Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η "ΚΑΡΑΜΕΛΑ" ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Στο όνομα του πολιτικού συμφέροντος και των προσωπικών φιλοδοξιών, μια μερίδα πολιτικών χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στους πολίτες καταπατούν τους θεσμούς και «κουρελιάζουν» το Σύνταγμα, εκβιάζοντας καταστάσεις και σέρνοντας στην χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Τις τελευταίες μέρες απασχολεί έντονα την επικαιρότητα η σεναριολογία των πρόωρων εκλογών. Μέχρι ο πολιτικός πολιτισμός να καταφέρει να τηρήσει την διενέργεια εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια, όπως ορίζει το Σύνταγμα, φαίνεται ότι η εκλογολογία θα ορίζει ανεξέλεγκτα την πολιτική ζωή της χώρας μας.

Ο εκχυδαϊσμός του πολιτικού βίου και η έκπτωση του πολιτικού ήθους είναι κοινός τόπος. Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της πολιτικής αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίζονται από την συμπεριφορά και τις πράξεις των πολιτικών προσώπων. Δυστυχώς, όμως, στις μέρες μας η άσκηση της πολιτικής έχει ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με τον πολιτικαντισμό, τις παλαιοκομματικές τακτικές και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Έτσι, στο όνομα του πολιτικού συμφέροντος και των προσωπικών φιλοδοξιών, μια μερίδα πολιτικών χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στους πολίτες καταπατούν τους θεσμούς και «κουρελιάζουν» το Σύνταγμα, εκβιάζοντας καταστάσεις και σέρνοντας στην χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Η «κατάρα» της τετραετίας συνοδεύει κάθε νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση στη χώρα μας, αφού στα μισά των τεσσάρων χρόνων και πριν προλάβει να ολοκληρώσει το όποιο πολιτικό πρόγραμμα ή έργο η εκάστοτε Κυβέρνηση, σαν «άγραφος νόμος» μπαίνει στο πολιτικό τραπέζι η συζήτηση των πρόωρων εκλογών. Πραγματικά, αν το Σύνταγμα των Ελλήνων προέβλεπε εκλογές κάθε δύο χρόνια ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι κάποιοι θα προσπαθούσαν να προκαλέσουν εκλογές κάθε δεκατέσσερις μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους! Κίνηση «ματ», κίνηση εντυπωσιασμού ή κίνηση ανευθυνότητας η απειλή των πρόωρων εκλογών; Ένα είναι το βέβαιο ότι η παρατεταμένη εκλογολογία έχει αρνητικές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα για τη χώρα.

Το ζητούμενο από το 2010 και μετά που η χώρα μας ήρθε αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση, ήταν η πολιτική σταθερότητα και αφού εξασφαλίστηκε μέσα από πολλές περιπέτειες και κινδύνους, μπόρεσε έτσι να ξανανοίξει ο δρόμος για την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, τις νέες προοπτικές και την σταδιακή ανάπτυξη και να δοθεί τέλος στα σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη και σε κάθε καταστροφικό σενάριο. Κατά συνέπεια, οι μόνοι που δεν επωφελούνται από την πολιτική αστάθεια και τα σενάρια πρόωρων εκλογών είναι οι πολίτες και η χώρα, όσο και αν αυτοί που θέλουν τις εκλογές τις επικαλούνται στο όνομα του λαού, επιθυμώντας το «καλό» της χώρας!

Το «καλό» της χώρας, λοιπόν, εξυπηρετείται μόνο μέσω της ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος και κατ’επέκταση της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών, που σε μια ευνομούμενη πολιτεία έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους. Όσο κάποιοι προσπαθούν να τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν ή για άλλους σκοπούς, τόσο θα χρεοκοπεί η Δημοκρατία και θα καθίσταται το πολίτευμα αναποτελεσματικό στην πράξη, βρίσκοντας «θύματα» τους πολίτες και τη χώρα!
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........



 
 


TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ. ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΟΛΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

 

Τρεις πεζοναύτες έχασαν χθες τη ζωή τους από πρόωρη πυροδότηση όλμου των 81 χλστ. εντός του σωλήνα εκτόξευσης. Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίας οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Βόλου Γλαφυρών Βόλου.  Ακόμη δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη. Από την έκρηξη υπάρχει και ένας τραυματίας, ένας υπολοχαγός, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βόλου με στρατιωτικό ασθενοφόρο. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Καραμπατσάς, ο τραυματίας έχει μπει στο χειρουργείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών, Δημήτρης Λειβαδιώτης, το πεδίο βολής είναι εκτός στρατοπέδου και περίπου οκτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου.

Κοντά στο σημείο της τραγωδίας δεν υπάρχουν σπίτια. Όπως τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης, ο στρατός τον είχε ειδοποιήσει ότι σήμερα, αύριο και στις 14 Οκτωβρίου θα γινόταν άσκηση στο συγκεκριμένο πεδίο βολής. Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού.

Επί τόπου μεταβαίνει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

H επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ:

"Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σας ενημερώνει ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού. Ο τραυματίας Αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου".

 


Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ "ΑΜΦΙΠΟΛΗ" ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ... ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ

 

Βρίσκεται σε μια περιοχή που ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από εύφλεκτη: στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία! Εκεί λοιπόν, μόλις 6 χλμ από τα συροτουρκικά σύνορα βρίσκεται μια τοποθεσία που κάνει τους αρχαιολόγους να "παραμιλάνε". Γιατί αν η Αμφίπολη έχει (σαφώς και έχει) τόσο μεγάλη ιστορική αξία, αυτό το μέρος είναι ίσως η πιο σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη που έγινε ποτέ μέχρι σήμερα: γιατί θα ανατρέψει όσες βεβαιότητες είχαμε σήμερα για την ανθρώπινη ιστορία. Πρόκειται για το Γκιούμπεκλι Τεπέ (Göbekli Tepe).

