Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΠΟΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ (ISIS) ΜΕ ΤΗ CIA


Αμερικανοί εκπαίδευαν τζιχαντιστές σε μυστική βάση στην Ιορδανία. Αμερικάνοι στρατιωτικοί εκπαίδευσαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (νυν Ισλαμικού Κράτους) σε μια μυστική βάση στην Ιορδανία το 2012, όπως αποκάλυψαν Ιορδανοί αξιωματούχοι. Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, αποκάλυψαν στην αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα WorldNetDaily (WND), ότι δεκάδες μέλη του ΙΚΙΛ εκπαιδεύθηκαν από τους Αμερικανούς, στα πλαίσια της μυστικής βοήθειας που παρείχαν οι ΗΠΑ στους αντάρτες που πολεμούν για την ανατροπή του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι Ιορδανοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι η εκπαίδευση των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ το 2012 υποτίθεται ότι δεν είχε σχέση με ενδεχόμενη μελλοντική επίθεση στο Ιράκ και ότι όλοι όσοι εκπαιδεύθηκαν στην Ιορδανία είχαν ελεγχθεί για τυχόν δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ-Κάιντα. Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε επίσης τον περασμένο Μάρτιο ότι οι Αμερικανοί εκπαίδευαν μαχητές στην Ιορδανία για να πολεμήσουν στη Συρία. Το WND υποστηρίζει επίσης, επικαλούμενο πηγή από την κυβέρνηση του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα γνωρίζει εδώ και δύο μήνες ότι μαχητές του ΙΚΙΛ εκπαιδεύονται και στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τουλάχιστον ένα από τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών βρίσκεται στην περιοχή της τουρκικής αεροπορικής βάσης, Ιντσιρλίκ, στην οποία στεγάζεται αμερικανικό προσωπικό αλλά και στρατιωτικός εξοπλισμός. Αφού εκπαιδευτούν στην Τουρκία, χιλιάδες μαχητές του ΙΚ μπαίνουν κρυφά στο Ιράκ για να σπείρουν τον όλεθρο στη χώρα. 
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

 

Ανησυχητικές κι επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα του τσαρλατανισμού στην Κύπρο που λόγω της οικονομικής κρίσης, ολοένα και διογκώνεται, με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να έχει οδηγήσει πλέον τώρα αρκετές υποθέσεις στην Αστυνομία για διερεύνηση. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δρ Βάσος Οικονόμου, είπε ότι οι τσαρλατάνοι "γιατροί" βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Κύπρο λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, και ειδικά στην κλασσική ιατρική και πωλούν ακριβά ελπίδα με απάνθρωπο τρόπο εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση, την απελπισία, το σωματικό και ψυχικό πόνο σοβαρά πασχόντων και θνησκόντων συνανθρώπων μας και πλουτίζουν σε βάρος τους. Οι "βίζιτες" κυμαίνονται από 100 μέχρι και 1000 ευρώ. "Λόγω της οικονομικής κρίσης, η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη και γέμισε η Κύπρος μαφίες που μαζεύουν τους καρκινοπαθείς που είναι θνήσκοντες στα τελευταία τους στάδια – εκεί όπου η επίσημη κλασσική ιατρική, έντιμα πράττουσα και δεοντολογικά σωστά, λέει στον ασθενή έκαμε 'η επιστήμη ό,τι είχε να κάμει θα σου δώσουμε παυσίπονα, ανακουφιστικά, θα κάνουμε ανακουφιστική θεραπεία", σημειώνει ο Δρ Οικονόμου. 

