Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

 

Σήμερα θα αρχίσουμε τον σχολιασμό μας δίνοντας συγχαρητήρια στην έκθεση του αποφοίτου του Κολεγίου Αντωνίου Σαμαρά με τίτλο «Όραμα Ανάπτυξης»… Μπράβο του, γιατί όσο και αν ακούστηκαν ως εξωγήινες οι εξαγγελίες αυτές, τα όσα ανέφερε για το τι θα, θα, θα, θα, θα, θα… γίνει από το σάπιο πολιτικό σύστημα και την συγκεκριμένη συγκυβέρνηση ήταν μια έκθεση, τι έκθεση, ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας καλύτερα, που ακούγοντας το κανείς από τα χείλη του ρήτορα κ. Σαμαρά γεμίζει η καρδιά του από χαρά και αγαλλίαση!!! Βέβαια τα δύσκολα συνεχίζονται όταν σταματήσει το παραμύθι αυτό και συνεχίσει η πραγματικότητα… Όταν κάποιοι θα συνεχίσουν να ψάχνουν για δουλειά, για γιατρό, για περίθαλψη, για φάρμακα, για στέγη, για φαγητό, για λύσεις για να μην χάσουν το σπίτι τους που έκτισαν με αίμα και πάρα πολλά άλλα…  Χθες είχε τα πάντα ο μπαχτσές.  

Πρώτα από όλα, το όραμα αυτό του πρωθυπουργού, είναι να γίνει μέχρι το 2020, όπου μέχρι τότε θα ξαναγίνουμε πλούσιοι!!! Τουλάχιστον όσοι θα τα έχουν καταφέρει να ζήσουν μέχρι τότε… Αλλά η χώρα μας και με πολύ λιγότερο πληθυσμό, έτσι όπως μας πάνε, θα είναι ακόμη καλύτερη για τους πολιτικούς…Περισσότερος χώρος για όλους, θα μπορούν πλέον να ζουν με μεγαλύτερη άνεση σε αυτήν και οι δανειστές-ιδιοκτήτες της και όλα τα λαμόγια, οι ολιγάρχες, κλπ! Βέβαια ο κ. Σαμαράς, ως έντιμος πολιτικός, μας μίλησε και για τα λάθη του παρελθόντος… Ξέρετε εδώ και σαράντα σχεδόν χρόνια, που κυβερνούσαν κάποια άλλα κόμματα, και έκαναν πάμπολλα και μοιραία λάθη. Πως τα λέγανε βρε παιδί μου;  Α, ναι… Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ… Σαν να λέμε σήμερα, για να καταλαβαίνουν οι νεώτεροι, η Νέα Ελλάδα και η Ελιά, ένα τέτοιο πράγμα… Αλλά τα κόμματα αυτά σήμερα είναι αυτά που μας σώζουν όχι που μας έκαψαν, σαν τα παλιά που αναφέραμε!!! 

Και ο σημερινός Σαμαράς δεν είχε καμία σχέση με ένα παλιό Σαμαρά που ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος των τότε κυβερνήσεων και που έχει βαρύτατες ευθύνες για το τι έχει συμβεί στην χώρα!!!  Γι αυτό και κατήγγειλε το τι γινόταν παλιά που δεν θα το επιτρέψει να γίνει στην Νέα Ελλάδα που κτίζει με το όραμα του… Μα ποιος είναι επιτέλους; Ο Έλληνας Γκάντι;… Βέβαια πολλοί άνθρωποι εξ ημών αρχίσαμε να τρέμουμε με τα όσα εξήγγειλε ο κύριος Σαμαράς γιατί άλλα διάβαζε και άλλα υπονοούσε… Αλλά τι ωραία που τα είπε…  Και ας ξεκινήσουμε από το νερό. Έχουμε συνολικά καλής ποιότητας νερό και άφθονο. Αλλά άλλες περιοχές έχουν άφθονο νερό και το σπαταλάνε και άλλες δεν έχουν και αυτό είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη…Ποιος μπορούσε να το σκεφθεί αυτό;  «Για να γίνει η σωστή διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων πρέπει να υπάρχουν υποδομές, κανάλια, αρδευτικά έργα,…και έντονος ρυθμιστικός ρόλος του κράτους με ορίζοντα δεκαετιών μπροστά»!!!  

 Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ιδιωτικοποίηση του νερού, γιατί το κράτος δεν μπορεί να κάνει όλα αυτά τα έργα αλλά θα έχει έντονο ρυθμιστικό ρόλο!!!! Πωπω ιδρώτα που θα ρίχνουν τώρα από φόβο οι επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν τις εταιρείες του νερού… Και επειδή ο κ. Σαμαράς είναι γνωστός δημοκράτης, βλέπουμε πως κυβερνά, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το σχετικό δημοψήφισμα στην Θεσσαλονίκη με το συντριπτικό όχι… Είπαμε δημοκράτης είναι, όχι Ελβετός!!! Κατά τα άλλα θα μειώσει την φορολογία, έχει στόχο ο ΦΠΑ να μην ξεπερνά το 12%... Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να χρωστά το κράτος και να μην δίνει τα λεφτά στους πολίτες.  Πολύ ευχάριστα όλα αυτά και να είναι καλά ο άνθρωπος, αλλά ρώτησε τους δανειστές;  Ρώτησε την ΕΕ για τον ΦΠΑ; 

Προφανώς δεν ρώτησε κανέναν, άλλωστε δεν κοστίζει τίποτα να υπόσχεσαι.  Εδώ δεν ρώτησε ούτε τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες, το γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, πέρασε νέα φορολογική διάταξη που λέει ότι ποσά επιστροφών φόρου κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι, είναι δυνατό να συμψηφίζονται με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους!!! Προφανώς ο κύριος Σαμαράς δεν την έχει διαβάσει για αυτό και λέει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που γίνονται… Εκτός και αν τελικά μας κυβερνά ο κύριος Θεοχάρης… Τέλος είμαστε αναγκασμένοι να εκφράσουμε και «ένα» παράπονο μας για τον κ. Σαμαρά.  Πολύ σφικτός είναι βρε παιδί μου στις εξαγγελίες του…Αφού τσάμπα είναι όλες οι εξαγγελίες και ειδικά οι προεκλογικές…Γιατί κύριε Σαμαρά μας δεν είσαι κιμπάρης σαν τον κύριο Βενιζέλο; 

Προχθές ο παμμέγιστος αυτός πολιτικός άνδρας, που μας σώζει και μας ξανασώζει, που τι θα κάναμε χωρίς αυτόν και το κόμμα του, υποσχέθηκε μετρημένες 1.032.000 θέσεις εργασίας. Ενώ ο κύριος Σαμαράς στο χθεσινό του όραμα μόλις 770.000… Γιατί;  Δεν ξέρει μέτρημα όπως ο κύριος Βενιζέλος;  Στον τουρισμό θέσεις εργασίας Σαμαράς 225.000 – Βενιζέλος 260.000 σημειώσατε 2! Στον πρωτογενή τομέα αγροτικής παραγωγής Σαμαράς 315.000 – Βενιζέλος 45.000 σημειώσατε 1 χωρίς κουβέντα!!!  Στην ενέργεια Σαμαράς 40.000 – Βενιζέλος 77.000 σημειώσατε 2! Στην ναυτιλία Σαμαράς 70.000 – Βενιζέλος 10.000 σημειώσατε 1… Θέλετε και άλλες θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς;  Μπα μην σας κουράζουμε… Χρειάζεται τώρα να «αναλύσουμε» και όλες τις άλλες εξαγγελίες; Δεν νομίζουμε…Ας συνεχίσουμε όλοι τον καθημερινό μας αγώνα επιβίωσης σε αυτή την χώρα. 

Κλείνουμε δε θυμίζοντας προς όλους τις έννοιες που έχει η λέξη «όραμα»:  είναι ο εξιδανικευμένος στόχος, στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες ή αποβλέπουν οι ενέργειες ενός ατόμου ή συνόλου. Είναι επίσης η οπτική αντίληψη που δημιουργείται στη συνείδηση χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι εξωτερικοί ερεθισμοί· οπτασία.  Δηλαδή μια κατάσταση έκστασης που συνοδεύεται από οράματα και παραληρήματα.Αλλά το λεξικό δεν εξηγούσε αν στην τελευταία περίπτωση συμπεριλαμβάνονται και τα προεκλογικά οράματα-παραληρήματα…
 Με την απορία θα μείνουμε!!! Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........
 




ΟΙ... ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

 
Το τηλεφώνημα από γνωστό, όχι αφελή και όχι ανυποψίαστο: «για λέγε, τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις;». Η απάντηση ήταν απόλυτα ειλικρινής: «Δεν έχω ιδέα, ό,τι διαβάζεις και εσύ». Φυσικά, δεν με πίστεψε. Δεν διανοείται να πιστέψει ότι οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν τα πάντα. Πολύ περισσότερο τις... κρυφές εκείνες δημοσκοπήσεις που υποτίθεται γνωρίζουν κάποιοι λίγοι.      

Σύμφωνα με την επικρατούσα αυτή σεναριολογικού χαρακτήρα άποψη, πάντα παραμονές των εκλογών υπάρχουν μυστικές δημοσκοπήσεις οι οποίες αποκαλύπτουν σημεία και τέρατα. Η Ν.Δ. έχει πέσει σε μονοψήφιο αριθμό, το ΠΑΣΟΚ δεν πλησιάζει καν το όριο του 3%, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει ποσοστά που δεν τα πιστεύουν ούτε οι επιτελείς του, οι ΑΝΕΛ παίρνουν περίπου ποσοστά αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.ο.κ.

