Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙ Η ΔΥΣΗ;

 

Οι σκοπιμότητες του Ερντογάν και η ένοχη σιωπή της Δύσης, δημιουργούν συνθήκες εξάπλωσης των όσων συμβαίνουν στην μαρτυρική κουρδική πόλη Κομπάνι. Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι αμείλικτο για την Δύση, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την υποβολή του. Δυστυχώς, η «στρατηγική» των ΗΠΑ, όσο και των υπολοίπων συμμετεχόντων κρατών αποκαλύπτεται και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την σκοπιμότητα ή και τις μυστικές συμφωνίες με τον Ερντογάν.

Ενώ έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικότατος αριθμός πολεμιστών τζιχαντιστών στην πολιορκία της Κομπάνι, ενώ έχει συγκεντρωθεί ένας επίσης σημαντικότατος αριθμός βαρέων όπλων από την πλευρά των τζιχαντιστών, που βάλλουν ανενόχλητοι κατά των Κούρδων υπερασπιστών της πόλης, η Δύση ηθελημένα δεν προχωρά σε μαζικούς βομβαρδισμούς, επιτρέποντας έτσι την μοιραία και τραγική πτώση της πόλης, αλλά και τον θάνατο των υπερασπιστών της (μέχρι και 80χρονοι έχουν στρατευτεί κατά της λαίλαπας των τζιχαντιστών).

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι, στη πλειονότητά τους κούρδοι μαχητές και τζιχαντιστές, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στις 16 Σεπτεμβρίου, για την κατάληψη της κουρδικής πόλης της Συρίας Κομπανί, σύμφωνα με έναν απολογισμό ο οποίος ανακοινώθηκε την Τρίτη από μια μη κυβερνητική οργάνωση. Η οργάνωση αναφέρει πως έχει τεκμηριώσει 412 θανάτους από πηγές επί του πεδίου, αλλά ο πραγματικός αριθμός τους είναι πιθανόν διπλάσιος. Οι δύο εμπόλεμες πλευρές προσπαθούν να κρύψουν τις απώλειές τους και η πρόσβαση είναι δύσκολη στους τομείς που διεξάγονται οι μάχες.

«Τουλάχιστον 20 άμαχοι, 219 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και 173 κούρδοι μαχητές και σύμμαχοί τους έχουν σκοτωθεί», σ' αυτή τη μάχη, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών, ιατρικών πηγών και ακτιβιστών στη Συρία. Η γελοιότητα των δυτικών αντανακλάται στην σκοπιμότητα του τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος παζαρεύει την παράδοση της πόλης με αντάλλαγμα την συμμετοχή και συστράτευση των Κούρδων της Συρίας στην στρατιωτική δύναμη της «αντιπολίτευσης της Συρίας».

Ο Ερντογάν εκβιάζει τους Κούρδους και ευελπιστεί πως θα μετατραπεί σε κυρίαρχο των εξελίξεων, χωρίς να ρίξει ούτε μια τουφεκιά, χωρίς να έχει ο ίδιος την παραμικρή απώλεια… Δυστυχώς, κι ενώ ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τους τζιχαντιστές ως τρομοκράτες και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, ο Ερντογάν δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως συνεργάζεται μαζί τους (ή στην καλύτερη περίπτωση ενισχύει τη δράση τους μέσω της προκλητικής σκοπούμενης αδιαφορίας της Τουρκίας), αδιαφορώντας για τις κυρώσεις (οικονομικές και όχι μόνο) που –φυσιολογικά- θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει να εφαρμόζει το σύνολο των χωρών του ΟΗΕ εις βάρος της Τουρκίας.

Στο ερώτημα εάν εμπαίζεται η Δύση από τον Ερντογάν, η απάντηση είναι αρνητική. Η Δύση επιτρέπει στον αδίστακτο τούρκο πρόεδρο να επιτρέπει την δολοφονία εκατοντάδων Κούρδων από τους τζιχαντιστές, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την υποστήριξή τους, με Κούρδους της Τουρκίας που θέλουν να μετακινηθούν στο Κομπάνι ή με στρατιωτικό υλικό που χρειάζονται επειγόντως οι υπερασπιστές της Κουρδικής πόλης. Η σκοπιμότητες του τούρκου προέδρου μπορούν να υλοποιούνται μόνο με την ανοχή των δυτικών, οι οποίοι παραβλέπουν μία θαυμάσια (ή και μοναδική) ευκαιρία να υλοποιήσουν ένα μεγάλης κλίμακας χτύπημα στους τζιχαντιστές, τους οποίους επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα κατά των Κούρδων της Κομπάνι…!

