Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

Δεν μπορείτε να κουνάτε το δάχτυλο σε κανένα Φτάνει πιά! Δεν μπορείτε  να κουνάτε το δάχτυλο σε κανένα! Δεν είστε ικανοί! Δεν είστε καν έλληνες! Εσάς σας υπαγόρευσαν το μνημόνιο (όπως παραδεχτήκατε), και το δεχτήκατε! Δεν μπορείτε να κάνετε αλχημείες με το Σύνταγμα, πότε θα ψηφίσουν, πόσοι θα ψηφίσουν, αν θα ψηφίσουν! Δεν μπορείτε να κινητοποιείτε την δικαιοσύνη όπου και όποτε το επιθυμείτε!

Γιατί στον εισαγγελέα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης που είπε ότι θα προσπαθήσετε να χρηματίσετε άλλους βουλευτές και όχι στον εισαγγελέα ο γελοίος των γελοίων, ο καθυστερημένος που κάλεσε τους έλληνες να πάρουν τα χρήματά τους απ΄τις τράπεζες και να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό αν βγει άλλη κυβέρνηση;

Γιατί όχι στον εισαγγελέα η μαινάδα-παλιόγρια-εκπρόσωπος που απειλεί πως θα κλείσουν τα ΑΤΜ,  ''σε περίπτωση που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει παλικαριές στην Ευρώπη'';

Γιατί όχι στον εισαγγελέα ο παραληρηματικός βόθρος, τού ''μαζί τα φάγαμε'', όταν μόλις χθες κατηγόρησε οπαδούς κόμματος της αντιπολίτευσης ότι ''καίνε και σκοτώνουν'';Φτάνουν τα τερατώδη ψέματα, οι ψεύτικες ελπίδες που πουλάτε, η τρομοκρατία που σπέρνετε! Δεν είσαστε ικανοί να μας προστατεύσετε, μόνο να μας καταστρέψετε!

Χθες ξανα-ματα-χαντακώσατε το χρηματιστήριο (τον καθρέφτη της οικονομίας όπως διαφήμιζε ο πολιτικά αλητήριος πρωθυπουργός, για να ξεράσει την χολή του μετά την καταστροφή: ''ας πρόσεχαν'') και στείλατε τα 10ετή ελληνικά ομόλογα στον θεό των επιτοκίων, ευαγγελιζόμενοι, ώ επικίνδυνοι σκιτζήδες το ''διώξιμο του ΔΝΤ'' και την ''έξοδο στις αγορές''! Για λόγους προεκλογικούς! Για λόγους δική σας επιβίωσης! Φτάνει! Η κακουργία... H ληστεία... H αναισχυντία και η ανηθικότητα έχουν και όρια! τα δάχτυλα που μας κουνάτε, κάποτε θα γυρίσουν και θα σας βγάλουν το μάτι!

Αυτά! Αυτά τα ψέματα που καθημερινά, ανερυθρίαστα και επικίνδυνα μας φτύνετε κατά πρόσωπο, κάποτε θα γραφτούν μόνον στις επιτύμβιες πλάκες της πολιτικής σας καριέρας!Τα μόνα εύσημα και παράσημα που θα πάρετε θα είναι η οργή και οι κατάρες ενός ολόκληρου λαού! Φτάνει! Σταματήστε σήμερα κιόλας! Δεν σας ''παίρνει'' άλλο, και δεν σας ανεχόμαστε άλλο! Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο κι εσείς έχετε να χάσετε τα πάντα!...Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


 


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΙΜΙΤΣ

 

Νέα πρόταση σε Αθήνα και Σκόπια για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ ενδέχεται να καταθέσει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα των Σκοπίων Sloboden Pecat, το οποίο επικαλείται «καλά ενημερωμένες πηγές». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο είναι πρωτοσέλιδο στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, η πρόταση Νίμιτς για το διεθνές όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός (υπηκοότητα) «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με την πιθανολογούμενη πρόταση, το Σύνταγμα της χώρας δεν θα αλλάξει, κάτι που σημαίνει ότι το διεθνές όνομα δεν θα χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ορισμός της γλώσσας ως «μακεδονική», είναι θετικό στοιχείο για την ΠΓΔΜ, ωστόσο «αμφιλεγόμενος» θεωρείται ο όρος που θα χαρακτηρίζει την υπηκοότητα (πολίτες της Άνω Μακεδονίας). Οι πηγές της εφημερίδας επισημαίνουν ότι ο Μάθιου Νίμιτς, στην πιθανολογούμενη πρόταση του, όσον αφορά την υπηκοότητα ακολουθεί τη «λογική» του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το οποίο οι μεγάλες εθνικές κοινότητες της χώρας αποτελούν συστατικές ενότητες του κράτους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ.Νίμιτς θα παρουσιάσει την πρόταση αυτή πρώτα στην ελληνική πλευρά και εφόσον λάβει από αυτήν έστω και την παραμικρή ένδειξη ότι η πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει βάση περαιτέρω διαπραγματεύσεων, τότε θα ακολουθούσε «ισχυρή πίεση» προς την κυβέρνηση στα Σκόπια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αναλάβουν πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζες Μπέιλι και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα, Φίλιπ Ρίκερ θα ήταν αυτοί που θα αναλάμβαναν να ασκήσουν πιέσεις προς τον Νίκολα Γκρούεφσκι σχετικά με το θέμα αυτό.

