Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

MΠΑΣΤΑΡΔΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΒΟΥΛΑ!

 

Όσο μένεις έτσι απαθής, τόσο το θράσος τους θα μεγαλώνει! Κάποτε, εμείς δεν τα ζήσαμε αυτά, οι κατακτητές και οι γερμανοτσολιάδες συνεργάτες τους, έσπαγαν με τους υποκόπανους των όπλων τους τις εξώθυρες των σπιτιών, για να ελέγχουν αν οι παππούδες μας έκρυβαν μέσα ασύρματους, όπλα ή αν περιέθαλπαν αντάρτες.Ύστερα, ήρθε η απελευθέρωση και φύγανε οι κατακτητές κι εν τέλει η κατάσταση έμεινε μοναχά στα χέρια των γερμανοτσολιάδων και για καιρό συνεχίστηκαν τα ίδια.

Αλλά τουλάχιστον όποιος γύρευε τη δουλειά του, όποιος δεν ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, όποιος δήλωνε εθνικόφρονας, τα επόμενα χρόνια πρόκοβε και σιγά-σιγά επουλώνονταν οι πληγές. Τότε αυτοί, οι ίδιοι – πάντα οι ίδιοι -, μόνον έσπαγαν με τους υποκόπανους των όπλων τους τις εξώθυρες των σπιτιών των υπόπτων, για να ελέγχουν αν οι παππούδες μας έκρυβαν στις βιβλιοθήκες τους το κομμουνιστικό μανιφέστο ή τους «Λόγους» του Τάκη Μπενά. Τα ξέρει αυτά να σου τα διηγηθεί καλύτερα η Βάλια.

Αλλά, βρε αδελφέ, ακόμα και στην εποχή της Χούντας, αν ήσουν έντιμος βιοπαλαιστής, αν ήσουν ο περίφημος κυρ-Παντελής του τραγουδιού: "Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά"  και πλήρωνες τους φόρους σου και τα έφερνες βόλτα κουτσά-στραβά - και τις Δευτέρες σφούγγιζες πάντα με καθαρό μαντήλι τον τίμιο ιδρώτα σου από το μέτωπο, τότε που ήξερες ότι κανένας δεν θα έσπαγε την πόρτα του σπιτιού σου με τον υποκόπανο του όπλου του. Ήξερες ότι είχες την προστασία του Συντάγματος και κανείς δεν μπορούσε να σε προσβάλλει μέσα στο σπίτι σου.

Και πέρασαν τα χρόνια. Κι εκεί, βρε αδελφέ που σου έλεγαν ότι έχεις εμπεδώσει τη δημοκρατία κι είχες πια τακτοποιημένη και τη ζωή σου, με το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου και το στεγαστικό σου δάνειο σχεδόν εξοφλημένο, κι εκεί που τα κουτσοβόλευες τα μικρά όνειρα της φαμελιάς σου και τα έφερνες βόλτα κατά το κοινώς λεγόμενο, τότε ήταν που αποφάσισαν ξαφνικά οι «αγορές» ότι δεν έχεις πλέον το αξιόχρεο και έδωσαν εντολή στα ανδρείκελα που μας κυβερνούν να μας φτωχύνουν, προκειμένου να… μην πτωχεύσουμε.

Δηλαδή να φτωχύνουμε εμείς για να μην χάσουν τα λεφτά τους αυτοί που αφειδώς και ασυστόλως δάνειζαν όλα αυτά τα χρόνια τους ολετήρες που μας κυβέρνησαν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν. Ποιόν ρώτησαν οι θλιβεροί και ανάξιοι κυβερνήτες μας; Κανέναν! Δεν χρειαζόταν, άλλωστε, να ρωτήσουν κανέναν! Άφησαν  να φυτρώσει στις ψυχές μας ο τρόμος που έσπειραν και συνεχίζουν να σπέρνουν καθημερινά, μέσα από τους διαύλους των εξωνημένων μέσων μαζικής εξαπάτησης της ανάπηρης Τηλεδημοκρατίας μας, με τα οποία διαπλέκονται οι άθλιοι που μας κυβερνούν ο πανδαμάτορας τρόμος που μας έχει παραλύσει κι έχει πνίξει βαθιά μέσα μας την οργή μας.

