Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ


Οι κραυγές της Κουμουνδούρου για την «ξεπουλημένη στο μνημόνιο» δεξιά και οι θεωρίες του Μαξίμου περί δύο άκρων, τη νύχτα των εκλογών θα γίνουν ψίθυροι. Φοβάμαι ότι το μειδίαμα που προκαλεί στο Γιάννη Μηλιό το ενδεχόμενο του μεγάλου συνασπισμού θα παγώσει τη νύχτα των εκλογών, μόλις δει τα πρώτα αποτελέσματα.  Ο «σκιώδης» υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας καλοσπουδασμένος άνθρωπος και του συστήνω να μελετήσει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους της εξίσωσης, όπως διαμορφώνονται σήμερα.  Είναι βέβαιο πως, αν οι εκλογές γίνουν μέχρι τον Φεβρουάριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδειχθεί νικητής.

Είναι εξίσου σίγουρο όμως, ότι δεν θα είναι αυτοδύναμος.  Αν αναζητήσει δεκανίκια στη λεγόμενη κεντροαριστερά, η ΔΗΜΑΡ είναι ανύπαρκτη και το μέλλον του Ποταμιού αβέβαιο.  Όσο για το ΠΑΣΟΚ, δεν διαθέτει ψυχικές και πολιτικές αντοχές για να σηκώσει μόνο του το βάρος μιας άλλης κυβέρνησης, με κορμό αυτή τη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μια πιο επώδυνη παραδοχή.  Η Χρυσή Αυγή, όσο κι αν χτυπιέται από αριστερά και δεξιά, συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει και με ευκολία μπορεί να πιάσει διψήφιο νούμερο.

Αυτό ίσως αποτελέσει και το άλλοθι που θα δώσει την πολιτική πλατφόρμα να γίνουν όλα δυνατά τ’ αδύνατα. Οι κραυγές της Κουμουνδούρου για την «ξεπουλημένη στο μνημόνιο» δεξιά και οι θεωρίες του Μαξίμου περί δύο άκρων, εκείνη τη νύχτα θα γίνουν ψίθυροι. Το ποτέ και το αποκλείεται στην πολιτική, όσοι τα είπαν, τα λούστηκαν.  Εάν αυτά τα δεδομένα δεν αλλάξουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες,   τότε... καλομελέτα κι έρχεται.Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


ΝΤΕΝΚΤΑΣ: ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ!

 

Να παραδειγματιστούν από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα, καλεί τους Τουρκοκύπριους ο  αναπληρωτής «πρωθυπουργός» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, Σερντάρ Ντενκτάς και επιτίθεται σε όσους θεωρούν ότι η παρουσία τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι αναχρονιστική.  "Οι επιθέσεις στη Γάζα θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για τους Τουρκοκύπριους σε ό,τι αφορά τη δική τους κατάσταση", δήλωσε ο Ντενκτάς κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να παραστούν σε ολονύκτια εκδήλωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στην Κερύνεια.    

Ο Σερντάρ Ντενκτάς επέκρινε όλους όσοι στα κατεχόμενα υποστηρίζουν ότι η παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι αναχρονιστική. «Θα πρέπει να πάρουν μαθήματα από το τι συμβαίνει στη Γάζα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις καταδίκης δεν είναι χρήσιμες και ότι «οι μη ισχυρές σε μηνύματα δηλώσεις που έκαναν τα Ηνωμένα Έθνη, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ οδήγησαν τις επιθέσεις σε σφαγές».   Ο Σερντάρ είναι ο γιος του εκλιπόντοντος, σκληροπυρηνικού  Τουρκοκύπριου ηγέτη  Ραούφ Ντενκτάς.

Μετά την τουρκική εισβολή (20-22 Ιουλίου και 14-16 Αυγούστου 1974), ο Ραούφ Ντενκτάς κατέστη παντοδύναμος, έχοντας την πλήρη υποστήριξη των κατοχικών στρατευμάτων.  Εκδίωξε είκοσι περίπου χιλιάδες εγκλωβισμένους Ελληνοκυπρίους που ζούσαν στην χερσόνησο της Καρπασίας, ενώ εξανάγκασε και χιλιάδες Τουρκοκυπρίους που ζούσαν στις ελεύθερες περιοχές να μεταβούν στα κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό εδάφη. Ανακήρυξε στις 13 Φεβρουαρίου του 1975 τα κατεχόμενα εδάφη σε «Ομόσπονδο Τουρκοκυπριακό Κράτος», ενώ στις 15 Νοεμβρίου του 1983 προέβη στην ανακήρυξη της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», ενός «κράτους» που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Ακόμη, μετέφερε δεκάδες χιλιάδες εποίκους από την Τουρκία με σκοπό την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρος της Κύπρου.