Ιατροί και μη ιατροί, συνεχίζει, παραλαμβάνουν τους άνθρωποι αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση, και τους λένε ΄σταματάτε τα χάπια που σας δίνει η κλασσική ιατρική και έχω μηχάνημα ειδικό, έχω αρώματα, έχω φυτά που μπορούν να σταματήσουν τον καρκίνο'. Σημείωσε ότι τώρα στο Πειθαρχικό Σώμα του ΠΙΣ "υπάρχει περίπτωση που βγάζει μάτια". Άνθρωπος, διευκρίνισε, που είναι ιατρός άλλης ειδικότητας και σταμάτησε να κάνει την ειδικότητα του γιατί δεν είχε 'ψωμί' με την έντιμη εργασία του δέχεται καρκινοπαθείς - αν και δεν έχει ειδικότητα ογκολογίας - μέχρι και από το εξωτερικό πάνε σε αυτόν, όπως πληροφορείται έγκυρα ο Σύλλογος. Έχουμε περίπτωση, συνέχισε κάποιας στην ελεύθερη περιοχή που επαγγέλλεται ως nature-therapist ότι ασθενής που πήγε κοντά της την έβαλε σε μηχάνημα που έχει την δυνατότητα σύμφωνα με την ίδια να διαγνώσει τα πάντα – πόσα χρόνια θα ζήσεις, ποια ασθένεια έχεις κλπ. "Στην συγκεκριμένη περίπτωση της σταμάτησε τα υπερτασικά φάρμακα και της έδωσε βοτανοθεραπείες με αποτέλεσμα να αυξηθεί η πίεση της και να πάθει αιμορραγία στα μάτια. 

Η ασθενής πήγε σε οφθαλμίατρο που διέγνωσε 22 πίεση στα μάτια και την έστειλε σε παθολόγο ιατρό που μας κατάγγειλε την υπόθεση και εμείς με την σειρά μας δώσαμε τα στοιχεία στην Αστυνομία", σημείωσε ο Δρ Οικονόμου. Άλλη περίπτωση, είπε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου είναι δύο εξ Ελλάδας που δεν έχουν καμιά σχέση με την ιατρική. "Έρχονται και βρίσκουν φιλόξενο έδαφος σε κανάλια της Κύπρου, μιλούν για μεθόδους που είναι αποκαλύψεις δικές τους συνδέοντας σε αυτές την θρησκεία και την ενέργεια του σύμπαντος. Ένας από αυτούς που ήδη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, έρχεται και συγκεντρώνει ασθενείς τους οποίους παίρνει σε εκδρομές σε Ελληνικά νησιά για να ξεκουραστούν, τσεπώνοντας και τα λεφτά από τις εκδρομές. Στο μεταξύ τους σταματά και την κανονική τους θεραπεία, τους υποβάλει σε νηστείες και τους φέρνει σε άσχημη κατάσταση πίσω".

Έχουμε, συνέχισε, περίπτωση στην Πάφο που έκανε ενέσεις μπότοξ σε ασθενή χωρίς να έχει καμία σχέση με την ιατρική, με αποτέλεσμα να παραμορφώσει την γυναίκα που υπέβαλε σε αυτή την θεραπεία. Κι αυτή η περίπτωση, σημείωσε, βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας. Επίσης, είπε, στην Λεμεσό χειροπράκτης έκανε ζημιά στον σπόνδυλο γυναίκας διότι εμφανιζόταν ως γιατρός.

 


ΑΛΓΕΡΙΑ: «Η ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ AIR ALGERIE ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ»

 

Η πτήση της Air Algerie που χάθηκε καθ' οδόν από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι συνετρίβη, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της αλγερινής αεροπορίας."Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί", δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή. Στο μεταξύ, γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δύο μαχητικά αεριωθούμενα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τη βάση τους στη Δυτική Αφρική, αναπτύχθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πτήση της Air Algerie.

"Δύο αεριωθούμενα Μιράζ 2000 που έχουν τη βάση τους στην Αφρική εστάλησαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν το αεροπλάνο της Air Algerie που εξαφανίσθηκε σήμερα", δήλωσε ο γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος Ζιλ Ζαρόν. "Θα ερευνήσουν μια περιοχή από το τελευταίο σημείο που είχε εντοπιστεί το αεροπλάνο και κατά μήκος της οδού που πιθανόν ακολούθησε". Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αμπντέλ-Μαλέκ αλ-Σελάλ δήλωσε πως η πτήση της Air Algerie μετέφερε 119 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένου επταμελούς πληρώματος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από το νότιο Νίγηρα.

