Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

     Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........
    Διαβάστε επίσης εμπεριστατωμένη έρευνα για τον Ιό του Έμπολα εδώ.......
   
    


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ


Σειρά αδικαιολόγητων και απρόκλητων επιθετικών ενεργειών βίωσε το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα στόχος έγινε, για άλλη μια φορά, η Δερβιτσάνη Αργυρόκαστρου, όπου εκατοντάδες φανατικών Αλβανών, αφού πανηγύριζαν (!) για τα επεισόδια στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία, αποφάσισαν να εισβάλλουν με τα αυτοκίνητα τους στο κεφαλοχώρι της Δρόπολης, ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες και φωνάζοντας διαρκώς ανθελληνικά και απειλητικά συνθήματα κατά των κατοίκων.

Προέβησαν μάλιστα σε φθορές αυτοκινήτων και καταστημάτων, ενώ πετούσαν πέτρες σε οποιονδήποτε Έλληνα περνούσε από το δρόμο τους. Οι θρασύδειλοι αλβανοί αποχώρησαν αφού συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός κατοίκων του χωριού, μετά από τις καμπάνες της εκκλησίας που χτύπησαν, προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. 

Την ίδια ώρα στο κοντινό χωριό Βάνιστα, άλλοι φανατικοί Αλβανοί έβγαλαν με τη βία από το αυτοκίνητο του τον Τ.Δ. από τη Δερβιτσάνη, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί, προκειμένου να πάρει το παιδί του που εργάζεται σε τοπική επιχείρηση και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν και τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο άτυχος οικογενειάρχης να οδηγηθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Επίσης στη Χιμάρα Αλβανοί εργάτες, φερμένοι από άλλες περιοχές, πανηγύριζαν στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα. Παρατηρούμε ότι οι αλβανικές αρχές ενοχλούνται από ειρηνικές πατριωτικές κινήσεις Βορειοηπειρωτών όπως η εμφάνιση εθνικών ιστορικών συμβόλων σε σημαίες και μπλούζες ή από αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους και αυτοκόλλητα, αλλά ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός αρέσκεται στο να ρίχνει λάδι στη φωτιά, όσον αφορά στις σχέσεις της χώρας του με γειτονικά κράτη.

 


ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΜΕ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ

 

Φορέας του ιού Έμπολα είναι μία δεύτερη νοσοκόμα στο Τέξας, η οποία - όπως και το πρώτο κρούσμα-  είχε αναλάβει τη θεραπεία του πρώτου ασθενή που βρέθηκε θετικός στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εργαζόμενη στο Texas Health Presbyterian Hospital, που φρόντιζε τον Thomas Eric Duncan ο οποίος απεβίωσε στις 8 Οκτωβρίου, απομονώθηκε αμέσως την Τρίτη, καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι η νοσοκόμα θα μεταφερθεί από το Τέξας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Emory στην Ατλάντα. 

Μία ήμερα πριν διαγνωστεί με Έμπολα, η 29χρονη νοσοκόμα μπήκε σε αεροπλάνο για να πάει από το Οχάιο – όπου επισκεπτόταν την οικογένειά της - στο Ντάλας. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλους τους 132 επιβάτες που επέβαιναν στο αεροσκάφος μαζί της καθώς και όλους τους υπαλλήλους των δύο αεροδρομίων που ήρθαν σε επαφή με την Βίνσον.

Μπροστά στην αναπάντεχη τροπή, ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι για να συγκαλέσει κυβερνητική συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, για την αντιμετώπιση ενός πιθανού ξεσπάσματος επιδημίας Έμπολα στις ΗΠΑ. O δήμαρχος του Ντάλας, Μάικ Ρόουλινγκς, δήλωσε ότι η δεύτερη νοσοκόμα που μολύνθηκε με Έμπολα ονομάζεται 'Αμπερ Βίνσον, ζούσε μόνη της και δεν είχε κατοικίδια ζώα.  Οι υπηρεσίες υγείας κινήθηκαν γρήγορα, απολύμαναν το σπίτι της και υποβάλλουν σε εξετάσεις τους γείτονες και τους φίλους της.

"Οι υπεύθυνοι του τομέα υγείας έχουν ήδη παραδόσει ειδικό ερωτηματολόγιο στον ασθενή, με στόχο να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν, τυχόν επαφές του με άλλα άτομα", ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία. "Δεν νομίζω ότι έχουμε συστηματικό θεσμικό πρόβλημα", είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Τέξας, Ντάνιελ Βάργκα.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Ντάλας δήλωσαν στο Reuters ότι είναι πλέον πολύ πιθανό να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα του θανατηφόρου ιού, μετά την μόλυνση και της δεύτερης νοσοκόμας.  "Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα κρούσματα, είναι μια πολύ ρεαλιστική πιθανότητα", δήλωσε ο επικεφαλής των αρχών της κομητείας του Ντάλας Κλέι Τζενκινς. Η πρώτη νοσοκόμα που προσβλήθηκε με Έμπολα, η 26χρονη Νίνα Φαμ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην απομόνωση, σε σταθερή κατάσταση.

 


ΑΓΡΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ – ΦΡΟΥΡΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΜΗΡΟΙ

 

Σε εξέλιξη είναι από τη Δευτέρα το βράδυ εξέγερση κρατουμένων στην φυλακή Γκουαραπουάβα στη Νότια Βραζιλία, όπου οι φυλακισμένοι κρατούν ομήρους 10 δεσμοφύλακες. Οι όμηροι κρατούνται χωρίς ρούχα στην ταράτσα της φυλακής και κάποιες φορές ο κρατούμενοι ασκούν βία εναντίον τους. Μάλιστα κρέμασαν ανάποδα έναν από τους φρουρούς σε μια πλευρά του κτιρίου, ενώ οι συγγενείς τους παρακολουθούν από κάτω συγκλονισμένοι τις εξελίξεις.

Την Τρίτη ένας από τους ομήρους αφέθηκε ελεύθερος επειδή είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ - έπειτα από διαπραγματεύσεις - οι εξεγερμένοι απελευθέρωσαν αλλους δύο φρουρούς. Η εξέγερση των κρατουμένων έγινε με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης τους στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.Τον περασμένο Αύγουστο, σε αντίστοιχη εξέγερση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην περιοχή Παράνα της νότιας Βραζιλίας, σκοτώθηκαν τέσσερις βαρυποινίτες.