Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ


Ποιός έχει τα RADAR & τα Α/Α όπλα να καταρρίψει ένα 777-200ER που πετά στα 10.000 μέτρα; Αυτός που κατέβασε το 777 πρέπει να έχει στην κατοχή του το  Αντιαεροπορικό όπλο, να έχει και  προσωπικό που μπορεί να χειριστεί το RADAR ερεύνης και του RADAR εγκλωβισμού! Όποιος τα έχει αυτά και να γνωρίζει και το χειρισμό του Α/Α όπλου αλλά και ότι το RADAR  ερεύνης δίνει στοιχεία της πτήσης, ύψος αλλά και την ταυτότητα του αεροσκάφους …άρα γνωρίζει ότι πρόκειται για πολιτικό αεροσκάφος

Μέχρι στιγμής οι Ρωσόφωνοι δεν έχουν ούτε τον Οπλισμό αλλά  ούτε το προσωπικό για τέτοιους είδους μάχες! ούτε μπορούν σε καμιά περίπτωση  να ανακαλύψουν ίνα αεροσκάφος που πετά στα 30.000 πως ούτε καν να το πάρουν χαμπάρι. Οι Ρώσοι δεν είχαν κανέναν λόγο να χτυπήσουν ένα επιβατικό αεροσκάφος μπαίνοντας στο στόχαστρο της Διεθνούς κοινής γνώμης και να αντιμετωπίσουν όλη το μένος της Διεθνούς Κοινότητας!

Εξάλλου σίγουρα δεν είχαν κανένα λόγο να χτυπήσουν ένα αεροσκάφος που δεν πέρασε κάν τον εναέριο χώρο της Ρωσίας και σίγουρα η αεράμυνα της δεν ψάχνει στόχους σε γνωστό διεθνή αεροδιάδρομο! Αν όμως υπάρχουν κάποιοι άλλοι που θέλουν να στρέψουν την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της Ρωσίας και των Ρωσόφωνων δεν αποκλείεται κάποιοι να θυσιάσουν και πάνω από 300 ψυχές για να πετύχουν το σκοπό τους!!! Οι Δορυφόροι της ΝΑΣΑ μπορούν με ακρίβεια να δείξουν από πού εκτοξεύτηκαν τα βλήματα που χτύπησαν το αεροσκάφος !

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το ρωσικό πρακτορείο Interfax και λίγη ώρα αργότερα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, Αντόν Γκερασένκο, ο οποίος μετέφερε τη θλιβερή πληροφορία του θανάτου των 285 επιβατών και του 15μελούς πληρώματος του αεροσκάφους.

16:37 GMT: Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε Μπαράκ Ομπάμα για τη συντριβή αμέσως από το τηλέφωνο, με βάση τα δεδομένα του ελεγκτή αέρα, αλλά μέχρι στιγμής ούτε το Κρεμλίνο, ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν σχολιάσει σχετικά με το αν to Boeing-777 καταρρίφθηκε και από ποιους! Ο Γκερασένκο διευκρίνησε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Ντόνετσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών και κατηγόρησε τους αντάρτες ότι κατέρριψαν το Boeing με πύραυλο εδάφους-αέρος. (Πως το ξέρει ;) 

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, που συνέβη νωρίς το απόγευμα, όταν επιβατικό αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, που μετέφερε 295 επιβάτες από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία.  Για «ενδεχόμενο κατάρριψης» έκανε λόγο ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας να υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ, από αυτούς με τους οποίους η Ρωσία εξοπλίζει τους φιλορώσους αντάρτες.

Ωστόσο, ένας εκ των ηγετών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, απέκρουσε την κατηγορία, δηλώνοντας ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν ρωσικά πυραυλικά συστήματα Μπουκ. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» απέκλεισαν οποιαδήποτε εμπλοκή των αυτονομιστών στο τραγικό συμβάν, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας δεν διαθέτουν τέτοιου είδους στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Μάλιστα ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών υποστήριξε ότι το αεροσκάφος κατέρριψαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που έσπευσε να διαψεύσει το Κίεβο. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


PROJECT ZERO: ΟΙ «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ» ΤΗΣ GOOGLE ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΧΑΚΕΡ ΚΑΙ ΙΟΥΣ