"Τα θύματα είναι Αλγερινοί και ξένοι", είπε ακόμη χωρίς να επεκταθεί. Το αεροσκάφος της Air Algerie που χάθηκε σήμερα τα ξημερώματα ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο, στο βόρειο Μαλί, μετέφερε συνολικά 116 επιβάτες, εκ των οποίων οι 51 ήταν Γάλλοι και οι 26 από την Μπουρκίνα Φάσο, μετέδωσε το αλγερινό ραδιόφωνο. Επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το ραδιόφωνο ανέφερε ότι από τους επιβάτες του αεροσκάφους οι 51 ήταν Γάλλοι, 26 κατάγονταν από την Μπουρκίνα Φάσο και επτά ήταν Αλγερινοί. Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.

Σύμφωνα πάντως με το Γερμανικό Πρακτορείο οι Γάλλοι επιβάτες ήταν 50 και οι Αλγερινοί έξι. Τα έξι μέλη του πληρώματος του MD83, το οποίο είχε ναυλωθεί από την ιδιωτική ισπανική εταιρεία Swiftair και εκτελούσε την πτήση από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι, ήταν όλοι τους Ισπανοί. Από τη Βηρυτό, επίσημη πηγή ανέφερε ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και 20 Λιβανέζοι, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και 10 παιδιά. "Στο αεροπλάνο υπήρχαν τρία ζευγάρια με τα δέκα τους παιδιά και άλλοι τέσσερις Λιβανέζοι επιβάτες", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή.



 


ΠΛΕΟΥΜΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ ΣΤΙΣ... ΚΑΛΠΕΣ!

 

Η Black Rock, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη των χωρών υπό απειλή άμεσης οικονομικής χρεωκοπίας. Το ΔΝΤ, συνεχίζοντας την αυτοκριτική του για την «θεραπεία» που ακολουθήθηκε στην χώρα μας, μετά τους λανθασμένους πολλαπλασιαστές, ομολογεί τώρα πως η δημοσιονομική πολιτική που επιβλήθηκε ήταν καταστροφική και ότι οι μειώσεις των μισθών δεν έκαναν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και παραγωγική. Και πρέπει να γίνει «κάτι άλλο». Οι Ευρωπαίοι δανειστές μας, ακόμη και οι Γερμανοί, βλέπουν πια ξεκάθαρα ότι χωρίς κάποια γενναία «παρέμβαση», μαζί με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές (που έπρεπε να έχουν γίνει... εδώ και πολλά χρόνια!), θεωρητικά η εγχείρηση μπορεί να πετύχει, αλλά ο ασθενής θα έχει πεθάνει! 

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι στο σημείο που βρισκόμαστε και με δεδομένη την οριζόντια αλλά και κάθετη πολυπλοκότητα των προβλημάτων μας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αποφασισμένη και με πρόγραμμα κυβέρνηση, πολιτικό σύστημα με επίγνωση της κρισιμότητας των καιρών και απόρριψη μικροκομματικών σκέψεων και μεθοδεύσεων και επαρκής πολιτικός χρόνος για ν' αναπτυχθούν τακτικοί και στρατηγικοί σχεδιασμοί και χειρισμοί. Αντ' αυτών, εμείς.... απολαμβάνουμε (λιγότερο από δυό μήνες μετά τον «ανασχηματισμό μάχης»!) μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο κομμάτων οι αρχηγοί των οποίων συναντιούνται κάθε τρείς και λίγο μπας και καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορές-συγκρούσεις μεταξύ των υπουργών τους, τις εσωκομματικές τους αντιδράσεις σε ότι αποφασίζεται που έχει... πολιτικό (εκλογικό δηλαδή) κόστος, την εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης που εκπέμπει το κράτος. 

Για την αξιολόγηση στο δημόσιο, είχαν συμφωνήσει, πριν από τις ευρωεκλογές, και τα δυό συγκυβερνώντα κόμματα. Μετά το... «μήνυμα» που πήραν, άλλος για Χίο τράβηξε, κι' άλλος για Μυτιλήνη! 

Ο νεοεισελθών στην κυβέρνηση Λοβέρδος, το... ξανασκέφτεται-και ταυτόχρονα μας διαμηνύει ότι δεν πρόκειται στο υπουργείο του να εφαρμόσει τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός, γιατί αυτός... πριν γίνει υπουργός δεν τον είχε ψηφίσει! 