Να τώρα όμως, έπειτα από τη συνεχή, ανενδοίαστη και πρωτοφανή καταστρατήγηση του Συντάγματος, έρχεται κι αυτό που μόνο οι κατακτητές και οι δοσίλογοι της κατοχής είχαν ως αναφαίρετο δικαίωμα. Δικαίωμα στη βία, τη βία του πολέμου. Ούτε εκείνοι, καλά-καλά, δεν μπορούσαν να εφορμούν μέσα στα σπίτια των ανθρώπων και να κλέβουν τα ασημικά. Αυτό που ούτε το δίκαιο του πολέμου δεν επιτρέπει, τώρα στην Ελλάδα επιτρέπεται και μάλιστα  με απόφαση του νομικού συμβουλίου του χυδαίου μας κράτους.  

Αυτό υποδηλώνει η είδηση, που λέει ότι χωρίς την παρουσία εισαγγελέα αλλά με απλή εισαγγελική εντολή, τα όργανα της εφορίας θα μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια μας για να αναζητούν και να κατάσχουν χρήματα ή τιμαλφή έναντι ληξιπρόθεσμων φόρων - παράνομα επιβεβλημένων κι αυτών, τις περισσότερες φορές. Τι κι αν έχεις κανένα χιλιάρικο στην άκρη φυλαγμένο για την κακιά την ώρα, ειδικά τώρα που τα πάντα γύρω σου γκρεμίζονται και το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό δίχτυ προστασίας εξαϋλώνεται. Η ανάγκη της εξυπηρέτησης των δανειστών είναι σημαντικότερη.

Τι κι αν έχεις στη μπιζουτιέρα σου τον βαφτιστικό σταυρό του παιδιού σου ή το δαχτυλίδι της προγιαγιάς σου; Τι αξία έχουν τα τιμαλφή ενθυμήματα μπροστά στην αδήριτη ανάγκη της εξυπηρέτησης των δανειστών; Αυτή είναι η κατάσταση και, όχι αδίκως, τη ζοφερή αυτήν εποχή που ζούμε, την λένε κάποιοι μπασταρδοκρατία με τη βούλα! Κι εσύ, καλέ μου γείτονα κυρ-Παντελή, όποτε ξαναβρίσκεις τη φωνή σου, έτσι που έχεις καταπιεί τη γλώσσα σου από τον τρόμο που σε ταΐζουν νυχθημερόν κι επιπλέον, από τις απανωτές εκπλήξεις  που σου προκαλεί το απύθμενο θράσος και η απίστευτη αναλγησία αυτών των  ιταμών, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους ορίζουν τις τύχες μας, τους βρίζεις από τον καναπέ σου και γαβγίζεις σαν φαφούτης σκύλος. 

Αλλά να το ξέρεις που στο λέω: όσο μένεις έτσι απαθής, όσο τους αφήνεις τους φαυλεπίφαυλους που μας κυβερνάνε, να αλωνίζουνε σαν τις πεινασμένες ύαινες μέσα στην ασέληνη νύχτα, καταπατώντας αναίσχυντα τα θεμελιώδη δικαιώματα σου, να το ξέρεις που στο λέω κυρ-Παντελή μου, τόσο το θράσος τους θα μεγαλώνει! Τόσο θα γίνονται και χειρότεροι, όσο χειρότερα θα γίνονται και τα πράγματα σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη πορεία της αποτυχίας να εξυπηρετηθεί ένα δημόσιο χρέος που είναι ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί και παράνομο επειδή δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Μπασταρδοκρατία σου λέω, κυρ-Παντελή μου…
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........




ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ!

 

Εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε όλους τους ισλαμιστές ανά τον κόσμο να αρχίσουν να σκοτώνουν Αμερικανούς, Καναδούς και Ευρωπαίους πολίτες επειδή οι κυβερνήσεις τους έχουν εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία. Ο Αμπού Μουχάμαντ Αλ Αντνάνι Ας Σάμι (Abu Muhammad al-Adnani ash-Shami) κάλεσε τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να χτυπήσουν μέσα στις δυτικές χώρες άμαχους πολίτες και ιδιαίτερα μέσα στη Γαλλία.

