Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

 

Σκοπός της Τουρκίας είναι να συγκεντρώσει το μέγιστο δυνατό αριθμό μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης στο "μαντρί" του τουρκισμού, προκειμένου στη συνέχεια να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση τόσο προς την κυβέρνηση των Αθηνών, όσο και σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Κλίμα πόλωσης και απειλής υπόγειας αντιπαράθεσης με σαφείς αιχμές και έμμεσες απειλές άρχισε να εμφανίζεται στην Ελληνική Θράκη την επομένη ημέρα των ευρωεκλογών. Η «διάθεση» των ψηφοφόρων και μερικών εκ των στελεχών του DEB ενέχει σαφή χαρακτηριστικά απειλής κατά εκείνων που δεν επέλεξαν να ψηφίσουν το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα των Γκρίζων Λύκων. Και, αυτή η «διάθεση» δεν αποτυπώνεται κατά του χριστιανικού πληθυσμού, αλλά κατά… των μουσουλμάνων της Θράκης.

Οι έμμεσες απειλές άρχισαν από το γνωστό φερέφωνο του τουρκισμού, τον τουρκόψυχο δημοσιογράφο Αμπντουλαχήμ Ντεντέ, εκδότη της τουρκόγλωσσης εφημερίδας Τρακιανίν Σεσί, ο οποίος επιτέθηκε κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (και πρώην προέδρου του DEB) Αχμέτ Χατζηοσμάν, επειδή ο τελευταίος δεν στήριξε εμφανώς στις ευρωεκλογές (με δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις) το κόμμα των τουρκοφρόνων, αποδίδοντάς του τον χαρακτηρισμό του «προδότη», αλλά απειλώντας τον επιπλέον και με «πολιτικό θάνατο» στις επόμενες βουλευτικές απέναντι στο DEB…! Αυτή η πόλωση συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα από την τουρκόγλωσση εφημερίδα Μπιρλίκ και από τον συνταξιούχο τουρκόψυχο δημοσιογράφο Χαλίλ Χακί, ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έδωσε την ευχή του Αλλάχ σε όποιον μουσουλμάνο βουλευτή βοήθησε για το αποτέλεσμα του DEB, αλλά απέδωσε τον χαρακτηρισμό «ντροπή» σε όποιον δεν έδωσε τη στήριξή του και κάλεσε εμμέσως για την περιθωριοποίησή του από την μουσουλμανική κοινωνία της Θράκης.

Το γεγονός ότι ήδη διακρίνονται στοιχεία πόλωσης και έντασης (ιδιαίτερα κατά υψηλά ιστάμενων στην μουσουλμανική μειονότητα και δη μουσουλμάνων βουλευτών) σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε την «εικόνα» και το καθεστώς της τρομοκρατίας που ήδη έχει εξαπλωθεί κατά των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης που «τόλμησαν» να παρακούσουν τις εντολές του τούρκου προξένου της Κομοτηνής, που τόλμησαν να μην ακολουθήσουν την γραμμή που δόθηκε από τους ιμάμηδες την τελευταία Παρασκευή (23 Μαΐου 2014) μέσα στα τζαμιά, που τόλμησαν να σταθούν απέναντι στο παρακράτος της Τουρκίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στην Ελληνική Θράκη. 

Γνωρίζοντας (έχοντας διαπιστώσει ως αυτόπτες μάρτυρες) την «επιμελητεία» που υπήρξε σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα των νομών Ξάνθης και Ροδόπης από το DEB κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, και την λεπτομερή αναφορά και καταγραφή που γινόταν από κάθε εκλογικό αντιπρόσωπο του DEB σε επίλεκτες ομάδες (των δύο ατόμων) που επισκέπτονταν το κάθε εκλογικό τμήμα, αλλά και με τις επιπλέον πληροφορίες που θα συλλεχθούν από το «βιλιαέτι» για την συμπεριφορά εκάστου κατοίκου των μουσουλμανικών χωριών, είναι σαφές πως πολύ σύντομα οι παρακρατικοί μηχανισμοί του DEB θα έχουν μία πολύ καλή εικόνα (με ονοματεπώνυμα) των ψηφοφόρων τους, γεγονός που θα σημάνει την έναρξη «ενεργειών επαναφοράς» των διαφυγόντων ψήφων.

Αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας δεν είναι, φυσικά, σημερινό φαινόμενο, ούτε εμφανίστηκε αίφνης στις μικρές και κλειστές κοινωνίες των μουσουλμάνων της Θράκης. Είναι μία τακτική αυστηρού ελέγχου που γίνεται εμμέσως αποδεκτή στο μεγαλύτερο μέρος των μουσουλμανικών πληθυσμών (δεν αφορά μόνο τη Θράκη) και μεγάλο μέρος της άσκησής του γίνεται μέσω των ιμάμηδων που ελέγχουν αυστηρά (κατάρες κ.α.) τους πιστούς, σε μία βίαιη ψυχολογική προσπάθεια ανεύρεσης εκείνων που είναι «ανυπάκουοι» και απαιτείται να επανέλθουν στον δρόμο του Αλλάχ (φυσικά ο Αλλάχ δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, αλλά αυτό είναι μία λεπτομέρεια για τους τοποθετημένους από τους ψευτομουφτήδες ιμάμηδες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν μεταβάλλει τα τζαμιά της Ελληνικής Θράκης σε χώρους εκφώνησης πολιτικών λόγων και προπαγάνδας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής). Το κλίμα πόλωσης, λοιπόν, που έχει σαφή εκδικητικά χαρακτηριστικά, είναι η πρώτη από τις πρώτες κινήσεις του τουρκικού παράγοντα μέσα στην Ελληνική Θράκη.

Και αυτές οι «επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου» έχουν και τον χαρακτήρα του… «παραδειγματισμού» για οποιονδήποτε μουσουλμάνο αποτολμήσει στο μέλλον να μην υπακούσει στις εντολές των ιμάμηδων, των ψευτομουφτήδων, των βουλευτών και, φυσικά, του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας είναι απολύτως σαφείς και απολύτως αντιληπτοί από όσους παρακολουθούν τα δρώμενα στην Ελληνική Θράκη. Σε αυτούς, ακριβώς, τους σχεδιασμούς, η Τουρκία δεν ανέχεται να υπάρξουν απώλειες, ούτε ποσοτικές, ούτε ποιοτικές και ούτε χρονικές… Και ευρισκόμενη σε πλήρη αντίθεση με την φοβική κυβέρνηση των Αθηνών, η Άγκυρα ξέρει πολύ καλά πως να στηρίζει όχι μόνο τα συμφέροντά της, αλλά και τις διεκδικήσεις της (ακόμη και όταν αυτές δεν έχουν καμία απολύτως ηθική, λογική ή και νομική υπόσταση).  

Eίμαστε, λοιπόν, μάρτυρες της έναρξης μίας σειράς σκληρών ψυχολογικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα ενέχουν στοιχεία ψυχολογικής (και όχι μόνο) τρομοκρατίας προς εκείνους τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, οι οποίοι αντέχουν πολύ περισσότερο από κάποιους χριστιανούς της περιοχής, που έχουν μετατραπεί από επί ίσοις όροις συζητητές και διακυβερνώντες την περιοχή, έως και «πρόθυμοι πληροφοριοδότες» συμβάντων που ενδεχομένως ενδιαφέρουν τους τουρκόφρονες της Θράκης.  Σκοπός της Τουρκίας είναι να συγκεντρώσει το μέγιστο δυνατό αριθμό μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης στο "μαντρί" του τουρκισμού, προκειμένου στη συνέχεια να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση τόσο προς την κυβέρνηση των Αθηνών, όσο και σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα.  