Υπάρχει και μια παραλλαγή αυτού του συνομωσιολογικού σεναρίου η οποία λέει ότι κρυφές δημοσκοπήσεις κάνουν συνεχώς, σχεδόν καθημερινά οι πρεσβείες. Η Αμερικανική σίγουρα, η Βρετανική κατά πάσα πιθανότητα, ενδεχομένως η Γερμανική, μπορεί και η Ρωσική. Αυτές τις... δημοσκοπήσεις, οι λάτρεις των φανταστικών σεναρίων, τις δημοσιοποιούν αρκετές ημέρες πριν, δεν περιμένουν τις παραμονές των εκλογών. Ενδεχομένως πολλοί χρήστες του διαδικτύου να τις έχουν δει.

Κάποια αγνώστου ταυτότητας site τις διακινούν. Και οι οποίες επίσης κρύβουν απίστευτα ποσοστά που δείχνουν συγκλονιστικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό. Μέχρι και για το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για τα αποτελέσματα στην περιφέρεια Αττικής διάβασα, ένα ενδιαφέρον το οποίο εκδήλωσαν φυσικά με δημοσκόπηση που παράγγειλαν! Προφανώς, ο Ομπάμα προβληματίζεται με τα ποσοστά που θα πάρει η Δούρου και ο Σγουρός...

Όταν εξήγησα στον γνωστό μου, πως η τελευταία δημοσκόπηση που γνωρίζω είναι αυτή της ALCO που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 1,5 μονάδα, ήταν σαν να μην του έλεγα τίποτα. Όχι απλά την αμφισβήτησε, αλλά επικαλέστηκε μια άλλη, μιας εταιρείας την οποία δεν έχω ξανακούσει, η οποία έδινε διαφορά τεσσάρων ή πέντε μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και μια ακόμα καινούργιας εταιρείας που έδινε προβάδισμα στη Ν.Δ. 

Φυσικά, δεν αρκέστηκε ούτε σ’ αυτές. Είχε την απόλυτη βεβαιότητα, ότι υπάρχουν επιπλέον πολλές και κρυφές δημοσκοπήσεις τις οποίες ή εγώ αγνοώ, ή γνωρίζω αλλά δεν θέλω να του τις κοινοποιήσω. Και οι οποίες φυσικά δείχνουν δραματικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Παλαιότερα, όταν ίσχυε η απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων, υπήρχε πρόσφορο έδαφος για να τροφοδοτούνται τέτοιου είδους σενάρια. 

Ο καθένας φανταζόταν ό,τι ήθελε, ο καθένας διοχέτευε ό,τι ήθελε και το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν τις εκλογές, παιζόταν ένα απίστευτο παιχνίδι εντυπώσεων το οποίο όλοι έχουμε βιώσει. Τώρα, απαγορεύσεις δεν υπάρχουν. Άρα, δεν υπάρχει και λόγος να φαντασιωνόμαστε μετρήσεις που δεν υπάρχουν. Δημοσκοπήσεις, φυσικά κάνουν τα επιτελεία των κομμάτων, όσα τουλάχιστον διαθέτουν ακόμα χρήματα για να τις πληρώνουν. Τις κάνουν για εσωτερική χρήση και πολλές φορές αυτές καθοδηγούν τη στρατηγική τους. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές, έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνες που βλέπουμε να δημοσιοποιούνται. Ενδεχομένως να έχουν περισσότερες παραμέτρους, να διερευνούν επιπλέον στοιχεία σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, αλλά τα γενικά συμπεράσματα, δεν βρίσκονται μακριά από εκείνα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται.

Αν ο γνωστός μου με πίστευε και δεν φαντασιωνόταν δημοσκοπήσεις με συγκλονιστικά ευρήματα, τις οποίες πιθανώς ν' αναζήτησε από άλλον δημοσιογράφο, ίσως άκουγε και αυτό που είχα σκοπό να του πω. Ότι, δηλαδή, η προεκλογική περίοδος που ζούμε, έχει κάποια εντελώς ξεχωριστά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν κάνει ακόμα και τους δημοσκόπους επιφυλακτικούς ως προς τα ευρήματα των μετρήσεων που κάνουν. Το πιο σημαντικό, είναι πως ένα θεαματικά μεγάλο μέρος πολιτών που καλούνται ν' απαντήσουν σε ερωτήματα αρνούνται να το κάνουν.

Όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούνε για εταιρείες μετρήσεων, στην πιο ευγενική εκδοχή λένε πως «δεν θέλουν ν απαντήσουν». Όταν υπάρχει ένα τέτοιας έκτασης φαινόμενο, τότε οποιοδήποτε συμπέρασμα μετρήσεων, παύει να είναι ασφαλές. Άρα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...
 