«Εάν μπορείς να σκοτώσεις έναν άπιστο Αμερικανό ή Ευρωπαίο -κυρίως έναν μοχθηρό και βρωμερό Γάλλο- ή έναν Αυστραλό, ή έναν Καναδό, ή οποιοδήποτε άλλο άπιστο [...] συμπεριλαμβανομένων των πολιτών (δηλαδή αμάχων) των χωρών που μπήκαν στη συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τότε εμπιστεύσου τον Αλλάχ, και σκότωσέ τον με οποιονδήποτε τρόπο και όπως μπορείς» είπε βιντεοσκοπημένη ομιλία 42 λεπτών που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μην λάβετε υπόψιν σας κανέναν και μην ζητήσετε συμβουλές κανενός. Είτε πρόκειται για αμάχους πολίτες ή στρατιωτικούς, ισχύει το ίδιο. Σκοτώστε τους άπιστους, είτε είναι πολίτες είτε στρατιωτικοί, για να έχουν την ίδια μοίρα. Όλοι είναι άπιστοι. Όλοι τους θεωρούνται ότι μας έχουν κηρύξει πόλεμο. Τόσο το αίμα τους όσο και τον πλούτο τος είναι νόμιμο να καταστρέψετε!»

Ο Αντνάνι αποκάλεσε τη στρατιωτική επέμβαση κατά του Ισλαμικού Κράτους «σταυροφορία» και προειδοποίησε τις δυτικές χώρες και τους πολίτες τους ότι κανείς δεν θα είναι ασφαλής από εδώ και πέρα, ούτε μέσα στο σπίτι του».«Δεν θα αισθάνεστε ασφάλεια ούτε μέσα στις κρεβατοκάμαρές σας», είπε. «Θα πληρώσετε το τίμημα όταν αυτή η σταυροφορία σας καταρρεύσει και την επόμενη ημέρα θα σας χτυπήσουμε μέσα στις πατρίδες σας και δεν θα μπορείτε πια να κάνετε κακό σε κανέναν»
 


ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

 

Πριν μερικά χρόνια, σε μια έρευνα που έγινε στη Σουηδία για το ποια είναι η πιο όμορφη σουηδική λέξη, το αποτέλεσμα ήταν η λέξη «nostalgi». Μια λέξη που δεν είναι σουηδική αλλά αρχαιοελληνική. «Νοσταλγία», μια όντως πολύ όμορφη λέξη, με πολύ όμως πόνο στο νόημά της. «Άλγος» - πόνος - για τον «νόστο» -την επιστροφή στην πατρίδα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν του μετανάστη, και ακόμη περισσότερο του πρόσφυγα για την επιστροφή του στην πατρίδα. Ποιος λοιπόν θέλει οικιοθελώς να υποστεί τον πόνο αυτό; Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Σκεφτείτε λοιπόν τον πόνο που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι που εξαναγκάζονται να αφήσουν την πατρίδα τους και να φύγουν σε άλλα μέρη. Ο αριθμός τους, σύμφωνα με πηγές των Ηνωμένων Εθνών, από το 1994 μέχρι το 2012 έφτανε τα 45 200 000. Πάνω από 45 εκατομμύρια άνθρωποι! Αν μπορούσαμε να τους βάλουνε σ’ ένα κράτος δικό τους, θα ήταν το 24ο πιο πολυπληθές κράτος του κόσμου. Πού βρίσκονται όμως αυτοί οι πρόσφυγες σήμερα; Στα τέλη του 2012 βρίσκονταν με αύξουσα σειρά, από τη χώρα με τους περισσότερους πρόσφυγες προς την χώρα με τους λιγότερους, στις εξής χώρες:

1)Πακιστάν
2)Ιράν
3)Γερμανία
4)Κένυα
5)Συρία - που σήμερα εξάγει πρόσφυγες αντί να εισάγει
6)Αιθιοπία
7)Τσαντ
8)Ιορδανία
9)Κίνα και
10)Τουρκία.

Που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Η.Π.Α. οι χώρες του G7; Πουθενά. Αυτές που δημιούργησαν αυτό το προσφυγικό κύμα απουσιάζουν. Αντ’ αυτού ονομάζουν το μεγάλο αυτό προσφυγικό κύμα, κύμα «παράνομων μεταναστών» και ταΐζουν μ’ αυτό τα ψάρια της Μεσογείου. Το 1990, στα πλαίσια της εβδομάδας για την αφύπνιση της Ευρώπης για τα μεταναστευτικά ρεύματα που θα έρχονταν, το BBC πρόβαλε, συγχρόνως με πολλά άλλα κράτη, μια ταινία που τη χρηματοδότησε το ίδιο.

