Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Π. ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ RON PAUL: ΟΙ ΗΠΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ BOEING


Καταρρίπτει τις συντονισμένες προσπάθειες της Δύσης για την στοχοποίηση της Μόσχας. Κόλαφος κατά των ΗΠΑ και της κυβέρνησης του Κιέβου είναι ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής Ron Paul για τη συντριβή του Boeing στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Ισχυρίζεται σαφώς πώς το αεροσκάφος με τους 298 νεκρούς επιβαίνοντες καταρρίφθηκε από ουκρανικά πυρά, κι αυτό, όπως επισημαίνει, «γιατί οι Ουκρανοί ήταν οι μόνοι που είχαν συμφέρον να το πράξουν. Οι ρωσόφωνοι απλά κανένα».

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος της Ουάσιγκτον από «φίλια πυρά». Και μάλιστα από έναν γερουσιαστή ρεπουμπλικάνο ο οποίος έχει διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ, ενώ στο στίβο της πολιτικής έχει μπει ο γιός του με τον ίδιο στόχο. Την Προεδρία των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση του Ron Paul, ο οποίος άλλοτε έχει ξεμπροστιάσει τις ΗΠΑ για τους πολέμους που κάνουν και τα οικονομικά παιχνίδια που παίζουν προς όφελος της «νέας τάξης πραγμάτων». Τώρα βγάζει στη σέντρα την Ουάσιγκτον που στηρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου και στρέφεται κατά της Ρωσίας.

«Οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, όπου συνεχίζεται μία σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης του Κιέβου και των ρωσόφωνων. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ προκάλεσαν την ανατροπή του εκλεγμένου Ουκρανού Προέδρου Γιανουκόβιτς και εν συνεχεία χρηματοδότησαν την αλλαγή του καθεστώτος στην Ουκρανία», επισημαίνει ο Ron Paul στην εβδομαδιαία εφημερίδα Texas Straight Talk.

Και συνεχίζει ο Ron Paul, λέγοντας πώς «η στάση αυτή των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε πολλούς νεκρούς στη νοτιοανατολική Ουκρανία και τη συντριβή του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Οι αυτονομιστές της Ουκρανίας δεν διαθέτουν όπλα για να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος». Ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής ρίχνει και τον… πύραυλο. «Οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν από την κατάρριψη του αεροσκάφους με τους 298 αμάχους είναι η Ουκρανική κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της. Η Ρωσία και οι δυνάμεις αυτοάμυνας δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα», σημειώνει.

Οι Ουκρανοί λοιπόν ήθελαν και είχαν τη δυνατότητα να καταρρίψουν το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών για καθαρά πολιτικούς λόγους. Να εμπλέξουν τη Ρωσία σε μία σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Ron Paul είναι απλά ένα ακόμη αξιωματούχος, Αμερικανός, που προστίθεται στη λίστα αυτών που καταγγέλλουν τις εξόφθαλμες πρακτικές της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία με θύματα αθώους ανθρώπους.

«Οι ρωσόφωνοι στη νοτιοανατολική Ουκρανία χτυπούν στρατιωτικούς στόχους, αλλά όχι πολίτες. Δεν προβαίνουν σε σφαγές αμάχων, όπως κάνουν οι Ουκρανοί» κατέληξε ο πρώην γερουσιαστής λέγοντας άλλη μία αλήθεια γι’ αυτή που συμβαίνουν στο Λούγκανσκ, στο Σλαβιάνσκ, στο Ντονέτσκ και σε άλλες πόλεις. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........




ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΛΕΕΙ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 3.500 ΧΡΟΝΙΑ


