Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

 

'Έστ' αν ήλιος την αυτήν οδόν ίη, τήπερ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη. Αλλά θεοίσι τε και ήρωσι επέξιμεν αμυνόμενοι... Συ τε του λοιπού μη επιφαίνετο!'', ήταν η περήφανη απάντηση των Αθηναίων αρχόντων στον απεσταλμένο των Περσών για συνθηκολόγηση το 479 π.Χ., που σημαίνει:  ''Εφόσον ο ήλιος πορεύεται τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και τώρα, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμό με τον Ξέρξη. Αλλά θα αμυνόμαστε συνεχώς βασιζόμενοι στους ΘΕΟΥΣ και στους ΗΡΩΕΣ μας... Συ δε μη τολμήσεις να ξαναέρθεις!''

Πόσο θα θέλαμε και σήμερα οι τωρινοί μας ''άρχοντες'' να μοιάζουν με εκείνους τους παλιούς  Έλληνες! Αυτούς που τότε έδιωξαν κακήν κακώς τους απεσταλμένους και μετά ενωμένοι πολέμησαν και νίκησαν στις Πλαταιές! Δυστυχώς όμως. Οι σημερινοί άρχοντές μας, αφού έδωσαν αμαχητί ''γην και ύδωρ'', διχάζουν το λαό και παραδίδουν τα πάντα στους σύγχρονους βαρβάρους! Κατάντησαν ραγιάδες ραγιάδων βασιλείς! Υπακούουν, σκύβουν και εκτελούν. Μαζί κι οι παρατρεχάμενοί τους, κηφήνες, βάτραχοι κι ακρίδες! Τι κυνική υποκρισία στ' αλήθεια, να επιμένουν να πιστέψουμε ότι μας ανασταίνουν σκοτώνοντάς μας! Από την άλλη, οι σημερινοί απεσταλμένοι, άρχοντες στη θέση των αρχόντων.

Έρχονται και φεύγουν όποτε θέλουν. Διαφεντεύουν, προστάζουν  και μας κουνούν το δάκτυλο απειλητικά! Κι  οι ραγιάδες συνεχίζουν το έργο τους. Εμπρός λοιπόν! Εμπρός εσείς, γαλαζοπράσινες μαριονέττες της πολιτικής, θεραπαινίδες της νέας ισοπεδωτικής παγκόσμιας τάξης και του δήθεν ευρωπαϊκού ουμανισμού, και σεις οι άλλοι οι ποικιλόχρωμοι εξουσιαστές του αναρχικού εθνομηδενισμού και πάσης μορφής θιασώτες της λαθρολαγνείας. Κτυπήστε μας κι άλλο! Κι όπως λέει ο ποιητής.

Στα ακάθαρτα κυλήστε μας του βούρκου
και πιο βαθειά. Πατήστε μας με κάτι
κι από το πόδι πιο σκληρό του Τούρκου
Σ' αυτούς, τους εντολείς σας, υποκύψτε, εμάς βυθίστε!

Κόψτε! Κόψτε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα. Κόψτε τα από όλους, εκτός από τους εαυτούς σας, τους δικούς σας και εκείνους που σας κάνουν τη δουλειά σας! 

Κλείστε σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα, καταστήματα, επιχειρήσεις.  

Πουλήστε λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, οργανισμούς, τράπεζες, ορυκτό πλούτο, υδρογονάνθρακες. Εκχωρείστε κάθε δημόσια περιουσία.

Αυξήστε κι άλλο το δυσβάσταχτο χρέος και με την επιβολή του φόβου, φορολογείστε μας αφόρητα και φτωχοποιείστε μας απόλυτα. Επιβάλλετε εργασιακό μεσαίωνα.  

Απαξιώστε ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, εκκλησία, παιδεία, δικαιοσύνη, πολιτισμό.  

Διαλύστε τον κοινωνικό ιστό, ψηφίστε αυτό το έκτρωμα που ονομάσατε ''αντιρατσιστικό νομοσχέδιο'' και ελληνοποιείστε κάθε λογής έξωθεν επιβαλλόμενους αλλοεθνείς λαθρομετανάστες.

Γκρεμίστε τα όλα! Αφανίστε κάθε τι το εθνικό, το ελληνικό, το καλό και αγαθό. Θυσιάστε τα όλα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και του ξένου συμφέροντος. Ώσπου να μας λυπηθεί της αγάπης ο Θεός.... Αλλά μη ξεχνάτε κάτι! Ο λαός είναι εδώ. Και για "μούντζα' ο λαός (κατά τον Παλαμά) και για λιβάνι! Ο λαός είναι του εκδικητή το γιαταγάνι!  Έρχεται η ώρα. Το νοιώθουμε ότι δεν πάει άλλο!

Η λύση μια και μοναδική! Όλοι εμείς, η τεράστια πλειοψηφία των υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων, να απλώσουμε τα χέρια μας και να σχηματίσουμε την μεγάλη λυτρωτική αλυσίδα. Να γείρουμε όμως πρώτα, να ταπεινωθούμε. Άρχοντες να γίνουμε της ψυχής και της βούλησής μας, και εξουσιαστές των παθών αυτών που μας οδήγησαν σ' αυτή την τρομερή αλλοτρίωση τα τελευταία 40 χρόνια.

Και έτσι λυτρωμένοι, ο καθένας από εμάς να γίνει ένας από τους αμέτρητους στύλους του μεγάλου του έργου του ενωτικού, για να στεριώσουμε αυτό το οικοδόμημα που κλυδωνίζεται και παραπαίει, να παλινορθώσουμε την ΕλλάδαΟ καιρός γαρ εγγύς!!! Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........



 

ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ;

 

Άτομα φοράνε μεγάλα ακουστικά που τα συνδέουν με το i-phone για να ακούσουν μουσική από το i-tunes. Άτομα που κοιτάνε συνεχώς το κινητό τους είτε για να παίξουν candy crush είτε για να βγάλουν selfie. Κι όμως, αυτά τα άτομα αλλάζουν τον κόσμο με αυτά που κάνουν, είτε αυτά είναι προς την καλή ανάπτυξη αυτού του κόσμου είτε προς την κάκιστη πλευρά του που υπήρξε μέχρι σήμερα. Εμείς, τα άτομα γεννημένα την περίοδο 1980 με 1999, χαράζουμε την πορεία του κόσμου, αφήνοντας τις υπόλοιπες γενιές να παλεύουν να συμβαδίσουν με τον μεταβαλλόμενο κόσμο.

Και να σκεφτεί κανείς πως τα παιδιά του 2000 και μετά δεν έχουν βιώσει τη ζωή χωρίς υπολογιστές, αφού το 2000 χάραξε πορεία με την τεχνολογική επανάσταση. Και η επιρροή τους είναι αισθητή στις γενιές που προηγήθηκαν. Εσύ κατάφερες να ενταχτείς στις αλλαγές της χιλιετίας; Ένας άνθρωπος ενταγμένος στο σήμερα έχει μανία με οτιδήποτε καινούργιο. Έχει μάθει να προσαρμόζεται στη διαρκώς μεταβαλλόμενη τεχνολογία, και έτσι οι νέοι είναι πιο τολμηροί και πρόθυμοι να κατανοήσουν οτιδήποτε καινούργιο.

Η γενιά αυτής της χιλιετίας είναι πιο εθνολογικά και θρησκευτικά διαφοροποιημένη από τις προηγούμενες γενιές, και από πολλές απόψεις πιο φιλελεύθερη. Όσα περισσότερα βλέπουν οι νέοι στον πλανήτη, τόσο πιο περιεκτικοί γίνονται προς αυτά. Μορφωμένοι σε ένα περιβάλλον όπου οι ξένοι είναι κάτι οικείο, αγκαλιάζουν την πολυμορφία πιο εύκολα από ό,τι οι προηγούμενες γενιές. Μεγάλωσαν σε έναν μεταμοντέρνο κόσμο που αγκαλιάζει την αξία από τα πάντα.

Η νέα τεχνολογική διασύνδεση προσφέρει πολλές ευκαιρίες που δεν ήταν διαθέσιμες πριν. Με σχεδόν τα πάντα δημοσιευμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -από το πού βρίσκεσαι στο τι πίνεις ή τρως και με ποιον- τι έμεινε να κρύψει κανείς; Η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά την αντίληψη και τις δραστηριότητες του κόσμου. Είσαι «in» εάν έχεις αντιληφθεί τις τάσεις της χρονιάς. Το 2012 ήταν το «gangnam style», το 2013 το «Harlem Shake» και αναμένουμε να δούμε τι είναι για το 2014, αν και προβλέπεται να είναι οι όλων ειδών «selfies», π.χ. «Oscar selfies», «no makeup selfies», κ.λπ.

Κάθε χρόνο και κάτι καινούργιο, κάτι που και οι άλλοι θέλουν να το κάνουν, και να προλάβεις να το βάλεις online. Εξάλλου η τεχνολογία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο 140 χαρακτήρες για να πεις τι σκέφτεσαι. Ή, απλά, μπορείς να δημοσιεύσεις ένα βίντεο 6 δευτερολέπτων, το λεγόμενο «vine». Η ζωή κυλάει γρήγορα, το ίδιο κι εσύ. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγεις να πατήσεις «like» σε κάτι που σου άρεσε πάρα να γράψεις κείμενο με τη δική σου γνώμη στο θέμα. Ελεύθερα μέσα ενημέρωσης, περισσότερες εφαρμογές κινητών -αυτό είναι το μέλλον. Το Spotify, το Instagram και το Shazam χαρακτηρίζουν την τελευταία τάση.

