Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;

 

Είμαι ο Μάνος Σούργελος… και εκεί που δουλεύω έως αργά χτυπάει το τηλέφωνο, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι ο κύριος Αντώνης και με καλεί στην εθνική ομάδα ενημέρωσης. Ξεκινάω να μιλάω, να γράφω, να κατηγορώ, να λοιδορώ, να απειλώ, να εκφοβίζω και έτσι έρχεται η ώρα να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και το νούμερο 15 στην πλάτη για να βοηθήσω και εγώ, με τον τρόπο που ξέρω και μπορώ, την εθνική ομάδα.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην ομάδα όλοι οι συμπαίκτες μου με καλοδέχτηκαν. Ένοιωσα σα να μπήκα σε μία πραγματική οικογένεια (φαμίλια). Γνώρισα προσωπικά όλους τους ήρωες μου... Φυσικά προσπαθώ και εγώ, με κάθε τρόπο, να βοηθήσω την ομάδα και να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά που μου αναθέτει κάθε φορά ο προπονητής μου.

Αφότου με καλέσανε στην εθνική η ζωή μου άλλαξε - προς το καλύτερο …προς το πολύ καλύτερο. Τώρα πια είμαι σημαντικό πρόσωπο και δεν με απασχολούν τα ταπεινά προβλήματα που απασχολούν τους υπόλοιπους Έλληνες. Άλλωστε για ότι τους έχει συμβεί αυτοί είναι οι μοναδικοί υπαίτιοι, αφού είναι όλοι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι... επίσης μερικοί (ευτυχώς λίγοι) είναι και αντιδραστικοί.

Ενώ ο πολυχρονεμένος μας αφέντης... συγνώμη, προπονητής μας οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία, κάποιοι έχουν το θράσος να αντιδρούν γιατί θέλουν δουλειά, σπίτι, φαγητό, νερό, νοσοκομεία, σχολεία, δημόσιες παραλίες και ότι άλλο εξωφρενικό σκεφτούν.Έχουν μάλιστα το θράσος να κακοκαρδίζουν και τους ξένους ευεργέτες μας για αστείους λόγους, όπως για παράδειγμα: εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια.

Να φανταστείτε, αντιδρούν ακόμα και εναντίον των στυλοβατών αυτού του τόπου οι οποίοι εκτός των άλλων επιχειρήσεων, τυχαίνει να διαθέτουν όλοι και μέσα ενημέρωσης, στα οποία φυσικά εργάζομαι. Μια χούφτα οικογένειες που μοναδικό σκοπό έχουν να ενημερώνουν αντικειμενικά τη κοινή γνώμη και επίσης να κάνουν ευεργεσίες, φιλανθρωπίες και να θέλουν να σώσουν το περιβάλλον, αφού διαθέτουν και οικολογικές ευαισθησίες. Φυσικά πάντα με τα λεφτά των άλλων.

Μέσα στα καθήκοντά μου είναι να διαφημίζω τα αφεντικά μου, να εξωραΐζω τις δουλειές τους, να κολακεύω τις επιδιώξεις τους, να ωραιοποιώ τις επιθυμίες τους, να αγιοποιώ τις συζύγους τους, να προβάλω τις ανιψιές τους και όλα αυτά κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, με κάθε αφορμή.

Όμως είμαι εξίσου καλός και στα αμυντικά μου καθήκοντα. Είμαι ο φόβος και ο τρόμος όλων των αντιπάλων. Μαρκάρω εργαζόμενους, κόβω συνταξιούχους, κοντράρω απολυμένους, αποκρούω σχολικούς φύλακες, κλαδεύω καθαρίστριες και γενικά όποιον τολμήσει να απειλήσει την εστία μας. Είμαι το καλύτερο δρεπάνι.

Χαίρομαι που η φήμη μου έχει φτάσει στα πέρατα της οικουμένης και έχουν αναγνωρίσει την αξία μου τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, όπως η κυρία Άγγελα, ο κύριος Βόλφγκανγκ, ο κύριος Πολ, ο κύριος Μανουέλ και πολλοί άλλοι διεθνούς φήμης προπονητές, που θαυμάζω. Αλλά πιο πολύ χαίρομαι που όλος ο ελληνικός λαός μιλάει για μένα και μάλιστα όπου με δει με φτύνει... για να μη με ματιάσει.
Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........



 

TO ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ

 

Το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση με τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, την οποία έφερε στο φως το Λιμενικό φαίνεται πως είναι ένας Τούρκος, ο οποίος είχε φθάσει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου. Μάλιστα όπως φαίνεται αποτελεί το συνδετικό κρίκο στις προσπάθειες της αστυνομίας να εντοπίσει και τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη του καρτέλ ηρωίνης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αττικής και είχε επαφές με τους συμπατριώτες του που συνελήφθησαν.