Ο Ντενκτάς είχε συνομιλήσει μετά την τουρκική εισβολή με όλους τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή με τους Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, Σπύρο Κυπριανού, Γιώργο Βασιλείου, Γλαύκο Κληρίδη και Τάσσο Παπαδόπουλο. Στις συνομιλίες πάντοτε φαινόταν σκληρός, αδιάλλακτος και ανυποχώρητος στις αρχικές του θέσεις. Ο Ραούφ Ντενκτάς αποσύρθηκε από την πολιτική τον Απρίλιο του 2005, αφού είχε ήδη αναγγείλει τον Μάιο του 2004 ότι δεν θα διεκδικούσε και πέμπτη «προεδρική θητεία». Στην κατοχική ηγεσία τον διαδέχθηκε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Πέθανε στις 13 Ιανουαρίου 2012. Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της κατεχόμενης πλευράς της Λευκωσίας με ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.




ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Δεν είναι κρυφό ότι η συνωμοσιολογία και η δημιουργία αστικών μύθων είναι ένα «σπορ» στο οποί με επιδίδονται οι Έλληνες. Πίσω από κάθε πρόσωπο ή ιστορία κάποιοι ανακαλύπτουν δάκτυλους, ψέματα και αλλοιώσεις. Έρευνα που έγινε τον Ιούνιο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάστηκε στο Βερολίνο σε συνέδριο για τον αντισημιτισμό και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Την έρευνα παρουσιάζει σήμερα η Καθημερινή με ενδιαφέροντα ευρήματα:

Το 75,25%  πιστεύει ότι η κρίση της Ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Και η «δαιμονοποίηση» των ΗΠΑ καλά κρατεί, με το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Άρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα σενάρια για πρόσωπα της  πολιτικής σκηνής, με το 60,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα να πιστεύουν πως ο Κώστας Σημίτης έχει εβραϊκή καταγωγή.
 


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ

 

Η Ελλάδα πληρώνει φέτος  502 εκατομμύρια ευρώ το μήνα μόνο για τόκους!!!. Το 2022 θα πληρώνει 2,ο4 δισεκατομμύρια το μήνα για τόκους!!!!!! Για φέτος, τα χρεολύσια μόνο (δηλαδή μόνο το κεφάλαιο) που πρέπει να καταβάλουμε είναι 24,9 δισεκατομμύρια!!! Ας σημειωθεί ότι όλα αυτά αφορούν τα παλιά χρέη (μετά το κούρεμα του PSI) και όχι τα καινούργια που δανείζεται και θα δανείζεται στο μέλλον η χώρα μας. Αντιλαμβάνεστε δηλαδή σε τι λούκι είμαστε και αν υπάρχει οποιαδήποτε προοπτική εξόδου.

Αντιλαμβάνεστε ότι το Ελληνικό πωλήθηκε για ενός μηνός τόκους!!! και το 30% της ΔΕΗ, που πωλείται 1,5 δισεκατομμύρια, πωλείται μόνο για τριών μηνών τόκους!!! Όμως έτσι, ακόμα και ολόκληρη η Ελλάδα να πωληθεί και πάλι δεν φτάνουν τα χρήματα μόνο για τόκους. Ταυτόχρονα τα χρέη των πολιτών προς την εφορία για φέτος (2014) αυξάνουν κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα!!!!!! και η κατάσταση προφανώς θα χειροτερεύσει.

Δεν συζητάμε φυσικά για τα χρέη των ιδιωτών προς τις τράπεζες κ.λ.π.
 



ΚΙΝΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗ: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

 

«Η Δύση δεν πρέπει να βιαστεί να κατηγορήσει τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους», σημειώνει το δημόσιο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας προειδοποίησε σήμερα τη Δύση να αποφύγει να βιαστεί να εμπλέξει τη Ρωσία στην κατάρριψη του αεροπλάνου των Malaysia Airlines που συνετρίβη χθες στην ανατολική Ουκρανία, όμως πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη για αυτή την «απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια».

Ηγέτες από όλο τον κόσμο ζήτησαν να διεξαχθεί διεθνής έρευνα μετά την κατάρριψη του Boeing 777 με 298 επιβαίνοντες, ενώ δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ουάσινγκτον υποπτεύεται ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος που έριξαν οι αυτονομιστές αντάρτες. Το δημόσιο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε στην αγγλική του υπηρεσία ότι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και άλλες δυτικές χώρες βιάστηκαν να καταλήξουν σε συμπεράσματα αποδίδοντας στους αντάρτες την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροπλάνου και κατηγορώντας τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τη βία.

«Η κατηγορία είναι προφανώς βιαστική, καθώς οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι δεν γνωρίζουν προς το παρόν ποιος ευθύνεται για την επίθεση, ενώ την ίδια ώρα καταδίκασαν τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας», μετέδωσε το Νέα Κίνα. Το πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα προς το παρόν είναι η συνεργασία «ώστε να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι, αν υπάρχουν».«Αν το αεροπλάνο αποδειχθεί ότι καταρρίφθηκε από πύραυλο, οι δράστες θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη παρά τα κίνητρά τους και τις δικαιολογίες, καθώς πρόκειται για μια απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια».

Νωρίτερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε το σοκ του και απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των επιβαινόντων, σε ανακοίνωση που ανέβασε στον ιστότοπό του.