Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΟΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ & ΤΑ "ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ" ΤΟΥΣ

 

Οι τελευταίες «αποκαλύψεις» σε σχέση με την Ελλάδα αποτελούν μέρος του προεκλογικού παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα πριν τις ευρωεκλογές αλλά και της μάχης για την επικράτηση των μεν ή των δε επιδιώξεων στην περιοχή μας. Ίσως μάλιστα να μην είναι τυχαίο ότι οι αποκαλύψεις περί γερμανικού σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γίνονται στις Η.Π.Α. Δεν θα συνέφερε την Γερμανία να φύγει η Ελλάδα από την υπό γερμανική επιρροή Ευρωζώνη, κάτι που συμφέρει όμως τις Η.Π.Α. να γίνει πιστευτό, προκειμένου να «χτυπηθεί» η γερμανική επιρροή στην χώρα. 

Γι’ αυτό ως αντίδραση η Μέρκελ έσπευσε αμέσως μετά να «επικρίνει» τον Ερντογάν για την πρόθεση της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, «στηρίζοντας» τον Ελληνισμό. Όπως και να έχουν τα πράγματα αποδεικνύεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή η χώρα μας αποτελούσε και αποτελεί το πειραματόζωο της παγκόσμιας διαπλοκής αλλά και πεδίο σύγκρουσης ισχυρών συμφερόντων με όλους εμάς δυστυχώς θεατές. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Φυσικά και δεν περιμέναμε τον Ντομινίκ Στρος Καν να μας πει πως εφαρμόστηκε πολιτική εξόντωσης των Ελλήνων, ούτε τον Σόιμπλε να μας δείξει την «αλληλεγγύη» των «Ευρωπαίων». Στην πολιτική υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Έτσι, αφού στην αρχή μας γλύκαναν με δανεικά χρήματα που έβγαιναν χωρίς κόπο, με τον καταναλωτισμό να παίρνει την θέση του πατριωτισμού, εφαρμόστηκε το λεγόμενο μνημόνιο, το οποίο, ανάμεσα στα αναγκαία που παρουσίαζε και έπρεπε μόνοι μας εδώ και καιρό να είχαμε κάνει, «χτύπησε», μεταξύ άλλων, τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Απόδειξη το ότι οι περισσότεροι άνεργοι προήλθαν από τον ιδιωτικό τομέα.

Τώρα, όσο κρατάει ακόμα ο πολιτικός μπερντές και δεν οδηγούνται τα πράγματα σε παγκόσμια σύρραξη, ο καθένας πρέπει πλέον να βασιστεί στις δυνάμεις του και όλοι μαζί να διευκολυνόμαστε κατά την διάρκεια της διαδρομής. Η εποχή που τα περιμέναμε όλα από το κράτος και έβρεχε διορισμούς και χρήματα έχει παρέλθει εκ των πραγμάτων. Οι πολιτικάντηδες, αντί να πάρουν θαρραλέες αποφάσεις στην οικονομία και όχι μόνο, πετούν ξεροκόμματα, όπως το «κοινωνικό μέρισμα», στο οποίο απ’ ό,τι ακούγεται δεν έχουν προτεραιότητα οι Έλληνες, όντες «δούλοι» στην ίδια τους την πατρίδα. 

Λίγοι φιλότιμοι προσπαθούν και δέχονται πιέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν αφερέγγυοι απέναντι στις παχυλές υποσχέσεις που δυναμώνουν κάθε φορά λίγο πριν τις εκλογές. Γι’ αυτό και στην Ρωσία ο Τσίπρας τα άκουσε από τους Ρώσους σε σχέση με την μη τήρηση των ελλαδικών δεσμεύσεων απέναντι στην Μόσχα, όταν πρόκειται να προχωρήσει μια ελληνο-ρωσική συνεργασία στρατηγικής σημασίας. Προφανώς οι «πολιτικοί», αντί να ασκούν διπλωματία απέναντι σε όλους, προτιμούν την μονόπλευρη σχέση με τους «φίλους» «Αμερικανούς» και «Ευρωπαίους» που «πάντα βοηθούν την Ελλάδα». Έχουμε άλλωστε άφθονα παραδείγματα. Από την Σμύρνη μέχρι τα Ίμια και το Μνημόνιο του 2010. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........  





OHE: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΗΕ αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ιβάν Σιμόνοβιτς εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος μαζικής εξόδου των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ χαρακτήρισε την επαρχία Ντονέτσκ «στα πρόθυρα κατάρρευσης». «Έχω την εντύπωση ότι το Ντονέτσκ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης όσον αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Σιμόνοβιτς που επέστρεψε από μια σύντομη επίσκεψη στην πόλη αυτή, πρωτεύουσα μίας από τις δύο επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας που είναι υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

«Υπάρχουν ήδη ελλείψεις, όπως στην ινσουλίνη. Το σύνολο του συστήματος βρίσκεται, κατά τη γνώμη μου, στα πρόθυρα κατάρρευσης», πρόσθεσε. «Ήταν τρομακτικό στις συζητήσεις μου με την κοινωνία των πολιτών να βλέπω πόσοι κάτοικοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την περιοχή. Και αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν, ενδέχεται να υπάρξει ένα σημαντικό κύμα εκτοπισμένων», εκτίμησε ο Σιμόνοβιτς.

Όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε: «δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ένα θαύμα από τις εκλογές αυτές». «Οι εκλογές αποτελούν την έναρξη μιας νέας φάσης», σημείωσε. «Έχουμε να κάνουμε με μια χώρα ολοένα και περισσότερο διχασμένη η οποία ίσως να οδηγείται σε ένα δραματικό σενάριο. Όμως πρόκειται για μια χώρα που μπορεί να σωθεί», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Η Ουκρανία δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο χωρίς επιστροφή και τη στιγμή που μόνο η κλιμάκωση της βίας είναι πιθανή. Παρόλα αυτά το παράθυρο αυτό της ευκαιρίας ενδέχεται να κλείσει και πάλι και, για όσο διάστημα είναι ανοικτό, θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», σημείωσε ο Σιμόνοβιτς. Ο Σιμόνοβιτς, κροάτης διπλωμάτης, εκτίμησε ότι «θα μπορούσε να γίνει μια σύγκριση (με την κατάσταση την εποχή της κατάρρευσης της Γιουγκοσλαβίας)».

«Στο τέλος της γιουγκοσλαβικής κρίσης υπήρξε η συμφωνία του Ντέιτον. Όμως αυτή κόστισε περισσότερες από 100.000 ζωές και πιστεύω ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να πληρώσει τέτοιο τίμημα», πρόσθεσε.
 


ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΘΩΣ «ΞΥΠΝΟΥΝ» ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ

 

Η μονάδα Νίκολα Τέσλα, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβα, έχει πλέον περικυκλωθεί από τα νερά λόγω της υπερχείλισης του ποταμού. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί από το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και αναμένεται νέα υπερχείλιση του Σάβα κοντά στο σημείο όπου ενώνεται με τον Δούναβη, μέσα στο Βελιγράδι. Το μεγαλύτερο σταθμό παραγωγής ενέργειας της Σερβίας απειλούν πλέον οι πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν τα Βαλκάνια, οι οποίες ταυτόχρονα «ξυπνούν» έναν κίνδυνο που είχε σχεδόν ξεχαστεί από τους εμφυλίους της δεκαετίας του 1990.

Η μονάδα Νίκολα Τέσλα, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβα, έχει πλέον περικυκλωθεί από τα νερά λόγω της υπερχείλισης του ποταμού. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί από το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και αναμένεται νέα υπερχείλιση του Σάβα κοντά στο σημείο όπου ενώνεται με τον Δούναβη, μέσα στο Βελιγράδι. Χιλιάδες κάτοικοι της σερβικής πρωτεύουσας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσα των Αρχών και βοηθούν στην τοποθέτηση σάκων με άμμο και την ενίσχυση αντιπλημμυρικών έργων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται ήδη χωρίς ρεύμα στη Σερβία, ενώ περίπου 150.000 σπίτια βρίσκονται στο σκοτάδι στη Βοσνία, όπου ολόκληρες περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας βρίσκονται «βυθισμένες» κάτω από το νερά. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις δύο χώρες λόγω των πλημμυρών, με το Γαλλικό Πρακτορείο να τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων σε 30. Ο τελικός απολογισμός θα γίνει γνωστός μόνον μετά τον υποχώρηση των υδάτων.

Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες στη Βαλκανική Χερσόνησο κατά τα τελευταία 120 χρόνια, οπότε άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά στοιχεία. Στη Βοσνία, οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις, οι οποίες έχουν χάψει κάτω από λάσπη, χώμα και πέτρες ολόκληρα σπίτια.

Νάρκες: η κληρονομιά του πολέμου. Εν τω μεταξύ, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις γεννούν εκ νέου το φόβο των ναρκών, έναν κίνδυνο που είχε ατονήσει κατά τα τελευταία χρόνια μετά τη λήξη των εμφυλίων πολέμων που συγκλόνισαν τα Βαλκάνια μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Μόνο στη Βοσνία υπάρχουν ακόμα περίπου 120.000 ενεργές νάρκες σε 9,416 σημαδεμένα ναρκοπέδια, κληροδότημα του εμφυλίου πολέμου του 1992-95. Τα νερά μπορεί να μετακινήσουν τις νάρκες σε διάφορα σημεία των πλημμυρισμένων Βαλκανίων, προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Βοήθεια στη Σερβία έχει στείλει η Ρωσία, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα από το πρωί, βρίσκεται κλιμάκιο με 25 άνδρες της ΕΜΑΚ, μετά από εντολή του Νίκου Δένδια, για άμεση αποστολή στην Σερβία, προκειμένου να συνδράμουν τις τοπικές αρχές στο έργο διάσωσης και αποκατάστασης.
 


ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Με αργά βήματα, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και παραστρατιωτικών εδραιώνουν την κυριαρχία τους στην Τρίπολη. Η απερχόμενη κυβέρνηση ζητά την οριστική παύση της λειτουργίας της βουλής.  Ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του στρατού δήλωσε απόψε ότι ενώνει τις δυνάμεις του με τους παραστρατιωτικούς του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίησης για την καταπολέμηση των ισλαμιστών ανταρτών.

Το κοινοβούλιο οδηγείται σε διάλυση. Την στιγμή που η χώρα διανύει τον 4ο μήνα ακυβερνησίας κι ενώ ο νέος πρωθυπουργός Αχμέντ Μαϊτίκ δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα, η απερχόμενη κυβέρνηση του Αμπντουλάχ Αλ- Τίνι, τασσομενη στο πλευρό των παραστρατιωτικών ζητά να σταματατήσουν οι εργασίες της βουλής μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων γενικών εκλογών.

Κλείνει τα σύνορα η Αλγερία. Η Αλγερινή κρατική εταιρία ενέργειας Sonatrach, ανακοίνωσε ότι λόγω της χαοτικής κατάστασης στη Λιβύη, αποσύρει τους 50 εργαζόμενους της μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Παράλληλα το Αλγέρι επέβαλε περιορισμούς στην διακίνηση προσώπων στα σύνορα, επιτρέποντας μόνο την είσοδο Αλγερινών στην επικράτειά του και την έξοδο μόνο Λίβυων πολιτών.