Γροθιά στο στομάχι επίσημης προπαγάνδας που προσπαθεί να επιβάλλει επί 40 χρόνια, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στην διεθνή σκηνή, το βαθύ κράτος της Τουρκίας είναι όσα έγραψε για την Κύπρο και την Γάζα ο Τούρκος δημοσιογράφος Uzay Bulut στην ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom. Δεν έχουμε ακούσει ποτέ άλλοτε από έναν Τούρκο να ομολογεί ότι η χώρα εισέβαλε στην Κύπρο, έκανε εθνικό ξεκαθάρισμα και κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα του νησιού που εδώ και 3.500 χρόνια είναι ελληνικό. Δεν έχουμε ακούσει ποτέ άλλοτε από έναν Τούρκο  να λέει ότι η Τουρκία έκανε στην Κύπρο προσχεδιασμένες εκτελέσεις, καταστροφή και συνεχιζόμενο δημογραφικό και πολιτιστικό βιασμό της Κύπρου.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί σε αυτήν την χώρα είναι ότι η γεωστρατηγικές ισορροπίες έχουν αλλάξει και οι συμμαχίες δεν μπορούν να δομηθούν πάνω στην λογική που αντιμετωπίζαμε τα πράγματα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.Το άρθρο του δημοσιογράφου Uzay Bulut δεν είναι τυχαία γραμμένο σε ισραηλινή εφημερίδα ούτε είναι τυχαίο ότι η ισραηλινή εφημερίδα το έβαλε τυχαία. Και δεν είναι μόνο ότι η Τουρκία τα έχει βάλει με το Ισραήλ. Όσοι γνωρίζουν καλά και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, γνωρίζουν ότι η Χαμάς και η Γάζα είναι ο Δούρειος Ίππος της Τουρκίας για την ανάδειξη του Ερντογάν και της Μουσουλμανικής Τουρκίας σε ηγέτιδα δύναμη όλης της Μέσης Ανατολής. Και όποιος κατέχει, όχι εδαφικά αλλά θρησκευτικά και οικονομικά , την Μέση Ανατολή είναι ο ηγέτης όλων των Μουσουλμάνων του κόσμου.

Μην ξεχνάτε ότι τις βάσεις αυτής της στρατηγικής τις έθεσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου από το 2001 με κυρίαρχο στόχος να γίνει η Μουσουλμανική Τουρκία κορυφαίος στρατηγικός παίκτης στα πρότυπα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Διαβάστε το απόσπασμα από το άρθρο του δημοσιογράφου Uzay Bulut στην ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom: Το δεύτερο γεγονός γεγονός αφορούσε τους επίσημους εορτασμούς για την τουρκική εισβολή, την αποίκηση και το εθνική εκκαθάριση στην βόρειο Κύπρο το 1974. Φυσικά δεν χρησιμοποίησαν αυτές τις λέξεις. Αναφέρονται στην εισβολή τα τελευταία 40 χρόνια λέγοντας «ειρηνευτική αποστολή». Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά είναι γεγονός: Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο γιορτάζεται από τους Τούρκους επίσημους σαν ¨γιορτή ειρήνης και ελευθερίας». 

Και στην επιστολή Ερτογάν στον πρόεδρο της υπό κατοχή Κύπρου, τον Ντερβίς Έρογλου, έγραφε ότι «η ειρηνευτική επιχείρηση βοήθησε τους τουρκοκυπρίους να δουν το μέλλον με ελπίδα και εμπιστοσύνη και έφερε την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας για το τι η Τουρκία έκανε το 1974 και πανηγυρίζει μέχρι σήμερα. Προσχεδιασμένες εκτελέσεις, καταστροφή, εθνικό ξεκαθάρισμα και συνεχιζόμενο δημογραφικό και πολιτιστικό βιασμό της Κύπρου. Αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν εισβολή, και η Τουρκία είναι ξένος εισβολέας στην Κύπρο. Η ιστορία είναι εκεί για να πει τι έγινε. Η Κύπρος ήταν ελληνική για 3500 χιλιάδες χρόνια και χριστιανική για 2000 χρόνια. 

Ποτέ η τουρκοκυπριακή μειονότητα, στη σύντομη παρουσία της στην Κύπρο, δεν είχε δικό της μέρος στο νησί. Από το 1500 πχ μέχρι τον 20ο αιώνα, το βόρειο τμήμα του νησιού, ήταν πάντοτε ελληνικό και στη συνέχεια χριστιανικό. Η τουρκική κυβέρνηση, αρνείται τις βασικές αλήθειες, γιορτάζει την εισβολή, τον εποικισμός της Κύπρο, όμως καταδικάζει τους ισραηλινούς οι οποίοι αμύνονται από τις ρουκέτες των τρομοκρατών. Όταν πρόκειται για ισχυρισμούς για χρήση δυσανάλογης βίας, η Τουρκία θα πρέπει να είναι η τελευταία που καταδικάζει τους άλλους καθώς έχει πλούσια εμπειρία και μεγάλη τεχνογνωσία σε αυτά τα εγκλήματα για να προσβάλει τους άλλους. 

