Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

 

Η βασική διάφορα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, είναι οτι οι Ισραηλινοί δοξάζουν την ζωή, ενώ οι φανατικοί ισλαμιστές της Χαμάς δοξάζουν τον θάνατο. Το Ισραήλ κάνει οτι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες του από τις ρουκέτες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς και των άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων της Γάζας, των οποίων οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ ζήτησαν τον αφοπλισμό, ενώ η Χαμάς θυσιάζει αμάχους Παλαιστινίους προκειμένου να κερδίσει έναν επικοινωνιακό αγώνα και φυσικά την χρηματοδότηση που αυτό συνεπάγεται.

 Το Ισραήλ δεν ξεκίνησε ούτε και αυτήν την σύρραξη, όπως δεν είχε ξεκινήσει και τις προηγούμενες. Μετά την απαγωγή και άγρια δολοφονία τριών νέων, Εβραίων παιδιών από την Χαμάς και την δολοφονία ενός 16χρονου Παλαιστίνιου από Εβραίους εξτρεμιστές, η Χαμάς άρχισε να βρέχει ρουκέτες στο μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ, υποχρεώνοντας τους πολίτες του να ζουν στα καταφύγια και την φυσιολογική ζωή να παγώνει. Το Ισραήλ, ως κράτος δικαίου, συνέλαβε σχεδόν αμέσως τους δολοφόνους του νεαρού Παλαιστίνιου και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλα και οι πολίτες καταδίκασαν σφόδρα την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Την ίδια στιγμή, η δολοφονία των νεαρών Ισραηλινών έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς απο μεγάλο μέρος των Παλαιστινίων, κυρίως στην Γάζα. Δυστυχώς, η Παλαιστινιακή αρχή δεν έχει συλλάβει τους δολοφόνους των τριών παιδιών, παρόλο που τα ονόματα τους και οι φωτογραφίες τους, έχουν δημοσιοποιηθεί απο το Ισραήλ και είναι γνωστά μέλη της Χαμάς. Αμέσως μετά η Χαμάς ξεκίνησε μια εκστρατεία βομβαρδισμών των Ισραηλινών πόλεων, χρησιμοποιώντας όχι μόνο ρουκέτες δικής τους κατασκευής, αλλα και ιρανικούς πυραύλους που φτάσανε μέχρι την Χάιφα, το Τελ Αβιβ και την Ιερουσαλήμ. 

Αυτό οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος των Ισραηλινών στα καταφύγια. Το Ισραήλ απάντησε όπως θα έκανε και η Ελλάδα αν δεχόταν παρόμοια επίθεση απο κάποιο γειτονικό κράτος, αλλα συγχρόνως πρότεινε στην Χαμάς κατάπαυση του πυρός και δέχτηκε αμέσως την Αιγυπτιακή πρόταση για το τέλος των εχθροπραξιών. Η Χαμάς αρνήθηκε κάθε προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν ανέλαβε δράση υπερασπιστή της Χαμάς και προπαγανδιστή του αντισιμητισμού. Το οτι μεγάλο μέρος Ελλήνων πολιτικών και ΜΜΕ αναπαράγουν το παραλήρημα του Τούρκου πρωθυπουργού, ειναι λυπηρό και απορίας άξιο, παρόλο που σίγουρα σχετίζεται με την πρόσφατη μελέτη του Anti Defamation League σύμφωνα με την οποία το 69% των Ελλήνων τρέφει αντί Εβραϊκά αισθήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό στον πλανήτη εκτός του Αραβικού κόσμου. 

