Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ

 

Ενώ στο ανατολικό Αιγαίο εκτυλίσσονται καθημερινά απίστευτες ιστορίες με απεγνωσμένους εκατοντάδες λαθρομετανάστες να προσπαθούν με κάθε μέσο να περάσουν στην ελληνική επικράτεια η τουρκική εφημερίδα, Zaman, κάνει την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι μόνο μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες ο τουρκικός τζίρος της λαθρομετανάστευσης, δηλαδή της γιγάντιας επιχείρησης προώθησης των λαθρομεταναστών στην χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης ανήλθε στα 7.260.000 ευρώ, δηλαδή 21 εκατομμύρια τουρκικές λίρες και πιο αναλυτικά, 5,5 εκατομμύρια ευρώ και 2,3 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Τα πράγματι καταπληκτικά αυτά ποσά αποκαλυφτήκαν μετά από μια επιχείρηση σύλληψης στις 16 Απριλίου στην Σμύρνη τεσσάρων κορυφαίων Τούρκων δουλεμπόρων που κρατούσαν «τεφτέρια», (αναλυτικά στοιχεία), από τα έσοδα της τεράστιας αυτής επιχείρησης προώθησης των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Η βασική πόρτα εξόδου από την Τουρκία προς την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, είναι η γραμμή Αϊδίνιου -κοιλάδα του Menderes και Σμύρνη.

Εκεί συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών, (που υπολογίζονται ετησίως στις 150 χιλιάδες) και από εκεί κανονίζονται τα ναύλα για να τους περάσουν στο Αιγαίο πέλαγος όπου σημειώνονται οι περισσότερες τραγωδίες με τα αλλεπάλληλα ναυάγια που αναγκάζουν την ελληνική ακτοφυλακή να επεμβαίνει για να σώσει όσους ναυαγούς μπορεί να σώσει και να τους μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος. 

Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε αλλεπάλληλα επεισόδια μερικά από τα οποία καταγράφει η ίδια η τουρκική εφημερίδα και δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε λογική καταμέτρηση, όπως στις 30 Νοεμβρίου του 2013 ανοιχτά της Μυτιλήνης προερχόμενοι από το Burhaniye της Τουρκίας, στις 9 Δεκεμβρίου του 2013 στην περιοχή του Τσεσμέ, στις 16 Απριλίου του 2014 πάλι ανοιχτά της Σμύρνης, στις 5 Μαΐου του 2014 κοντά στην Σάμο με δυο πλοία με λαθρομετανάστες.

Και ενώ το τεράστιο κύμα των λαθρομεταναστών αναμένεται να αυξηθεί με εκρηκτικούς ρυθμούς στο αμέσως προσεχές μέλλον, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες κατευθύνονται προς τα δυτικά με σκοπό να εισέρθουν στην Ελλάδα, η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι εκατοντάδες από αυτούς μπορεί να χάσουν την ζωή τους στα νερά του Αιγαίου και στα βουνά της Θράκης προσπαθώντας να διαβούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Η κατάσταση αυτή, αν την συνειδητοποιήσει κανείς είναι τρομακτική, καθώς αφ’ ενός κινδυνεύει πλέον άμεσα η κοινωνική και εθνοφυλετική ακεραιότητα της χώρας μας καθώς η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών είναι φανατικοί μουσουλμάνοι, αφ’ ετέρου γινόμαστε μάρτυρες ενός κυριολεκτικά φοβερού και λίαν επικερδές δουλεμπορίου από τους Τούρκους, με πολλά ανθρώπινα θύματα και στις δυο πλευρές των συνόρων. 

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη αυτή η εικόνα που παρουσιάζει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Zaman, περιγράφει μόνο ένα μέρος της τεράστιας αυτής επιχείρησης μεταφοράς λαθρομεταναστών στο Αιγαίο, που όχι μόνο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, αλλά διευρύνεται συνεχώς καθώς αλλεπάλληλα κύματα με χιλιάδες απελπισμένους μουσουλμάνους καταφθάνουν στις τουρκικές ακτές με προορισμό την Ελλάδα.

