Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 

Μήνυμα εθνικής ενότητας έστειλε από τη Χαλκιδική ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης, Διαβάστε και δείτε το Video της ομιλίας εδώ.........
 


ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΑΘΗΝΑ

 

Οι πολίτες βομβαρδίζονται με πληροφορίες που αφορούν τα ακροδάχτυλα των Καρυάτιδων και ως προς το εάν ο ποδήρης χιτώνας φέρει κρόσσια ή απλώς ένα στρίφωμ, που είναι και το πιθανότερο. Εσχάτως η επικοινωνιακή πλημμυρίδα προσανατολίζει το ευρύ κοινό σε «υπόγειες» πια διαδρομές εντός του Τύμβου Καστά, μια που ακόμη και η συγκεκριμένη ομάδα αρχαιολόγων αιφνιδιάστηκε από την ανεύρεση υπόγειας διόδου η οποία οδηγεί αναμφίβολα στην «κάβα της Ιστορίας». Περίεργα πράγματα τω όντι. Η αντιπαράθεση μεταξύ ειδικών έφθασε σε τέτοιο υψηλό σημείο επιχειρηματολογίας, ώστε ακόμη και ο κ. Τζήμερος να αναγκαστεί να εντρυφήσει εις την ποιότητα του ανάγλυφου χιτώνα των κοριτσιών που στηρίζουν ως κολόνες τη δεύτερη μεσοτοιχία. Μόδιστρος επί αρχαιολογικών ευρημάτων, δηλαδή.

Μεταξύ της νέας συνάντησης του πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ, με την οποία προφανώς έχει υπογραφεί σύμφωνο συμβίωσης και προόδου των εργασιών στο σκάμμα της Αμφιπόλεως, η ανθρωπότητα δυστυχώς εισήλθε για τα καλά σε πολεμική αναμέτρηση στη γη του Ισλάμ, όπου οι ταγοί του κόσμου αυτού ενδύονται και αυτοί το χιτώνα του σταυροφόρου υποδυόμενοι τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο τον Γ΄ όστις, κατά τας γραφάς, τελικά ηττήθηκε και εγκατέλειψε το σχέδιο κατάληψης της Ιερουσαλήμ. Κάτι σαν τον Τζορτζ Μπους το νεότερο, δηλαδή.

Μεταξύ Βαγδάτης & Δαμασκού. 
Για να σοβαρευτούμε. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στιβαρά μιντιακά κονσόρτσιουμ «NewYorkTimes», «World Street Journal», «Die Welt» κ.λπ. εξαπολύουν συντονισμένα επιθέσεις κατά της Άγκυρας ενόσω οι αεροναυτικές δυνάμεις της Δύσης επιχειρούν επί του εδάφους της Συρίας και του Κεντρικού Ιράκ κατά στόχων των Τζιχαντιστών. Είναι προφανές πως η άρνηση της Τουρκίας να συμμετάσχει ενεργά κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε προκάλεσε τη συντονισμένη αμφισβήτηση εκ μέρους της Δύσης του συμμαχικού ρόλου της Άγκυρας και του Ερντογάν ειδικότερα.

Όταν η «World Street Journal» συμπεραίνει πως η Τουρκία δεν είναι πλέον σύμμαχος των ΗΠΑ και η «NewYorkTimes» καλεί την άμεση μετεγκατάσταση της υψίστης σημασίας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης του Ιντσιρλίκ από τη Νοτιοανατολική Τουρκία στο Βόρειο Κουρδικό Ιράκ, τότε τα πράγματα αποκτούν το χαρακτηριστικό της ανατροπής των συγκεκριμένων συσχετισμών στην Εγγύς Ανατολή. Την Τρίτη που μας πέρασε, ακυρώθηκε η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με την ηγεσία του εβραϊκού λόμπι στη Νέα Υόρκη.