Δυστυχώς, τα σχέδια των Δυτικών δεν ενοχλούνται από τα εγκλήματα των τζιχαντιστών, οι οποίοι αποδεικνύεται πως είναι το απόλυτο εργαλείο άσκησης πίεσης και μεταβολής των γεωπολιτικών συσχετίσεων στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή. Είναι το «εργαλείο» που δημιουργήθηκε, εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από υπηρεσίες δυτικών χωρών, ενώ τον μέγιστο ρόλο στην δημιουργία αυτού του «τέρατος» έχει η Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν, η οποία παρέχει ολοκληρωτική υποστήριξη στους τζιχαντιστές (εκπαίδευση, εξοπλισμό, εφοδιασμό, στρατιωτική τεχνογνωσία, νοσηλεία, ελεύθερη είσοδο και έξοδο σε Ιράκ και Συρία, αλλά και ελεύθερη μετακίνηση από και προς την Τουρκία).

Δυστυχώς η Δύση, επιτρέπει στον Ερντογάν (ένα ημιπαράφρονα, όπως ισχυρίζονταν πριν μερικούς μήνες δυτικοί διπλωμάτες) να υλοποιεί τα αιματηρά νεοθωμανικά σχέδια της Τουρκίας, εξευτελίζοντας κατά πρόσωπο του δυτικούς ηγέτες, αλλά και τις αξίες του δυτικού (κυρίως του ευρωπαϊκού) πολιτισμού. Στο σύνολο των εγκλημάτων των τζιχαντιστών ο Ταγίπ Ερντογάν φέρει στον απόλυτο βαθμό τις ευθύνες της ηθικής συμμετοχής. 

Τις τελευταίες ημέρες, οι ηγέτες των δυτικών χωρών σφιχταγκαλιασμένοι με τον τούρκο πρόεδρο, κατηφορίζουν την οδό του εξευτελισμού και της ιστορικής τους συμμετοχής σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραγνωρίζοντας πως οι Κούρδοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, αλλά και πως οι εγκληματικές τους συμφωνίες με τον «ημιπαράφρονα» Ερντογάν δεν θα παραμείνουν για πάντα μυστικές… εξαιτίας του ιδιόρυθμου χαρακτήρα του τούρκου προέδρου, ο οποίος δεν πρόκειται να σεβαστεί καμία συμφωνία, αφού διατηρεί στο ακέραιο το χαρακτηριστικό της φυλής του, την «μπαμπεσιά»...
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........



 


ΙΑΠΩΝΙΑ: ΑΚΟΜΑ ΞΕΘΑΒΟΥΝ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΤΑΚΕ

 

Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την ξαφνική, φονική έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην Ιαπωνία- και μετά την διακοπή των επιχειρήσεων λόγω κακοκαιρίας και τοξικών αερίων- οι ειδικές δυνάμεις του στρατού ξαναγύρισαν στις πλαγιές του Οντάκε και συνεχίζουν να ψάχνουν μέσα στην τέφρα για τις σωρούς αγνοούμενων. 

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν άλλο ένα πτώμα, ανεβάζοντας έτσι σε 54 τον αριθμό των νεκρών. Τέσσερις ακόμη σοροί ανασύρθηκαν το Σάββατο από το παχύ στρώμα τέφρας που καλύπτει τις πλαγιές του ηφαιστείου και τότε οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι 12 ακόμη άτομα αγνοούνται, χωρίς ελπίδα να βρεθούν σοβαρά.  

Το Οντάκε - στην κεντρική Ιαπωνία- εξερράγη εντελώς ξαφνικά στις 27 Σεπτεμβρίου, την ώρα που οι πλαγιές του βουνού ήταν γεμάτες οικογένειες και ορειβάτες. Η καταστροφή του ηφαιστείου είναι η μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η Ιαπωνία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
 


ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

 

Αυτό που ζήσαμε πάλι σε αυτήν τη χώρα δυστυχώς έχει προηγούμενο. Στις 14 Σεπτεμβρίου σε αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός για τη Γ' εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου κάποιοι κάπου στις εξέδρες αρχίσαν κάτι συμπεριφορές που είχαν ως αποτέλεσμα κάτι. 

Με απλά λόγια, κάποιοι, λίγοι ή πολλοί δεν έχει σημασία, που θα χαρακτηριστούν “ανεγκέφαλοι” και “χούλιγκανς” ξεκινήσανε να μαλώνουν και δυστυχώς την πλήρωσε ένας οπαδός. Αυτήν τη στιγμή, δυο εβδομάδες μετά το συμβάν, ο άτυχος οπαδός είναι νεκρός...