Οι αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ, έχουν στόχο τις ρουκέτες που σπέρνουν τον τρόμο στους πολίτες του, τους τρομοκράτες που τις στέλνουν και την καταστροφή των τούνελ που η Χαμάς έχει φτιάξει. Αυτά ξεκινάνε στην Γάζα και καταλήγουν στο Ισραήλ για να χρησιμοποιηθούν για την απαγωγή Ισραηλινών πολιτών και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες κατά αμάχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τούνελ αυτά έχουν βάθος γύρω στα 30 μέτρα και μήκος που συχνά ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο. Το κόστος κατασκευής κάθε τέτοιου τούνελ ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται κατασκευαστικά υλικά τα οποία προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Ο μόνος τρόπος να καταστραφούν τα τούνελ αυτά που ξεκινάνε πάντα μέσα απο κτήρια, ειναι οι χερσαίες επιχειρήσεις. Δυστυχώς η Χαμάς στέλνει ρουκέτες στο Ισραήλ μέσα απο κατοικημένα κτήρια, αποθηκεύει ρουκέτες σε σπίτια, σχολεία, νοσοκομειακά οχήματα και τζαμιά. Χρησιμοποιεί τους άμαχους για ασπίδα την ώρα που οι αρχηγοί της κρύβονται στην ασφάλεια των τούνελ και των υπογείων των νοσοκομείων. Μόλις πριν λίγες μέρες ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι σε σχολείο του στην Γάζα, βρέθηκαν 20 ρουκέτες, γεγονός που καταδίκασε. Το Ισραήλ δεν στοχεύει άμαχους. Στοχεύει μόνο τρομοκράτες και τις υποδομές τους.

Ο ισραηλινός στρατός είναι ο μόνος στον κόσμο που πριν χτυπήσει κάποιον στόχο προειδοποιεί τους ενοίκους να τον εκκενώσουν, πετώντας φειγ βολάν, παίρνοντας τηλέφωνο με ηχογραφημένα μηνύματα και ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές. Είναι ο μόνος στρατός στον κόσμο που στήνει προσωρινά νοσοκομεία για να περιθάλπει τους τραυματίες του "εχθρού" του, μια και δεν θεωρεί εχθρό  του τον άμαχο πληθυσμό. Δυστυχώς, όταν η Χαμάς βάζει αθώους ανθρώπους για ασπίδα των αρχηγών της και των υποδομών της, θρηνούμε και αμάχους.

Κάθε φορά που ένα αθώο παιδί σκοτώνεται, η καρδιά του Ισραήλ ματώνει. Υπεύθυνη όμως ειναι η Χαμας και όχι το Ισραήλ. Η Χαμάς δεν μπορεί να κριθεί με βάση την δυτική σκέψη.  Για την Χαμάς, το κόστος της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και αυτό των παιδιών των Παλαιστινίων, ειναι μικρό μπροστά στο επικοινωνιακό κέρδος στο οποίο αποβλέπει. Η Χαμάς δεν διστάζει να θυσιάζει τα ίδια της τα παιδιά προκειμένου να φωτογραφίζει εικόνες φρίκης. 

Η χρησιμοποίηση αμάχων για ανθρώπινη ασπίδα ειναι έγκλημα πολέμου που περιέργως, πολλοί ξεχνούν να καταδικάσουν. Όπως ξέχασαν να καταδικάσουν την δολοφονία των τριων Εβραϊοπαιδων που ξεκίνησε αυτήν την σύρραξη.Όπως ξέχασαν να καταδικάσουν την σφαγή 120.000 Σύριων τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως ξέχασαν να καταδικάσουν τις 1.500 ρουκέτες που έχει ρίξει η Χαμάς στο Ισραήλ τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Δεν ξεχνούν όμως να καταδικάσουν μια χώρα μικρότερη απο την Πελοπόννησο που προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατεύσει, απο τους φανατικούς ισλαμιστές, τους πολίτες της, οι οποίοι, όπως και οι Παλαιστίνιοι, δεν έχουν που αλλού να πάνε.  Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........




Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΤΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ – CASUS BELI ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Νέα τροπή με ευρύτερες διαστάσεις αναμένεται να πάρει η απόφαση της Τουρκίας να στείλει ξανά το Μαβί Μαρμαρά για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους στην Γάζα με την βοήθεια και υποστήριξη του Τουρκικού στόλου. Ήδη η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ.

Ήδη τα μέσα στο Ισραήλ περιγράφουν την κατάσταση σαν να επρόκειτο για cacus beli αφού υποστηρίζουν ότι η μη κυβερνητική οργάνωση που ξεκινά πάλι να προσεγγίσει την Γάζα είναι χαρακτηρισμένη τρομοκρατική οργάνωση τόσο από το Ισραήλ όσο και από τις ΗΠΑ.

