Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


"ΣΚΟΤΕΙΝΟ" ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ

 

Ο νέος υπαρχηγός της ΜΙΤ, το δεύτερο πρόσωπο στην μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, είναι από τις 22 Σεπτεμβρίου 2014 ο Muhammed Dervişoğlu. Οι εξουσίες που αναλαμβάνει ο νέος υπαρχηγός της ΜΙΤ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την τουρκική πρωτεύουσα, θα είναι πολύ διευρυμένες και ο διορισμός του έρχεται μετά την μεγάλη αναβάθμιση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας σε πολλά επίπεδα, καθώς και μετά την θριαμβευτική για την Τουρκία κατάληξη της απελευθέρωσης των ομήρων από τους Τζιχαντιστές.  Μια εξέλιξη που αποδόθηκε εξ ολοκλήρου στην ΜΙΤ, γεγονός που την ηρωοποίησε στην τουρκική κοινή γνώμη. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων κράτησαν πολλές εβδομάδες και η τελική τους απελευθέρωση έγινε κατόπιν μυστικής συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων, κάτι που προσπάθησε στην αρχή να το αποκρύψει η τουρκική κυβέρνηση για να μην μειώσει το θριαμβευτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί.Όπως αναφέρεται, ο Muhammed Dervişoğlu αντικαθιστά τον UlviSaran, μέχρι σήμερα υπεύθυνο για το τμήμα «Τάξεως και Ασφάλειας» της ΜΙΤ. Ο Ulvi Saran είχε αντικαταστήσει τον Murat Özçelikο οποίος κατείχε την θέση αυτή μέχρι τις 2 Αυγούστου του 2012. 

Ο νέος υπαρχηγός της ΜΙΤ χαρακτηρίζεται, όπως και ο αρχηγός του Χακάν Φιντάν, σαν «σκοτεινό» πρόσωπο του παρασκηνίου. Έχει διακριθεί στο τομέα το συντονισμού των διαφόρων αρμοδίων υπηρεσιών της ΜΙΤ που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και μέχρι σήμερα ήταν από τους βασικούς συμβούλους του αρχηγού της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.  Εκεί όμως που όπως αναφέρεται ο Muhammed Dervişoğlu έπαιξε καθαριστικό ρόλο, ήταν το ζήτημα της προσέγγισης με το κουρδικό στοιχείο.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ο πρώτος και ο βασικότερος συνομιλητής του Αμπτουλάχ Οτσαλάν στο Ιμράλι. Οι επαφές του, που έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και οι οποίες αποκαλύφτηκαν εκ των υστέρων, έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην «στροφή» του Οτσαλάν και στις προτροπές του προς τους Κούρδους της Τουρκίας να συναινέσουν σε μια διαδικασία που άρχισε ο ίδιος ο Ερντογάν για την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού ζητήματος. Βέβαια εδώ οι απόψεις διίστανται, καθώς πολλοί αμφιβάλουν αν ο Οτσαλάν έχει ακόμα τον πρωτεύοντα ρόλο στις αποφάσεις του ΡΚΚ

Οι τελευταίες επιθέσεις των Κούρδων σε αστυνομικά τμήματα στην νοτιοανατολική Τουρκία δείχνουν πως το θέμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της τουρκικής κυβέρνησης για την επίλυση του Κουρδικού με την αποκαλούμενη, «Διαδικασία Επίλυσης». Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι Muhammed Dervişoğlu είχε μυστικές επαφές και με την κουρδική ηγεσία του βορείου Ιράκ. Εδώ η Τουρκία είχε σημαντική επιτυχία καθώς ο Μπαρζανί έχει γίνει ο οικονομικός συνεταίρος της Άγκυρας με την οποία συνεργάζεται για την παράνομη εξαγωγή του πετρελαίου του βορείου Ιράκ παρά τις καταγγελίες της νόμιμης κυβέρνησης της Βαγδάτης. Όπως αναφέρεται ο Muhammed Dervişoğlu έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέγγιση Άγκυρας Ερμπίλ. Ο νυν υπαρχηγός της ΜΙΤ διατέλεσε για ένα διάστημα και σύμβουλος στην τουρκική κυβέρνηση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και χαίρει της εκτίμησης του ίδιου του Ερντογάν. Συνηθίζει να κινείται στο παρασκήνιο και οι κινήσεις του, φυσικά όχι όλες, πάντα γίνονται εκ των υστέρων γνωστές σίγουρα κατόπιν κατευθυνόμενης ενημέρωσης όπως συνήθως γίνεται στην Τουρκία. 

