Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

 
 Δυο βασικές επιδιώξεις των δανειστών

Η διεθνής ελίτ της δυτικής παγκοσμιοποίησης, η οποία ελέγχει τις ΗΠΑ, τη Γερμανία κ.λ.π., καθώς και οι δανειστές της χώρας μας, θέλουν δύο πράγματα για μας. Αφενός πολιτική αστάθεια, αφετέρου δικομματισμό. Μόνο έτσι μπορούν να μας ελέγχουν εύκολα. Δεν θέλουν για παράδειγμα να υπάρξει στην Ελλάδα ένα άλλο πολίτευμα, πραγματικά δημοκρατικό και στιβαρό, αλλά θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το σάπιο και αποτυχημένο πολίτευμα που έχουμε και το οποίο πολυδιαφημίζεται ως η «καλύτερη δημοκρατία που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Για να μην ξεχνιόμαστε, είναι η «δημοκρατία» που χρεοκόπησε το λαό, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να πλουτίζει την παρασιτική ολιγαρχία της χώρας. Ταυτόχρονα όμως θέλουν να επανέλθει και ο δικομματισμός. Γιατί το θέλουν αυτό; Πως συμβιβάζεται αυτό, θα αναρωτηθεί κάποιος, αφού ο πολυκομματισμός φέρνει μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια και άρα τους εξυπηρετεί; 

Απλά, θέλουν δικομματισμό για να έχουν απόλυτα ελεγχόμενες και κατευθυνόμενες δύο κομματικές ηγεσίες, τις οποίες θα εναλλάσσουν στην εξουσία και θα εκτονώνουν το λαό. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μέσα σε κάθε κοινωνία εμφανίζεται πάντα ένας εξουσιαστικός διπολισμός και αυτόν τον διπολισμό στην δική μας περίπτωση, θέλουν να τον μετατρέψουν τεχνητά σε δικομματισμό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Αντίθετα ο πολυκομματισμός, μπορεί μεν να ενέχει πολιτική αστάθεια, αλλά ταυτόχρονα είναι ανεξέλεγκτος και απρόβλεπτος. Και κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί, ούτε τα συμφέροντα της δυτικής παγκοσμιοποίησης, ούτε τα συμφέροντα των δανειστών. Θέλουν λοιπόν απόλυτη υποταγή του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Να ελέγχουν δηλαδή δύο πολιτικά πρόσωπα μόνο (δύο αρχηγούς των αρχηγικών κομμάτων), μέσα σε καθεστώς αστάθειας και αβεβαιότητας και για τους δύο, ώστε να είναι υποχείριά τους.

Στις επόμενες εκλογές λοιπόν, στις οποίες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τη ΝΔ σε ένα επίπεδο ανταγωνιστικού εταίρου του νέου δικομματισμού, η «αγέλη» των ψηφοφόρων θα διασπαστεί (κάτω από την επίδραση της προπαγάνδας) σε δύο βασικά κομμάτια και μετά όλοι μας θα νομίζουμε ότι εμείς ψηφίσαμε και επιλέξαμε ελεύθερα. Και φυσικά το φταίξιμο των όσων συμβούν, πάλι θα το ρίχνουμε σε μας, που ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε.

Αν θέλουμε πραγματικά να απελευθερωθούμε ως άνθρωποι, ως έθνος και ως λαός, θα πρέπει να κάνουμε το αντίθετο από αυτό που θέλει η διεθνής ελίτ και οι δανειστές. Δηλαδή θα πρέπει να εγκαθιδρύσουμε ένα νέο στιβαρό δημοκρατικό πολίτευμα, χωρίς πολιτική αστάθεια, το οποίο όμως ταυτόχρονα θα είναι ανεξάρτητο από τον αριθμό των κομμάτων που θα συμμετέχουν στον πολιτικό βίο. Ένα τέτοιο για παράδειγμα είναι η προεδρική δημοκρατία.
Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ..........
 



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

Ξεκίνησε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Πρώτη χρονιά για τη γενιά του ’96. Νέα σελίδα γι' αυτά τα παιδιά. Σ’ αυτή τη νέα λοιπόν σελίδα στη ζωή τους θα αναγκαστούν να πολιτικοποιηθούν. Παρότι η σχέση των περισσοτέρων με την πολιτική μέχρι ώρας ήταν -καλώς ή κακώς- το δεκαπενταμελές του σχολείου τους.

