν την ιστορία τους και είπαν: «Νυν υπέρ πάντων ο αγών». Υπήρξε και κάτι άλλο: ο λαός μας εκείνο τον δύσκολο καιρό ανέβηκε στα ύψη της Πίστεως και της προσευχής. 

Πίστεψε στην Παναγία και τo βαλε πείσμα να ξεπλύνει την ντροπή της Τήνου και της Έλλης. Από την πίστη δυναμώθηκε, φωτίστηκε, ενώθηκε, έγινε εφευρετικός και αεικίνητος και «έθραυσεν εχθρούς». Όλοι τότε ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Οι γυναίκες της Πίνδου που ανέβαζαν στα 2500 μέτρα πυρομαχικά και κατέβαζαν τραυματίες.

Οι ξεπαγιασμένοι στρατιώτες που συνέχιζαν να πολεμούν ολόκληρα εικοσιτετράωρα. Πίσω στα μετόπισθεν ένα απέραντο στρατόπεδο της προσευχής και μετά από κάθε προέλαση των παιδιών μας ο φρενήρης ενθουσιασμός της νίκης. Ευτυχήσαμε ως Έθνος τότε να έχουμε και αξίους ηγέτες σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας. Αρχιεπίσκοπο τον Χρύσανθο, το παλληκάρι του Πόντου. Τον Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, τον αρχιστράτηγο Παπάγο, τον Δαβάκη, τον Κατσιμήτρο…Τότε ήταν που ακούστηκαν οι φοβερές ιαχές: ΑΕΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά για μας σήμερα; Τι πρέπει να κάνουμε;

Α. Να μαθητεύσουμε στο ιστορικό μας παρελθόν: 
Όλες οι μεγάλες στιγμές του έθνους μας είναι γεμάτες από ηρωϊσμό και αυτοθυσία. Δεν υπάρχει στιγμή χωρίς τιμή και δόξα. Είμαστε Έλληνες. Μάλλον ήμασταν Έλληνες. Τώρα γίναμε απλά φιλέλληνες. Όμως ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ο Μιλτιάδης στο Μαραθώνα, ο Θεμιστοκλής στη Σαλαμίνα, ο Παλαιολόγος στην Πόλη των Ονείρων μας, ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι, ο Διάκος στην Αλαμάνα, ο Παύλος Μελάς, οι αγωνιστές της Πίνδου και του Ρούπελ, τα Ελληνόπουλα της Κύπρου… συνεχίζουν από τον τάφο τους να διαμαρτύρονται για την κατάντια μας.

Όλη η Ιστορία μας βροντοφωνάζει στα έγκατα της ψυχής μας και στα πέρατα του κόσμου το ΟΧΙ, το ΑΕΡΑ, το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, και διδάσκει τους λαούς πως οι Ήρωες πολεμάνε σαν τους Έλληνες. Ζητάνε οι πεθαμένοι από τους ζωντανούς, από τους Έλληνες, να ανεβούν στο πάνθεο των προγόνων τους και όχι να σέρνονται σαν τα σαλιγκάρια και τα σκουλήκια στις αυλές της Ευρώπης, την ελευθερία και ακεραιότητα της οποίας εμείς της εξασφαλίσαμε με το αίμα μας.

Β.Να μη επιτρέψουμε στην αχαριστία και τη λήθη να κάνουν παρέλαση στις πόλεις μας. Καθημερινά πρέπει να αγρυπνούμε γιατί οι εξωτερικοί εχθροί μας και η εντός των τειχών Πέμπτη προδοτική φάλαγγα ετοιμάζουν διάφορα σκοτεινά σχέδια σε βάρος της φυλής και της εθνικής μας αυτογνωσίας.

Με κουλτουριάρικα λόγια και γλυκανάλατες θεωρίες για ανοχή και ανοιχτές κοινωνίες, γίναμε ένα ιδεολογικό ξέφραγο αμπέλι, όπου έρχεται ο καθένας και η καθεμιά και πετούν τα σκουπίδια τους στην Πατρίδα. Όλοι οι λαοί έχουν τις Εθνικές τους επετείους, κάνουν παρελάσεις, αναρτούν τις σημαίες, μιλούν ιστορικοί και παλαίμαχοι, υψώνουν μνημεία, παρασημοφορούν τους επιζήσαντες ήρωές τους και διδάσκουν τα παιδιά τους τα πεπρωμένα της φυλής τους.

Εμείς εδώ με μια τεράστια ιστορία θα εγκαταλείψουμε κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα χάριν της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας; Πως είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να μας απαγορεύσουν να υψώνουμε τη σημαία μας, να φοράμε ενδύματα με κάποιο εθνικό σύμβολο, να μιλάμε για την Πατρίδα, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά αμερικανική ταινία χωρίς την αστερόεσσα.