Υπάρχει και μια σκοτεινή «κηλίδα» σχετικά με το όνομα του που είναι πολύ λίγο γνωστή. Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2012 είχε γίνει γνωστό πως η κόρη του, Nazlı Dervişoğlu, δικηγόρος της Άγκυρας, είχε κατηγορηθεί για κάποιο οικονομικό σκάνδαλο γιατί δεν είχε δηλώσει κάποια υπέρογκη αμοιβή της στην εφορία.Είναι σίγουρο πως το πρόσωπο αυτό θα μας απασχολήσει στο μέλλον καθώς οι δραστηριότητες της ΜΙΤ, ειδικά στον τομέα της προώθησης μουσουλμάνων προς την χώρα μας, που αναμένεται να λάβει στο άμεσο μέλλον εκρηκτικές διαστάσεις, είναι αρκετά «γνωστές». 

Το ερώτημα είναι κατά πόσο με την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις εξελίξεις και κυρίως τις «υπόγειες επιχειρήσεις» της ΜΙΤ και γενικότερα της άλλης πλευράς του Αιγαίου. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........

 





ΛΟΝΔΙΝΟ: ΕΞΑΡΘΡΩΣΑΝ ΔΙΚΤΥΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΚΡΑΙΟΣ ΙΜΑΜΗΣ

 

Εννέα άτομα συνέλαβαν οι άντρες της Σκότλαντ Γιαρντ σε επιχείρηση εξάρθρωσης δικτύου τζιχαντιστών στο Λονδίνο. Επικεφαλής της ομάδας των τζιχαντιστών ήταν ο ακραίος ιμάμης Αντζέμ Χουντάρι (Anjem Choudary), ο οποίος μόλις τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλώσει ότι δεν νιώθει κανέναν οίκτο για τον για τον Άλαν Χένιγκ, τον όμηρο που κρατά το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία και απειλεί να τον αποκεφαλίσει.

«Το Κοράνι λέει ότι δεν πρέπει να λυπάσαι για κάποιον που δεν είναι μουσουλμάνος» είχε δηλώσει ο Αντζέμ Χουντάρι Κατά την διάρκεια της γιγαντιαίας επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε περισσότερα από 19 σημεία. Οι πράκτορες της Σκότλαντ Γιάρντ έλεγξαν σπίτια, γραφεία μουσουλμανικών ενώσεων και επιχειρήσεις.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή την στιγμή αν συνδέονται οι επιχειρήσεις αυτές με τον Τζον τον αποκεφαλιστή. Οι φήμες κυκλοφόρησαν μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποί υπογραμμιζόταν ότι η επιχείρηση δεν είχε να κάνει με κάποια συγκεκριμένη αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος.
 


Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

 

Η Αίγυπτος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι στηρίζει την τρομοκρατία και προσπαθεί να προκαλέσει χάος στη Μέση Ανατολή, μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Αιγυπτίου προέδρου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι. Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου έχουν ενταθεί έπειτα από την ανατροπή, το 2013, του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από τον τότε αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Σίσι, ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής του.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν τότε μια από τις σκληρότερες επιχειρήσεις καταστολής του ισλαμιστικού κινήματος, με εκατοντάδες νεκρούς μεταξύ των υποστηρικτών του κ. Μόρσι σε σημείο που είχαν κατασκηνώσει στο Κάιρο, τη σύλληψη χιλιάδων και δίκη του Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων ηγετικών στελεχών.Ενώπιον των παγκόσμιων ηγετών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του επέκρινε την άνοδο στην εξουσία του Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι και την αδράνεια μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι.

«Όσοι παραμένουν σιωπηλοί στη σφαγή παιδιών, τη δολοφονία αθώων γυναικών, την ανατροπή με πραξικόπημα, όπλα και τεθωρακισμένα μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, μετέχουν σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και πάλι, όσοι αντιτίθεται στις δολοφονίες στο Ιράκ, τη Συρία και στη δολοφονία της δημοκρατίας στην Αίγυπτο υφίστανται ορισμένες άδικες και αβάσιμες κατηγορίες και σχεδόν αμέσως κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία», δήλωσε.

«Τα Ηνωμένα Έθνη, όπως και οι δημοκρατικές χώρες, δεν έχουν κάνει τίποτε παρά να παρακολουθούν τα γεγονότα, όπως η ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου και η σφαγή χιλιάδων αθώων που θέλουν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Και το πρόσωπο που έκανε το πραξικόπημα νομιμοποιείται», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας ότι τα «δύο μέτρα και δύο» δίνουν την αίσθηση ανά τον κόσμο της αδικίας και τροφοδοτούν την τρομοκρατία.