Την ημέρα που έγινε γνωστή η επιχείρηση της αστυνομίας στη βίλα της Φιλοθέης, μετέβη στο Ελ. Βενιζέλος και κατόρθωσε να διαφύγει στο εξωτερικό. "Έχουμε ακουμπήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο", είπε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και χαιρέτισε τον επαγγελματισμό των στελεχών του λιμενικού σώματος που ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις "χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα".

"Αναμένεται να βρούμε και άλλους ανθρώπους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα. Και εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά από εκεί και πέρα και κάποιους άλλους που έχουμε πιάσει και οι άλλοι που έχουμε εντοπίσει και δεν έχουμε συλλάβει ακόμα", σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στον Βήμα FM. Την Τρίτη και την Τετάρτη απολογούνται σε δύο ομάδες στην Εισαγγελία Πειραιά οι 14 συλληφθέντες.

Πρόκειται για 11 ινδούς, μέλη του πληρώματος του τάνκερ που μετέφερε τα ναρκωτικά στη χώρα μας, καθώς και άλλα τρία άτομα, δύο εκ των οποίων έλληνες, (έναν άνδρα και μία γυναίκα). Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας συλληφθείς φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης. Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

 


GLOBAL FIRE POWER: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΔ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"!

 

Έρευνα του Global Fire Power, επιβεβαιώνει τη μεγάλη ισχύ και την ικανότητα των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, τις οποίες και κατατάσσει στην 8η θέση των παγκόσμιων δυνάμεων.  Την ίδια στιγμή, απογοητευτική είναι η κατάταξη για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εμφανίζονται να είναι οκτώ φορές λιγότερο ικανές από αυτές της Τουρκίας και να έπονται Στρατών «τριτοκοσμικών» χωρών.

Η έρευνα βασίσθηκε σε έναν συγκεκριμένο σύνθετο δείκτη που μετρά την ισχύ των Ένοπλων Δυνάμεων με κριτήρια, μεταξύ των οποίων, πληθυσμιακά και οικονομικά, δίδοντας πάντως ιδιαίτερη βάση στις ετοιμότητες και τις διαθεσιμότητες. Εν τέλει βγάζει τις δυνατότητες των Ένοπλων Δυνάμεων κάθε χώρας (106 χωρών του κόσμου). Βάσει αυτού του δείκτη, ο οποίος χαρακτηρίζεται έγκυρος, (δεν περιλαμβάνεται η πυρηνική ισχύς των χωρών) προκύπτει πώς η Τουρκία βρίσκεται στην 8η θέση των παγκοσμίως ισχυρών από πλευράς Ένοπλων Δυνάμεων χωρών και η Ελλάδα στην… 57η θέση.

Σαφώς και δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι έτσι τα πράγματα, αφού δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υπολειπόμεθα τριτοκοσμικών χωρών σε ισχύ ενόπλων δυνάμεων. Π.χ.η Πολεμική Αεροπορία, αναμφίβολα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες όλου του κόσμου.  Και οι επίσημες διαθεσιμότες εμφανίζονται υψηλές. Και το ΠΝ δεν είναι σε τόσο μεγάλα χάλια. Μπορεί ο Στόλος των κύρων σκαφών επιφανείας να αποτελείται από πλοία 40ετίας, αλλά γενικά στέκεται σε καλό επίπεδο.

Την πρώτη 10αδα, αποτελούν οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία. Κάποιες ακόμη χώρες με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως το Ισραήλ και η Ιταλία έπονται και πολύ πίσω έρχονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το ανησυχητικό, δεν είναι μόνο ότι η Τουρκία βρίσκεται στην 8η θέση (αυτό είναι γνωστό), αλλά το ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 57η θέση και ακολουθεί χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία, η Αλγερία, η Ρουμανία, η Λευκορωσία και η Πορτογαλία. Βρίσκεται πίσω ακόμη και από χώρες «τριτοκοσμικές», όπως η Αιθιοπία, η Υεμένη, η Νιγηρία, το Ουζμπεκιστάν και το Μπαγκλαντές.

Αν είναι δυνατόν, δόθηκαν τόσα δισ. ευρώ τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά από το 1996 και μετά για εξοπλισμούς και η Ελλάδα υστερεί όσον αφορά στη στρατιωτική ισχύ της ακόμη και από το ανύπαρκτο στρατιωτικά Μπαγκαλντές. Κι όμως είναι. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει τα επόμενα χρόνια που πολιτικοί και τρόικα αφοπλίζουν εντελώς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κοντεύει δεκαετία να προχωρήσει ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, οι δαπάνες που έχουν εγκρίνει οι δανειστές αρκούν μόνο για τη συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων. 