Το ότι αυτές οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης κατά Ελλήνων μουσουλμάνων που ήδη ξεκίνησαν, γίνονται με την σιωπηλή ανοχή της Ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί πραγματικό όνειδος, αλλά και έμμεση απόδειξη ενοχής και συνενοχής σε προεκλογικές συμφωνίες ντροπής, που έγιναν προς την κατεύθυνση εξασφάλισης ψήφων (από τη μία πλευρά) και προς την κατεύθυνση εξασφάλισης σιωπής της Ελλάδας (από την άλλη πλευρά) και της οριστικής εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος ντροπής στην περιοχή…

Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσουμε και την άποψη του νέου περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως αυτή εκφράστηκε σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Καβάλας, στο οποίο ερωτώμενος για τις θέσεις του Τέρενς Κουίκ απέναντι στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και την εν γένει αναπτυσσόμενη και αυξανόμενη ανθελληνική δραστηριότητα, απάντησε λέγοντας πως «αυτά είναι μη ρεαλιστικά…», τότε έχουμε την εντύπωση πως αν δεν υπάρξει επίσημη αντίδραση στα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη από την κυβέρνηση των Αθηνών, η επόμενη πενταετία θα είναι καταλυτική σε εξελίξεις που όχι μόνο δεν θα συνάδουν με την λογική, αλλά θα συμπλέουν με πρακτικές οι οποίες θα βρίσκονται στην αντίπερα όχθη των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας… Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........


 


ΤΣΙΠ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΑ


Ερευνητές του ICFO (Institute of Photonic Sciences) ανέπτυξαν μία συσκευή ενσωματωμένη σε τσιπ η οποία μπορεί να εντοπίζει καρκινικούς δείκτες πρωτεϊνών σε μία σταγόνα αίματος, λειτουργώντας σαν εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού του καρκίνου.

Η συσκευή (lab-on-a-chip) μπορεί να εντοπίζει ακόμη και πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις δεικτών, ενώ συγχρόνως θεωρείται φθηνή και αξιόπιστη. Παράλληλα, λόγω μεγέθους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές όπου ενδεχομένως να υπάρχουν περιορισμένες ιατρικές υποδομές.

Η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές μορφές καρκίνου διαγιγνώσκονται αργά, κυρίως γιατί οι περισσότερες ιατρικές συσκευές είναι σε θέση να εντοπίζουν όγκους όταν αυτοί έχουν ήδη αναπτυχθεί. 

Ωστόσο, οι ερευνητές του ICFO θεωρούν ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί, αφού η φορητή συσκευή που ανέπτυξαν είναι σε θέση να εντοπίζει ακόμη και τις μικρότερες συγκεντρώσεις καρκινικών δεικτών, μέσω της εξέτασης μίας σταγόνας αίματος.

Όταν το αίμα εισάγεται στη συσκευή, διοχετεύεται σε ένα δίκτυο μικρό-καναλιών. Κάθε κανάλι περιέχει χρυσά νανοσωματίδια μαζί με έναν ειδικό υποδοχέα αντισωμάτων. Εάν ο καρκινικός δείκτης πρωτεΐνης βρίσκεται στο αίμα, θα «κολλήσει» στα νανοσωματίδια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συσκευή στη συνέχεια είναι σε θέση να υπολογίσει τον αριθμό των δεικτών στο αίμα για κάθε κανάλι, παρέχοντας μία ακριβή πρόβλεψη για την πιθανότητα ο εξεταζόμενος να νοσήσει από κάποια μορφή καρκίνου.

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΟΡΩΣΟΥΣ ΜΕ 14 ΝΕΚΡΟΥΣ

 

Οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών κατέρριψαν ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 στρατιώτες, ανακοίνωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ. Ανάμεσα στους 14 περιλαμβάνεται στρατηγός του ουκρανικού στρατού. Η κατάρριψη του ελικοπτέρου σημειώθηκε στα ανατολικά, κοντά στο Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με τον Τουρτσίνοφ, οι φιλορώσοι χρησιμοποίησαν ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα. Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές ημέρες για τον ουκρανικό στρατό από την έναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά. Στις 22 Μαΐου 17 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί: 16 στην πόλη Βολνοβάχα στην επαρχία Ντονέτσκ και ένας ακόμη σε άλλη επίθεση των ανταρτών στη γειτονική επαρχία Λουχάνσκ. 

