Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

STATE DEPARTMENT: ΤΑ ΔΕΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

«Η Ρωσία συνεχίζει με μια λανθασμένη και επικίνδυνη ρητορική για να δικαιολογήσει τις παράνομες ενέργειές της στην Ουκρανία» ανέφερε η έκθεση-κατάλογος του State Department με τίτλο: « Η Ρωσική Μυθιστοριογραφία».

Το σίκουελ των δέκα πιο ψευδών ισχυρισμών σχετικά με την Ουκρανία». Η Μόσχα απέρριψε ένα παρόμοιο κατάλογο που η Ουάσιγκτον κυκλοφόρησε στις 6 Μαρτίου ως κυνική «διαστρέβλωση της πραγματικότητας » που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Στην νέα χθεσινή λίστα αναφέρει χαρακτηριστικά:

1.Ο ισχυρισμός: Δεν δρουν Ρώσοι πράκτορες στην Ουκρανία Το γεγονός: Η ουκρανική κυβέρνηση έχει συλλάβει περισσότερους από δέκα υπόπτους ρώσους μυστικούς πράκτορες πριν από λίγες εβδομάδες, με πολλούς από αυτούς να είναι οπλισμένοι την ώρα της σύλληψής τους. Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2014 η κυβέρνηση της Ουκρανίας είχε πληροφόρηση ότι αξιωματούχοι της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας προωθούσαν άτομα στο Χάρκιβ και το Ντόνετσκ με την οδηγία να οργανώσουν διαδηλώσεις και να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια, κατάσχοντας όπλα από τα οπλοστάσια, καθώς και για άλλες βίαιες ενέργειες.

2.Φιλορωσικές διαδηλώσεις διοργανώνονταν αποκλειστικά από Ουκρανούς, δρώντας κατά βούληση, όπως το Κίνημα της Μαϊντάν. Το γεγονός: Δεν είναι ο ουκρανικός κοινωνικός ακτιβισμός του Κινήματος της Μαϊντάν που εξελίχθηκε από μία ομάδα φοιτητών διαδηλωτών σε διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων από όλη τη χώρα. Ρωσικές ιστοσελίδες ανοιχτά στρατολογεί εθελοντές να ταξιδέψουν από τη Ρωσία προς την Ουκρανία και να προκαλέσουν βία. Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί από τους αποκαλούμενους «διαδηλωτές» έχουν πληρωθεί για τη συμμετοχή τους στις αναταραχές.

3.Αυτονομιστές ηγέτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν ευρεία αποδοχή. Το γεγονός: Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες στην ανατολική Ουκρανία δεν είχαν ευρεία αποδοχή στην περιοχή. Μία μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του Ντονέτσκ (67,5%) θέλει να ζήσει σε μία ενωμένη Ουκρανία και να απορρίψει την ένωση με τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Ανάλυσης με έδρα το Ντονέτσκ.

4.Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εμφύλιο. Το γεγονός: Αυτό που γίνεται στην ανατολική Ουκρανία δεν θα συνέβαινε χωρίς τη ρωσική παραπληροφόρηση και τους προβοκάτορες που προωθούν τις αναταραχές. Δεν θα συνέβαινε αν ένας μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων δεν συγκεντρωνόταν στα σύνορα αποσταθεροποιώντας την κατάσταση μέσω της απειλητικής τους παρουσίας. Δεν θα είχαν υπάρξει τόσο μεγάλης κλίμακας αναταραχές στην περιοχή. Ενας μικρός αριθμός αυτονομιστών κατέλαβε κυβερνητικά κτίρια σε πόλεις όπως Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Σλοβιάνσκ, αλλά δεν πέτυχαν την ευρεία αποδοχή. Οι ουκρανικές Αρχές έδειξαν αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση στην προσπάθειά τους να εξομαλύνουν την κατάσταση και ενήργησαν μόνο όταν προκλήθηκαν από ενόπλους και τέθηκε η δημόσια ασφάλεια σε κίνδυνο.

5.Ουκρανοί στο Ντονέτσκ απέρριψαν τις παράνομες Αρχές του Κιέβου και ίδρυσαν την ανεξάρτητη «Λαΐκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ». Η αλήθεια: Μία ευρεία και αντιπροσωπευτική ομάδα κοινωνικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Ντονέτσκ απέρριψε κατηγορηματικά τη διακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ενός μικρού αριθμού αυτονομιστών που έχουν καταλάβει το κυβερνητικό κτίριο της περιοχής. Οι ίδιες οργανώσεις επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην μετανατική κυβέρνηση της χώρας.

6.Η Ρωσία διέταξε «μερική αποχώρηση» στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα. Το γεγονός: Δεν υπάρχει αξιοσημείωτη κίνηση ρωσικών δυνάμεων μακριά από τα ουκρανικά σύνορα. Περίπου 35,000 με 40,000 ρωσικά στρατεύματα παραμένουν κατά μήκος των συνόρων ενώ περίπου 25.000 βρίσκονται ακόμη στην Κριμαία.

7.Οι εθνοτικές ομάδες των Ρώσων στην Ουκρανία απειλούνται.Το γεγονός: Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές εθνοτικών ομάδων Ρώσων να δέχονται απειλές στην Ουκρανία. Δημοσκόπηση Διεθνούς Ινστιτούτου στις 5 Απριλίου έδειξε ότι το 74% των ρωσόφωνων στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας λένε ότι «δεν τους ασκείται καμία πίεση ή απειλή λόγω της γλώσσας τους»

8.Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας καθοδηγείται από ακραίους εθνικιστές και φασίστες. Το γεγονός: Η ουκρανική βουλή (Ράντα) δεν άλλαξε το Φεβρουάριο. Είναι η ίδια που εξέλεξαν οι Ουκρανοί και περιλαμβάνει όλα τα κόμματα που υπήρχαν και πριν από τα γεγονότα, μαζί με αυτό του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς και έχει δεσμευτεί για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Ουκρανών, καθώς και αυτών της Κριμαίας.

9.Εθνοτικές μειονότητες διώκονται από τη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου.Το γεγονός: Οι ηγέτες των Ουκρανών Εβραίων, όπως οι κοινότητες των Γερμανών, Τσέχων και Ούγγρων, έχουν όλοι εκφράσει δημοσίως την αίσθηση ασφάλειας την οποία απολαμβάνουν από τις νέες Ουκρανικές Αρχές. Μάλιστα, πολλές μειονοτικές ομάδες έχουν εκφράσει φόβους για την Κριμαία που βρίσκεται από ρωσικό έλεγχο, μία ανησχία που έχουν επιβεβαιώσει οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

10.Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί την ενέργεια και το εμπόριο ως όπλα κατά της Ουκρανίας Το γεγονός: Μετά την παράνομη προσάρτηση και έλεγχο της Κριμαίας, η Ρωσία αύξησε την τιμή που πληρώνει η Ουκρανία το φυσικό αέριο κατά 80% τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Επί προσθέτως, ζητά περισσότερα από 11 δισ, δολάρια αναδρομικά χρέη μετά την καταγγελία της συμφωνίας στο Χάρκοβο το 2010. Οι κινήσεις της Ρωσίας απειλούν να αυξήσουν τον οικονομικό σπαραγμό των Ουκρανών και των επιχειρήσεων της χώρας. Παράλληλα, η Ρωσία συνεχίζει να περιορίζει τις ουκρανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία, οι οποίες αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ουκρανικής οικονομίας.

Ενορχηστρωμένη ενέργεια όπως στην Κριμαία. Για ενορχηστρωμένη επιχείρηση ανάλογη με αυτήν στην Κριμαία κατηγορεί τους φιλορώσους το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την κατάηψη κυβερνητικών κτιρίων σε έξι πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε μέσω σχετικής έκθεσής του. «Πολλοί από τους μαχητές εφοδιασμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και στολές παραλλαγής με διακριτικά έφεραν όπλα ρωσικής προέλευσης», γράφει το ενημερωτικό σημείωμα- έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τίτλο «Αποδεικτικά στοιχεία της ρωσικής υποστήριξης για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας».

«Οι πράξεις αυτές φέρουν πολλές ομοιότητες με αυτές που έγιναν στην Κριμαία στα τέλη Φεβρουαρίου και κορυφώθηκαν με την παράνομη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας και τη δήθεν προσάρτηση της Κριμαίας», αναφέρει το σημείωμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Τα γεγονότα της 12ης Απριλίου υποδεικνύουν έντονα ότι στην ανατολική Ουκρανία, η Ρωσία χρησιμοποιεί τώρα την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε στην Κριμαία προκειμένου να υποδαυλίσουν αποσχιστικές τάσεις, να υπονομεύουν την κυριαρχία της Ουκρανίας, και να ασκήσουν έλεγχο επί του γείτονά της, κατά παράβαση των υποχρεώσεων της Ρωσίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ.......... Διαβάστε επίσης το Οδοιπορικό στην Αγία Γη  εδώ..........