Στολή δεν θα έχουν, «όπλο» τους θα είναι το... πληκτρολόγιο και το ποντίκι, αλλά σίγουρα θα επιβάλλουν την τάξη. Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος της Google που ετοιμάζει τους δικούς της «αστυνομικούς» του διαδικτύου. Η ομάδα θα ονομάζεται Project Zero και, όπως ανακοίνωσε η Google την Τετάρτη, θα είναι ένα σύνολο κορυφαίων ερευνητών ασφαλείας του ίντερνετ, που θα λειτουργούν σαν τους... υπερήρωες του διαδικτύου. Αποστολή τους, να προστατεύουν τους χρήστες των υπολογιστών, ψάχνοντας για ιούς και χάκερ.

Με αυτό τον τρόπο η Google προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει νέο κρούσμα τύπου Heartbleed, του ιού που άφησε εκτεθειμένες τις απόρρητες πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών- ανάμεσά τους κωδικοί και στοιχεία πιστωτικών καρτών. Η Google βέβαια διαθέτει ήδη μία μόνιμη ομάδα που εργάζεται με στόχο να φροντίζει ότι τα προϊόντα της είναι όσο πιο ασφαλή γίνεται και ώστε να μην μένουν «παραθυράκια» για τους χάκερ. Αλλά η Project Zero θα είναι κάτι ιδιαίτερο, καθώς θα κάνουν «περιπολίες» σε ολόκληρο το διαδίκτυο, όπως αναφέρει το ABC news.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν εντοπίζεται ιός θα ενημερώνεται απευθείας ο προμηθευτής του προγράμματος, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις τεχνικές, τους στόχους και τα κίνητρα των χάκερ.

Η MONSANTO ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ "ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ"


Μιλώντας για την τελευταία προσπάθεια της Monsanto να εμποδίσει τη δικαιοσύνη, και την ανάσχεση της διαφάνειας, και να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να σταματήσουν να είναι εναντία στην εξάπλωση των σπόρων και ζιζανιοκτόνων των επιχειρήσεων τους, πλέον έχει αρχίσει να φαίνεται περιττό, αλλά η εταιρεία συνεχίζει ακριβώς να ενεργεί σε όλο και πιο απαράδεκτο τρόπο. Τώρα, η εταιρεία αρνείται να δημοσιοποιήσει τις δημόσιες εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο St Louis, του Μισούρι, το οποίο τους έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ζιζανιοκτόνο glyphosate στην Κίνα.

Πριν από μερικούς μήνες, Κινέζοι εθελοντές της ασφάλειας τροφίμων υπέβαλαν ένα αίτημα στο Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας για να δημοσιοποιήσει τη μελέτη που να δικαιολογεί την έκδοση του πιστοποιητικού ασφαλείας για την εισαγωγή του glyphosate στην Κίνα που περιέχεται στο ζιζανιοκτόνο RoundUp της Monsanto. Στο Glyphosate δόθηκε πιστοποιητικό ασφαλείας το 1988 μετά από μελέτες που υπέβαλε η Monsanto και διεξήχθησαν σε νεότερα εργαστήρια στην St Louis του Μισούρι.

Η δοκιμή ήταν γραφτό να γίνει μια έκθεση δοκιμών οξείας τοξικότητας στην οποία σε αρουραίους δόθηκε RoundUp από το στόμα για αρκετές ημέρες, και κουνέλια εκτέθηκαν σε RoundUp από το δέρμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το ζιζανιοκτόνο δεν είχε καμία επίδραση στα μάτια ή το δέρμα, και ότι δεν ακολούθησε τις αλλεργίες. Ωστόσο, αρνούνται να δημοσιοποιήσουν την έκθεση του εργαστηρίου στους εθελοντές την ασφάλεια των τροφίμων της Κίνας, δηλώνοντας ότι πρόκειται για τα «εμπορικό απόρρητο».