Τη στιγμή που ισλαμιστές αυτομαστιγώνονται τελετουργικά μέσα στις πόλεις μας, κυκλοφορούν με τις κελεμπίες τους και τις μαντήλες τους, τις σημαίες και τα λάβαρά τους! Γιατί πάντα εμείς θα περιοριζόμαστε αυτοκαταστροφικά; Αντίσταση τώρα είναι να συμμετέχουμε πρόθυμα εκεί όπου υπάρχουν ακόμη άνδρες Πνευματικοί ηγέτες, που δε γονάτισαν δουλικά στον Βάαλ της ξενομανίας.

Να διαμαρτυρόμαστε για κάθε στραβό που ακούγεται. Και να μη φοβόμαστε να σηκώνουμε στον ελεύθερο εισέτι ελληνικό αέρα σημαίες και λάβαρα κρατώντας ψηλά το εθνικό φρόνημά μας  

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! 

 

Διαβάστε επίσης σήμερα ένα πολύ μεγάλο και εμπεριστατωμένο κείμενο για τον πόλεμο του 1940 - 41 πατώντας ΕΔΩ........

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ..........


 


ΟΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ «ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

 

Για την μητέρα των μαχών ετοιμάζονται οι τζιχαντιστές στην Κομπάνι αφού το ισλαμικό κράτος διέταξε να αναλάβουν πλήρως την επίθεση στην μαρτυρική πόλη οι Τσετσένοι. Μάλιστα για τον λόγο αυτό έδωσαν εντολή στον τσετσένο Αμπού Ομάρ αλ Σισάνι να φύγει από το όρος Σιντζάρ και να πάει στη Κομπάνι. Η κίνηση αυτή έχει μία και μόνο εξήγηση.Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται για την τελική επίθεση για αυτό και δίνει την επιχείρηση στον κορυφαίο στρατιωτικό διοικητή τους.

Πρόκειται για τον φοβερό και τρομερό διοικητή που ήταν αρχικά υπεύθυνος για την βόρεια Συρία όπου έχουν γίνει και τα πιο φρικτά εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και στην συνέχεια είχε αναλάβει τους Γιαζίντι. Ο αλ Σισάνι γεννήθηκε το 1986 στην Γεωργία, από πατέρα χριστιανό ορθόδοξο και μητέρα μουσουλμάνα. Είναι βετεράνος του Ρωσο – Γεωργιανού πολέμου, που γρήγορα εντάχθηκε στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Το όνομά του ήταν Ταρκάν Μπατιρασβίλι και το 2010 φυλακίστηκε για παράνομη διακίνηση όπλων. Στην φυλακή όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ισλαμικό site, μεταμορφώθηκε κι ορκίστηκε μόλις βγει έξω να ενταχθεί στην τζιχάντ. Και έτσι έγινε. Πήγε στην Συρία και όπως δήλωσε ο πατέρας του, τους τηλεφώνησε μόνο μία φορά για να τους πει ότι είχε παντρευτεί μία γυναίκα από την Τσετσενία και έμενε σε μια μεγάλη βίλα στο Χαλέπι.

Πριν από ένα μήνα είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα στον αραβικό τύπο ότι είχε σκοτωθεί όμως οι πληροφορίες αυτές δεν ευσταθούσαν.
 


Η GOOGLE ΔΙΝΕΙ 30 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

 

Η Google διεξάγει διαγωνισμό με έπαθλο 30 εκατ., για όποιον καταφέρει να προσεληνώσει ρομπότ στη Σελήνη, διανύσει 500 μέτρα στην επιφάνεια και στείλει στη Γη βίντεο. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον έχουν αναπτύξει ένα ρομπότ που θα λειτουργήσει ως «μάτια» για όλους τους λάτρεις του Διαστήματος που θέλουν να κάνουν εικονικό περίπατο στο φεγγάρι.
                                 
Ο «Άντι», που θα λειτουργεί σε σύνδεση με την γνωστή συσκευή εικονικής πραγματικότητας “Oculus Rift”, θα αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χρήστη και θα στρέφεται στην αντίστοιχη κατεύθυνση. Η ομάδα έχει προγραμματίσει την πτήση από τη Γη στη Σελήνη του «Άντι» για το 2016, με πύραυλο της εταιρίας SpaceX του Έλον Μάσκ (Elon Musk).

Ο επικεφαλής του προγράμματος Ντάνιελ Σαφρίρ δήλωσε στο BBC: «Το όραμά μας ήταν απλό – να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε στη Γη να έχει την ζωντανή εμπειρία της Σελήνης, μέσω των ματιών ενός ρομπότ. Δεν πρόκειται απλώς να πάμε στο φεγγάρι, θα το φέρουμε πίσω». Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, λέει ο Σαφρίρ, «στη Σελήνη θα υπάρχουν εκατοντάδες ρομπότ». Μέχρι στιγμής υπάρχουν 18 ομάδες ανά τον κόσμο που διαγωνίζονται για το έπαθλο της Google.