Τους περιμένουν στην είσοδο των σχολών, στα περιβόητα τραπεζάκια, οι χειρότερες  ίσως - φιγούρες της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά των παρατάξεων. Που θα τους κάνουν τους φίλους, θα δείξουν ενδιαφέρον, θα τους προτείνουν καφέ (ή μπύρα, ανάλογα το «χρώμα» του καθενός). Κι όλα αυτά για μία ψήφο. Η ψήφος των πρωτοετών είναι άλλωστε η πιο εύκολη.

Θα μου πει κανείς, είναι κακό να πολιτικοποιηθείς, να έχεις άποψη, να βοηθήσεις να προχωρήσει κάτι που πιστεύεις; Προφανώς και όχι. Κάθε άλλο. Κακό είναι να μπεις σε μια παράταξη για τις σημειώσεις, για τα κεράσματα στα μαγαζιά, γιατί φοβάσαι ότι θα μείνεις χωρίς παρέα, γιατί, γιατί, γιατί…

Πολιτικοποίηση δεν σημαίνει ένταξη σε μια παράταξη. Μπορείς να είσαι ενεργός φοιτητής χωρίς να είσαι «μπλε» ή «κόκκινος». Να προβληματίζεσαι, να εκφράζεις άποψη στις συνελεύσεις, να κινητοποιείς. Ίσως να μην καταφέρεις πολλά, ωστόσο θα τα έχεις καλά με τη συνείδησή σου. Θα ξέρεις ότι δεν άφησες τη σχολή σου στα χέρια των παρατάξεων αμαχητί.

Κι όσο οι παρατάξεις - οι κομματικές, δηλαδή, νεολαίες - θα συνεχίσουν να δρουν εντός των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, θα αποτελούν καρκίνωμα. Μιμούμενοι πρότυπα του εξωτερικού όσον αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στα κοινά, πρέπει να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Μέχρι τότε οι τοίχοι των πανεπιστημιακών κτιρίων θα είναι γεμάτοι πολύχρωμες αφίσες.

 


ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ!

 

Η πόλη Ράκα αποτελεί για το Ισλαμικό Κράτος την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών από την ημέρα που ανακηρύχθηκε η «ίδρυσή» του. Πώς είναι η Ράκα όμως σήμερα, μήνες μετά την εγκατάσταση του Ισλαμικού Κράτους και της Σαρία; Πρόκειται για δύο «χαλιφάτα». Ένα της χλιδής για τους τζιχαντιστές και ένα της πραγματικής κόλασης για τον κόσμο που πεθαίνει στο δρόμο…

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ράκα, σίγουρα δεν απηχούν κάτι διαφορετικό από τις δυτικές ανέσεις…Σύμφωνα με αυτές, το χάσμα μεταξύ των φτωχών που έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους συνεχώς μεγαλώνει, με τους τελευταίους να ζουν μία ζωή γεμάτη ανέσεις και χλιδή στη λεηλατημένη πόλη της Ράκα.

Την ώρα που οι μισθοφόροι τζιχαντιστές παίρνουν αυξήσεις στους μισθούς τους και απολαμβάνουν λουκούλεια γεύματα, οι φτωχοί κάτοικοι της Ράκα έχουν μείνει να αναζητούν στα σκουπίδια το φαγητό τους, ενώ οι τιμές των καυσίμων, τα οποία διαχειρίζεται το Ισλαμικό Κράτος, έχουν ανάβει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι τυχεροί, είναι αυτοί που έχουν μείνει με κάποια ζώα και μπορούν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πεθάνουν από την πείνα. Ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο φαντάζονται ότι θα φτιάξουν τον παρανοϊκό τους κόσμο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, είναι οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτές εμφανίζονται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να απολαμβάνουν τις ανέσεις τους σε πεντάστερα ξενοδοχεία, με πανάκριβα γεύματα και πολυτελείς πισίνες. Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές έχουν κλείσει τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα εξαθλιωμένοι πολίτες να αναζητούν υγειονομική περίθαλψη στην Τουρκία, με πολλούς από αυτούς να πεθαίνουν από τις κακουχίες και την έλλειψη νερού και τροφής καθ’ οδόν.