Τα αποτελέσματα της μελέτης δεν έχουν ποτέ αποκαλυφθεί οπουδήποτε στον κόσμο, και η Monsanto αρνείται να αποκαλύψει τα αποτελέσματα τώρα. Αν πραγματικά δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες από τα κουνέλια και τους αρουραίους που εκτίθενται στο glyphosate, τότε γιατί να μην τους απαλλάσσει από τον δημόσιο έλεγχο, και μετά να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα για να τα δουν όλοι; Νομίζω ότι γνωρίζουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Εάν τα ζώα απλά τρέφονται με προϊόντα που έχουν ψεκαστεί με το glyphosate όπως γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, σόγια και προϊόντα άλλων καλλιεργειών ανέπτυξαν όγκους , τότε τι θα είχε συμβεί σε αρουραίους που έτρωγαν το ζιζανιοκτόνο κατ “ευθείαν; Επιπλέον, γιατί θα δώσει η Κίνα στη Monsanto άδεια να εξάγουν RoundUp στη χώρα τους με βάση τις δοκιμές τοξικότητας που κράτησαν μόνο λίγες μέρες;

Εν τω μεταξύ, πρόσθετες δοκιμές τοξικότητας που διενεργούνται για το glyphosate – το κύριο συστατικό του RoundUp – έχουν διεξαχθεί στην Ευρώπη, καθώς και από την έδρα του στις Βρυξέλλες ο σύμβουλος ΜΚΟ σε θέματα τοξικότητας και αξιολόγησης κινδύνου, Tony Tweedale ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ) αποκαλύψουν δύο ή περισσότερες από αυτές τις μελέτες για το ευρύ κοινό. Ήταν μια δοκιμή από το γερμανικό ρυθμιστικό οργανισμό στον οποίο μέτρησαν την «Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη» (ΑΗΠ) της χημικής ουσίας, και μια άλλη μέτρηση χρόνιας τοξικότητας με βάση την έκθεση.

Η Γερμανία είχε προτείνει την αναθεώρηση της ΑΗΠ πάνω από 0,3 mg έως 0,5 mg ανά kg σωματικού βάρους ανά ημέρα, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης του glyphosate, δεδομένου ότι η τοξίνη βιοσυσσωρεύεται στο σώμα και επίσης αλληλεπιδρά με άλλα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα για να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας . Ακόμη και η έκθεση για την επίμονα βιοσυσσωρεύσιμες τοξικές χημικές παραδέχεται αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Όπως το DDT, για παράδειγμα, κινείται μέσω της τροφικής αλυσίδας, είμαστε εκτεθειμένοι σε διαρκώς αυξανόμενα επίπεδα του δηλητηρίου, και αυτό ισχύει και για άλλα φυτοφάρμακα, τα μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και χρησιμοποιούνται και στη γεωργία. Οι ουσίες αυτές δεν είναι μόνο στα γενετικώς τροποποιημένα λαχανικά που τρώμε, αλλά και σε δευτεροβάθμιους καταναλωτές, όπως τα ζώα, τα ψάρια και τα πουλιά.

Παρά τα αιτήματα της Tweedale, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων έχει επίσης αρνηθεί να απελευθερώσει μελέτες τοξικότητας τους RoundUp της Monsanto, δηλώνοντας ότι περιέχουν εμπορικά εμπιστευτικές πληροφορίες.Το Δίκτυο Δράσης φυτοφαρμάκων (ΔΔΦ) στην Ευρώπη, ζήτησε από τους γερμανικό ρυθμιστικό οργανισμό να απελευθερώσει το πλήρες φάσμα των μακροχρόνιες μελετών τοξικότητας για το glyphosate. Αρνήθηκαν, πάλι για λόγους εμπορικού απορρήτου.

Φαίνεται ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες μας σε όλο τον κόσμο δεν θα κάνουν τίποτα, αλλά θα συνεχίσουν να προστατεύουν την πιο μισητή αυτή εταιρεία στον κόσμο, ενώ κρύβουν τα πραγματικά επίπεδα τοξικότητας για το καλύτερο προϊόν πώλησης από τους ανθρώπους.

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ;


Ποιος γνωρίζει καλύτερα πότε ξυπνάς; Πότε σβήνουν τα φώτα; Τι ώρα γύρισες εχθές; Με ποιους ξενύχταγες προχθές; Οι οικείοι σου; Οι γείτονες; Οι κάμερες και οι αισθητήρες; Ή μήπως τα social media; Ποιος έχει τελικά απρόσκοπτη θέα στη ζωή σου; Αυτές οι σκέψεις έγιναν αφορμή να ξαναφέρω στο νου ένα θέμα στο οποίο τακτικά επέστρεφα στο Πανεπιστήμιο - τελευταία φορά μελετώντας την επίδραση των αλληλεπιδραστικών εφαρμογών στον δημόσιο χώρο: Το «Πανοπτικόν» και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει.