 Ο απερίγραπτος Ντινόπουλος, λέει πως «θα συμμαχήσει και με τον διάολο», για να μην απομακρυνθούν όσοι από την αξιολόγηση κριθούν ότι εργάζονται «μη παραγωγικά»(!), ενώ για την αξιολόγηση στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφαίνεται ότι δεν είναι και τόσο σίγουρος αν τελικά πρέπει να γίνει, αφού «όταν 200 Δημοτικά Συμβούλια έχουν ταχθεί κατά της αξιολόγησης, υπάρχει ένα θέμα...»! (Να πει κανείς στον συγκεκριμένο κύριο πώς και «εκατομμύρια συνταξιούχοι έχουν ταχθεί κατά των περικοπών μέχρι και 50 % στις συντάξεις τους», αλλά... δεν έχει υπάρξει «θέμα»;) 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα βάζει με τον Βενιζέλο επειδή ανέκρουσε πρύμναν για την αξιολόγηση, και... ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (ναι, αυτός που μιλάει με τον Σαμαρά κάθε τρείς και λίγο!) του... επιτίθεται, λέγοντάς του ότι «όταν αυτός ως υπεύθυνος υπουργός Οικονομικών έσωζε την χώρα, ο αρχηγός του (ο Σαμαράς, δηλαδή!) ονειρευόταν «Ζάππεια» και υποσχόταν ανύπαρκτα «ισοδύναμα»! 

Μια... ωραία ατμόσφαιρα «συνεργασίας», τι να σας πω..Και γιατί όλα αυτά; Μα, επειδή ο Τσίπρας, μετά το... δικό του «μήνυμα» από τις ευρωκάλπες, ονειρεύεται εξουσία μιαν ώρα αρχύτερα και απεργάζεται, παντί τρόπω, πρόωρες εκλογές με μοχλό την προεδρική εκλογή! Τα ίδια έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009, και τα χαΐρια μας τα είδαμε: φέραμε την κρίση πιο γρήγορα, υπό δυσμενέστερες προϋποθέσεις (γιατί η κυβέρνηση ΝΔ, όλο και κάποια μέτρα θα είχε πάρει-έστω κατόπιν «εορτής») και μπήκαμε στα μνημόνια –αφού «λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν»- εκόντες άκοντες. Έτσι, λοιπόν, ενώ ανοήτως ο ΣΥΡΙΖΑ τις μεθοδεύει και τα κόμματα της συγκυβέρνησης... διαγγελματικά τις ξορκίζουν, βαδίζουμε προς πρόωρες κάλπες, ίσως και αρκετά σύντομα. 

Εξ ου και ο Βενιζέλος (που... μετράει όχι το «όλο» αλλά το «όσο ΠΑΣΟΚ», η «Ελιά» του ξεράθηκε και η κλήση του προς την κεντροαριστερά... προωθείται) σκέπτεται και πράττει προεκλογικά, το ίδιο και ο Σαμαράς που για να αποτρέψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις στην δεξιά υπουργοποίησε Ντινόπουλους και άλλα αζήτητα. Αντί να στρωθούν και να κυβερνήσουν, να δώσουν την μάχη, να ματώσουν. Κι' ας πέσουν, βρέ αδερφέ...Αλλά, η ιστορία δεν διδάσκει τίποτε σ' αυτούς που δεν την μελετούν και την περιφρονούν. 

Θα το μάθει ο Τσίπρας, και οι Σαμαράς και Βενιζέλος που χορεύουν απερίσκεπτα στον ρυθμό που τους βαράει, όταν όμως θα είναι (πάλι...) πολύ αργά. Το κακό είναι πως μαζί τους, θα το μάθει (πάλι...) και η χώρα.



 


ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

Η χθεσινή παραίτηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι και της κυβέρνησής του μπορεί να ήταν αναμενόμενη, μετά την κακή επίδοση του κόμματός του στις ευρω-εκλογές και την απώλεια της στήριξης στην κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας ηγούνταν. Ήρθε όμως σε μια πολύ κακή στιγμή για τη γειτονική χώρα, που αντιμετωπίζει κενό εξουσίας, ενώ σοβεί η σοβαρότερη τραπεζική κρίση από τη δεκαετία του 1990 και η τύχη της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας Corpbank παραμένει άδηλη. Μία ημέρα πριν τον Ορεσάρσκι, την παραίτησή του στη διάθεση του Κοινοβουλίου είχε υποβάλει και ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Ιβαν Ισκρόφ, υπό τον όρο η Βουλή να ορίσει άμεσα τον διάδοχό του. 

