Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ZΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ…

 

Πρώτη φορά στην πολιτική που η «κηδεία» γίνεται μετά το «μνημόσυνο»… Καλά ποιος τιτάνας της πολιτικής είχε την ιδέα της ψήφου εμπιστοσύνης;   Ο διάττων αστέρας της πολιτικής σκηνής, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης;Ο Αντιπρόεδρος μας και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ε. Βενιζέλος;  Ή μήπως ο «εγώ αγόρι μου ότι μπορούσα το έκανα» κ. Α. Σαμαράς, όπως είπε σε νεαρό συνεπιβάτη του στο αεροπλάνο πηγαίνοντας προς Χαλκιδική;  Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι θέλουν να μας πείσουν ότι πήραν την απόφαση αυτή για να σταματήσουν τον καταστροφικό ΣΥΡΙΖΑ!!!

Από τι άραγε; Από το να ψηφίσει ο λαός το εν λόγω κόμμα, αν το θελήσει, στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές;  Πολύ δημοκρατικό ακούγεται αυτό!!!  Ο κ. Βενιζέλος είπε χθες βράδυ στους δημοσιογράφους ότι «οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο». Και αφού τα είπε αυτά ο σωτήρας του έθνους κ. Βενιζέλος, τελείωσε… Πάμε πάσο όλοι….

Γιατί δεν μπορείτε να αντιληφθείτε όλοι εσείς ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αυτή την ώρα ειδικά, σκέπτεται μόνον την πατρίδα;   Νομίζετε ότι τον απασχολεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μια και τον αμφισβητούν σχεδόν όλοι πια μέσα στο κόμμα του, γιατί το αποτελείωσε με την άφρονα πολιτική του; Νομίζετε ότι «εδώ κάνει τα πάντα για να μείνει αρχηγός του κόμματος» και δεν θα έκανε και το κάτι τις παραπάνω για να παραμείνει στην διακυβέρνηση της χώρας;     

Την απάντηση δεν θα σας την δώσουμε εμείς… Σας την δίνει ο ίδιος. Δείτε απλά το βλέμμα του, για παράδειγμα χθες, έξω από του Μαξίμου όταν έκανε τις δηλώσεις αυτές! Μας θύμισε ντοκιμαντέρ από αυτά που βλέπουμε με άγρια θηρία στην ζούγκλα πριν κατασπαράξουν το θήραμα τους…Ο κύριος αντιπρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την οδηγεί στην επόμενη μέρα»… Και εμείς όλοι οι αφελείς θα ρωτήσουμε. Βλέπετε καμιά πατρίδα να προχωράει; Εμείς όλοι βλέπουμε έναν λαό να στενάζει κάτω από το ζυγό των διεθνών δανειστών και εγχώριων εκπροσώπων τους… Υπάρχει σχέδιο;

Που είναι βρε παιδιά και γιατί το βλέπετε μόνον εσείς;  Γιατί δεν το έχει αντιληφθεί κανένας άλλος;  Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι στο ότι υπάρχει κρίση. Τεράστια κρίση… Οικονομική, ανθρωπιστική, πολιτική, θεσμική, εσωκομματική και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!  Σήμερα έχουμε πολλές απορίες και για αυτό θα ρωτήσουμε: Τώρα που πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που δέχονται τις θέσεις μας, που έχουμε τα όπλα, που  θα κάνει φοροελαφρύνσεις η κυβέρνηση, άσχετο αν δηλώνουν (;) οι τροϊκανοί ότι έχετε «ξεσαλώσει με τα σενάρια για τις φοροελαφρύνσεις», αλλά δεν είναι σενάρια μια και οι φοροελαφρύνσεις άρχισαν ήδη, από την ευπαθή ομάδα των εφοπλιστών.

Που «δεν» τσακώνονται υπουργοί μεταξύ τους κοιτώντας την εκλογική τους πελατεία στην Β’ Αθηνών, που «δεν» τσακώνεται ο κ. Χαρδούβελης με τον κ. Λαζαρίδη, που «δεν» παθαίνει ίωση ο υπουργός των Οικονομικών, που «δεν» παραιτούνται Γενικοί Γραμματείς για να πολιτευτούν, που «δεν» αμφισβητείται ο κ. Σαμαράς, που «δεν» ζητούν πολλοί οικουμενική κυβέρνηση, που «δεν», που «δεν», γιατί ζητά η συγκυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης; 

Γιατί;  Τόσο κοντή μνήμη έχουν; Δεν θυμούνται τον άλλο σωτήρα, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου;   Και αυτός ψήφο εμπιστοσύνης πήρε στην Βουλή το 2011 αλλά μετά τι έπαθε;  Και τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται… Ήρθε η ώρα να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι Σαμαράς-Βενιζέλος… Αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον… Ό,τι πολιτικά ή κοινοβουλευτικά τερτίπια και να σκεφθούν το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο…