Σύμφωνα με το Foucault, η σύγχρονη φυλακή, αλλά και γενικότερα η επιτήρηση εντός των σύγχρονων οργανώσεων, προέρχεται από το «Πανοπτικόν», ένα σχέδιο, δηλαδή, μιας ιδεώδους φυλακής, το οποίο εμπνεύσθηκε ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Τζέρεμι Μπένθαμ τον 18ο αιώνα. Μάλιστα, η ονομασία του σχετίζεται με τον Άργο τον Πανόπτη, έναν γίγαντα της ελληνικής μυθολογίας με 100 μάτια σε όλο του το σώμα, που θεωρούνταν άγρυπνος και αποτελεσματικός φρουρός.

Πρόκειται για μία απλή εκ πρώτης όψεως αρχιτεκτονική προσέγγιση: ένα κυλινδρικό οικοδόμημα, στην περιφέρεια του οποίου τοποθετούνται τα κελιά των επιτηρούμενων ατόμων, ενώ στο κέντρο του, τελείως αποκομμένος, βρίσκεται ο πύργος ελέγχου, ο χώρος  δηλαδή των επιτηρητών, ο οποίος διαθέτει μεγάλα παράθυρα, ώστε να καθίσταται δυνατή η εποπτεία.

Σε κάθε κελί κρατουμένου υπάρχουν δύο παράθυρα, ένα που βλέπει προς τον πύργο ελέγχου και ένα προς τον εξωτερικό χώρο, ενώ στα παράθυρα του πύργου ελέγχου υπάρχουν σκίαστρα, ώστε να μην προδίδεται η παρουσία του επιτηρητή και συνεπώς, να μη μπορούν οι κρατούμενοι να δουν το προσωπικό της φυλακής. Δηλαδή, το κελί διακρίνεται από πλήρη διαφάνεια, ενώ ο πύργος ελέγχου από πλήρη συσκότιση, με αποτέλεσμα, ο επιτηρούμενος να μη γνωρίζει πότε ακριβώς επιτηρείται.

Κατά τρόπο παρόμοιο που το κινούμενο εντός του δημοσίου χώρου άτομο ενδέχεται να μη γνωρίζει, αλλά κυρίως να μην ελέγχει, το εάν και πότε εργαλεία, όπως κάμερες και αισθητήρες, ανιχνεύουν την παρουσία του. Κατά τρόπο παρόμοιο που οι διαδικτυακές εφαρμογές παρακολουθούν, επεξεργάζονται, ταξινομούν και κατηγοριοποιούν τη δραστηριότητα των χρηστών τους, προκειμένου να την εντάξουν σε εμπορικές, «εξατομικευμένες», στρατηγικές.

Με την ειδοποιό διαφορά ότι στην τελευταία περίπτωση, ιδιωτικός και δημόσιος χώρος αλληλοεισχωρούν ο ένας στον άλλο και αλλοιώνονται ως προς τα «στενά» χαρακτηριστικά που ανέκαθεν τους προσδιόριζαν. Και με πρόσθετο χαρακτηριστικό ότι όλα πλέον συμβαίνουν με την παραδοξότητα μιας οικειοθελούς δραστηριότητας, που δηλώνεται ως ψυχαγωγική, ανεξαρτήτως του πώς βιώνεται σε ατομικό επίπεδο και ποιες είναι κάθε φορά οι αιτίες που την γεννούν και την καθορίζουν.