Σε ανακοίνωσή του, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τα σχόλια του Ερντογάν για τον Σίσι. «Δεν είναι παράξενο ότι η κατασκευή τέτοιων ψευδών προέρχεται από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος επιδιώκει να προκαλέσει χάος, να σπείρει τη διχόνοια στη Μέση Ανατολή προσφέροντας πολιτική και οικονομική υποστήριξη και καταφύγιο σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ώστε να βλαφτούν τα συμφέροντα των λαών της περιοχής για την επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών του Τούρκου προέδρου και την αναβίωση ψευδαισθήσεων του παρελθόντος»
 


ΠΩΣ ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης είναι βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Η ενασχόλησή του με την τηλεπώληση βιβλίων έχει αραιώσει λόγω των υποχρεώσεών του στο κόμμα και το Κοινοβούλιο. Υπό μία έννοια, αυτό θα ωφελήσει μια σημαντική περίοδο της Ιστορίας μας: την αρχαία. Ο κ. Γεωργιάδης έχει σχεδόν σταματήσει να τη διασύρει διαφημίζοντάς την! Είναι όντως υποτιμητικό για κάτι σπουδαίο, πολυτίμητο, να προσπαθεί κάποιος να το εξυψώσει, ουρλιάζοντας, με τελικό στόχο να το πουλήσει...

Ωστόσο, οι ζημιωμένοι είναι περισσότεροι από τους ευνοηθέντες αρχαίους. Ο κ. Γεωργιάδης έχει στρέψει την προσοχή του σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Νέα Δημοκρατία, στην πολιτική, στην κυβέρνηση και τις κοινές υποθέσεις. Συνεπώς, διαχέει την ασχήμια του δημόσιου λόγου του παντού. Η προκλητικότητα και η ελαφρότητα με τις οποίες διατυπώνει τις σκέψεις του, η εξαλλοσύνη, οι φωνασκίες, τα φτηνά, άγαρμπα χωρατά, η μετατροπή των πολιτικών ζητημάτων σε προσωπικά, η αδιάκοπη παρουσία στα ΜΜΕ, όλα μαζί γιγαντώνουν την απέχθεια πολλών Ελλήνων για τον πολιτικό κόσμο. Οι θεσμοί δεν είναι απρόσωποι.

«Χρωματίζονται» και αποκτούν κύρος και σεβασμό μέσω των προσώπων που τους εκπροσωπούν. Ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί και δεν θέλει να εκπροσωπήσει με σοβαρότητα τον ίδιο τον εαυτό του - πολλώ δε μάλλον το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που εκφράζει την παράταξη της Δεξιάς. Άνθρωποι όπως ο προαναφερθείς, σε παλαιότερες δεκαετίες, όταν τα ποιοτικά στάνταρντ ήταν ακόμα σεβαστά, θα κρίνονταν ακατάλληλοι να αναλάβουν καθήκοντα απλών μελών του κόμματος. Φυσικά, ουδείς αξιωματούχος της Ν.Δ. θα διανοούνταν να αναθέσει σημαντικούς ρόλους σε έναν ανεξέλεγκτο λεκτικό τραμπούκο.

Το τελευταίο ατόπημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. με τις διά τηλεοράσεως διατυπωθείσες απειλές περί χρεοκοπίας των τραπεζών σε περίπτωση κυβερνητικής μεταβολής είναι τόσο ανήκουστο όσο το σύνολο των πεπραγμένων αυτού του απίθανου τύπου. Οποτε ο κ. Γεωργιάδης ομιλεί εξ ονόματος του κόμματος και της κυβέρνησης, διασύρει αμφότερα και υπονομεύει τους θεσμούς, που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

 


«ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

 

Αποκαλυπτικός για την δράση του καθηγητή, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού, ήταν ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης.

Σύμφωνα με το Patrastimes ο πρώην πρύτανης τόνισε πως επί των ημερών του δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, ενώ ο ίδιος μόλις χθες – μετά τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου – έψαξε και έμαθε πως πρόκειται για εν ενεργεία καθηγητή, για τον οποίο το θέμα της εμπλοκής του σε υπόθεση με πορνογραφικό υλικό είχε γίνει το 2009, δήλωσε στο «Ράδιο Γάμμα».

Ο Γιώργος Παναγιωτάκης αποκάλυψε πως όλα όσα ανακοινώθηκαν από τον υπεύθυνο της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο έχουν βάση, ενώ επεσήμανε, πως επί των ημερών του η πρυτανική αρχή διαχειρίστηκε υποθέσεις που αφορούσαν σε σεξουαλική παρενόχληση με επιτυχία, όπως αυτή που αφορούσε σε παρενόχληση εργαζόμενου προς εργαζόμενο.