Η εφημερίδα Sloboden Pecat πρόσκειται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ. Η έγκριτη εφημερίδα των Σκοπίων Utrinski Vesnik γράφει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς ανέλαβε πρωτοβουλία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο.

Ωστόσο αναβλήθηκε για αργότερα, περί τα τέλη του έτους, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η ΠΓΔΜ βιάζονται, εκτός κι αν γίνουν προσπάθειες μέσω ανεπίσημης οδού για να επιτευχθεί κάτι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Δεκέμβριο.
 


ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Την παραπομπή στο εδώλιο συνολικά 70 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής η οποία κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ειςηγειται ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή - μαμούθ προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες ο εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας «ένα κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση κατά νόμον εφόσον χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς του και τα στελέχη του για εγκληματική δράση και εγκληματικές ενέργειες». Η Χρυσή Αυγή όπως υπογραμμίζει ξεκίνησε τη δράση της το 1987 λειτουργώντας ως εγκληματική ομάδα και στη συνέχεια πήρε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος συνεχίζοντας ταυτόχρονα και εντείνοντας την εγκληματική της δράση. Αναφέρει επίσης ότι υπήρξε έξαρση αυτής της δράσης λίγο πριν και μετά τις εκλογές του 2012 οπότε και κατατέθηκε το καταστατικό του κόμματος στον Άρειο Πάγο. 

Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία αυτή της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .Ο κ. Ντογιάκος ζητεί επιπλέον για τους βουλευτές Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Μπούκουρα, Μίχο, Παππά και Γερμενή, ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων. Για τον Χρήστο Παππά όμως προτείνει να μετατραπεί η κακουργηματική κατηγορία της παράνομης κατοχής αρχαίων σε πλημμέλημα.

Επίσης, προτείνει να παραπεμφθούν 52 ακόμη άτομα, στελέχη και μέλη του κόμματος, τα οποία ενεπλάκησαν καθ' οιοδήποτε τρόπο στις δέκα υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ενώ για 15 ζητεί την απαλλαγή τους κρίνοντας ότι η εμπλοκή τους ήταν τυχαία. Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Ειδικότερα, στην εισήγησή του, ο εισαγγελέας Εφετών αναφέρει, μεταξύ άλλων:

"Σκοπός της όλης παράνομης δραστηριότητας της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης ήταν η, με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη χρήση βίας, επιβολή σε τρίτους των πολιτικών θέσεων, απόψεων και θεωριών των ηγετικών στελεχών της καθώς και η "τιμωρία" στοχοποιημένων ατόμων με διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές επιλογές και αντιλήψεις.

Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε πολίτης να υφίσταται ποινικές κυρώσεις εξαιτίας των πολιτικών και κοινωνικών απόψεων, ιδεών και θεωριών που ο ίδιος πρεσβεύει, καθόσον το φρόνημα και μόνο αυτό δεν διώκεται. Όταν όμως επιχειρεί την επιβολή τους σε άλλους δια της βίας, οι βίαιες πράξεις του, ως μέσον επιβολής των ιδεών του, δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητες. Πολλώ δε μάλλον, όταν με τον τρόπο αυτό ενεργεί πολιτικός ή κομματικός φορέας ή σχηματισμός, μέσω των μελών και στελεχών του, τα οποία ελέγχει και καθοδηγεί με τους κατάλληλους κομματικούς μηχανισμούς που διαθέτει. 

Σε περίπτωση δε που συντρέχουν οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, κάθε πολιτικό κόμμα ασφαλώς και είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί "εγκληματική οργάνωση",είτε στο σύνολό του είτε ως προς τα επί μέρους εκείνα πρόσωπα, τα οποία με την κάλυψη του πολιτικού μανδύα ενεργούν κατά τρόπο πολιτικά κολάσιμο".Επίσης αναφέρεται ότι "οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συνειδητά επιδιώκουν να απαξιώσουν το κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τις αρχές του κράτους και υπογραμμίζεται ότι: 

"ουδείς εκ των βουλευτών του ως άνου πολιτικού κόμματος είναι σε θέση να ισχυριστεί ευπροσώπως και με πειστικότητα ότι ήταν ανυποψίαστος για τις εγκληματικές πράξεις οι οποίες εξακολουθητικά και επί μακρόν χρονικό διάστημα διαπράττονταν εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος στο οποίο ανήκει σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων και σε βάρος αλλοδαπών". 

 


Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!

 

Τα εντυπωσιακά ευρήματα στην Αμφίπολη φαίνεται πως συγκινούν... ακόμα και τη “σιδηρά” Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Μιλάνο έδειξε ενδιαφέρον για τις ανασκαφές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ όταν κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άνοιξε το tablet του, της έδειξε την εκπληκτική παράσταση που αποκαλύφθηκε στο ψηφιδωτό του τύμβου. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε λεπτομέρειες και κυρίως ποιος μπορεί να είναι ο νεκρός του τάφου. Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή έκλεψε την παράσταση και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που διεξάγεται στο Μιλάνο. Μάγεψε και την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, όταν κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς άνοιξε το tamplet του, της έδειξε την εκπληκτική παράσταση που αποκαλύφθηκε στο ψηφιδωτό του Τύμβου. 

Ρώτησε η κυρία Μέρκελ λεπτομέρειες και κυρίως ποιος μπορεί να είναι ο νεκρός του τάφου. Η φωτογραφία ελήφθη στη διάρκεια της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όταν είχαν αποχωρήσει τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι.