Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΟΦΘΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

 

Σύμφωνα με το λεξικό του Δημητράκου πολιτοφθόρος είναι ο ολέθριος, ο επιβλαβής στους πολίτες και την πολιτεία… Τέτοιοι μας κυβερνούν σήμερα… Πολιτοφθόροι, πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας που το μόνο που βλέπουν είναι το προσωπικό τους συμφέρον και μόνον αυτό… Και αδιαφορούν για τα όσα δεινά έχουν επιβάλλει στον δύστυχο αυτό λαό.Είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο πλούσια γλώσσα γιατί μας πνίγει η οργή για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και αν δεν είχαμε το λεξιλόγιο που έχει η γλώσσα μας θα εκφραζόμαστε χρησιμοποιώντας την γλώσσα του πεζοδρομίου που ίσως να είναι η μόνη που αξίζει σε αυτούς που μας κυβερνούν…

Στον βωμό της λιτότητας, της βλακείας, της αδιαφορίας θυσιάστηκαν τρία παλληκάρια.  Τρεις πεζοναύτες… Όχι λουφαδόροι, όχι σαν κάποιους πολιτικούς που υπηρέτησαν από το σπίτι τους ή και δεν υπηρέτησαν καθόλου… Οι δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος 19 ετών,  λοχίας Γιώργος Ορφανίδης 33 ετών και λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών.  Οι δύο ήταν επαγγελματίες και ο Φώτης έκανε την στρατιωτική του θητεία και απολυόταν σε είκοσι ημέρες.  Και όταν οι αξιωματικοί του του πρότειναν να πάρει την άδεια του εκείνος προτίμησε να πάει στην άσκηση που αποδείχθηκε μοιραία…

Στους κυβερνώντες την χώρα αυτή δεν αρκεί απλά το να στέλνει στην ξενιτειά την αφρόκρεμα των νέων μας, τα καλύτερα μυαλά, ή ακόμη και εκείνους που φεύγουν από αξιοπρέπεια για να βγάλουν το μεροκάματο αφού δεν βρίσκουν στην πατρίδα τους δουλειά… Ελληνόπουλα είναι όλα, πολύ χρήσιμα όλα, ασχέτως μυαλού, εκπαίδευσης και άλλων λεπτομερειών, σε μια χώρα που γερνά επικίνδυνα. Διψούν προφανώς οι κυβερνώντες και για αίμα…

Γιατί διαφορετικά δεν θα επέτρεπαν να χρησιμοποιούνται πυροσωλήνες τρέχα γύρευε πόσων δεκαετιών… Προμήθεια όμως νέων πυροσωλήνων είχε γίνει…. Αυτό να λέγεται!!! Σιγά μην δεν αγοράζανε… Τίποτα το σπουδαίο… Το 2000 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγόρασε ένα εκατομμύριο νέους πυροσωλήνες αντί 12 δις δραχμών… Όχι τρίχες, όχι παίξε γέλασε…12 δις δραχμές όταν η δραχμούλα έσκιζε για τους Έλληνες. Και από την κρατική ΠΥΡΚΑΛ παρακαλούμε…

Τι να πει κανείς σε αυτές τις οικογένειες των θυμάτων; Μπορεί κάποιος να πει ότι οι δύο ήταν επαγγελματίες στρατιώτες άρα γνώριζαν τους κινδύνους… Ναι γνώριζαν του κινδύνους του πολέμου, του να υπερασπιστούν την πατρίδα τους όχι της λιτότητας της Μέρκελ, του Σαμαρο-Βενιζέλου και των άλλων… Τι να πει κανείς στο 9μηνών μωράκι του λοχία Μεζάλα;  Ότι η πολιτεία «σκότωσε» τον πατέρα για οικονομία; Δυστυχώς η οικογένεια Μεζάλα έχει νιώσει με δύο θύματα στο πετσί της όπως και πολλά εκατομμύρια Έλληνες τις επιπτώσεις της λιτότητας.  Και γράφουμε εκατομμύρια Έλληνες γιατί τόσοι είναι οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί, αυτοί που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας!

Ο πατέρας του Λοχία Μεζάλα σε μήνυμα του στο FACEBOOK ορκίζεται στο ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ του πως θα πληρώσουν οι δολοφόνοι… Και συγκλονίζει γράφοντας και κάτι άλλο.  Ότι «Θα πληρώσουν για τις περικοπές στην υγεία που στέρησαν την ζωή στην Αύρα μας…» η οποία ήταν η μητέρα του αδικοχαμένου λοχία…  Ακούει κανένας πολιτικός σε αυτή τη χώρα;  Η λιτότητα σκότωσε την γυναίκα του και το μοναχοπαίδι του!!!

Ναι αλλά δεν γίναμε Αργεντινή όπως μας λέει και ο Άδωνις μας… Μας είπαν ακόμα τέσσερεις πρώην και νυν υπουργοί Υγείας για τις ιδιωτικές κλινικές που χρέωναν ακόμη και τοκετούς ανδρών, λες και ο λαός επέτρεψε στις κλινικές να κλέβουν, αν έκλεβαν… Και σήμερα, ναι σήμερα, στην Βουλή από Νεοδημοκράτες και Πασόκους θα ακούσουμε για τα οφέλη από την καταστροφική λιτότητα στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα αρχίσει με ομιλία όχι του κ. Σαμαρά αλλά του κ. Βορίδη!  Σίγουρα θα είναι ένας «τσεκουράτος» λόγος με ύφος, με ειρωνεία, με στόμφο…  Άλλωστε όλα αυτά τσάμπα είναι…  Αυτοί καλοπερνάνε. Μία αγωνία έχουν μόνο.  Να μην χάσουν την εξουσία. 

Κατά τα άλλα, οι τράπεζες θα ρυθμίσουν τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, όπως ακούγεται με μια διευκόλυνση 20 ετών, ποιος ζει ποιος πεθαίνει σε 20 χρόνια, των ολιγαρχών που χρωστούν 10-11 δις ευρώ, θα αποφυλακιστεί κανένας καταχραστής δημοσίου χρήματος, κατά λάθος πάντοτε, θα ξεπουλήσει η κυβέρνηση την δημόσια περιουσία, και θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία δίνοντας τα πάντα σε όποιον έχει δύναμη να την κρατήσει στην «ζωή»… Και πάνω από όλα θα μας κάνει μαθήματα ηθικής, πολιτικής και σωτηρίας της χώρας κανείς ο αρχισωτήρας ο κ. Βενιζέλος...

Είναι τόσο λυπηρά τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.  Οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τους Έλληνες να ξεχάσουν τι πάει να πει Έλληνας, τι πάει να πει Ελλάδα. Χάνεται η χώρα, χάνεται ο Έλληνας, χάνονται τα παιδιά μας και η πλειοψηφία του λαού άδει! Και αφού εμείς  δεν θυμόμαστε τι πάει να πει Έλληνας και Ελλάδα θα σας μεταφέρουμε τα λόγια ενός Ελληνόφωνου από τα χωριά της Κάτω Ιταλίας που τα ακούσαμε στην εκπομπή 360 Μοίρες της Σοφίας Παπαϊωάννου στην τηλεόραση του ALPHA.. Όπως είπε ένας προσκεκλημένος της εκπομπής, ο Ραφαέλο Ροδά, «όποιος έρχεται στην Ελλάδα με αεροπλάνο, με αυτοκίνητο, με πλοίο, πριν μπει στην Ελλάδα πρέπει να καθαρίσει τα πόδια του γιατί η Ελλάδα είναι ιερή…»

Αυτή είναι η Ελλάδα… Και πως την καταντήσατε… Βέβαια όλα εξηγούνται σε αυτή τη ζωή γιατί «οι υψηλές θέσεις είναι σαν τα απότομα βράχια: μονάχα οι αετοί και τα ερπετά μπορούν να φτάσουν στην κορυφή».  Α και κάτι άλλο.  Όπως είχε πει και ο Wilson Mizner «Να είσαι καλός με τους ανθρώπους όταν ανεβαίνεις, γιατί θα τους ξανασυναντήσεις όταν κατεβαίνεις» και ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί τότε, θα συμπληρώσουμε εμείς…Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........