«Μόλις έφτασαν στην Ράκα, αυτομάτως έγιναν η ελίτ της πόλης» αναφέρει στο CBS πηγή μέσα από την πόλη, που υπό το φόβο του αποκεφαλισμού χρησιμοποιεί ψευδώνυμο al-Raqqawi. «Τους δόθηκαν μεγάλες βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ όλοι παραδέχονται ότι από την ημέρα που μπήκαν στη Ράκα, πήραν μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς τους» προσθέτει.

«Πρόσφατα μετά από έναν βομβαρδισμό τραυματίστηκαν πάρα πολλοί κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί στρατιώτες από το Ισλαμικό Κράτος. Αμέσως έφτασαν φορτηγά, πήραν τους τραυματίες τζιχαντιστές για να τους φροντίσουν και άφησαν τους υπόλοιπους να αργοπεθαίνουν από αιμορραγία στη μέση του δρόμου» αναφέρει με φρικιαστικές λεπτομέρειες.

Η πηγή μέσα από την πόλη της Ράκα παράλληλα προσθέτει ότι πολλά ανήλικα παιδιά, 14 και 15 χρονών αρπάζονται από τις οικογένειές τους για να εκπαιδευτούν με το ζόρι σε κέντρα των τζιχαντιστών και να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή η πληροφορία δυστυχώς επιβεβαιώνεται και από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 


Ο ΡΑΧΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

 

Έκκληση στους Καταλανούς να μην ανεξαρτοποιηθούν και να παραμείνουν στην Ισπανία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι με ένα σχεδόν ερωτικό παρακάλι, λέγοντας «θέλω να μείνουμε μαζί». Οι Καταλανοί που είναι άλλο έθνος από τους Ισπανούς, με δική τους γλώσσα και πολιτισμό, έψαχναν χρόνια μια ευκαιρία να γίνουν πάλι ανεξάρτητο κράτος. Η Καταλονία δεν είναι μια επαρχία που θέλει να γίνει ανεξάρτητο κράτος. Είναι πρώην ανεξάρτητο κράτος που έγινε επαρχία.

Η Καταλονία δημιουργήθηκε τον 9ο αιώνα, όταν έγινε ανεξάρτητη περιοχή από την αυτοκρατορία του Καρόλου του Μεγάλου. Μετά αποτέλεσε βασίλειο μαζί με την Αραγονία. Οι Καταλανοί βασιλείς της Αραγωνίας απέκτησαν τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες. Κατόπιν απέκτησαν επικυριαρχία στη Σικελία, τη Νάπολη και τη Σαρδηνία, για λίγο καιρό και στην Αθήνα και είχαν σχέσεις με τους τελευταίους Βυζαντινούς αυτοκράτορες.

Στα τέλη του 15ου αιώνα, ο βασιλέας της Αραγωνίας και η βασίλισσα της Καστίλλης παντρεύτηκαν, αλλά το Βασίλειο της Αραγωνίας δεν έχασε τα δικαιώματά του. Μόνο το 1716, όταν έγινε βασιλέας ο Γάλλος Φίλιππος Ε΄, καταργήθηκαν τα δικαιώματα και οι νόμοι της Αραγωνίας, και η Ισπανία υπήρξε το μοναδικό βασίλειο. Η γλώσσα των Καταλανών, που μιλιέται επίσης από τους κατοίκους της Βαλένθια και των Βαλεαρίδων, δεν χάθηκε και έχει μεγάλη ιστορία ως γλώσσα στην οποία έχουν συνταχθεί λογοτεχνικά έργα.

Τώρα, με την οικονομική κρίση και την ύφεση, οι Καταλανοί δεν βρίσκουν κανένα απολύτως λόγο να παραμείνουν σε ενιαίο κράτος με την Ισπανία. Για να είμαστε ακριβείς, η οικονομική κρίση της έδωσε την αφορμή να διεκδικήσει δυναμικά την ανεξαρτησία της. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έκανε το Σάββατο έκκληση για διάλογο έπειτα από την απόφαση των Καταλανών ηγετών να προχωρήσουν στο σχέδιό τους για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας παρακάμπτοντας τη Μαδρίτη.

«Ο νόμος και ο διάλογος, αυτοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης στην Καταλωνία…κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», είπε ο Ραχόι και πρόσθεσε ότι «θέλω να μείνουμε μαζί». Τα σχόλιά του διατυπώθηκαν μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των Καταλανών ηγετών ότι θα παρακάμψουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου με την οποία ουσιαστικά αναστέλλεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 9ης Νοεμβρίου.