Κάτι που μάλλον δεν θα συμβεί, αφού όπως όλα δείχνουν-το βουλγαρικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει την παραίτηση της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα διαλυθεί, ενόψει των πρόωρων εκλογών που έχουν προκηρυχθεί για τις 5 Οκτωβρίου. Ακόμα κι έτσι, όμως, η πρόταση παραίτησης του Ισκρόφ ενισχύει τη δυσπιστία για τους κρατικούς θεσμούς και αποδυναμώνει τη θέση της Κεντρικής Τράπεζας (BNB) σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.Η κρίση που ξέσπασε τον περασμένο μήνα, με την κατάρρευση της Corpbank και τη φυγή καταθέσεων στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας FIBank, τέθηκε υπό έλεγχο (Η «μόλυνση» δηλαδή δεν έγινε συστημική), βοηθούσης και της πιστωτικής γραμμής των 3,3 δισ. λέβα που ενέκρινε η Ε.Ε. με συνοπτικές διαδικασίες. 

Ωστόσο, η Corpbank παραμένει «στον αέρα» καθώς το σχέδιο διάσωσης που είχε επεξεργαστεί η BNΒ απορρίφθηκε από το Κοινοβούλιο και είναι σφόδρα αμφίβολο εάν η δέσμευση της απερχόμενης κυβέρνησης ότι οι καταθέτες δεν θα χάσουν «ούτε λέβα» θα τηρηθεί. Το κεντροδεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης GERB -που προηγείται στις δημοσκοπήσεις- εγγυάται μόνο για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.Σε κάθε περίπτωση, η τραπεζική κρίση και η πολιτική αβεβαιότητα μετά την πτώση της κυβέρνησης, επανέφεραν στο προσκήνιο τα προβλήματα της γειτονικής χώρας, η οποία κατά τους New York Times έμοιαζε «πολλά υποσχόμενη» όταν εισήλθε στην Ε.Ε. το 2007. Επτά χρόνια αργότερα, παραμένει η φτωχότερη χώρα του μπλοκ με κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάτω από τον μέσο κοινοτικό όρο και τόσο υψηλά επίπεδα διαφθοράς, που υποχρέωσαν τις Βρυξέλλες να μπλοκάρει δισεκατομμύρια ευρώ κοινοτικών κονδυλίων. 

Η κατάρρευση της Corpbank εξάλλου (και η φυγή στο εξωτερικό του μεγαλομετόχου της, του αμφιλεγόμενου «ολιγάρχη» Τσβέταν Βασίλεφ που φέρεται να άδειασε το ταμείο προτού εξαφανιστεί) αποτελεί ένα σύμπτωμα της διαφθοράς αυτής και των «σκοτεινών» σχέσεων μεταξύ της πολιτικής ελίτ και των ισχυρών επιχειρηματιών της χώρας.Οι τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να εντείνουν τον προβληματισμό των ξένων επενδυτών για τις προοπτικές της Βουλγαρίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ξένες επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 9 δισ. δολ. το 2009 περιορίστηκαν σε 1,4 δισ. δολ. πέρυσι. Στην προσπάθειά της να ενισχύσει την κλονισμένη εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα (και όχι μόνο), η Σόφια «χτύπησε την πόρτα» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ζητώντας να γίνει η πρώτη χώρα εκτός Ευρωζώνης που θα υπάγει τις τράπεζές της στην εποπτεία της Ενιαίας Αρχής Εποπτείας (SSM). 

Αυτό όμως προφανώς δεν αρκεί.Το έργο της επόμενης κυβέρνησης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και το πρόσωπο αυτού που μάλλον θα είναι επικεφαλής της, εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις (ο λόγος για τον ηγέτη του GERB Μπόικο Μπορίσοφ) δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, με βάση την προηγούμενη πρωθυπουργική του θητεία την περίοδο 2009-2013 και την πτώση του εν μέσω ογκωδών διαδηλώσεων και κατηγοριών για -τι άλλο;- διαφθορά...