Οικειοθελώς φυλακισμένοι λοιπόν; Φυσικά, όπως σε κάθε κοινωνικό, θεωρητικό ερώτημα, δεν υπάρχει απάντηση passe partout. Αν και το σχέδιο του Μπένθαμ δεν εφαρμόστηκε επακριβώς ποτέ, ωστόσο ως αντίληψη μελετήθηκε διεξοδικά. Μεταφερόμενο στο σήμερα, με κάπως διαφοροποιημένες παραμέτρους, αποτελεί μία αξιοπρόσεκτη εκδοχή, ένα χρήσιμο σχήμα κριτικής ματιάς των σύγχρονων όρων δημόσιας, ψηφιακής και ιδιωτικής παρουσίας.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Η Αργεντινή και η Ρωσία διατηρούν σχέσεις στενής συνεργασίας από το 2008, οπότε, κατά την επίσκεψη της προέδρου, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, στη Μόσχα, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να δώσουν μια νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Τίμερμαν, έκτοτε αναπτύσσονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε πρωτοφανή για την ιστορία των δύο χωρών επίπεδα.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λατινικής Αμερικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Βλαντίμιρ Νταβίντοφ, σημείωσε ότι η επίσκεψη Πούτιν στην Αργεντινή, δείχνει τη σπουδαιότητα που προσδίδει η ρωσική ηγεσία στη συγκεκριμένη χώρα. «Η Αργεντινή -εξήγησε- κατέστη ένας ξεχωριστός εταίρος της Μόσχας στη Λατινική Αμερική, ιδιαιτέρως από τη στιγμή που η πρόεδρος Κίρσνερ στήριξε προ μηνών τη Ρωσία στο θέμα της Κριμαίας, κριτικάροντας τη Δύση ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά σχετικά με τα δημοψηφίσματα στην Κριμαία και στις Μαλβίδες νήσους (Φόκλαντ).

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πούτιν επεσήμανε πως σε πολλά σημαντικότατα θέματα στην περιοχή και στον κόσμο, η Αργεντινή έχει τη δική της αδέσμευτη άποψη. Ταυτόχρονα, οι χώρες μας έχουν κοινές θέσεις σε σημαντικά διεθνή θέματα, στηρίζουν τις αρχές ενός πολυπολικού κόσμου, της ισότητας και της ασφάλειας. Πολύ περισσότερο, τη Ρωσία και την Αργεντινή φέρνει πιο κοντά και η κριτική στάση απέναντι στο διεθνές οικονομικό σύστημα».

Πυρηνική συνεργασία. Με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο χωρών και παρουσία των ηγετών της Αργεντινής και της Ρωσίας, το Σάββατο υπογράφηκαν στο Μπουένος Άιρες μια σειρά από σημαντικές συμφωνίες. Τρεις από αυτές αφορούν διακρατικές συμφωνίες για νομική βοήθεια σε ποινικές υποθέσεις, και παράδοση προσώπων που έχουν καταδικαστεί με στέρηση ελευθερίας. Πάντως, ο Πούτιν πιστεύει ότι ιδιαίτερα η διακρατική συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της χρήσης ατομικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, θα αποτελέσει τη βάση της μελλοντικής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Αργεντινή. Να σημειωθεί πως ήδη η ρωσική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχει προκριθεί στον διαγωνισμό για την κατασκευή του τέταρτου πυρηνικού σταθμού στην Αργεντινή.

Όπως δήλωσε ο Πούτιν, παρά τα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, η Ρωσία κατάφερε να διατηρήσει τη θετική τάση στο εμπορικό ισοζύγιο με την Αργεντινή, το οποίο πέρυσι αυξήθηκε περισσότερο από 16%. Υπενθύμισε ότι άνω του 20% της υδροενέργειας στην Αργεντινή παράγεται χάρη στον ρωσικό εξοπλισμό, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ρωσικές εταιρίες θα έχουν ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και δημιουργίας υδροηλεκτρικών σταθμών στην Αργεντινή. Η «Inter RAO» προτίθεται να κατασκευάσει τον υδροηλεκτρικό σταθμό «Сhiuido I», η ισχύς του οποίου θα είναι 637 MW και το κόστος 2 δις. δολάρια. 