Αν καταλάβατε τις μισές από τις λέξεις του κειμένου και δεν χρειάστηκε να πάτε στο google search για να δείτε τι σημαίνουν, τότε ξέρετε κι εσείς πως ανήκετε στη γενιά του σήμερα. Αν πάλι δεν τα καταφέρατε και εξακολουθείτε να βρίσκετε το κείμενο αυτό μπερδεμένο και με λέξεις ασυνήθιστες ή πρωτάκουστες, τότε καλωσορίσατε στη γενιά του 2014, και καλά θα κάνετε να εξοικειωθείτε με αυτές τις τάσεις για να συμβαδίζετε με τις αλλαγές του κόσμου. Κι ας ελπίσουμε πως οι τάσεις αυτές θα είναι προσωρινές, και πως το μέλλον θα επιφυλάσσει λιγότερο ναρκισσισμό και περισσότερη ωριμότητα.

 


ΚΑΜΕΡΟΝ ΠΡΟΣ ΣΚΩΤΙΑ: ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

 

"Άλμα στο άγνωστο" χαρακτήρισε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, κάλεσε τους πολίτες στη Σκωτία να μην το κάνουν. Σε βαρύ τόνο υπογράμμισε μάλιστα ότι το δημοψήφισμα θα κρίνει το μέλλον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου."Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα πολύτιμη και ιδιαίτερη. Αυτό είναι που διακυβεύεται. Συνεπώς ας μην αφήσουμε καμιά αμφιβολία στους Σκωτσέζους: θέλουμε απελπισμένα να μείνετε· δεν θέλουμε να διαλυθεί αυτή η οικογένεια εθνών", γράφει ο Κάμερον στην αγγλική εφημερίδα Daily Mail.

"Αν το Ηνωμένο Βασίλειο διαλυθεί, διαλύεται για πάντα. Η επιλογή που σας προσφέρεται είναι συνεπώς ξεκάθαρη: ένα άλμα στο άγνωστο με το 'Ναι' ή ένα καλύτερο μέλλον για τη Σκοτία με το 'Όχι'", υπογραμμίζει. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός προσθέτει πως ψηφίζοντας "Όχι" οι Σκωτσέζοι θα παραμείνουν στην ένωση, αλλά με ενισχυμένες αρμοδιότητες για το κοινοβούλιο του Εδιμβούργου, όσον αφορά το δανεισμό, τους φόρους και τις δαπάνες.

Καθώς το Συντηρητικό Κόμμα του Κάμερον δεν είναι δημοφιλές στη Σκωτία -κατέχει μόνο μία από τις 59 έδρες του κοινοβουλίου του Εδιμβούργου-, ο πρωθυπουργός κράτησε χαμηλό προφίλ στη διάρκεια της εκστρατείας μέχρι που μια δημοσκόπηση έφερε το στρατόπεδο της ανεξαρτησίας επικεφαλής στις προθέσεις ψήφου. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο αρχηγός της κυβέρνησης μπορεί να υποχρεωθεί σε παραίτηση από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του αν αποτύχει να εμποδίσει τη Σκοτία να εγκαταλείψει την ένωση.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν μια σημαντική μείωση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της ένωσης σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα τα δύο στρατόπεδα να είναι στήθος με στήθος.

 


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ «ΚΟΒΕΙ» ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Σοβαρές και καθιερωμένες προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις , ακόμη και για τον καρκίνο της μήτρας (τεστ ΠΑΠ), κόβει από τους ασφαλισμένους το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, η εκτόξευση των δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις στα 340 εκατ. ευρώ το α” εξάμηνο του 2014 καθιστά αναγκαία τη διαρθρωτική παρέμβαση και από τον εξορθολογισμό της πρακτικής των προληπτικών εξετάσεων.

Έτσι με υπουργική απόφαση τίθενται όρια και προϋποθέσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων , όπως για παράδειγμα στη διενέργεια του τεστ ΠΑΠ για τον καρκίνο της μήτρας, το οποίο σύμφωνα με την απόφαση δεν ενδείκνυται πλέον σε γυναίκες κάτω των 21 ετών και σε όσες είναι πάνω από 65 με αρνητικούς προηγούμενους ελέγχους και θα διενεργείται ανά τριετία στις ηλικίες από 21 έως 65 ετών.

«Το μέτρο αυτό προστατεύει τον έντιμο, συγκροτημένο, σοβαρό γιατρό έναντι αυτών που κάνουν προκλητή συνταγογράφηση», υποστήριξε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο γιατρός δεν θα συνταγογραφεί και δεν θα διενεργούνται εξετάσεις, ωστόσο θα υπόκειται στον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ, και θα πρέπει να αιτιολογήσει τη σχέση της διάγνωσής του και την αναγκαιότητα της εξέτασης που συνταγογραφεί.