Οι αποκαλύψεις αυτές των ίδιων των Τούρκων δίνουν το μέγεθος αυτής της κατάστασης που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η χώρα μας απειλείται πλέον άμεσα με ανθρώπινο «τσουνάμι» από Τουρκία, ενώ έχει την δυστυχία να βρίσκεται στην δεδομένη συγκυρία κάτω από ένα κατοχικό και μειοδοτικό καθεστώς. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!  

Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ.......... 
 




ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Η συζήτηση που έχει ανοίξει, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για τις αλλαγές στον καταστατικό χάρτη των Ελλήνων είναι θετική εξέλιξη για την Ελλάδα.

Είναι καλό να ασχολούνται η κοινή γνώμη και ο πολιτικός κόσμος με το Σύνταγμα και τις μεταβολές που πρέπει να γίνουν για να εξυπηρετούνται καλύτερα ο θεσμός της δημοκρατίας και το μέλλον του έθνους.

Ωστόσο, καλύτερο θα ήταν προτού το αλλάξουμε να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε ξανά και να αποκαταστήσουμε την ισχύ του, διότι έχει παραβιαστεί κατάφωρα, έχει τσαλαπατηθεί και αμφισβητείται εν τοις πράγμασι από τους υπαλληλίσκους της τρόικας και τα φερέφωνα των ξένων δυνάμεων, που αποφασίζουν για τα πάντα: από τα ποσά που θα δαπανήσει η πατρίδα μας για την εθνική άμυνα έως τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Κάθε κουβέντα για «άλλο» Σύνταγμα, όταν υφιστάμεθα τις συνέπειες μιας απροκάλυπτης ξενοκρατίας, είναι αστεία.

Επιπλέον, ακόμα και ούτως εχόντων των πραγμάτων, όλα όσα ακούγονται ότι θα ισχύσουν ανήκουν στον χώρο του... φανταστικού, μια και η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και οι δυνάμεις των κομμάτων δεν δείχνουν ότι μπορούν να αθροίσουν μια ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση - βασική προϋπόθεση για την υπερψήφιση των αλλαγών στο Σύνταγμα των Ελλήνων.

Για παράδειγμα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να συμφωνήσουν καν στο ζήτημα των λαϊκών αγορών. Πώς θα είναι δυνατόν να ομοφρονήσουν στη θέσπιση ασυμβίβαστου των ιδιοτήτων βουλευτή και υπουργού, στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και στον διορισμό μόνιμων υφυπουργών πενταετούς θητείας;

Επειδή είναι ορθή η φράση «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», θα αποτελέσει σοφή κίνηση από την πολιτική τάξη να καλέσει τους πολίτες να αποφασίσουν ποιες συνταγματικές αλλαγές (από όσες θα καταθέσουν τα κόμματα) προτιμούν και ποιες απορρίπτουν.

Ας γίνει πρώτα ένα δημοψήφισμα για να αποφανθούν οι εκλογείς για το μέλλον της χώρας κι έπειτα οι βουλευτές ας υλοποιήσουν τις αποφάσεις που θα πλειοψηφήσουν. Απλή και ενδεδειγμένη λύση...


 

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ HALLIBURTON

 

Η Halliburdon, της οποίας η αξία κεφαλαιοποίησης υπολογίζεται στα $18.5 δις διατηρεί ήδη υπεράκτιες θυγατρικές στην Κύπρο (π.χ. Halliburton Sakhalin Limited Cyprus) για περισσότερο από 15 χρόνια, για τραπεζικές κυρίως δραστηριότητες. Η τελευταία της μεγάλη «επέκταση» ήταν το 2007 με δημιουργία δικής της μεγάλης βάσης στο Ντουμπάι για εξυπηρέτηση δραστηριοτήτων στην Μέση Ανατολή. Έχει 75.000 εργαζόμενους και παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, ενώ εδώ και δύο μήνες έχει αποστείλει ομάδα τεχνικών της υπό τον Liam McGinley, για την προετοιμασία μόνιμης παρουσίας στην Κύπρο.