Οι «Power Machines» υλοποιούν το συμβόλαιο παράδοσης τουρμπινών για τον υδροηλεκτρικό σταθμό «Punta Negra», αξίας 19 εκατ. δολαρίων. Η εταιρία αυτή είναι έτοιμη να συμμετάσχει και στον εκσυγχρονισμό του υδροηλεκτρικού σταθμού Αργεντινής και Ουρουγουάης «Salto Grande», ενώ στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται το πρόγραμμα εξοπλισμού του συγκροτήματος του υδροηλεκτρικού σταθμού «Αργεντινή-Παταγονία».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της RBTH, η Gazprom και η αργεντινή εταιρία YPF συνεχίζουν να εξετάζουν το ζήτημα της από κοινού ανάπτυξης μιας μη συμβατικής πηγής υδρογονανθράκων στον κόσμο, του κοιτάσματος «Vaca Muerta» στην Παταγονία. Ο Πούτιν, επίσης, εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία και σε άλλους τομείς υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου και του διαστήματος. Όπως ανέφερε, η Ρωσία αναμένει μια θετική απόφαση σχετικά με την εγκατάσταση στην Αργεντινή σταθμών  μετρήσεων του συστήματος GLONASS. Ιδιαίτερη σημασία στις συνομιλίες δόθηκε στην εμβάθυνση της στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας. 

Ειδικότερα, συζητήθηκε η πιθανότητα παράδοσης στην Αργεντινή ελικοπτέρων και μεταγωγικών αεροσκαφών, για κοινές εργασίες στην Ανταρκτική. Από την πλευρά της, η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ επέστησε την προσοχή στο ότι η Αργεντινή και Ρωσία είναι στρατηγικοί εταίροι, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και στον ΟΗΕ, όπου η Αργεντινή αποτελεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και της G20. Σύμφωνα με την ίδια, μελλοντικά θα μπορούσε να διευρυνθεί η ατζέντα της G20, για παράδειγμα στα θέματα που αφορούν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και τα παγκόσμια οικονομικά δρώμενα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, είναι αναγκαίο να ρυθμιστεί η ροή των κεφαλαίων που μετέτρεψαν τον κόσμο σε ένα παγκόσμιο οικονομικό καζίνο, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να ασφυκτιούν υπό το βάρος των χρεών.

Ο Πούτιν κατέθεσε πρόταση για την διεξαγωγή Έτους Πολιτισμού μεταξύ Ρωσίας και Αργεντινής και στις δυο χώρες το 2015, όταν θα εορταστούν τα 130 χρόνια της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Το συγκεκριμένο γεγονός, είπε ο ίδιος, θα συμβάλλει στην περαιτέρω προσέγγιση των δυο λαών. Η πρόεδρος της Αργεντινής χαιρέτισε αυτή την πρόταση, αποκαλώντας την «ευχάριστη έκπληξη». Η Κριστίνα Κίρσνερ, είχε ετοιμάσει και αυτή με τη σειρά της μια έκπληξη για τον Ρώσο πρόεδρο, χαρίζοντάς του ένα μπαντονεόν, το σύμβολο του ταγκό, το σύμβολο της Αργεντινής, της αργεντινής κουλτούρας.

Η μεγαλύτερη ρωσική Διασπορά. Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι ο πρώτος επιτετραμμένος στο Μπουένος Άιρες, Αλεξάντρ Ιόνιν, είχε γράψει από το πολύ μακρινό 1885 πως οι δυο χώρες μπορούν να δώσουν τα χέρια και να γίνουν σύμμαχοι. «Ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή, στηρίξαμε συχνά ο ένας τον άλλο στη διάρκεια των 130 ετών διπλωματικών σχέσεων», ανέφερε. Απτό παράδειγμα, είναι ότι η Μόσχα τάσσεται πάντοτε υπέρ της επίλυσης της διαφωνίας μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας σχετικά με τις Μαλβίδες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αγνόησε και το γεγονός ότι για εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους η Αργεντινή έγινε η δεύτερη πατρίδα. «Εδώ στην Αργεντινή -σημείωσε- διαμένει η μεγαλύτερη ρωσόφωνη Διασπορά στη Νότιο Αμερική. Αυτή συμπεριλαμβάνει και τους απογόνους διάσημων δυναστειών μας καλλιτεχνών, πολιτικών προσωπικοτήτων, στρατιωτικών ηγετών. Αρκετοί από αυτούς φυλάσσουν την πνευματική σχέση με τη Ρωσία, με την ιστορία και τον πολιτισμό της, και συμβάλλουν στην ενίσχυση της αλληλοκατανόησης των λαών μας».