«Μόλις ενημερώθηκα ότι οι τρομοκράτες κατέρριψαν, κοντά στο Σλαβιάνσκ, ένα ελικόπτερο που μετέφερε στρατιώτες, με αντιαεροπορικούς πυραύλους. (Το ελικόπτερο) μετέφερε στρατιώτες για την αλλαγή βάρδιας» δήλωσε ο Τουρτσίνοφ στο κοινοβούλιο. «Δεκατέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ο στρατηγός (Βολοντίμιρ) Κουλτσίσκι», πρόσθεσε. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, παραδέχθηκε ότι κάποιοι από τους άνδρες που σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση του ουκρανικού στρατού τη Δευτέρα για την ανακατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου του Ντονέτσκ ήταν «εθελοντές» από τη Ρωσία. «Όσοι είναι εθελοντές από τη Ρωσία θα μεταφερθούν στη χώρα σήμερα» είπε ο Πουσίλιν αναφερόμενος στις σορούς των ανταρτών που σκοτώθηκαν.Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ κατηγόρησε την κυβέρνηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι κρύβεται πίσω από τα βίαια επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.  

Τα όπλα που συγκεντρώθηκαν μετά την αποχώρηση των ανταρτών από τον χώρο του αεροδρομίου έπειτα από τις αεροπορικές επιθέσεις και την επιδρομή αλεξιπτωτιστών έχουν έρθει από τη Ρωσία, επεσήμανε ο Αβάκοφ. «Αυτά δεν είναι δικά μας όπλα, έχουν έρθει από τη Ρωσία. Οι αριθμοί σειράς, το έτος κατασκευής, συγκεκριμένα μοντέλα (...). Δημοσιοποιώ αυτή τη φωτογραφία ως απόδειξη της επίθεσης του καθεστώτος Πούτιν», κατήγγειλε ο Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook.   Οι ηγέτες του Κιέβου ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι η Ρωσία, μετά τη προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας τον Μάρτιο, υποκινεί την εξέγερση των αυτονομιστών στα ανατολικά με στόχο τον διαμελισμό της χώρας. Η Μόσχα το αρνείται, όμως το Κίεβο επιμένει ότι η Ρωσία αποτυγχάνει να εμποδίσει μαχητές από τη χώρα να περάσουν στην Ουκρανία μαζί με φορτηγά γεμάτα από όπλα και εξοπλισμό. 

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Μιχάιλο Κοβάλ δήλωσε: «Έχουμε τοποθετήσει όλες τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό μας στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Καλύπτουμε όλο το μήκος των συνόρων της χώρας». 


ΑΥΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!

 

Πρόκειται, κυρίες και κύριοι, για θέμα επικοινωνίας, δυσκολία στη συνεννόηση αναμφίβολα και εν τέλει λανθασμένη χρήση της δημοτικής. Ίσως από την άλλη να φταίει για όλα ο πατέρας μου που είχε στρεβλωμένη εντύπωση στο μυαλό του σχετικά με το περιεχόμενο της λέξης αξιοκρατία. Μια εντύπωση που μετέδωσε και σ' εμένα χωρίς ποτέ να σκεφτεί σε τι μπελάδες θα με έφερνε στο μέλλον. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με άλλες έννοιες: ελευθερία, δημοκρατία, παιδεία. Αλλά η κατάσταση με την αξιοκρατία παραπάει! Λίγο η ιδιότητά του, λίγο η ειλικρίνεια στη φωνή του και η εμπιστοσύνη που του έδειχνα, λίγο το υψηλό του μορφωτικό επίπεδο με έπεισαν για πάντα πως η ικανότητα είναι που φέρνει την επιτυχία, η σκληρή δουλειά την πρόοδο και η συνέπεια την επιβράβευση. Δώστε μου λίγο μόνο χρόνο να του μιλήσω! Να του εξηγήσω ίσως με όσο πιο απλά λόγια μπορώ να βρω πόσο έχει αλλάξει η γλώσσα από τότε. 