 


ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ 7 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΜΑΓΟΥΣ

 

Τους θεώρησαν ένοχους για μαγεία και τους έκαψαν ζωντανούς. Επτά άνθρωποι ρίχτηκαν στην πυρά και περίπου 20 σπίτια πυρπολήθηκαν στη δυτική Τανζανία όταν μια ομάδα χωρικών θεώρησε ότι τα θύματα εμπλέκονται με τη μαγεία. Ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Κιγκόμα Τζφάρι Μοχάμεντ διευκρίνισε ότι 23 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, μεταξύ αυτών φύλαρχοι και ένας μάγος-θεραπευτής. "Αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου όπου θα τους απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας", πρόσθεσε.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο απομονωμένο χωριό Μουρουφούτι της επαρχίας Κιγκόμα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Μπουρούντι, περίπου 1.200 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Νταρ ες Σαλάμ. Τα θύματα "δέχθηκαν επίθεση και κάηκαν ζωντανά από μια ομάδα χωρικών οι οποίοι τους κατηγόρησαν ότι ασκούν μαγεία", είπε ο Τζαφάρι, ενώ πρόσθεσε ότι και πέντε θύματα ήταν άνω των 60 ετών και τα δύο άλλα περίπου 40 και 50 ετών.

Η εφημερίδα Μουανάντσι αναφέρει τη μαρτυρία ενός νεαρού άνδρα, του Γιοσεφάτ Τζον, ο οποίος είπε ότι έφυγε από το χωριό όταν ξεκίνησε τις επιθέσεις η ομάδα των χωρικών. "Όταν επέστρεψα την επομένη το πρωί βρήκα το πτώμα της μητέρας μου απανθρακωμένο περίπου 10 μέτρα από το σπίτι μας και αυτό του πατέρα μου, επίσης απανθρακωμένο, στο εσωτερικό του σπιτιού", διηγήθηκε. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τοπικές πηγές, τα θύματα είχαν στοχοποιηθεί από έναν μάγο-θεραπευτή που είχε φτάσει πρόσφατα στο χωριό.

Το 2012 μια μη κυβερνητική οργάνωση της Τανζανίας, το Κέντρο νομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε εκτιμήσει ότι περίπου 3.000 άνθρωποι που είχαν κατηγορηθεί για μαγεία, κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, είχαν λιντσαριστεί από το 2005 ως το 2011 στη χώρα. "Κατά μέσο όρο 500 άνθρωποι ώριμης ηλικίας, και κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες τα μάτια των οποίων έχουν κοκκινίσει, σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Τανζανία καθώς πιστεύεται ότι είναι μάγοι", ανέφερε σε έκθεσή της η ΜΚΟ.

Η οργάνωση εξήγησε ότι βάσει των λαϊκών δοξασιών τα κόκκινα μάτια είναι σημάδι μαγείας, ενώ στην πραγματικότητα το φαινόμενο οφείλεται κυρίως σε έναν ερεθισμό των ματιών των γυναικών που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας κοπριά αγελάδων ως καύσιμο.

 


ΣΤΗ ΜΑΛΑΛΑ ΓΙΟΥΣΑΦΖΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΣΑΤΙΑΡΤΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2014

 

Η Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι και ο Ινδός δικηγόρος υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Κάιλας Σατιάρτι, κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2014, ανακοίνωσε η νορβηγική Επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης. Το βραβείο απονεμήθηκε στους δυο από κοινού "για τη μάχη τους κατά της καταπίεσης των παιδιών και των νέων και υπέρ του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση". "Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και να μην γίνονται αντικείμενα οικονομικής εκμετάλλευσης", δήλωσε ο πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής του Νόμπελ Θόρμπγερν Γιάγκλαντ.

Η επιτροπή υπογραμμίζει τη σημασία του γεγονότος ότι ένας ινδουιστής και μια μουσουλμάνα, ένας Ινδός και μια Πακιστανή, ενώνονται σ' ένα κοινό αγώνα για την εκπαίδευση και κατά του εξτρεμισμού. Μαύρο πρόβατο των Ταλιμπάν, η Μαλάλα Γιουσαφζάι ενσαρκώνει σ' όλο τον κόσμο τον αγώνα για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Στα 17 της χρόνια, είναι μακράν η νεώτερη που βραβεύεται στα 114 χρόνια της ιστορίας του Νόμπελ.

Εδώ και χρόνια αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, εξαιτίας του οποίου έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή πριν από σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια, στις 9 Οκτωβρίου 2012. Λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό και σαφώς μεγαλύτερος σε ηλικία, ο 60χρονος Κάιλας Σατιάρτι ηγήθηκε διαδηλώσεων κατά της εκμετάλλευσης των παιδιών, όλων μη βίαιων, "στην παράδοση του Γκάντι", όπως υπογραμμίζει η επιτροπή του Νόμπελ.

