Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ...!!!

 

Δεν εννοώ την κυβέρνηση. Όχι γιατί δεν είναι "νούμερα". Αλλά γιατί δεν κυβερνούν. Είναι αδύνατον να κυβερνηθεί η Ελλάδα με τη μορφή και τη δομή που έχει σήμερα η Δημόσια Διοίκηση. Είναι αδύνατον! Όσες μεταρρυθμίσεις κι αν σχεδιάζουν οι ελάχιστοι μεταρρυθμιστές του διοικητικού μηχανισμού προσκρούουν σε ένα συμπαγές τείχος, σε ένα αδιαπέραστο μπετόν - αρμέ της πιο παρανοϊκής γραφειοκρατίας του κόσμου. Ας μιλήσουμε λοιπόν με νούμερα. Η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 23.142(!) αρμοδιότητες εκ των οποίων οι 10.765 είναι επιτελικές, οι 9.816 υποστηρικτικές, οι 998 παροχής υπηρεσιών και οι 1563 ελεγκτικές. Πώς καθορίσθηκαν αυτές οι αρμοδιότητες; Φυσικά με ρυθμιστικές διατάξεις! Από το 1975 μέχρι το 2005 εκδόθηκαν από το τέρας της Δ. Διοίκησης 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ιδού η. παραγωγή αναλυτικά:

3.430 Νόμοι
20.580 Προεδρικά διατάγματα,
114.905 Υπουργικές Αποφάσεις,
24.010 Αποφάσεις Περιφερειών
8.575 Αποφάσεις Νομαρχιών

Τί βλέπετε; Τη μερίδα του λέοντος (67%) έχουν οι Υπουργικές Αποφάσεις, αυτές δηλαδή που δεν περνούν από τη Βουλή! Ενώ οι νόμοι είναι μόνο το 2%! Σε απλά ελληνικά: το κοινοβουλευτικό μας σύστημα είναι κανονική "μούφα". Συνεδρίαζε, τάχα μου, το Νομοθετικό Σώμα, και μέσα σε 30 χρόνια παρήγαγε μόνο το 2% των διατάξεων που διέπουν τη ζωή μας. Το υπόλοιπο 98% ήταν "στο μιλητό", ένα είδος παρανομοθεσίας, που το Σύνταγμα προβλέπει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εθνικής ανάγκης.

Αλλά σιγά να μην σεβαστεί ο πολιτικός κόσμος το Σύνταγμα. Εδώ δεν σέβεται τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια, θα σεβαστεί μια. παλιοφυλλάδα; Γιατί, ποια άλλη αντίληψη έχουν για το Σύνταγμα αυτοί που μας "κυβερνούν" όταν διαβάζουν στο άρθρο 74, παράγραφος 5 το εξής, κατανοητό και από παιδί του Δημοτικού: "Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση."

Πόσες φορές παραβιάσθηκε βάναυσα αυτή η διάταξη από όσους ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα; Κάθε μέρα! Οι άσχετες διατάξεις είναι ο κανόνας όχι η εξαίρεση! Κι όταν είναι καραμπινάτη λαμογιά, για να μην μας πάρουν χαμπάρι, το φέρνουμε ως "τσόντα" την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για την προστασία της αρκούδας της Πίνδου και το ψηφίζουμε απνευστί τα μεσάνυχτα! Δεν είναι κοινοβουλευτισμός αυτό, οργανωμένο έγκλημα είναι! Ας συνεχίσουμε όμως τα νούμερα για τις τεχνολογικές υποδομές της κεντρικής κυβέρνησης. Έχουν υπολογιστές; Αμέ! Και περισσεύουν κιόλας! 54.927 τερματικά (ποσοστό κάλυψης 102%!) 

Αυτά υποστηρίζονται από 2.983 servers! Αλλά το συγκλονιστικό είναι αλλού. Υπάρχουν μόνο 332 βάσεις δεδομένων και μόνο 13.343 υπηρεσιακά emails (ποσοστό κάλυψης 25%). Με τι επικοινωνούν οι υπόλοιποι χωρίς e-mail; Στέλνουν το κλητήρα να παραδώσει το έγγραφο; Μήπως ο υπολογιστής στο γραφείο τους είναι μόνο για πασιέντζες ή είναι πάντα κλειστός, για ντεκόρ; Τι σημαίνει αγοράζουμε υπολογιστές με τη σέσουλα χωρίς να ενδιαφερόμαστε να τους χρησιμοποιήσουμε; Σημαίνει ότι ήταν πολλά τα λεφτά της μίζας για τον προμηθευτή και για εκείνον που ενέκρινε την προμήθεια. Για να συνεννοούμαστε.

Φορολόγηση και των χωραφιών σχεδιάζουν οι δήμιοι του οικονομικού επιτελείου. Τους λείπουν 1,7 δις. Πού πηγαίνουν αυτά; Μα, φυσικά, στον ανοικονόμητο φαταούλα: το Ελληνικό Δημόσιο! Πάρτε μια γεύση... χρηστής διαχείρισης: 69 Δημόσια Νομικά Πρόσωπα υπάρχουν για την εκπαίδευση και κατάρτιση, 54 ΔΝΠ για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, 19 ΔΝΠ για χωροταξικό σχεδιασμό & έλεγχο δόμησης, 56 ΔΝΠ για την έρευνα και την ανάπτυξη, 209 ΔΝΠ για τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία!