Είναι μεγάλος άνθρωπος, δεν ξέρω αν θα καταλάβει. Όχι ότι εγώ καταλαβαίνω πλήρως. Πάντως, με το λιγοστό μυαλό που διαθέτω συμπέρανα πρόσφατα ότι η αξιοκρατία υπολογίζεται με κομπιουτεράκι και μπορεί να εκφραστεί και με κλάσμα! Είμαι σαν να λέμε τριάντα οχτώ και τρία τέταρτα άξιος να κρατήσω τη θέση μου, αλλά δυστυχώς το σαράντα ένα μισό τη δικαιούται περισσότερο. Βέβαια, αυτό άρχισα να το καταλαβαίνω από πιο μικρή. Τότε που επί χρόνια το φλέγον θέμα συζήτησης μέσα στο σπίτι μου ήταν η πολυπόθητη μετάθεση της μητέρας μου. Βλέπετε, είχα κι εγώ μερίδιο στην κατάσταση, καθώς σαν μοναχοπαίδι που ήμουν δεν μπορούσα να της εξασφαλίσω τα απαραίτητα μόρια. Αξιοκρατία, λοιπόν, με άλλα λόγια είναι τα δύο παιδιά να μεγαλώνουν με τη μητέρα τους (μα τι ερώτηση είναι αυτή; επειδή είναι δύο φυσικά!), ενώ το ένα ας μεγαλώσει με τη γιαγιά. Πρόσφατα, η έννοια της αξιοκρατίας εμπλουτίστηκε στο μυαλό μου και χάρη στη σαφήνεια και αποφασιστικότητα του ελληνικού κράτους στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων. Τόσα χρόνια μετά και τα μόρια αποτελούν χρυσό κανόνα. 

Οι γενιές περνούν, οι άνθρωποι προσλαμβάνονται, απολύονται και ξαναπροσλαμβάνονται, δουλεύουν σαν τα σκυλιά ή κοροϊδεύουν την κοινωνία, ο κόσμος προοδεύει, η επιστήμη κάνει θαύματα, αλλά πάντα τα μόρια γελάνε σαρκαστικά πάνω από τα κεφάλια μας. Το ‘φερε σήμερα η τύχη (ή η ατυχία) να είμαι μπροστά όταν κάποιος διαπίστωσε πως δεν αξίζει άλλο να ελπίζει. Να ‘ταν είκοσι οχτώ; Τριάντα μισό ίσως; Πάντως όχι πάνω από τριάντα δύο μόρια, σας διαβεβαιώνω. Μα τι νομίζετε, πως θα κριθεί η ικανότητα αυτού του ανθρώπου; Ή μήπως ποτέ πιστέψατε ότι θα έπρεπε να αξιολογηθεί η προθυμία, η εξυπηρετικότατα και η αφοσίωση; Αφοσίωση! Πόσον καιρό είχα να ξεστομίσω αυτή τη λέξη! Μα πώς στο καλό μου ήρθε ξαφνικά; Συγχωρέστε με, είμαι ορισμένες φορές τόσο αφελής και οπισθοδρομική! 

Αφού έχουμε πλέον εξελιγμένα κομπιουτεράκια, τι να την κάνουμε την αφοσίωση και τα συναφή; Παίρνουμε τα «αντικειμενικά» κριτήρια, τα χτυπάμε στο μπλέντερ και βγάζουμε το αξιοκρατικό αποτέλεσμα. Είκοσι εννέα κόμμα τριάντα τρία για τον κύριο με το μπλε πουκάμισο! Λυπούμαστε, προσπαθήστε ξανά! Ευτυχώς, στην κεντρική γραμματεία της σχολής μας, έμεινε εκείνη η πολύ συμπαθής κυρία των σαράντα πέντε και κάτι μορίων. Πήγα τις προάλλες δώδεκα παρά πέντε για μια βεβαίωση σπουδών, καθώς στις και τέταρτο το πολύ έπρεπε να βρίσκομαι στο μάθημα (μα τι αλαζονεία εκ μέρους μου, ενώ ήξερα πως η γραμματεία ανοίγει στις δώδεκα!). 

Ευτυχώς δεν με κατσάδιασε, όπως θα μου έπρεπε. Έσβησε απλά το τσιγάρο της, έστριψε ένα καινούριο, ήπιε μια γουλιά από τον καφέ της και μου είπε ήρεμα: «Δεν ανοίξαμε ακόμα». Αυτό, μπαμπά μου, λέμε σήμερα αξιοκρατία!