Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ!

 

Χωρίς τσιπάκι, δεν υπάρχεις. Πέρασε από την  Αμερικανική γερουσία ο νόμος του Ομπάμα για την υγεία! Προβλέπει, εκτός των άλλων, από την 1/1/2013 μέχρι 31/12/2014 όλοι όσοι ενδιαφέρονται να έχουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη να δεχτούν στο χέρι την εμφύτευση ενός chip, κάτι να πούμε σαν ταυτότητα. Θα μπαίνει το χέρι κάτω από ένα scanner και φραπ(!) στην οθόνη όλο το ιστορικό του ασθενούς. Και φραπ(!) στην οθόνη όλα τα στοιχεία του πολίτη και πόσα λεφτά παίρνει, αν έχει στην τράπεζα και πόσα, και το κυριότερο τι καπνό φουμάρει. Είναι με τον Αντίχριστο ή είναι με τον Χριστό; (συνεταξάμην or not?)

Ταλαίπωρε άνθρωπε. Πάντα ανάμεσα στον Θεό, τον οιονδήποτε Θεό, και τον παπά συνθλίβεσαι! Χωρίς chip πάπαλα! Ο και με υπόσταση καλούμενος ΑΝΘΡΩΠΟΣ (μονάδα νο 1!) θα βγαίνει ανύπαρκτος. ‘’Δεν σε ξέρουμε κύριε, από ποιο πλανήτη είστε;’ Άντε να απογραφείτε και να αποκτήσετε Electronic personal under skin chip!’’  Έτσι θα έχεις ας πούμε, στο δυαδικό, το νούμερο 1! ΘΕΟΣ! ΘΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΣΑΙ! Όλα τα άλλα πράγματα(συμπεριλαμβανομένων συγγενών!!!) έχουν τον αριθμό μηδέν! Έτσι, αν εσύ το νούμερο ένα(1) βάλεις τα μηδενικά πίσω και με υποδιαστολή απλά θα δώσεις αξία στο ένα που είσαι εσύ! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!

 Δηλαδή, δυαδικό με μηδέν και ένα σε άλλη έκδοση, απόφαση, εφαρμογή! ΕΙΣΑΙ ΦΤΗΝΙΑ! Κάποιοι ‘’πανέξυπνοι’’ που πιστεύουν στην χειραγώγηση των μαζών, προσπαθούν να φέρνουν σε επαλήθευση τις διάφορες προφητείες των πατέρων μας, έτσι για να πιστεύουμε πως αυτά ΒΓΑΙΝΟΥΝ! Είναι ικανοί να μπερδέψουν μια απλή διαφορά σε εικονοκλαστική εξίσωση για να φανεί πως όλα είναι Θεόπνευστα και έχουν την έγκριση του Υψίστου. Και άρα θα πρέπει να τα δεχτούμε σαν φυσιολογικά.! Πχ ‘’Δεν τό καναν οι τάδε, ήταν γραφτό. 

Τόπε ο δείνα πριν τρακόσια χρόνια και τώρα βγήκε’’ Είπε ο Ιωάννης στην αποκάλυψη, συμπλήρωσε ο Πατροκοσμάς και απεκάλυψε ο Παϊσιος. Κι όλα αυτά φαντάζουν υπερβατικά, θεοφοβούμενα. Μπερδεύονται με τα πιστεύω του απλού κόσμου θρησκεία, πατρίδα πίστη. ΚΙ  ΟΜΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ! ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ! Άρα; Βγαίνουν τα μελλούμενα. Δεν γίνεται τίποτε εξ επί τούτου και με υστεροβουλία. Μοιάζουν με την δήλωση του ογδοντάχρονου Προέδρου και τις δηλώσεις του από την σύνοδο κορυφής. Τι τον φορτώσατε, γέρο άνθρωπο, με τόσα βαριά πράγματα; Δεν είχε την δύναμη ούτε να τα διαβάσει, όχι να δώσει και συνέντευξη.

Και επειδή η Ελληνική οικονομική κατάσταση συνδέεται άμεσα με κάτι περί ΑΟΖ και επέκταση υφαλοκρηπίδας στα 12 μίλια Αιγαίου τε και Γροιλανδίας, όπου καραδοκεί το 25% των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου, σημείο τριβής Ρωσίας Αμερικής. Παρακαλώ ενημερώστε μας. Τα δικά μας πετρέλαια πόσο διαπραγματεύσιμα είναι και με ποιους. Ή δεν πρέπει να ξέρουμε; Θα δούμε! Άλλωστε, είπαν πως αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω θα την γλυτώσουμε και θα πάρουμε την Κων/πολι πεσκέσι και χωρίς εξαδάκτυλο. Αν πιαστεί όμως από πάνω την βάψαμε. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.   
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........







ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

 

Εντυπωσιασμένο έμεινε την Παρασκευή το κυβερνητικό κλιμάκιο που, με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Ιόνια οδό με τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία που βρέθηκε ακριβώς δίπλα από τον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για την εκτέλεση της Ιόνιας οδού, κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου, και οι επίσημοι, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το pelop.gr, δε χόρταιναν να βλέπουν τη μεγάλη ανακάλυψη που εκτείνεται σε μήκος πολλών στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως η αρχαία πόλη “ακουμπά” πάνω στη χάραξη της Ιόνιας οδού, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος, γεγονός που απαιτεί νέες ανασκαφές, μελέτες, αποτυπώσεις κλπ. Πλέον, το λόγο έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού, μιας και απ' ο,τι φαίνεται η συγκεκριμένη ανασκαφή κρύβει ακόμη πολλές εκπλήξεις.

Από την ενημέρωση που έγινε στον κ. Χρυσοχοιδη, μέχρι τώρα έχει βρεθεί μόλις ένα μικρό μέρος της πόλης, που εντυπωσιάζει με τις υποδομές της και το ρυμοτομικό της σχέδιο. “Όπου και να σκάψουμε στην περιοχή, βρίσκουμε αρχαία”, φέρονται να είπαν οι αρχαιολόγοι στον υπουργό και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, που έμειναν έκπληκτα από το μέγεθος και τις ανακαλύψεις της ανασκαφής.

Παράλληλα όμως υπάρχει και προβληματισμός, μιας και η αρχαία πόλη σε κάποια τμήματά της βρίσκεται πάνω στην Ιόνια οδό, το έργο στην περιοχή έχει σταματήσει και αυτό που απαιτείται, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Χρυσοχοϊδης όσο και ο κ. Μωραΐτης, είναι να “τρέξουν” οι διαδικασίες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού να βρεθεί λύση ώστε να μην καθυστερήσει το έργο στην περιοχή. 

Όπως ανακοινώθηκε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με το Κ.Α.Σ. γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, όπου και θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα εξεταστούν λύσεις.
 


ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ

 

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έθεσαν υπό τον έλεγχό τους περίπου 40 χωριά γύρω από την πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, ανεβάζοντας σε 60 τον αριθμό των κουρδικών χωριών που κατέλαβαν σε διάστημα 48 ωρών. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό περιλαμβανομένων αρμάτων του πυροβολικού και αρμάτων μάχης, "αναγκάζοντας τις κουρδικές δυνάμεις των πεσμεργκά να υποχωρούν, καθώς μειονεκτούν στον συσχετισμό δυνάμεων" σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κούρδος αξιωματούχος με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι ένας «μεγάλος αριθμός» χωριών έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη και ότι έχουν εκκενωθεί περίπου 100 χωριά, με στόχο να προστατευτεί η ζωή των κατοίκων. Ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «χρησιμοποιήσει κάθε μέσο» για να προστατεύσει την πόλη Κομπάνι από την επίθεση των τζιχαντιστών, ενώ η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της σε εκατοντάδες Κούρδους της Συρίας, που φεύγουν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους. 

Συνολικά πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά, έμπαιναν στην Τουρκία υπό το άγρυπνο βλέμμα των δυνάμεων ασφαλείας και των τηλεοπτικών καμερών, κουβαλώντας στην πλάτη τα λίγα αντικείμενα που είχαν πάρει μαζί τους και με εμφανή τα σημάδια μεγάλης κόπωσης.  Μια γυναίκα λιποθύμησε μπαίνοντας στο τουρκικό έδαφος πριν δεχθεί τις φροντίδες ιατρικών ομάδων που έσπευσαν επιτόπου. Οι Τούρκοι στρατιώτες καθώς και Κούρδοι της Τουρκίας που έχουν συγγενείς μεταξύ των εκτοπισμένων βοηθούσαν τους πρόσφυγες να διασχίσουν τα σύνορα, προσφέροντάς τους νερό και τροφή.

