Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ; ΤΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;

 

Ο κ. Βαρθολομαίος επεσκέφθη για μια ακόμη φορά τις Μητροπόλεις της Θράκης και με ιταμότητα και προκλητικό τρόπο φεύγοντας εχθές έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά για τις λεγόμενες «Νέες Χώρες», που οι δηλώσεις του αυτές δεν διαφέρουν από τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών και νυν Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου αυτός ομιλεί σχετικά για την Κομοτηνή ότι ανήκει στην Τουρκία, ο δε κ. Βαρθολομαίος ξαναθυμήθηκε τις «Νέες Χώρες» ξεχνώντας βέβαια αυτός και η σκοτεινή ομάδα του Φαναρίου ότι το Αυτοκέφαλο ισχύει για όλα τα μήκη και τα πλάτη ενός Έθνους. Αυτή η αυτοπροβολή του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου ως «Πατριάρχη του Γένους», Διαβάστε την συνέχεια εδώ....... 

ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΚΥΡΙΟΙ!

 

Και εκεί που ονειρευόμασταν "κούρεμα" τώρα θα παρακαλάμε για μια μικρή επιμήκυνση. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει, έπειτα από την απάντηση που έδωσε σε δημοσιογράφο ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την κ. Μέρκελ. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, ότι η γερμανική κυβέρνηση, η οποία και στην ουσία διευθύνει τα πράγματα στην Ευρωζώνη, δε συζητά ούτε κατά διάνοια την περίπτωση κουρέματος του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Τελεία και παύλα. Εξάλλου, έπειτα και από την τελευταία στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, ο οποίος έλαβε το μήνυμα μέσω Άσμουσεν, θα πρέπει να βγάλουμε οριστικά από το μυαλό μας (με αυτό τουλάχιστον το πολιτικό σύστημα) τη σκέψη για κούρεμα του χρέους. Ο κ. Σαμαράς, προφανώς μόνο και μόνο για τις ανάγκες της εσωτερικής προπαγάνδας, έθιξε ακροθιγώς το θέμα της επιμήκυνσης και μάλιστα ως μια μικρή πιθανότητα. Δηλαδή στην πραγματικότητα ούτε κι αυτό.

Εκεί λοιπόν που είχαμε πάρει όλοι «αέρα» για κούρεμα του χρέους, τώρα τα κεφάλια μέσα και θα παρακαλάμε έστω για μια μικρή επιμήκυνση, εάν και εφόσον... Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας εχέφρων Έλληνας που να πιστεύει ότι οι τοκογλύφοι δανειστές, θα άφηναν ποτέ το «ψάρι» τώρα που το έπιασαν στο αγκίστρι και εκείνο σπαρταράει απεγνωσμένα; Μόνο αν καταφέρουμε να κόψουμε το νήμα. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


 


ΠΡΟΣΤΙΜΟ 58,77 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗ HEWLETT PACKARD

 

Αμερικανικό ομοσπονδιακό καταδίκασε την Πέμπτη την εταιρεία πληροφορικής Hewlett Packard επιβάλλοντάς της πρόστιμο 58,77 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δωροδοκία Ρώσων αξιωματούχων προκειμένου να κερδίσει μια σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ομοσπονδιακός δικαστής Λόουελ Γένσεν επέβαλε την ποινή αφού πρώτα η εταιρεία ομολόγησε την ενοχή της, κρίνοντάς την για την παραβίαση της νομοθεσίας περί καταπολέμησης της διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στελέχη της θυγατρικής της Hewlett Packard στη Ρωσία είχαν δημιουργήσει ένα μυστικό ταμείο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που χρησιμοποιούνταν για να χρηματοδοτούνται διεφθαρμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι οι οποίοι τελικά παραχώρησαν στην εταιρεία μια σύμβαση ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων για τα γραφεία του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η θυγατρική της Hewlett Packard στη Ρωσία έχει δώσει εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες και μίζες από ένα μυστικό ταμείο που της επέτρεψε να κερδίσει ένα μεγάλο συμβόλαιο με τη ρωσική κυβέρνηση», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Ποινικών Υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάρσαλ Μίλερ. Η Hewlett-Packard έχει ήδη διαταχθεί να καταβάλει το πρόστιμο των 58,77 εκατομμυρίων δολαρίων.

 


ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Σε φορτισμένο κλίμα έγιναν χθες Τετάρτη οι ομιλίες και οι δηλώσεις των ηγετών των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Ρωσίας που αφορούν στην κρίση στην Ουκρανία καταδεικνύοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ειρηνευτική διαδικασία. Παίρνοντας το λόγο στο βήμα του ΟΗΕ, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τη Ρωσία να βάλει τέλος στην «επίθεσή» της στην Ουκρανία και να επιλέξει την «ειρήνη» ως προϋπόθεση για να αρθούν οι δυτικές κυρώσεις, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον των αυτονομιστικών περιοχών βρίσκονται σε νεκρό σημείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε μια «ρωσική επίθεση στην Ευρώπη η οποία θυμίζει μια εποχή που τα μεγάλα έθνη ποδοπατούσαν τα μικρά προωθώντας τις εδαφικές φιλοδοξίες τους». Έπειτα από μια σύγκρουση πέντε μηνών που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.200 ανθρώπους, ο Ομπάμα κάλεσε το Κρεμλίνο να επιλέξει «την οδό της διπλωματίας και της ειρήνης», μοναδικό μέσο για να οδηγηθούν οι Δυτικοί να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις τους.

Ως απάντηση, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε ενώπιον των ρώσων δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη τα σχόλια του αμερικανού προέδρου. «Οι κυρώσεις είναι υπόθεση των ΗΠΑ. Όμως αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία δεν είναι με κανένα τρόπο δική τους υπόθεση», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ κάλεσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ τους Δυτικούς να μην άρουν τις κυρώσεις τους εναντίον της Ρωσίας «όσο η Ουκρανία δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο της ακεραιότητας της επικράτειάς της». Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατήγγειλε επίσης τη στάση της Ρωσίας, η οποία είναι σύμφωνα με τον ίδιο «ένα μέλος ανασφάλειας μάλλον, παρά ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ.