Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

 

Ο τάφος – ταφικό μνημείο, έχει πυραμιδωτό σχήμα, ελληνικής τεχνοτροπίας, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου, πυροδοτώντας έτσι, πάλι,  την θεωρία πως ανακαλύφθηκε η τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλέξανδρου! Επίσης μπορεί να είναι: «Πολυανδριον ηρώον ή κενοτάφιο ή ναός – τάφος, όπως το Ερέχθειο.». Πιθανά στον ίδιο χώρο κατά διάφορες ιστορικές περιόδους,  να ενταφιάστηκαν περισσότεροι,  εν είδη βασιλικού - στρατιωτικού – πολιτικού κοιμητηρίου.

 Μπήκαν στον τρίτο θάλαμο. Υπάρχει και άλλος σφραγισμένος υπόγειος κλιμακωτός θάλαμος; Εκεί κρύβεται το μεγάλο μυστικό! Δεν αποκλείεται,  να έχει ενταφιαστεί εκεί και ο Μέγας Αλέξανδρος, καθώς και η γυναίκα του Ρωξάνη και ο νεαρός διάδοχός του.!Ονόματα πιθανών ενταφιασμένων. Ο Μέγας Αλέξανδρος, η γυναίκα του Ρωξάνη ή ο γιός του Αλέξανδρος Δ’ ή η Ολυμπιάδα. Επίσης,  ο Κάσσανδρος, που έγινε ο δολοφόνος τους, στρατηγούς του Στρατηλάτη,  ο Φίλιππος  ο Αριδαίος, ο Φίλιππος Β’, ο Ηρακλής ο γιος του Αλέξανδρου που δολοφονήθηκε με τη μητέρα του, την Περσίδα Βαρσίνη. Ακολουθούν οι ναύαρχοι και επίγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Ο Ανδροσθένης, ο Κάσσανδρος, ο Πολυσπέρχων, ο  Αντίγονος (με μεγαλύτερη πιθανότητα) και ο Ηφαιστίωνας.

Υπάρχει και η άποψη να ενταφιάστηκαν εκεί και οι πολεμιστές της μάχης στους Φιλίππους που συγκρούστηκαν το 42 πΧ. οι στρατοί από τη μία του Οκταβιανού Αυγούστου και του Μάρκου Αντώνιου και από την άλλη του Βρούτου και του Κάσσιου, των δολοφόνων του Ιούλιου Κάισαρα. Οι νικητές (Οκταβιανός Αύγουστος, Μάρκος Αντώνιος) πιθανώς έθαψαν τους νεκρούς τους στο στρατόπεδό τους στην Αμφίπολη. Ίσως να χρησιμοποίησαν και μάρμαρο Θάσου.Πιθανά στον ίδιο χώρο κατά διάφορες ιστορικές περιόδους να ενταφιάστηκαν περισσότεροι,  εν είδη στρατιωτικού – πολιτικού κοιμητηρίου.

Δεν αποκλείεται να βρεθεί σαρκοφάγος με τη λάρνακα που θα έχει τα οστά, μπορεί να είναι και κάποια αγγεία, και τα κτερίσματα. Πιθανά υπάρχουν μυστικά και υπόγεια δωμάτια παρόμοια των πυραμίδων!Παγκόσμιο ενδιαφέρον και θαυμασμός για τα ευρήματα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα το είχε ανάγκη!

Associated Press: Είναι ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης η τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Γαλλική εφημερίδα «Le Monde»: «Γιγαντιαίος τάφος στην Ελλάδα -Τι συμβαίνει στην ανασκαφή».

«Τhe Daily Beast»: «Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος ο ένοικος του τάφου;».

΄Yμνοι  της εφημερίδας Australian: Οι Αρχαίοι Έλληνες μας έμαθαν να αγαπάμε τα σώματά μας - Μας κληρονόμησαν την ομορφιά (το κάλλος).

Το «καλός κγαθός», δηλ. αυτός που συνδυάζει το σωματικό κάλλος με την ηθική»,  της αρχαιότητας στην διεθνή του ακτινοβολία!

Το αρχαίο κάλλος αναδύεται για άλλη μια φορά στην παγκόσμια κοινότητα. Τρανό παράδειγμα το εύρος του θαυμασμού που συγκεντρώνουν οι εντυπωσιακές Καρυάτιδες της Αμφίπολης. Έτσι ξεκινάει παγκόσμια μια συζήτηση γύρω από την έννοια της ομορφιάς, έτσι όπως την όριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Το μορφωτικό ιδανικό μέχρι τον 5ο αι. π.Χ ήταν το «Καλοί και αγαθοί». Καλός και αγαθός θεωρείτο ο άνθρωπος από καλή γενιά, με ωραία εμφάνιση, καλή αγωγή και υψηλή θέση στην κοινωνία, ήταν ο δραστήριος στον πόλεμο αλλά και στην πολιτική ζωή, που επεδείκνυε γενναιότητα, δικαιοσύνη και εντιμότητα.

Ο Ελληνισμός στης διεθνή του διάσταση και ακτινοβολία. Μπήκαν στο εσωτερικό θάλαμο. Φουντώνει πάλι,  μερικώς, η φαντασία και το σενάριο για βασιλικό οικογενειακό τάφο, τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή για τάφο επιγόνων ή τέλος για ομαδικό τάφο νεκρών σημαντικής μάχης… που φτάνει ως την ύστερη Ελληνιστική περίοδο! Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τα χώματα.Το ερώτημα είναι αν και αυτός ο θάλαμος θα είναι γεμάτος ευρήματα, όπως οι προηγούμενοι. Αν δεν υπάρχει άλλος χώρος εκεί θα πρέπει να είχε εναποτεθεί το σώμα του νεκρού κατά την αρχαιότητα.

Ο τέταρτος τοίχος, που εντοπίστηκε με την είσοδο στο θάλαμο, δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα μυστικά του, καθώς είναι γεμάτος χώμα. Όσο θα προχωρά η ανασκαφή, θα φανεί αν ο ίδιος έχει κάποιο άνοιγμα που πιθανώς θα οδηγεί σε άλλο χώρο, όπως και τι κρύβεται στον συγκεκριμένο θάλαμο, ο οποίος φαίνεται να είναι τετράγωνος, με διαστάσεις 4,5 επί 4,5 μέτρων.  Αν πάντως αποτελεί τον κυρίως ταφικό θάλαμο, θα πρέπει να βρεθεί κάποια κτιστή κατασκευή, μέσα στην οποία θα είχε τοποθετηθεί ο νεκρός και τα κτερίσματά του, ώστε να είναι ανέγγιχτοι από το χώμα που τοποθετήθηκε μετά, εφόσον αυτό ισχύει.

Δεν αποκλείεται να βρεθεί σαρκοφάγος με τη λάρνακα που θα έχει τα οστά, μπορεί να είναι και κάποιο αγγείο, και τα κτερίσματα. Αν όλα είναι στη θέση τους, τότε τα οστά και τα κτερίσματα θα δώσουν πολύτιμα στοιχεία για το φύλο και την ηλικία του νεκρού, όπως και για τη χρονολόγηση του τάφου. Ίσως μας περιμένουν εκπλήξεις. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........  



ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ!

 

«Ένας μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών από τη Συρία, Σαουδάραβες και Τσετσένοι στην καταγωγή, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, μεταφέρθηκαν στο Κίεβο αεροπορικώς για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό στον πόλεμο ενάντια στους ρωσόφωνους αυτονομιστές», γράφει δημοσίευμα του farsnews τον Μάιο, το οποίο επικαλείται ως πηγή αυτής της πληροφορίας Άραβα αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι τζιχαντιστές προωθήθηκαν στην πόλη του Κραματόσκ στην ανατολική Ουκρανία και μπήκαν στις μάχες στο πλευρό του ουκρανικού στρατού ενάντια στους φιλορώσους ως πολιτοφύλακες  εθελοντές που υποστηρίζουν την κυβέρνηση», είπε η ίδια πηγή. Ο συγκεκριμένος πληροφοριοδότης εξήγησε ότι η Σαουδική Αραβία θέλει να εκδικηθεί τη Ρωσία και τους ρωσόφωνους εξαιτίας της υποστήριξης που προσφέρει η Μόσχα στον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, ο πρώην επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μπαντάρ, είχε προσφέρει στον πρόεδρο Πούτιν την ακόλουθη συμφωνία. Του είχε πει ότι εάν η Ρωσία άφηνε στη μοίρα της τη Συρία, η Σαουδική Αραβία θα φρόντιζε ώστε να μην γίνει κανένα τρομοκρατικό χτύπημα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Τότε ο Πούτιν, οργισμένος, απέρριψε αυτή την προσφορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του farsnews, ο Πούτιν είχε απαντήσει: «Γνωρίζουμε ότι υποστηρίζατε τους Τσετσένους τρομοκράτες για πάνω από μια δεκαετία. Και τώρα αυτή η προσφορά συνεργασίας που μας κάνετε είναι εντελώς ασύμβατη με τους κοινούς στόχους που θα έπρεπε να έχουμε στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας. Μας ενδιαφέρει να οικοδομήσουμε φιλικές σχέσεις βασισμένες πάνω σε καθαρές και ισχυρές αρχές».