Επίσημη λοιπόν είναι πλέον από σήμερα στην Κύπρο η παρουσία της μεγάλης διεθνούς εταιρείας Halliburton, που δραστηριοποιείται στον τομέα των υποστηρικτικών υπηρεσιών έρευνας υδρογονανθράκων. Ανώτερα στελέχη της εταιρείας είχαν σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, παρουσία και του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη.

«Θα ήθελα να τους καλωσορίσω στην Κύπρο», είπε ο κ. Λακκοτρύπης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση. Είναι πραγματικά, πρόσθεσε, «με μεγάλη χαρά που δεχόμαστε στο νησί μας μια τόσο σημαντική εταιρεία για να δραστηριοποιηθεί στις υποστηρικτικές υπηρεσίες έρευνας υδρογονανθράκων στην κυπριακής ΑΟΖ». «Η παρουσία μιας τέτοιας εταιρείας είναι ακριβώς μια ψήφος εμπιστοσύνης για την Κύπρο και τις προοπτικές της, για την κυπριακή οικονομία, κάτι που όπως γνωρίζουμε χρειαζόμαστε πάρα πολύ», επεσήμανε.

Ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται για μια συζήτηση «που έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες στην οποία είχε εμπλακεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σήμερα είχαμε την ευτυχή κατάληξη να προχωρήσουμε με τους σχεδιασμούς του οργανισμού για παρουσία του στο νησί». Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόνοιες της συμφωνίας, ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε ότι δεν πρόκειται για πρόνοιες συμφωνίας, αλλά για την απόφαση της εταιρείας για παρουσία της στο νησί.

Επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης ότι «η ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα θα έρθει από αυτού του είδους τις δραστηριότητες». Άλλο ένα παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και το πλοίο που προσάραξε στο λιμάνι της Λεμεσού πριν από μερικές μέρες. Και αυτό αποτελεί, αν θέλετε, είπε, υποστηρικτικές δραστηριότητες οι οποίες προσφέρουν οικονομική δραστηριότητα, το ίδιο, πρόσθεσε, και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία ευελπιστούμε να ανακοινώσουμε σύντομα. 

«Είναι χαρά μας να είμαστε εδώ στην Κύπρο σήμερα, στην έναρξη των δραστηριοτήτων μας για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας στην Κύπρο στις προσπάθειες τους, ελπίζουμε, να παράξουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, εδώ στη Μεσόγειο», ανέφερε ο Μαρκ Ρίτσαρντ, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Halliburton για την Ευρώπη και την Αφρική.

Ευχαρίστησε παράλληλα την Κυβέρνηση της Κύπρου για την εξαιρετική υποστήριξη και την φιλοξενία της και τη βοήθεια που της παρείχε για να αρχίσει τη λειτουργία της στη χώρα. Ερωτηθείς πού θα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας, απάντησε πως αυτές θα είναι στη Λάρνακα. Κληθείς να πει πόσο προσωπικό αναμένει να εργοδοτήσει η εταιρεία, ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανταγωνιστικές προσφορές που θα κερδίσει η εταιρεία, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή ο αριθμός εργοδοτουμένων θα είναι σημαντικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την οικοδόμηση των εγκαταστάσεων της στη Λάρνακα εντός των επόμενων δύο μηνών. Στο μεταξύ, βρίσκεται και σε συζητήσεις με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στον τομέα για πιθανή συνεργασία. Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις της Κυβέρνησης για κάθοδο στην Κύπρο, άλλης μεγάλης εταιρείας του τομέα υποστηρικτικών υπηρεσιών του τομέα υδρογονανθράκων, της Schlumberger.