Μια ημέρα νωρίτερα η γερμανική «Die Welt» αποκάλυπτε πως οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των Τούρκων αξιωματούχων στο στρατό, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στις Μυστικές Υπηρεσίες, στην κυβέρνηση και την προεδρία, καθώς και στα κόμματα, διότι υπάρχουν αποδείξεις πως η Τουρκία εξελίσσει σταδιακά πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικού όπλου. Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί πως η Τουρκία λαμβάνει τεχνογνωσία από το Πακιστάν και πως το πρόγραμμα αυτό έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το περίφημο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Δηλαδή, εμφανίζεται ως πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Tο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε εξέπεσε πλήρως το μοναδικό επιχείρημα που αντέταξε ο Ταγίπ Ερντογάν στους δυτικούς ηγέτες κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, όταν του ζητήθηκε ενεργός ρόλος της Τουρκίας στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αρνήθηκε κάθε συμμετοχή διότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των 48 Τούρκων ομήρων που έχει συλλάβει το Ισλαμικό Κράτος στη Μουσούλη προ μηνών. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι Τζιχαντιστές απελευθέρωσαν τους 48 ομήρους. Το «άλλοθι» πήγε περίπατο και οι μάσκες έπεσαν. Ο Ταγίπ Ερντογάν φαντάζει ωστόσο ως ήρωας στα μάτια των συμπολιτών του στην Ανατολία. Απελευθερώνει ομήρους, κατασκευάζει πυρηνική βόμβα και αντιπαρατίθεται στους Αμερικανούς και το Ισραήλ.

Έχουμε δηλαδή εν εξελίξει μία σύγκρουση τριών Χαλιφάτων, αυτό της Δαμασκού, εκείνο της Βαγδάτης και αυτό της νεο-οθωμανικής Κωνσταντινούπολης. Βρισκόμαστε ιστορικά δηλαδή στα μέσα του 17ου αιώνα, όταν καταγράφονταν τα φυσικά σύνορα μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών στην ευρύτερη Εγγύς και Μέση Ανατολή μετά από αιώνες πολεμικής αναμέτρησης. 

Η αναβίωση αυτής της αντιπαράθεσης μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών με αφορμή τη διάλυση του τεχνητού μορφώματος που είναι το Ιράκ μετά την αμερικανο-σαξονική στρατιωτική επέμβαση, εξελίσσεται τούτη την ώρα σε όλο το μέτωπο του υπαρκτού Ισλάμ, από το Πακιστάν, τις πρώην κεντρικές σοβιετικές Δημοκρατίες, το Ιράν, την Αραβική Χερσόνησο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και τις κάτω και άνω του Νίγηρα αφρικανικές χώρες. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


 


ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ: ''ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ''

 

Από τη Νέα Υόρκη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην αίθουσα του διεθνούς Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Στο μεγαλύτερο τμήμα της ομιλίας του ο Ομπάμα εστίασε στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι η τρομοκρατία δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο αυτή τη στιγμή η τρομοκρατία έχει πρόσβαση στην τεχνολογία, δημιουργεί υποομάδες για να βλάψει ανθρώπους και έχει στόχο να διχάσει τον κόσμο ανάμεσα σε πιστούς και άπιστους, σκοτώνοντας ολοένα περισσότερους και υιοθετώντας άγριες μεθόδους για να απειλήσουν.

«Έκανα σαφές πως η Αμερική δε θα βασίσει εξ’ολοκλήρου την εξωτερική πολιτική της στην αντίδραση κατά της τρομοκρατίας. Την ίδια στιγμή, τονίσαμε πως οι ΗΠΑ δεν υπήρξαν και δε θα εμπλακούν σε πόλεμο με το Ισλάμ. Το Ισλάμ διδάσκει την ειρήνη», είπε ο Ομπάμα και ζήτησε τη συμμετοχή του κόσμου στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο όπως είπε πρέπει να καταστραφεί. Επισήμανε πως πρέπει να ασκηθεί στρατιωτική πίεση κατά του ΙΚ και κατά όσων έχουν αποφασίσει να ενταχθούν σε τέτοιες οργανώσεις. 

«Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί. Μητέρες, αδελφές, κόρες έχουν πέσει θύματα βιασμών, αθώα παιδιά έχουν δολοφονηθεί, σοροί έχουν πεταχτεί σε μαζικούς τάφους, θρησκευτικές μειονότητες πεθαίνουν από την πείνα, αθώοι άνθρωποι αποκεφαλίζονται με άγρια βίντεο που διοχετεύονται για να σοκάρουν τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα. «Κανένας Θεός αποδέχεται αυτή την τρομοκρατία, δεν υπάρχει λογική, ούτε διαπραγμάτευση με αυτούς τους ανθρώπους, η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι η επίθεση. 

Έτσι, οι ΗΠΑ θα εργαστούν με τον συνασπισμό ώστε να διαλύσουν αυτό το δίκτυο θανάτου», τόνισε και συμπλήρωσε ότι σε αυτήν προσπάθεια η Αμερική δε δρα μόνη της, ούτε πρόκειται να σταλούν στρατεύματα σε εδάφη ξένων χωρών.

 


ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΙ

 
Γύρω μας, ανάμεσά μας, δίπλα μας, είναι οι γνωστοί άγνωστοι, πιθανόν να είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τους άλλους σαν τοξικούς. Τα χαρακτηριστικά δυσδιάκριτα είναι εκείνα που με γυμνό μάτι δεν γίνονται ορατά, σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς σου τρώνε δύναμη, σου ρουφάνε ενέργεια και με μια ολιγόλεπτη συναναστροφή μαζί τους σε καταντούν κουρέλι. Μισούν τη μιζέρια και την κλάψα και σου το εκμυστηρεύονται μέσα σε κλίμα βαρύ, εκείνο της υπερβολής, που είναι το ίδιο δραματικό όσο η διάθεσή τους. 

Πιστεύουν πως εκείνος που δεν δείχνει την πρέπουσα προσοχή για τις ζωές των άλλων, που δεν θέλει να μαθαίνει όσα συμβαίνουν τι και αν τα βλέπει και τα ακούει, εκείνος που δεν ιντριγκάρει, δεν προκαλεί με τη ναρκισσιστική συμπεριφορά του είναι ο πιο βαρετός της παρέας.  Τοξίνες! Ουσίες που δηλητηριάζουν τον οργανισμό. Εισχωρούν ύπουλα και προκαλούν συναισθηματική εξάντληση. Προκλητικοί και χωρίς όρια, ίσως αυτό τους κάνει ακαταμάχητους και ανίκητους. Ο αρνητισμός και η απαισιοδοξία πρωταγωνιστούν και μεταδίδονται σε καθημερινή βάση, γίνονται επικίνδυνη συνήθεια που δύσκολα την κόβεις, εξάρτηση που φαντάζει αθώα αλλά είναι τόσο ένοχη όσο ένοχος είσαι και εσύ που τους αφήνεις χώρο στη ζωή σου. 

Η λέξη "κατηγορώ" βρίσκεται στο άλφα του λεξιλογίου τους, για όλα φταίνε οι άλλοι για τις αναποδιές τους, για τις στραβές τους, για τις άδικες στιγμές τους.  Σπάνια εκστομίζουν καλή κουβέντα, χαρακτηρισμοί, κρίσεις και επικρίσεις για άπαντες και απόντες, για αυτούς που δεν ακούν και δεν βλέπουν ή που απλώς δε θα ασχοληθούν, για τους περαστικούς, τους σιωπηλούς, τους περίεργους και βαρετούς. Οι άλλοι γεμάτοι ελαττώματα και εκείνοι με κανένα, μισούν τα ψέματα φλομώνοντάς σε με πολλά, τις παρεξηγήσεις και τα μαγειρέματα και ας έχουν ρίξει μπόλικο αλάτι, αγαπούν τις πλάτες γιατί αυτές καρφώνουν, αφού μόνο σε αυτές τολμούν. Τοξικοί και εμείς δηλητηριασμένοι, απαγορεύσαμε λέξεις απλές και ακριβές που τις μαθαίνεις τζάμπα. 

Αισιοδοξία, αγάπη, δύναμη, γέλιο, χαρά, δημιουργία και τόσες άλλες που δεν έχεις χρόνο να σπαταλήσεις ούτε για τοξίνες ούτε για ανθρώπους που δεν μπορούν να ζουν χωρίς αυτές.