Να το ξαναπώ: 209 Νομικά Πρόσωπα με τον πρόεδρο, το συμβούλιο, τα γραφεία, τους μισθούς, τα επιδόματα, τα έξοδα κίνησης, τα αναλώσιμα, για να φροντίσουν τον πολιτισμό, (δήθεν) και την ψυχαγωγία - σίγουρα, όσων διορίστηκαν εκεί από το παράθυρο! Κι όμως. Δεν σκέφτονται ότι τα 209 μπορούν να τα κάνουν 208 και να μην πάθει τίποτε απολύτως η ψυχαγωγία. Όχι! Θα βάλουμε κι άλλους φόρους: στο χώμα, στον αέρα, στην ανάσα, στη σκέψη, κι ούτε μας καίγεται καρφί που έχουμε οδηγήσει έναν λαό στην κατάθλιψη, αρκεί να πληρωθούν οι λεβέντες μας στα 209 ΔΝΠ για την ψυχαγωγία! Χρεωκοπήστε οι επιχειρήσεις, χάστε τις δουλειές σας οι εργαζόμενοι αρκεί να μην πειράξουμε ούτε μια τρίχα στα 54 ΔΝΠ για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση!

Δηλαδή όταν ήταν 53 τα ΔΝΠ και φτιάχναν το τελευταίο (μέχρι στιγμής) δεν βρέθηκε ένας να πει: ντροπή ρε παιδιά - το παραξηλώσαμε! Δεν μας φτάνουν 53 οργανισμοί για την επιχειρηματικότητα και θέλουμε κι άλλον; Ποια επιχειρηματικότητα; Αυτή που κυνηγάμε με τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες του ΚΒΣ; Με την αντιφατική νομοθεσία; Με την Δικαιοσύνη παράλυτη; Με τη γραφειοκρατία; Με τη διαφθορά; Με τη φορολογία στο Θεό; Νισάφι ρε παιδιά, κι η πρόκληση έχει τα όριά της!

Φυσικά και δεν βρέθηκε. Γιατί για να το πεις αυτό χρειάζεται "τσίπα". Ενώ για να φορολογείς και τα ραδίκια, ξεδιαντροπιά. Κι επίσης, θα έπρεπε κάποιος να έχει μετρήσει τους προηγούμενους οργανισμούς για να ξέρει πόσοι είναι. Αλλά τα νούμερα που μας κυβερνούν το απέδειξαν, χρόνια τώρα: δεν ξέρουν να μετρούν. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........



 


ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 


Να αναστείλει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Συνδέσμου Αττικής, ύστερα από εισήγηση του Γιάννη Σγουρού. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα θέσουν στο νέο Υπουργό Εσωτερικών τις παραιτήσεις τους, καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει ο Σύνδεσμος να μείνει για μήνες σε κατάσταση αδράνειας.

Απαιτείται η λήψη άμεσων αποφάσεων στα θέματα της εξάντλησης του κυττάρου διάθεσης των απορριμμάτων, των διαγωνισμών και της επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν.  «Καλώ τη νέα Διοίκηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του Συνδέσμου. Ας περάσουμε πλέον από τη θεωρία στην πράξη. Όλες οι εξαγγελίες και οι διακηρύξεις ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν.

Δεν μπορούμε από τη μία να κατηγορούμαστε εμείς για δημιουργία τετελεσμένων, αν προχωρήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια, και από την άλλη να κατηγορούμαστε, για απραξία, αν δεν κάνουμε τίποτα» σχολίασε ο κ. Σγουρός, προσθέτοντας πως το βάρος της ευθύνης για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων πέφτει στους ώμους της νέας διοίκησης.

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ

 

Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η νέα κρίση στο Βόρειο και Κεντρικό Ιράκ μετά την αιφνιδιαστική επέλαση των Τζιχαντιστών (φανατικοί μουσουλμάνοι) της οργάνωσης ISIL η οποία μάχεται και στην Συρία. Τουλάχιστον 500.000 κάτοικοι της Μοσούλης έχουν εγκαταλείψει  την πόλη ενώ οι αντάρτες απήγαγαν  48 τούρκους διπλωμάτες και διπλωματικό προσωπικό από το Προξενείο της Τουρκίας. Κατά τον τουρκικό τύπο οι 48 τούρκοι όμηροι έχουν μεταφερθεί σε άγνωστο μέρος όπου και κρατούνται. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των ομήρων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επιστρέφει εσπευσμένως από την Νέα Υόρκη ενώ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση για το ζήτημα, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, του διοικητή της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Είναι πολύ πιθανόν εντός των επομένων ωρών να υπάρξουν εξελίξεις δεδομένου ότι και η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή ως « πολύ σοβαρή». Επί του εδάφους τώρα. Οι δυνάμεις των φανατικών μουσουλμάνων του Ιράκ και του Λεβάντε, όπως ονομάζονται μετά την Φαλάτζα και την Μοσούλη ελέγχουν πλέον και τμήματα της πόλης Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ Χουσείν ενώ μονάδες τους κατευθύνονται προς την πόλη Μπαϊτζί στο οποίο υπάρχουν μεγάλες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Επισημαίνεται πώς οι φανατικοί μουσουλμάνοι της ISIL μάχονται και κατά του καθεστώτος Άσαντ και ελέγχουν μεγάλα τμήματα των κεντρικών περιοχών της Συρίας. Υπενθυμίζεται πώς η Άγκυρα ισχυρίζεται πώς έχει δικαιώματα στην περιοχή της Μοσούλης και βορειότερα με επιχείρημα ότι εκεί ζεί μεγάλη μειονότητα Τουρκμένων . Η Μοσούλη είναι το επίκεντρο άντλησης πετρελαίου στο Βόρειο Ιράκ.