Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-«ΦΙΛΕΤΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ

 

Στην εταιρεία ειδικού σκοπού Αττικό Μέτωπο ΑΕ παραμένουν τα τρία ακίνητα-φιλέτα της παραλιακής, που σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων επρόκειτο να μεταβιβαστούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μαζί με συνολικά 54 ακίνητα του δημοσίου που προορίζονται για πώληση ή αξιοποίηση.

Πρόκειται για 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας, άλλα 20 στρέμματα στην Γλυφάδα, καθώς και το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου -όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο Cape Sounio του ομίλου Grecotel- έκτασης 383 στρεμμάτων, κυριότητας του ΕΟΤ, που τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της διυπουργικής επιτροπής στο ΦΕΚ, η ένταξη των εν λόγω ακινήτων στη λίστα έγινε από λάθος, καθώς τα τρία αυτά ακίνητα επιστρέφουν στο ελληνικό δημόσιο με βάση διορθωτική απόφαση που θα εκδοθεί. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ.

Η εταιρεία έχει ως ειδικό σκοπό την αξιοποίηση της λεγόμενης «αθηναϊκής ριβιέρας» από το Φάληρο ως το Σούνιο, εξαιρουμένων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του Αγίου Κοσμά, του ΣΕΦ, του Αστέρα της Βουλιαγμένης και των μαρινών σε Άλιμο και Γλυφάδα. Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν 53 ακίνητα στο εσωτερικό της χώρας και άλλο ένα ακίνητο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται το λιμάνι της Ζέας, το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, καθώς και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........
 




ΠΩΣ ΟΙ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΟΡOΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 10!

 

Από τη βραδιά των εκλογών και μετά η καθημερινή πολιτική επικαιρότητα βομβαρδίζεται από φημολογίες σχετικά με ανασχηματισμό, κυβερνητικές διαρροές για φορολογικές ελαφρύνσεις, σκέψεις για αλλαγή εκλογικού νόμου και άλλα τέτοια. Είναι εμφανές ότι το μη αναμενόμενο από τη μεριά της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτέλεσε την απαρχή σειράς διεργασιών ώστε να αντιμετωπισθεί η τάση της κοινωνίας να εμπιστευθεί (!) τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, ειδικά όσον αφορά τη Ν.Δ., όλες οι κινήσεις-σκέψεις μάς οδηγούν σχεδόν με βεβαιότητα στο γεγονός ότι οι μελλούμενες ενέργειες μάλλον θα είναι προς τη λάθος, για την κοινωνία, κατεύθυνση. Ποιες θα ήταν οι ενέργειες που θα έκαναν την -ακόμα αντιμετωπίσιμη- υστέρηση των τεσσάρων μονάδων να μετατραπεί σε χάσμα διψήφιας διαφοράς;

1.Να ενδυναμωθεί έτι περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ (η ΕΛΙΑ ή ό,τι άλλο - τα πολλά ονόματα σε άλλο παραπέμπουν...) και να υποταχθεί η ηγεσία της κυβέρνησης ακόμα πιο πολύ στον κ. Βενιζέλο.

2.Να περιμαζέψει διάφορα αποκαΐδια κεντροαριστερών διαλυμένων ή αποδυναμωμένων κομματιδίων στο πλαίσιο μιας -πέραν κάθε λογικής- συστράτευσης.

3.Να συνεχίσει την ανάλγητη φορολογική και εντελώς μη αναπτυξιακή πολιτική.

4.Να προχωρήσει σε νέα μέτρα, τα οποία ρητώς αρνήθηκε ο κ. Σαμαράς προεκλογικά, αλλά ρητώς διευκρίνισε μετεκλογικά ο κ. Σόιμπλε.

5.Να συνεχίσει να εξυπηρετεί κάθε είδους συμφέροντα, ντόπια ή εισαγόμενα, μεταμφιεσμένα σε «επενδυτές», αγνοώντας επιδεικτικά το περιβάλλον που δημιουργεί για τις επόμενες γενεές.