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ… «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»: ΤΟ FBI ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ!

 
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών - FBI,  των ΗΠΑ, θα επανεξετάσει σύντομα τον κανόνα που απαγορεύει στην πρόσληψη υπαλλήλων που έχουν χρησιμοποιήσει μαριχουάνα. Αυτό αναφέρει η “The Wall Street Journal”, επικαλούμενη το διευθυντή της Υπηρεσίας, James Komi. Το Κογκρέσο ενέκρινε την πρόσληψη για φέτος, 2000 ατόμων, ενόψει του προγραμματισμού της Υπηρεσίας να οργανώσει το τμήμα που ειδικεύεται στο έγκλημα στο κυβερνοχώρο, μία καταπολέμηση που  βρίσκεται σήμερα σε προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τον Komi,  κατά την πρόσληψη των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, το FBI βρέθηκε αντιμέτωπο με το γεγονός ότι οι περισσότεροι ειδικευμένοι προγραμματιστές και οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά μαριχουάνα. «Πρέπει να προσλάβουμε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων για να αντιμετωπίσουμε τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, και πολλοί από αυτούς- εξειδικευμένοι γνώστες- ισχυρίστηκαν, ότι καπνίζουν μαριχουάνα,  κατά τη διαδικασία της έρευνας», είπε στο ετήσιο συνέδριο της White Collar Crime Institute, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον Komi, οι επικεφαλής του FBI προσπαθούν τώρα να επιλύσουν το ζήτημα. Οι ισχύοντες κανονισμοί απαγορεύουν την πρόσληψη ατόμων που χρησιμοποίησαν μαριχουάνα τα τρία τελευταία χρόνια πριν από την πρόσληψη.
 


ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ 14 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΚΑΙ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

 
Ο ουκρανικός στρατός υπέστη σήμερα τις βαρύτερες απώλειές του από την έναρξη της επιχείρησης για την ανάκτηση του ελέγχου των ανατολικών περιοχών της χώρας από τους φιλορώσους αντάρτες, με τον θάνατο 14 στρατιωτών μόλις τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν επίσης περίπου 20 στρατιώτες στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ. Εξάλλου ένοπλοι αντάρτες πολιόρκησαν τέσσερα ορυχεία στην επαρχία Λουχάνσκ, απαιτώντας το απόθεμά τους σε εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.

Έπειτα από πολλές ημέρες ηρεμίας στο «ανατολικό μέτωπο», στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, επαναλήφθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών με μεγαλύτερη ένταση. Οι αυτονομιστές αντάρτες επιτέθηκαν τη νύχτα με χειροβομβίδες, οβίδες και αυτόματα όπλα εναντίον μιας θέσης του στρατού και μιας οχηματοπομπής.

«Δεκατρείς στρατιώτες έδωσαν τη ζωή τους για τη Ουκρανία» προστατεύοντας την πόλη Βολνόβαχα από τους αντάρτες, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ. Ένας ακόμη στρατιώτης σκοτώθηκε σε μια ξεχωριστή επίθεση εναντίον οχηματοπομπής στο Ρουμπιτζνέ στην επαρχία Λουχάνσκ, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι παρατήρησε περιορισμένη δραστηριότητα των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία η οποία ενδέχεται να υποδηλώνει πως κάποιες ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν.

Από την πλευρά του ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ, επεσήμανε ότι η ρωσική δύναμη στη μεθόριο με την Ουκρανία παραμένει μεγάλη και απειλητική. «Έχουμε παρατηρήσει κάποια μετακίνηση. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε προς τα πού μετακινούνται ή πόσοι εξ αυτών μετακινούνται, όμως αυτό που ξέρουμε είναι ότι η (ρωσική) δύναμη που παραμένει στα σύνορα είναι πολύ μεγάλη και πολύ ικανή», σημείωσε ο Μπρίντλοβ.

Πάντως η Ρωσία ανακοίνωσε ότι 15 μεταγωγικά αεροσκάφη και 20 τραίνα μετέφεραν προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό από τρεις επαρχίες της που συνορεύουν με την Ουκρανία στις βάσεις τους, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

«Η Ρωσία στέλνει μηνύματα για να εκφράσει σε ένα μέτρο την καλή της θέληση να δεχθεί τις εκλογές και να εργαστεί για μια αποκλιμάκωση», εκτίμησε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στα στρογγυλά τραπέζια που πραγματοποιούνται στην Ουκρανία με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο στρατός άρχισε στις 13 Απριλίου μια στρατιωτική επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου στις περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, μεγάλο μέρος των οποίων τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών. Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε στοιχεία του ΟΗΕ και επίσημες ουκρανικές πηγές, περισσότεροι από 140 άνθρωποι – στρατιώτες, αντάρτες και πολίτες – έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις που ακολούθησαν.