Εγώ την είδα στη σουηδική τηλεόραση. Η ταινία είχε τον τίτλο: «The March», «Το Μαρς, Η πορεία». Το μαρς των Αφρικανών, που με σύνθημα το: «Εμείς είμαστε φτωχοί, επειδή εσείς πλουτίσατε σε βάρος μας», ξεκινούσε από τα βάθη της Αφρικής με προορισμό την Ευρώπη. Η μόνη τους πύλη τότε ήταν ο βράχος του Γιβλαλτάρ και με τις βάρκες τους προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη. Πώς τους αντιμετώπιζε τότε η Ευρώπη; Με κανόνια και βόμβες που τους βούλιαζαν τις βάρκες. Έτσι τελείωνε το έργο. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, οι πορείες γίνονται και από την Αφρική και από την Ασία.

Την Αφρική την ξεζουμίσαμε από τα ορυκτά και τα επίγεια πλούτη της -αν και τώρα πάμε να πάρουμε και τις 17 σπάνιες γαίες της επίσης- και πάμε να ξεζουμίσουμε τελείως και την Ασία. Το Γιβραλτάρ όμως και ο Έβρος μπαζώθηκαν καλά και δεν μπορούν οι πρόσφυγες να μπουν από εκεί. Έτσι παίρνουν τον θαλάσσιο δρόμο και καταλήγουν στις Λαμπεντούζες και τα καταγώγια των νησιών του Αιγαίου και της Αθήνας, όσοι δεν καταλήγουν βορά στα δόντια των ψαριών.

Αυτούς που επιζούν, εμείς, οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι, τους ονομάζουμε «παράνομους μετανάστες» και τους επιστρέφουμε στους σφαγείς τους από τους οποίους δραπέτευσαν για να ζήσουν σαν ήσυχοι άνθρωποι. Ντροπή μας. 
 


ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΟΜΑΧΟΚ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από αμερικανικούς πυραύλους τύπου Τόμαχοκ τους οποίους οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία όπως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Η πηγή που μίλησε ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Πρώτος στόχος ήταν θέσεις της ISIS στη Ράκα. Η Δαμασκός περιορίστηκε να αναφέρει ότι είχε νωρίτερα ενημερωθεί ο απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ. Ο αμερικανικός στρατός σε συνεργασία με συμμαχικές του δυνάμεις, βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Αυτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας πολύ πιο περίπλοκης μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών βομβαρδίζονται θέσεις τους σε συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου στις αεροπορικές επιδρομές εκτός των αμερικανών πήραν μέρος και δυνάμεις από κράτη που απαρτίζουν τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους τις αμερικανικές δυνάμεις ενίσχυσαν και αραβικά κράτη. Όπως ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς στις επιθέσεις στο πλευρό των αμερικανών συμμετείχαν δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και το Μπαχρέιν. Εν τω μεταξύ η πιθανότητα οι αμερικανικές δυνάμεις να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους κατά των ισλαμιστών και στη Συρία εκτός από το Ιράκ είχε βρει την αντίδραση της Ρωσίας αλλά και του Ιράν. Αλλά και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε αναφέρει ότι οποιαδήποτε αεροπορική επέμβαση εντός του συριακού εδάφους θα εκληφθεί από το καθεστώς του, ως επιθετική πράξη κατά της Συρίας.

Πριν από την ανακοίνωση του Πενταγώνου, για τις εναέριες επιδρομές στη Συρία κατά των τζιχαντιστών ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν ότι οι πιθανές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους «δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης της Συρίας» όπως ανακοίνωσε ώρες νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Από την πλευρά της η Γαλλία συντάχθηκε στο πλευρό των αμερικανών συμμετέχοντας από την περασμένη Παρασκευή σε αεροπορικές επιδρομές του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αλλά ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατέστησε σαφές ότι η χώρα του θα περιοριστεί σε επιθέσεις σε περιοχές στο εσωτερικό του Ιράκ, αποκλείοντας συμμετοχή γαλλικών αεροσκαφών σε επιδρομές και στο συριακό έδαφος.