6.Να αγνοεί μέτρα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα, αλλά θα δώσουν και έναυσμα για αναπτυξιακές κινήσεις στον μέσο Ελληνα επιχειρηματία. Γιατί -ας μη γελιόμαστε- μόνο ο Ελληνας επιχειρηματίας μπορεί να αντιμετωπίσει και να τιθασεύσει το τέρας της ανεργίας.

7.Να μη βοηθήσει τους εξουθενωμένους επαγγελματίες, που δεν έχουν ακόμα διαβεί τα όρια της συνέπειας, να παραμείνουν νόμιμοι και να μπορέσουν με ευνοϊκούς όρους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. (Γιατί δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις δίνεται η παραμικρή δυνατότητα για κάτι τέτοιο.)

8.Να μη δώσει σαφείς οδηγίες στις τράπεζες να παράσχουν ρευστότητα στην αγορά, γιατί η ταμειακή ασφυξία μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση.

9.Να μη σταματήσει κάθε σκέψη και ιδέα για αλλαγές εκλογικών νόμων και άλλα τέτοια, που θυμίζουν περισσότερο νηπιαγωγείο και παιδάκια που κινδυνεύουν να τους πάρουν την μπάλα, παρά σοβαρή κυβέρνηση.

10.Να συνεχίσει να πλήττει τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

11.Να μην αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τους κινδύνους που αναπτύσσονται ταχύτατα στις ευαίσθητες, γεωγραφικά, περιοχές μας.

12.Να κινείται με μοναδικό γνώμονα την παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας. (Αυτή η στρατηγική, από μόνη της, ποτέ δεν είχε ευνοϊκά αποτελέσματα.)

Και, τέλος, να αποφύγει να κάνει ένα ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ και όχι κουτοπόνηρο μικροκομματικό γενικό σάλπισμα-μεγάλωμα ξανά της παράταξης. Γιατί αλλιώς θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Και δεν της πρέπει. Γιατί η Κεντροδεξιά έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της και ουσιαστικό συνεκτικό κρίκο. Καλό θα ήταν η σημερινή ηγεσία να προσπαθήσει, έστω και τώρα, να αποφύγει να βάλει την ταφόπλακα στο υγιέστερο κομμάτι του Ελληνισμού!
 


ΡΩΣΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

 

Από 2 Ιουνίου,  άρχισε στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ, σε περισσότερους από 30 δημοσιογράφους εκπαίδευση σε ειδικά μαθήματα «Bastion».Τα μαθήματα οργανώθηκαν από το Στρατό και συγκεκριμένα από  την ταξιαρχία της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με βάση τη βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσιογράφων κατά την εργασία τους σε καταστάσεις κρίσεων και έκτακτης ανάγκης. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από όπου αντλούμε την πληροφορία αυτή. Η εκπαίδευση θα γίνει σε πολλούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε οι συνθήκες να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα των πεδίων των μαχών.

Οι δημοσιογράφοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια που αφορούν τόσο σε εμπόλεμες περιοχές, όσο και σε περιοχές που τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών. Την πρώτη ημέρα οι δημοσιογράφοι  παρακολούθησαν μια σειρά διαλέξεων σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, ειδικοί με βάση τη δική τους εμπειρία του εξήγησαν τις παγίδες που κρύβονται για έναν δημοσιογράφο,  καθώς και πως, πραγματικά,  μπορούν να διερευνήσουν σε περίπτωση τρομοκρατικής πράξης. Το διδακτικό προσωπικό περιλαμβάνει μαχητές που έχουν εμπειρία σε ειδικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Μεθοδιστές  που προγραμματίζουν ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και δημοσιογράφοι που είχαν πρακτική εξάσκηση σε ζώνες συγκρούσεων. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η κατάρτιση των δημοσιογράφων δεν γίνεται για πρώτη φορά, αφού είχαν πραγματοποιηθεί άλλα δύο σεμινάρια κατά το παρελθόν, στα οποία συμμετείχαν δομές διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας από τη Μόσχα, Ταρταστάν, Μπέλγκοροντ, Βορονέζ, Κοστρομά, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σαμάρα κ.ά.