Για ακόμα μία φορά βλέπουμε επεισόδια στο χώρο του αθλητισμού και δη στο χώρο του ποδοσφαίρου που παίρνει τη μερίδα του λέοντος σε τέτοια περιστατικά. Για ακόμα μία φορά παρατηρούμε βανδαλισμούς και βία και βία και βία. Για ακόμα μία φορά, 6η απ' ότι έμαθα, θρηνούμε θύμα από τέτοια κατάσταση. Για ακόμα μία φορά περιμένουμε να έρθει το κακό και μετά παίρνουμε μέτρα. Για ακόμα μία φορά είμαστε αμόρφωτοι, απαίδευτοι και δεν δείχνουμε ίχνος σεβασμού στον απέναντι.

Τι λέξεις μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να περιγράψει τέτοια πράγματα; Όποια λέξη κι αν χρησιμοποιήσουμε δεν θα είναι αρκετή. Δεν θα είναι αρκετά σκληρή, δεν θα είναι δίκαιη. Η μόνη αλήθεια είναι ότι είμαστε όχι ζώα, όχι κτήνη, ίσως ΖΟΥΛΟΥ, ίσως ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ. Και πάλι προσβάλλω τους Ζουλού που χρησιμοποιώ αυτήν τη λέξη. Όλοι είμαστε; Μπορεί και όλοι. Δεν γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις να αφήσουμε τον εαυτό μας απ' έξω. Όλοι, από τον απλό φίλαθλο και οπαδό που επιβραβεύει την ομάδα με την αγορά εισιτηρίων και προϊόντων μέχρι τον τελευταίο παράγοντα και πολιτικό, έχουμε ευθύνη.

Ας το παραδεχτούμε απλά: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ! Άμα θέλαμε δεν θα θρηνούσαμε τόσα θύματα, δεν θα υπήρχαν τόσοι τραυματισμοί, θα παίρναμε μέτρα. Αλλά ξέχασα, αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, οπότε τώρα δεν θα έχουμε ξανά επεισόδια βίας στο χώρο του αθλητισμού. Ωραία...

Προς Θεού, δεν κοροϊδεύω την κίνηση και πιστεύω πως σαν ένδειξη σεβασμού μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από μια απλή αναβολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Αλλά δυσφορώ να βλέπω κάθε φορά ένα τέτοιο μέτρο. Λες και είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε αυτήν την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ δράση κάποιων ΑΝΟΗΤΩΝ! Λυπάμαι, επίσης, που το μόνο που μπορούμε να κάνουνε είναι η εφαρμογή αυστηρών μέτρων τύπου Θάτσερ. Πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση, όμως.

Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να στρέψουμε το νέο κυρίως πληθυσμό προς μια σωστή εκπαίδευση που να περιλαμβάνει στοιχειώδεις έννοιες συμπεριφοράς. Θα μπορούσαμε να ωθούμε τους νέους αθλητές και φιλάθλους να σέβονται αυτό που λέμε “ευ αγωνίζεσθαι”. Θα μπορούσαμε να καλλιεργήσουμε έννοιες όπως ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ. 

Θα μπορούσαμε να αποτρέπουμε τον κόσμο από την έννοια του ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ, να επηρεάσουμε κόσμο ώστε να μην τρελαίνεται για μια ομάδα και να μην χρησιμοποιεί βία στο όνομά της. Αλλά αν μιλήσω για εκπαίδευση, Ελλάδα και παιδεία νομίζω δεν θα βγει άκρη. Το θέμα είναι αλλού. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ


 


ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ…

 

Θέλω να σκεφτείς μαζί μου την προοπτική να σας εμπιστευτούν αυτή την εβδομάδα 151 άνθρωποι (υπό αμφισβήτηση)-εκπρόσωποι του λαού (υπό αναζήτηση) για να μας συντηρήσετε σε μια οικονομική τροχιά (εδάφους-εδάφους ή αέρα-πατέρα) που βλέπει φως (σε ένα κοκτέιλ από τρεις δόσεις μπλε πύρινης δάδας με μια δόση πράσινου ήλιου) στην άκρη του τούνελ (με οδηγίες διεξόδου γραμμένες στα γερμανικά).