Η τουρκική κυβέρνηση, αρνείται τις βασικές αλήθειες, γιορτάζει την εισβολή, τον εποικισμός της Κύπρο, όμως καταδικάζει τους ισραηλινούς οι οποίοι αμύνονται από τις ρουκέτες των τρομοκρατών. Όταν πρόκειται για ισχυρισμούς για χρήση δυσανάλογης βίας, η Τουρκία θα πρέπει να είναι η τελευταία που καταδικάζει τους άλλους καθώς έχει πλούσια εμπειρία και μεγάλη τεχνογνωσία σε αυτά τα εγκλήματα για να προσβάλει τους άλλους».

ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ… ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ!

 

ΙΚΑ Περιστερίου. Δευτέρα 28/7/14. Δεν θα αναφέρω ονόματα, γιατί σήμερα κιόλας τα «παιδιά» έψαχναν ποιον θα μηνύσουν... Δεν έχω κανένα πρόβλημα βέβαια, αλλά νομίζω ότι όλοι κουραστήκαμε πια να περιμένουμε να δράσει το κράτος πρόνοιας, δικαίου, κ.λπ. Επίσης, για όλα όσα θα ειπωθούν παρακάτω, θα ήθελα να βρεθεί κάποιος, ένας έστω, να πει ότι πήρα χρήματα από οποιονδήποτε στήριξα επειδή θεωρώ ότι αδικείται. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια που έχει πλέον γίνει για μένα στόχος ζωής: να βοηθήσουμε τον πολίτη που ταλαιπωρείται και να εξυγιάνουμε το κράτος για να μπορέσει να λειτουργήσει όπως του αξίζει. 

Θα ήθελα εδώ να επιβραβεύσω εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη μεταρρύθμιση της πολιτείας και γίνονται - αδίκως - αποδέκτες παραπόνων και δυσμενών σχολίων. Η μεταρρύθμιση είναι επιταγή των καιρών για τη χώρα μας και όποιος την αρνείται ή την παρεμποδίζει θεωρώ πως δεν αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς τη συγκυρία. Αν μάλιστα είναι δημόσιος λειτουργός, οφείλει να λογοδοτήσει στους αρμοδίους ανωτέρους του και εκείνοι στον ελληνικό λαό.

Τραγική ασυμβατότητα ανάμεσα στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, που θα έπρεπε να συνεργάζονται εφόσον είναι συναρμόδιες. Η επιθετική ξανθιά κυρία μας είπε ότι δεν την ενδιαφέρει τι κάνει η άλλη υπηρεσία της διπλανής κυριολεκτικά πόρτας και όλοι μαζί πως δεν είναι δικό τους θέμα η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που ζητά από μια έγκυο αναπληρώτρια δασκάλα να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την αρμόδια επιτροπή, η οποία όμως δεν λειτουργεί για 20 ημέρες το καλοκαίρι, είναι κορεσμένη μέχρι τον Οκτώβριο, και όταν εξετάσει την κυρία, αυτή θα έχει πλέον γεννήσει. Όλα αυτά όμως σημαίνουν απόλυση και διοικητική τακτοποίηση, επίδομα  και αίτηση αναπληρωτή για το νέο έτος. 

Κανείς, εκτός από τον κύριο Αγγελ..., και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, δε μας άκουσε, ούτε ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνάνθρωπός του. Δέχομαι ότι κάποια από αυτά δεν μπόρεσε να τα προβλέψει ο νομοθέτης και τα προκάλεσαν έκτακτες συνθήκες, αλλά εσύ ο δημόσιος λειτουργός δεν μπορείς να πηγαίνεις ήσυχος το μεσημέρι στο σπίτι σου, ούτε να κρύβεσαι πίσω από τις κατεβασμένες γρίλιες του γραφείου σου, γιατί πληρώνεσαι από όλους εμάς για να μας εξυπηρετείς, αν το θέλεις έτσι, πριν συζητήσουμε την έννοια του δημοσίου λειτουργήματος.

Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, λοιπόν, δεν μπορεί να ισχύει η διαμερισματοποίηση αρμοδιοτήτων όταν μας βολεύει. Τηλεφώνησαν από το ΙΚΑ Περιστερίου για να μάθουν σε ποια εφημερίδα γράφω, ώστε να «πράξουν τα δέοντα», και δεν ασχολήθηκαν με την ασφαλισμένη κυρία, η υπόθεση της οποίας επείγει. Αυτό ήταν άλλωστε και το πάγιο πρόβλημά μας, η δυσλειτουργία και δυσκινησία του δημοσίου τομέα. Σήμερα θεωρώ πως προστέθηκε η ευθυνοφοβία και η ευθυνοφυγή και έγινε «της μόδας» η καταγγελία. 

Δηλώνω από εδώ πως δεν θα σταματήσω να βοηθώ ανιδιοτελώς τον συνάνθρωπό μου που ταλαιπωρείται από την αδιαφορία και την ανευθυνότητα κάποιων, και καλώ τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα να πάρουν θέση έναντι εκείνων που θεωρούν τις κρατικές υπηρεσίες προσωπικό χώρο, «μαγαζί» ή καταφύγιο. Ο δημόσιος τομέας είναι και πρέπει να παραμείνει ενιαίο προπύργιο του δημοσίου συμφέροντος. Αυτοί που τον επιβουλεύονται ή τουλάχιστον είναι εκ γενετής «μάγκες» πρέπει να πάνε στο σπίτι τους.

 


ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ

 

Η σάτιρα αποτελεί, όπως είναι γνωστό, παγκόσμιο φαινόμενο, με την άνοδο του διαδικτύου να προσφέρει το μεγαλύτερο βήμα στον καθένα μας να εκφράσει την άποψή του και να σχολιάσει ελεύθερα. Ωστόσο, έπεσε στην αντίληψή μου (και μάλλον όλων) πως μια προσωπικότητα-στόχος του τερατώδους hatred-ρεύματος είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ. Η ιδιότητά της ως Γερμανίδας Καγκελαρίου καθώς και η ενεργή ανάμειξή της στα πράγματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας την έφεραν στο προσκήνιο τόσο της διεθνούς όσο και της ελληνικής επικαιρότητας. Πέρα από το μίσος που δέχεται από τους Έλληνες ημιμαθείς που προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο για την κατάσταση στην οποία περιέπεσαν, τα σχόλια ξεπερνούν το (παρα)πολιτικό περιεχόμενο και παίρνουν μια άλλη διάσταση.

Η Γερμανίδα πολιτικός δέχεται υβριστικά σχόλια τόσο εξαιτίας της εμφάνισής της αλλά και εξαιτίας του φύλου της. Με μια ματιά σε κάποιο σατιρικό blog μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο μέρος τέτοιου είδους σχολίων προέρχεται από γυναίκες, οι οποίες μάλιστα επιθυμούν να λέγονται δυναμικές και ενημερωμένες. Με μια αντικειμενική ματιά η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έπρεπε να θεωρείται γυναίκα-πρότυπο. Με πλούσια ακαδημαϊκή καλλιέργεια και χρόνια στην ενεργό πολιτική, πάταξε κάθε στερεότυπο που θέλει την γυναίκα στο παρασκήνιο των πολιτικών πραγμάτων, ή σαν όμορφη γλάστρα, στην οποία λείπει κάθε προσωπικότητα. Το φαινόμενο είναι γνωστό στην Ελλάδα, καθώς πλην μερικών πολύ ιδιαίτερων εξαιρέσεων, οι γυναίκες πολιτικοί δεν έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική πολιτική ιστορία.

Ακόμα και όσες καταφέρνουν να ανέλθουν στα υψηλά πολιτικά στρώματα παραγκωνίζονται σε παρασκηνιακές θέσεις, προσβάλλονται δημοσίως ακόμα και στον χώρο του Κοινοβουλίου, καλούνται να παλέψουν όχι μόνο για τις πολιτικές τους θέσεις αλλά και για να αποδείξουν την δύναμη του φύλου τους σε μια κατά τα άλλα δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία... Αυτό που συμβαίνει ευρέως, επίσης, και που τείνει να περνά στα ψιλά γράμματα, είναι πως όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποφασίζουν να ρίξουν τα φώτα στις Ελληνίδες πολιτικούς θα ασχοληθούν με την εμφάνιση ή την προσωπική τους ζωή. Οι Ελληνίδες πολιτικοί είναι ανάξιες ακόμα και σε πολιτικά σκάνδαλα να συμμετέχουν!