Και αυτό που αρνούνται και την ύστατη αυτή ώρα να αντιληφθούν είναι ότι μόνοι τους έστρωσαν αυτό τον δρόμο.  Με τα ολέθρια λάθη τους και τις αποφάσεις τους. Με την πολιτική και εθνική οσφυοκαμψία τους προς τους δανειστές…  Γιατί πήγαν να «σώσουν» την χώρα φορτώνοντας όλα τα βάρη στον λαό αφήνοντας τους ολιγάρχες να αλωνίζουν, την μεγάλη φοροδιαφυγή να κάνει πάρτι, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία, απαλλάσσοντας από τις ποινικές ευθύνες ανθρώπους που είτε λήστεψαν είτε κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα… 

Μόνο στον λαό έκαναν τον «τσαμπουκά»…  Ακόμη και σε αυτούς που τους ψήφισαν ελπίζοντας ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις…Πάντως η συγκυβέρνηση πέτυχε και κάτι άλλο: είναι η πρώτη φορά στην πολιτική που η «κηδεία» γίνεται μετά το «μνημόσυνο»…Άντε ζωή σε λόγου μας… Στον λαό δηλαδή…Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ.......... 






ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΟΜΠΑΝΙ: ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Αυτό που σας γράφουμε εδώ και ημέρες, ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποκρίνονται ότι βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος για τα μάτια του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα δεν του καταφέρουν σημαντικά πλήγματα και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος που πολιορκεί την κουρδική πόλη Κομπάνι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, επιβεβαιώνονται με επώνυμες καταγγελίες.

Από τον λόφο που είναι απέναντι από την πολιορκημένη Κομπάνι, στα σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας, μπορεί να δει κανείς ξεκάθαρα τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Κούρδοι κομμουνιστές αντάρτες που υπερασπίζονται την Κομπάνι δεν έχουν καμιά σημαντική βοήθεια από τις ΗΠΑ και τους Άραβες συμμάχους τους που υποτίθεται πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος.Οι Κούρδοι με ελαφρά όπλα αντιστέκονται μέσα από σπίτια και μαντρότοιχους από λάσπη και τσιμεντόλιθους γύρω από την Κομπάνι, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει τανκς και βαρύ πυροβολικό το οποίο έχει αναπτυχθεί στα γύρω χωράφια.

«Κοιτώντας προς τις πεδιάδες ανατολικά της Κομπάνι βλέπεις δεκάδες τανκς να σφυροκοπούν την πόλη», λέει ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ (Faysal Sariyildiz), ένας φιλοκούρδος νομοθέτης στην τουρκική βουλή, από τη συνοριακή πόλη Σουρούκ όπου βρίσκεται και παρακολουθεί. «Ακόμα και το πιο πρωτόγονο πολεμικό αεροπλάνο θα μπορούσε εύκολα να διαλύσει τους τζιχαντιστές, αλλά απλά δεν το κάνουν. Οι κάτοικοι της Κομπάνι αισθάνονται αφημένοι στη μοίρα τους και είναι οργισμένοι».

Το τουρκικό κοινοβούλιο της Πέμπτη ενέκρινε την εισβολή του τουρκικού στρατού στο Ιράκ και στη Συρία, δήθεν για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλή είδηση για τους υπερασπιστές της Κομπάνι. Οι Κούρδοι που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία συνδέονται με το PKK, το κομμουνιστικό κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο αγωνίζεται για απόσχιση του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν και θεωρείται ο υπ αριθμόν ένας κίνδυνος για την Τουρκία.

Αν και ο Ερντογάν λέει ότι θέλει να μπει στον πόλεμο για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η πρώτη του προτεραιότητα είναι να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας. Επίσης, Τούρκοι αξιωματούχοι λένε ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας μέσα στο έδαφος της Συρίας, πλάτους 30 χιλιομέτρων, για να διαχειρίζονται τη ροή των προσφύγων. Σαχλαμάρες, ο Ερντογάν θέλει να καταλάβει το συριακό Κουρδιστάν, αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχει καμιά διάθεση να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξοπλίζει, στηρίζει, καλύπτει, νοσηλεύει τους τραυματίες του.

Οι Κούρδοι λένε ότι ο Ερντογάν θέλει να συνθλίψει την αυτόνομη διακυβέρνησή τους στη Συρία, προνόμιο που τους παραχώρησε ο Άσαντ όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία για να μην τους έχει απέναντί του. Οι Τούρκοι λένε ότι οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι του Άσαντ και θα τους επιτεθούν. Την ίδια ώρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αυτή η ημίτρελη νυφίτσα, λέει ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους της Τουρκίας για ειρήνη θα έχουν αίσιο τέλος, την ώρα που οι ηγέτες του PKK προειδοποιούν την Τουρκία ότι εάν η Κομπάνι πέσει στο Ισλαμικό Κράτος τότε το PKK θα ξεκινήσει ανένδοτο και δίχως έλεος πόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας.