Ήταν το 2010 με τη πρώτη αποστολή του Μαβί Μαρμαρά και την κατάληψή του από τους Ισραηλινούς που είχε οδηγήσει στον θάνατο 9 ακτιβιστών και δεκάδων τραυματιών και από τις δύο πλευρές. Αυτή η υπόθεση όμως άλλαξε τον γεωστρατηγικό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου αφού Ισραήλ και Τουρκία έσπασαν τις σχέσεις τους οριστικά και από τότε επικρατεί πολεμικό κλίμα.

Μία νέα αποστολή αντίστοιχη με το Μαβί Μαρμαρά, αν ολοκληρωθεί σημαίνει ότι μπορεί να δούμε εξελίξεις που ούτε καν τις φανταζόμαστε.
 


ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Μετά τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τον ΟΗΕ, η κυβέρνηση της Βρετανίας και της Γερμανίας κάλεσαν σήμερα τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τη Λιβύη λόγω της ραγδαίας κλιμάκωσης της αιματηρής βίας. Μάλιστα, μια οχηματοπομπή της πρεσβείας της Βρετανίας επλήγη από πυρά καθώς εκινείτο προς τα σύνορα με την Τυνησία, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κατάληψης των αυτοκινήτων έξω από την Τρίπολη- χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Πέραν της Γερμανίας και της Βρετανίας, το Βέλγιο έχει συστήσει από την 16η Ιουλίου στους υπηκόους του να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ την ίδια οδηγία έχουν εκδόσει η Τουρκία, η Ισπανία και η Μάλτα. Πολλές ακόμη χώρες αποθαρρύνουν τα ταξίδια στη Λιβύη—η Πορτογαλία, η Αυστρία, η Ρουμανία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Φινλανδία.

Η Γαλλία δεν έχει προς το παρόν δώσει στην δημοσιότητα κάποια οδηγία για όλη τη χώρα, αλλά προτείνει στους ταξιδιώτες στη Λιβύη να επιδεικνύουν «τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση» και αποθαρρύνει τις μετακινήσεις σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ιδίως στη Βεγγάζη, όπου ένας Γάλλος υπήκοος δολοφονήθηκε τον Μάρτιο.

Η Ιταλία έχει καλέσει επίσης τους υπηκόους της να «περιορίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις μετακινήσεις τους στην επικράτεια (της Λιβύης)», όπως και «μέσα στις πόλεις», καθώς και να «ενημερώνονται συνεχώς για την κατάσταση ασφαλείας» στη χώρα. 

Το τελευταίο διάστημα, η βία στη χώρα χαρακτηρίζεται η χειρότερη μετά τον εμφύλιο πόλεμο που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011. Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή, περισσότεροι από 100 άνθρωποι- κυρίως άμαχοι- σκοτώθηκαν σε Τρίπολη και Βεγγάζη, καθώς διάφορες ένοπλες οργανώσεις και φυλές μάχονται μεταξύ τους για τον έλεγχο κομβικών πόλεων.


 


ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ- ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΙΝΓΚ

 

Δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες αυτονομιστών και στρατού στην πόλη Γκορλίβκα, που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορείως του Ντονέτσκ κι αποτελεί ένα από τα προπύργια των ένοπλων φιλορώσων. Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο παιδιά, ενός και πέντε ετών, που βρήκαν τραγικό θάνατο από βλήμα όλμου. Εξαιτίας των σφοδρότατων συγκρούσεων που σημειώνονται στην περιοχή, οι διεθνείς ερευνητές ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, τουλάχιστον μέχρι αύριο, Δευτέρα, για λόγους ασφαλείας.

Το Κίεβο κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι δεν επιτρέπουν στη διεθνή ομάδα ερευνητών την πρόσβαση στον τόπο συντριβής του Μπόινγκ -αν και οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει ότι θα επιτρέψουν την πρόσβαση. "Τρομοκράτες επιδίδονται στη συνήθη απαράδεκτη τακτική τους: δεν επιτρέπουν στους επιθεωρητές του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να προσεγγίσουν τον τόπο συντριβής του αεροπλάνου ισχυριζόμενοι ότι ο ουκρανικός στρατός μάχεται εκεί κοντά.

Το επιχείρημά τους είναι ψευδές. Η Ουκρανία τηρεί τη δέσμευσή της για εκεχειρία εντός μίας ζώνης 40 χιλιομέτρων", έγραψε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλιμκίν στον λογαριασμό του στο Twitter.