Και αυτό με δυσκολία αν κανείς λάβει υπόψη του πώς δεν υπάρχει επάρκεια ούτε καν σε καύσιμα και σε λάδια και γράσα για τις ερπύστριες των αρμάτων.Τα επόμενα δε χρόνια που η Τουρκία «τρέχει» βαριά εξοπλιστικά προγράμματα και αναμένει οπλικά συστήματα που αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, όπως τα αεροσκάφη F-35, η Ελλάδα πασχίζει να εκσυγχρονίζει τα F-16 (κι αυτό μέχρι το 2020) και να παραλάβει τα υποβρύχια που έχει πληρώσει 3,2 δισ. ευρώ και έπρεπε να έχει παραλάβει εδώ και χρόνια.  Για κάτι άλλο ούτε cent. 

Η τρόικα αποφάσισε και η κυβέρνηση αποδέχθηκε κονδύλια μόνο για τα απαραίτητα. Για κανένα ανταλλακτικό και συντήρηση των οπλικών συστημάτων χωρίς πολλά πολλά.   Σίγουρα αυτό που δεν λαμβάνει υπ'όψιν ο δείκτης είναι η αξία του ελληνικου προσωπικού και η υψηλή ποιοτική στάθμη του... Αλλωστε και το 1940 ποιος περίμενε ότι θα νικούσαμε την Ιταλία;

 




ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ο ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

 

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχει τεθεί πλέον εκτός ελέγχου και απαιτείται μαζική συγκέντρωση πόρων από τις κυβερνήσεις και οργανώσεις αρωγής προκειμένου να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωσή της, προειδοποίησε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 337 από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την πλέον θανατηφόρα επιδημία αφότου ο Έμπολα εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το 1976.

Η επιδημία «έχει πρωτοφανές εύρος σε σχέση με τη γεωγραφική της κατανομή, όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των θυμάτων» τόνισε η οργάνωση σε δελτίο Τύπου. «Δεν είχαν προκύψει κρούσματα του ιού κατά το παρελθόν στην περιοχή και ο τοπικός πληθυσμός παραμένει τρομοκρατημένος, ενώ αντιμετωπίζει τις υποδομές υγείας με καχυποψία. Αυτό το γεγονός καθιστά ακόμα δυσκολότερο το έργο να τεθεί υπό έλεγχο, υπογραμμίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην ανακοίνωσή τους.

Την ίδια ώρα, η οργάνωση σημειώνει ότι η έλλειψη κατανόησης για τη φύση της ιδιαίτερα μολυσματικής αυτής ασθένειας συνεπάγεται ότι οι πολίτες συνεχίζουν να προετοιμάζουν τους νεκρούς για ταφή και να παρίστανται σε κηδείες των θυμάτων του Έμπολα, με αποτέλεσμα να εκτίθενται στον ιό, που μεταδίδεται μέσω της επαφής με τα θύματα ή μέσω των σωματικών υγρών. Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι κυβερνήσεις και οι θρησκευτικές αρχές επίσης αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν το εύρος της επιδημίας και ελάχιστες διακεκριμένες προσωπικότητες συμμετέχουν στην εκστρατεία εναντίον του ιού, υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.

«Η επιδημία έχει τεθεί εκτός ελέγχου» δήλωσε ο Μπαρτ Γιάνσενς, διευθυντής επιχειρήσεων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Με την εμφάνιση νέων εστιών στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης και σε άλλες περιοχές». «Ο ιός Έμπολα δεν αποτελεί πια ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που περιορίζεται στη Γουινέα: επηρεάζει όλη τη Δυτική Αφρική» υπογράμμισε ο Γιάνσενς, που προέτρεψε τον ΠΟΥ, τις αρχές στις χώρες όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα και τις γειτονικές τους χώρες να συγκεντρώσουν περισσότερους πόρους, ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό. 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν προσφέρει βοήθεια σε τουλάχιστον 470 ασθενείς, 215 εκ των οποίων ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε εξειδικευμένα κέντρα στην περιοχή. Ωστόσο η οργάνωση τονίζει πως έχει πλέον φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων της.

Κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού έχουν επιβεβαιωθεί σε περισσότερες από 60 «ενεργές εστίες» κατά μήκος των τριών χωρών, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο τον περιορισμό της επιδημίας.