 


ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΛΟΓΩ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Σε καραντίνα έχουν μπει στο Ντάλας των ΗΠΑ συνολικά δέκα άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, που μετέφερε τον Έμπολα στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές στο Ντάλας του Τέξας, οι άνθρωποι που αντιστοιχούν στο 10% των συνολικά 100 προσώπων για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είχαν άμεση ή έμμεση επαφή με τον ασθενή από Έμπολα Έρικ Ντάνκαν, δέχθηκαν να τεθούν σε καραντίνα.

Μεταξύ αυτών είναι και τέσσερις συγγενείς του ασθενούς που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
 


ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Ορατά δια γυμνού οφθαλμού αλλά και «κρυφά» σημάδια που δείχνουν εκλογές, βλέπει η κυβέρνηση και ετοιμάζεται για μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, που είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να αποφευχθεί, έστω και αν αυτό διαψεύστηκε από τα πρωθυπουργικά χείλη.

Σημάδι Νο 1:Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να διαφημίζει παροχές, κυρίως φοροελαφρύνσεις και θέσεις …μελλοντικής απασχόλησης, αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δανειστές μας δεν θα συναινέσουν στη χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας, ενώ η έλλειψη ανάπτυξης δεν επιτρέπει αύξηση της απασχόλησης. Επιδιώκει έτσι προφανώς να δημιουργήσει θετικές προσδοκίες στους πολίτες, που η αλήθεια είναι ότι δεν εμπιστεύονται και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημάδι Νο 2:Η κυβέρνηση επιδίδεται – αποτυχημένα πάντως κατά γενική ομολογία - σε μια επικοινωνιακή καταιγίδα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, κάνοντας ακόμη και λεονταρισμούς και δηλώνοντας ότι θα λάβει αν χρειαστεί μονομερείς αποφάσεις σε ότι έχει να κάνει με μέτρα ανακούφισης του ελληνικού λαού, αγνοώντας την τρόικα. Το κακό στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο είναι αντιπαθή στην κοινωνία γιατί είναι κυρίως αυτά που εφάρμοσαν με θρησκευτική ευλάβεια τα μνημονιακά μέτρα.

Σημάδι Νο3:Υπάρχει έντονη πλέον αμφισβήτηση από πολλούς βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τις ηγεσίες των κομμάτων τους. Στο ΠΑΣΟΚ σίγουρα υπάρχει -και κανείς δεν το αμφισβητεί- η Παπανδρεϊκή πτέρυγα, ενώ στη Νέα Δημοκρατία οι λεγόμενοι Καραμανλικοί μιλούν πλέον ανοιχτά ακόμη και για αλλαγή πρωθυπουργού. Για να χαμηλώσουν οι φωνές αντίδραση και να κατευνάσουν τα οξυμένα πνεύματα, Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Και η λογική λέει ότι θα την πάρουν. Το ζητούμενο είναι με πόσους ψήφους. Γιατί οι ψήφοι θα παίξουν ρόλο αργότερα στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Οριακή πλειοψηφία θα δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κομπορρημονεί ότι η εκλογή Προέδρου είναι χαμένη από τη συγκυβέρνηση. Και φυσικά να συνεχίζει να ζητάει εκλογές.

Σημάδι Νο 4:Έστω και αν δεν είναι ορατό, παρά μόνο από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση έχει χάσει την στήριξη που είχε από ισχυρούς επιχειρηματίες, αλλά ακόμη και από επιχειρηματικούς συλλογικούς φορείς. Για παράδειγμα σε μελέτη το ΙΟΒΕ των βιομηχάνων που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, προβλέπεται επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας. Αυτό γίνεται την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για έξοδο από τα μνημόνια, και επιστροφή στην ανάπτυξη. Οι παραδοσιακοί της σύμμαχοι οι βιομήχανοι την διαψεύδουν.

Ταυτόχρονα και μεγάλοι επιχειρηματίες δείχνουν πλέον έμπρακτα την αμφισβήτηση τους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης είτε περιορίζοντας την στήριξη τους προς αυτή, είτε «λοξοκοιτάζοντας» προς το αντίπαλο δέος, τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση. Και προετοιμάζεται.

Σημάδι Νο 5:Όταν βλέπει κανείς να δραστηριοποιείται μέχρι και η σύζυγος του πρωθυπουργού, η κ. Γεωργία Σαμαρά και να καλεί για απογευματινό τσάι τις βουλευτίνες της Νέας Δημοκρατίας, σίγουρα κάτι συμβαίνει…