 


ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΕΙ

 

Την άποψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, αλλά θα βοηθήσει στην επιτήρησή της μετά το τέλος του προγράμματος, εξέφρασε μο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης (ESM), Κλαους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όπως εξήγησε ο Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα μπορεί να αρνηθεί να λάβει τα χρήματα που υπολείπονται από το ΔΝΤ βάσει της δανειακής σύμβασης, αν αποφασίσει ότι δεν τα χρειάζεται, και σε κάθε περίπτωση στο τέλος του 2014 το πρόγραμμα στήριξης θα λήξει, ακόμα και αν υπάρχουν αδιάθετα κεφάλαια.

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι ίσως η Ελλάδα δεν αντέχει οικονομικά να μη λάβει τα χρήματα αυτά, ενώ σημείωσε ότι κατά την εκτίμησή του το ΔΝΤ δε θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, αφού αρκετές χώρες της Ευρωζώνης απαιτούν την παρουσία του Ταμείου για να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα. Πάντως, ο Ρέγκλινγκ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ισπανία “πρωταθλητές των μεταρρυθμίσεων” στην Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι απαράδεκτο να υποστηρίζει κανείς ότι δεν έχει γίνει τίποτα στην Ελλάδα..

 


ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ

 

Οι Ελληνες δεν έχουν καλές σχέσεις με το κράτος τους, επειδή το βλέπουν σαν μια ασύδοτη και γκρίζα μηχανή που, διαχρονικά, τους εχθρεύεται και θέλει να τους ληστέψει, να τους αφαιρέσει χρόνο και να τους χαλάσει τη διάθεση, υποχρεώνοντάς τους να στήνονται σε ουρές και σε γκισέ για περιττές υπογραφές και αχρείαστες διαδικασίες. Επίσης, οι πολίτες αυτής της χώρας είναι πεπεισμένοι ότι τα χρήματά τους δεν πηγαίνουν εκεί που πρέπει. Τα χρήματα από τη φορολόγησή τους θεωρούν ότι γίνονται καταθέσεις «μαύρου» χρήματος και βίλες, όπου διαμένουν απατεώνες και επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.

Αυτοί είναι οι πυλώνες του προβλήματος στις σχέσεις πολίτη Δημοσίου... Ολα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Οσοι έχουν κατά καιρούς κυβερνήσει αυτή τη χώρα έχουν δώσει -περισσότερες από μία φορές έκαστος- την υπόσχεση να «αλλάξει» η ποιότητα της σχέσης κράτους και πολίτη: να γίνει έντιμη, ειλικρινής και να διαθέτει χαρακτηριστικά αλληλεγγύης και κοινού αγώνα. Απαντες υπήρξαν ανακόλουθοι. Είτε δεν είχαν ποτέ σκοπό να τηρήσουν την υπόσχεσή τους είτε προσπάθησαν και απέτυχαν οικτρά.

Κλασικό παράδειγμα, οι οφειλές της Εφορίας προς τους φορολογουμένους. Οταν οι Ελληνες οφείλουν στην Εφορία, κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα: το σπίτι τους, το αυτοκίνητο, την οικοσκευή, τις καταθέσεις - ακόμα και την ελευθερία τους. Οταν ο πολίτης πρέπει να λάβει επιστροφή φόρου, τότε το κράτος σφυρίζει αδιάφορα, δίνει υποσχέσεις επί υποσχέσεων, αυθαιρετεί και πληρώνει όποτε το βολεύει και όταν δεν θα δημιουργηθεί θέμα με το πρωτογενές... πλεόνασμα.

«Παγώνουν (με προσχήματα) τις επιστροφές φόρου». Το πρόσχημα του υπουργείου Οικονομικών είναι η υπερφόρτωση του TAXISnet για τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Υποτίθεται ότι το τεχνικό πρόβλημα θα έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση των ελέγχων, που είναι απαραίτητοι πριν από την εκταμίευση των επιστροφών φόρου. Ετσι, οι επιστροφές φόρου εισοδήματος αναμένονται στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2015. Κι ύστερα μιλούν για... επανεκκίνηση της οικονομίας..