Η απονομή του βραβείου, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1,1 εκατ. δολαρίων, θα γίνει στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του σουηδού βιομηχάνου Άλφρεντ Νόμπελ, ο οποίος θέσπισε το βραβείο το 1895 με τη διαθήκη του. Ο Σατιάρτι αφιέρωσε στα παιδιά που ζουν σε συνθήκες δουλείας το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που μοιράσθηκε σήμερα με την Μαλάλα, η οποία βρίσκεται στο σχολείο και θα κάνει δηλώσεις μετά το τέλος των μαθημάτων.

"Είναι μια τιμή προς όλα αυτά τα παιδιά που εξακολουθούν να υποφέρουν σε συνθήκες δουλείας, καταναγκαστικής εργασίας και τράφικινγκ", δήλωσε ο Σατιάρτι προς το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN-IBN μετά την ανακοίνωση του βραβείου. Ο 60χρονος Σατιάρτι ίδρυσε το 1980 την οργάνωση Μπατσπάν Μπατσάο Αντολάν – Κίνημα Σώστε την Παιδική Ηλικία – και έχει αναλάβει δράση για την προστασία των δικαιωμάτων 80.000 παιδιών.

"Είναι μια τιμή προς τους συμπατριώτες μου Ινδούς. Ευχαριστώ όλους αυτούς που υποστηρίζουν τον αγώνα μου εδώ και περισσότερο από τα τελευταία 30 χρόνια", δήλωσε ο Σατιάρτι. Το Νόμπελ Ειρήνης μοιράσθηκαν η Ινδία και το Πακιστάν σε μια περίοδο που υπάρχουν ανταλλαγές πυρών από τις δύο πλευρές των συνόρων στο διαφιλονικούμενο έδαφος του Κασμίρ. Στην πρώτη αντίδρασή του, ο Σατιάρτι δεν έκανε καμιά αναφορά ούτε στη σύγκρουση ούτε στην Μαλάλα.

"Τα εύσημα πηγαίνουν στους Ινδούς που μάχονται για να κρατήσουν τόσο ζωντανή τη δημοκρατία, στην οποία μπόρεσα να συνεχίσω να δίνω τη μάχη μου", δήλωσε ο Σατιάρτι. "Κάτι που γεννήθηκε στην Ινδία έχει γίνει παγκόσμιο και τώρα έχουμε ένα παγκόσμιο κίνημα εναντίον της παιδικής εργασίας. Μετά τη βράβευση αυτή, αισθάνομαι πως οι άνθρωποι θα δώσουν περισσότερη προσοχή στην υπόθεση των παιδιών στον κόσμο".

Η επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης υπογράμμισε τις σημαντικές προόδους που έχουν επιτευχθεί στη μάχη εναντίον της παιδικής εργασίας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο παγκόσμιος αριθμός των παιδιών που εργάζονται μειώθηκε από 246 εκατ. το 2000 σε 168 εκατ. σήμερα. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ εξέφρασε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωσή του βραβείου, την ικανοποίησή του για τη βράβευση της Μαλάλα, χαρακτηρίζοντάς την "το καμάρι του Πακιστάν".

 


ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΤΖ

 

Το βρετανικό αντι-μεταναστευτικό και αντι-ευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του έδρα στο βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθησαν στην παραθαλάσσια πόλη του Κλάκτον Ον Σι της ανατολικής Αγγλίας. Οι εκλογές διεξήχθησαν για τη συμπλήρωση της θέσης που άφησε κενή ο πρώην συντηρητικός βουλευτής Ντάγκλας Κάρσγουελ, ο οποίος το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τους Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον για να ενταχθεί στις τάξεις των ευρωσκεπτικιστών του Νάιτζελ Φάρατζ.

Με το αποτέλεσμα των εκλογών στο Κλάκτον Ον Σι, ο Ντάγκλας Κάρσγουελ επανακάμπτει και επανεκλέγεται στο βρετανικό κοινοβούλιο αλλά αυτή τη φορά υπό τη σημαία του Κόμματος της Ανεξαρτησίας. Ο Κάρσγουελ επανεκλέγεται με το 60% των ψήφων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο υποψήφιος του κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ήρθε δεύτερος με το 25% των ψήφων ενώ τρίτος ήταν ο υποψήφιος των Εργατικών. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε το 51%.

Η εκλογική επιτυχία του Κόμματος της Ανεξαρτησίας φέρνει στην επιφάνεια την απειλή που συνιστά το UKIP για τον Ντέιβιντ Κάμερον επτά μήνες πριν τις εθνικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου και την προσπάθεια του Βρετανού πρωθυπουργού να επανεκλεγεί στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.