Θέλω να σας δω πώς θα νιώσετε αν 151 άνθρωποι-εκπρόσωποι του λαού σας εμπιστευτούν ώστε να μας επαναφέρετε σε τροχιά της ανάπτυξης και ευημερίας, να βρείτε το χρόνο να επενδύσετε σε καινοτομίες που θα αλλάξουν ταχύτητα στην Ελλάδα, χωρίς όμως να γνωρίζετε αν πιάνουν τα φρένα αυτής της χώρας.

Θέλω να μάθω τι θα σκεφτείτε αν σας εμπιστευτούμε ώστε να συζητήσετε τρόπους να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο μιας χώρας που θα πληρώνει τα επόμενα χρόνια δόσεις χρημάτων που δεν επενδύθηκαν την τελευταία πενταετία σε σχολεία και δρόμους, σε καθαριότητα και πολιτισμό, σε νοσοκομεία και χώρους βιολογικού καθαρισμού, αλλά σε δάνεια για να πληρωθούν χρέη από παλιότερα δάνεια που είχαν γίνει κότερα και μεζονέτες, πισίνες και εξωτικές διακοπές, κοπανιστός αέρας και παχιά λόγια για να αγαπιόμαστε.

Θα ήθελα να είμαι μέσα στο μυαλό σας, την ώρα που συνειδητοποιείτε πως έχετε κι άλλο χρόνο ώστε να καταφέρετε επιτέλους να μειώσετε τις ασφαλιστικές μας εισφορές (σε έναν λαό που συνήθισε να ζει στην ανασφάλεια) την επόμενη χρονιά, ώστε να μας οδηγήσετε με σπασμένα φρένα στα όρια της κοινωνικής κατάθλιψης, αφού δεν θα γνωρίζουμε τι να κάνουμε με 5 ευρώ περισσότερα κάθε μήνα στην τσέπη μας.

Από την άλλη όμως πλευρά, σκέψου να μη σας εμπιστευτούν 151 άνθρωποι-εκπρόσωποι του λαού και να αναγκαστείτε να φωνάξετε πως θέλετε τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών για να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο σας. Και τότε σκέψου να πρέπει να μας συστηθείτε εκ νέου, αφού από την τελευταία φορά που μας ζητήσατε την εμπιστοσύνη μας μέσα από εκλογές, έχουν γίνει τόσες μεταγραφές που δεν ξεχάσαμε μόνο εμείς ποια ομάδα υποστηρίζουμε, αλλά και εσείς ποια ομάδα προπονείτε.

Σκέψου τον τρόμο στα μάτια μιας άλλης μερίδας ανθρώπων-εκπροσώπων του λαού που ονομάζονται αντιπολίτευση, αφού θα πρέπει να ράψουν υπουργικά κοστούμια χωρίς πρόβα, να μάθουν γερμανικά άνευ διδασκάλου μέσα σε μια νύχτα και να συνομιλήσουν με αυτούς που μέχρι σήμερα αποτελούσαν τους κακούς ήρωες, σε κόμικ πάνω σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας περί μιας Αριστερής (τρίζουν κάποια κόκκαλα σε άγονα νησιά) κυβέρνησης σε χώρες του Φιλελεύθερου Καπιταλισμού (χωρίς capital).

Σκέψου τον ιδρώτα στα πρόσωπα προπονητών που έφτιαξαν μια ομάδα μαζεύοντας παίκτες που έμεναν ελεύθεροι από τις προηγούμενες ομάδες τους, σε μια ομάδα που μισθοφόροι και τιμητές της κόκκινης φανέλας θα πρέπει να παίξουν χωρίς θεσμοθετημένη αμοιβή και δίχως να γνωρίζουν αν θα τους γράψει η ιστορία ως απογόνους ή τυμβωρύχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μα αν δεν αντέχετε να σκεφτείτε τίποτα από τα παραπάνω, τότε σας παρακαλώ σκεφτείτε εμάς. Και αν όχι όλους μας, εκείνους που πριν από λίγες ημέρες μπήκαν στο αυτοκίνητό τους, οδήγησαν στην πιο ασφαλή οδό αυτής της χώρας και ξαφνικά μια νταλίκα μετέτρεψε την Κυριακάτικη εκδρομή τους σε μνημόσυνο.

Γιατί, αν γνωρίζετε πως οδηγείτε νταλίκα γεμάτη με τόνους τσαμπιά και έχετε σπασμένα φρένα, τότε κορνάρετε από απόσταση και εμπιστευτείτε μας πως θα ανοίξουμε τον δρόμο που σας έχουμε κλείσει, ώστε να πέσετε στον γκρεμό χωρίς να πρέπει να πάρετε και εμάς μαζί σας.