Είναι ένας προϊστορικός οικισμός, της νεολιθικής εποχής, που χρονολογείται περί το 11.500 π.Χ. Ο οικισμός έχει έναν μεγαλιθικό ναό που ξεπερνά κατά πολύ το παγκοσμίου φήμης Στόουνχετζ, για την ακρίβεια είναι 6.000 ετών αρχαιότερος ο ναός. Είναι ο αρχαιότερος ναός τέτοιου μεγέθους που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο. Και τι είναι το ανατρεπτικό; Οι πρώτοι μεγάλοι, οργανωμένοι οικισμοί, με οικίες, ναούς και άλλα κτίσματα πιστευόταν (μέχρι σήμερα) ότι ήταν έργο των ανθρώπων της Γεωργικής Επανάστασης, δηλαδή όταν το ανθρώπινο είδος πέρασε από τη φάση του κυνηγού - τροφοσυλλέκτη, σε αυτή του γεωργού. Αυτό εκτιμάται ότι έγινε περίπου το 7.000 έως 5.500 π.Χ.

Όμως το Γκιούμπεκλι Τεπέ ανατρέπη αυτές τις εκτιμήσεις. Ο ναός χτίστηκε προτού ο άνθρωπος ανακαλύψει τα μέταλλα και τα εργαλεία, ακόμη και προτού ανακαλύψει τις κατασκευές με πηλό (σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που είχε μέχρι τώρα η επιστήμη). Το Γκιούμπεκλι Τεπέ βρίσκεται ως μέρος σε μια περιοχή πολύ σημαντική για την εξέλιξη των ανθρώπων και από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε το ανθρώπινο είδος. Είναι στην κορυφή μιας ζώνης με ήπιο κλίμα και γόνιμη γη, μιας ζώνης που εκτείνεται από τον Περσικό Κόλπο μέχρι το Λίβανο, το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο και που εντοπίζονται κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα της προϊστορικής φάσης του ανθρώπου.

Ο ναός αποτελείται από κύκλους, περίπου 20, στους οποίους υπάρχουν μεγαλιθικοί πυλώνες, περισσότεροι από 200. Κάθε πυλώνας έχει ύψος 6 μέτρων και ζυγίζει περίπου 20 τόνους. Το Γκιούμπεκλι Τεπέ ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε ανασκαφές του 1964, από Αμερικανούς αρχαιολόγους με επικεφαλής τον Πήτερ Μπένεκτιτ ο οποίος προσδιόρισε μόνο ότι στην περιοχή υπήρχε δραστηριότητα την νεολιθική εποχή.  Το 1994 τις ανασκαφές συνέχισαν Τούρκοι αρχαιολόγοι του Γερμανικού αρχαιολογικού ινστιτούτου υπό την διεύθυνση του αρχαιολόγου Κλάους Σμιθ του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης. 

Οι ανασκαφές συνεχίζονται και οι αρχαιολόγοι είναι φειδωλοί στις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις τους για το μέρος. Μια βεβαιότητα έχουν όμως: ότι το Γκιούμπεκλι Τεπέ έχει πολλά κρυμμένα μυστικά και πάρα πολλά πράγματα ακόμη να μας μάθει...
 


ΝΥΧΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 14 ΝΕΚΡΟΙ

 

Φλέγεται κυριολεκτικά από άκρη σε άκρη η γειτονική Τουρκία, εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και Αστυνομίας. Μέχρι η στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 14, ενώ το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα έκρυθμο, δίχως προς το παρόν να διαφαίνονται σημάδια εκτόνωσης της κατάστασης. Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν στο πλαίσιο των αντιδράσεων της κουρδικής κοινότητας για την άρνηση της κυβέρνησης της Άγκυρας να επέμβει στρατιωτικά και να εμποδίσει την πτώση της κουρδικής πόλης Κομπάνι - που βρίσκεται στο έδαφος της Συρίας - στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η πρώτη εκτίμηση των τουρκικών αρχών ανέφερε τρεις νεκρούς αλλά γρήγορα αυτή αναθεωρήθηκε και σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο αριθμός των νεκρών από τα επεισόδια είναι τουλάχιστον 14. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ντιγιαρμπακίρ, που θεωρείται η κουρδική "πρωτεύουσα" της Τουρκίας. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν σε μικρότερες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας με κουρδικό πληθυσμό, όπως στην πόλη Σιίρτ, στην πόλη Μπατμάν και στην πόλη Μος.  

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν επίσης σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Αττάλεια, η Μερσίνη και τα Άδανα όπου η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει τους φιλοκούρδους διαδηλωτές.

Το κύριο κουρδικό κόμμα στην Τουρκία, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP), κάλεσε τη Δευτέρα το βράδυ όλους τους κούρδους της Τουρκίας να κατέβουν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να επέμβει στο Κομπάνι της Συρίας μια πόλη όπου είναι σε εξέλιξη σφοδρές μάχες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι προελαύνουν και κατέχουν μεγάλα τμήματα της πόλης.

Παρά το πράσινο φως που δόθηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και το Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να επέμβει εξοργίζοντας τους Κούρδους