 




ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΟ;

 

Και εξηγούμε το γιατί: Το επίπεδο της υπηρεσίας των ταξί παραμένει στο ίδιο καλό επίπεδο που είχε ξεκινήσει πέρυσι. Προσωπικό πάθος των συμμετεχόντων, νέος ηλεκτρονικός εξοπλισμός, καλύτερη οργάνωση και καλύτερη επικοινωνία αναδεικνύουν το εγχείρημα ως επιτυχέστατο (μέχρι και wifi για τον πελάτη κατά την διαδρομή!) μέχρι σήμερα. Η Σύρα φέτος περνάει αποδεδειγμένα μία ακόμα πολύ άσχημη τουριστική χρονιά. Έχοντας ποντάρει για χρόνια στον ελληνικό τουρισμό, γίνεται και αυτή θύμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Η ανάγκη για αλλαγή κατεύθυνσης στα τουριστικά και στον εν γένει τρόπο σκέψης του «προϊόντος» του νησιού δεν ήταν ποτέ πιο έντονη. Οι συζητήσεις για άνοιγμα στην κρουαζιέρα, επιμήκυνση του αεροδιαδρόμου, βελτίωση των υποδομών, είναι έντονες και γίνονται παντού από όλους. Θα αλλάξει κάτι όμως; Μπορεί η Σύρα να γίνει ένα μικρό φωτεινό παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα; Πολλά υποσχόμενες κινήσεις πιθανών εξελίξεων αποτελούν τόσο η προφυλάκιση του πρώην γενικού διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου, που είχε υπό την αιγίδα της τις κατασκευαστικές άδειες των Κυκλάδων, τομέα αμαρτωλό που φαίνεται να «ανοίγει» επιτέλους, όσο και η αλλαγή σκυτάλης στη δημαρχία.

Μετά από πολλά χρόνια, πάνω από 20, εξελέγει νέος Δήμαρχος, ο κ. Μαραγκός, και πρόσφατα «έπιασε» δουλειά. Ακούγεται και φαίνεται νέος, έξυπνος, οργανωτικός, τεχνοκράτης με ιδέες, γνώσεις και δυνατή ομάδα στήριξης που έχουν σχέδια και άποψη. Εξελέγη με ποσοστό της τάξης του 60% μετά από μια έντονη προεκλογική περίοδο, όπου χρησιμοποιήθηκε κάθε «χαρτί» προκειμένου να πολωθεί η κατάσταση (εν προκειμένω ακόμα και το θρήσκευμα του νέου Δημάρχου, που τυγχάνει να είναι καθολικός, όπως άλλωστε και σχεδόν το μισό νησί).

Παρόλα αυτά οι πολίτες της Σύρου, με μια πολιτική/θρησκευτική ωριμότητα που δεν συνηθίζεται στη σημερινή Ελλάδα, όχι μόνο δεν «τσίμπησαν» στη θρησκευτική πόλωση, αλλά αντέδρασαν ενοχλημένοι και αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο να τους οδηγήσει μέσα σε μία πολύ σκοτεινή περίοδο. Πολλές ελπίδες στις πλάτες της νέας ομάδας του κ. Μαραγκού που, άθελά του, γίνεται το σημείο αναφοράς για τη δημιουργία του νέου παραδείγματος διαφανούς τρόπου λειτουργίας της Δημαρχίας.

Όλοι ευελπιστούν πως η ικανότατη ομάδα του δεν θα αναλώσει την πολύτιμη ενέργειά της στον γνωστό πόλεμο μαγισσών με την προηγούμενη διοίκηση, αλλά θα κοιτάξει πώς να προωθήσει συνολικά τα συμφέροντα των πολιτών, δηλαδή του νησιού, και να επιδείξει ένα νέο ήθος και μία στάση που για μια ακόμα φορά θα κάνει τη Σύρα ένα παράδειγμα προς μίμηση. Θα πει κανείς, μα αυτά είναι οι αλλαγές; Όχι, δεν είναι. Είναι όμως αλλαγές σκηνικού και ψυχολογίας, που με την κατάλληλη θέληση και δουλειά από όλους, μπορούν να φέρουν ένα πανέμορφο και γεμάτο νησί, σε τροχιά ανάπτυξης του τουριστικού της προϊόντος και την ευημερεία των κατοίκων της. Εμείς πάντως ψηφίζουμε Σύρα και σήμερα και στο μέλλον.