Στο ίδιο κλίμα, η ίδια Ελληνίδα πολίτης θα χλευάσει την Καγκελάριο Μέρκελ για το άσχημο κούρεμα, την έλλειψη μακιγιάζ ή τη λάθος επιλογή ταγιέρ, αγνοώντας πως έχει να κάνει με μια 60χρονη, ικανή και δυναμική πολιτικό, η οποία διαλέγει να απασχοληθεί με την ιδιότητά της περισσότερο χρόνο απ' ότι θα περνούσε στο κομμωτήριο. Παράλληλα αποδεικνύει περίτρανα κατά πόσο η εμφάνιση θα έπρεπε να παίζει πρωτεύοντα ρόλο στον πολιτικό χώρο, αφού η γερμανική κοινωνία φαίνεται να εξέλεξε την κ. Μέρκελ μόνο χάρη των εξαιρετικών της ικανοτήτων – ακριβώς όπως είναι λογικό να συμβαίνει σε μια Δημοκρατία. Κι αν αυτό αποτελεί πραγματική αιτία μίσους, τότε κάτι πήγε τελείως στραβά με τη διάδοση της ισότητας στην χώρα μας.

Το αν οι πολιτικές αποφάσεις της κ. Μέρκελ είναι ορθές ή όχι θα το κρίνει η ιστορία. Το ότι είναι από τις πιο σπουδαίες και δυναμικές γυναίκες πολιτικούς στην Ευρώπη είναι, ωστόσο, ήδη φανερό. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει μετά απ' όλα αυτά είναι κατά πόσο θα δεχόταν την ίδια αντιμετώπιση ένας άνδρας Γερμανός ηγέτης. Ίσως αυτό που δεν μπορεί να δεχτεί η αποστεωμένη ελληνική κοινωνία, είναι πως μια γυναίκα ανέλαβε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

 


ΠΟΙΟΤΗΤΑ VS ΠΟΣΟΤΗΤΑ

 

Ένα ακόμη τρελό καλοκαίρι ξεκίνησε, με τους τουρίστες να συρρέουν στα ελληνικά νησιά. Τα νούμερα τεράστια, επακόλουθο του success story, δίνοντας ανάσα στην ελληνική οικονομία. Ή μήπως όχι; Εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, από τότε δηλαδή που άρχισε να υπάρχει μαζική αύξηση στον τουρισμό, θαρρείς πως τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Μαζική εμπορευματοποίηση των πάντων. Από την εστίαση μέχρι και τους αρχαιολογικούς χώρους όλα έχουν διαμορφωθεί με βάση τα «θέλω» του πελάτη.

Ο γύρος ξαφνικά μετατράπηκε σε εθνικό φαγητό, μαζί με τον μουσακά για τους πιο γκουρμε. Οι επιγραφές στους αρχαιολογικούς χώρους, φέρουν μόνο λατινικούς χαρακτήρες και στην είσοδο τους ένα τρελό παζάρι με κάθε λογής μπιχλιμπίδια. Αναρωτιέμαι ορισμένες φορές: Θέλουμε ποιοτικό ή ποσοτικό τουρισμό; Εννοώ, μεγάλη μάζα τουριστών με μικρό κόστος, χαμηλές υπηρεσίες και στοχευμένες επιλογές από την μεριά τους; Ή τουρίστες λίγους και ποιοτικούς; 

Που θα πληρώσουν αδρά την καλή υπηρεσία που θα τους παρέχουμε, θα πληρώσουν καλά για ένα καλό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό και θα επενδύσουν για μια επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο, με τις όποιες υπηρεσίες αυτή περιλαμβάνει; Για τον άρπα-κόλλα Έλληνα φυσικά ισχύει το πρώτο. Το εύκολο χρήμα. Το «ρουματζιλίκι», η φοροδιαφυγή και οι χαμηλές υπηρεσίες. Οι εξαιρέσεις μετριούνται στα δύο χέρια, για να μην πω ενάμιση. Καλό καλοκαίρι. Να πάτε όπου έχει θάλασσα και να πληρώσετε τον χρυσό φραπέ σας στο μπιτς το μπαρ!