 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 


Το Ευαγγελικό ανάγνωσμα σήμερα μας ενημερώνει, πλέον σαφώς, και δίνει κατηγορηματική απάντηση για το πώς θα υπάρχουμε, μετά το θάνατο μας, την έξοδο μας από αυτήν εδώ ζωή. Σε μιά ομιλία του ο Χριστός είχε κάνει λόγο για την ανάσταση των νεκρών. Η αίρεση των Σαδδουκαίων το πληροφορήθηκε αυτό, και επειδή δεν πίστευαν στην ανάσταση των νεκρών, από κακή ερμηνεία και εκτίμηση λεγομένων του Μωυσή, μια ομάδα από αυτούς πλησίασε το Χριστό, με απώτερο σκοπό να τον διαψεύσει ενώπιον των ακροατών Toυ, και αφού πρώτα τον ρώτησαν αν συμφωνεί στα όσα αναφέρει ο  προφήτης Μωϋσής στην περίπτωση που ο ένας αδελφός πεθάνει πριν αποκτήσει τέκνα, τότε οφείλει ο επόμενος αδελφός να παντρευτεί την γυναίκα του αδελφού του και να βγάλει απόγονο στον αδελφό του.

Ο Χριστός συμφώνησε μαζί τους, και τότε, αφού αναφέρθηκαν σε μιά υποτιθέμενη περίπτωση τους, όπου επτά αδέλφια παντρεύτηκαν την ίδια γυναίκα και τον ρώτησαν θριαμβευτικά, «εν τη ουν αναστάσει τίνος των επτά έσται γυνή, πάντες γαρ έσχον αυτήν». Σε απάντηση του ο Χριστός, και για να τους αποστομώσει, αναφέρεται στον προφήτη Μωυσή, τον οποίον και οι Σαδδουκαίοι επεκαλέσθησαν, τους ερωτά με απορία, «περί της αναστάσεως των νεκρών ουκ ανέγνωτε το ρηθέν υπό του Θεού (διά των προφητών) λέγοντος. Εγώ ειμί ο Θεός Αβραάμ και ο Θεός Ισαάκ και ο Θεός Ιακώβ, ουκ έστιν ο Θεός Θεός νεκρών, αλλά ζώντων».

Και επανερχόμενος ο Χριστός στην υποτιθέμενη περίπτωση των επτά αδελφών που αναφέρθηκαν τους απάντησε. Βρισκόσαστε σε πλήρη πλάνη, γιατί αγνοείται τις Γραφές. Στην ανάσταση των νεκρών που αναφέρομαι εγώ δεν υπάρχουν γάμοι ούτε και διαζύγια. Οι νεκροί συνεχίζουν να υπάρχουν και μετά το θάνατο τους, και ανάλογα με τις πράξεις τους, θα ζούν με τα εν ουρανοίς αγγελικά σώματα, «πλανάσθε μη ειδοτες τας γραφάς μηδέ την δύναμιν του Θεού. Εν γαρ τη αναστάσει, ούτε γαμούσιν (=οι άνδρες δεν παντρεύονται) ούτε εκγαμίζονται (=ούτε οι γυναίκες δίνονται σε γάμον), αλλ' ως άγγελοι Θεού εν ουρανοίς εισί» (Ματθ. 22,23-34 ).

Άρα, μετά την ανάσταση που αναφέρει ο Χριστός, οι αναστημένοι νεκροί θα φέρουν, ανάλογα, και θα ζούν, αιωνίως, όπως οι άγγελοι. Θα φέρουν δηλαδή το απαστράπτον σώμα των αγγέλων. Και το σώμα αυτό το αγγελικό, περίπου, το φέρει ο άνθρωπος και στην εδώ ζωή του, γιατί είναι «βραχύ τι παρ’ αγγέλους ηλλατωμένος», (Εβρ. 2,5-9).

Η Ευαγγελική περικοπή της Μ. ΤΡΙΤΗΣ, μεταξύ των πολλών άλλων μας βεβαιώνει, ότι οι νεκροί συνεχίζουν να ζούν και μετά τον θάνατο τους, και το σώμα των δικαίων θα είναι το Αγγελικό, διό και ο Παύλος σημειώνει με έμφαση στην επιστολή του προς τους Κορινθίους, ότι υπάρχουν, «και σώματα ουράνια, και σώματα επίγεια, αλλ’ ετέρα μεν η των επουρανίων δόξα, ετέρα δε η των επιγείων... ούτω και η ανάστασις των νεκρών, σπείρεται εν φθορά, εγείρεται εν αφθαρσία », (Α' Κορ. 15,35-46).
 


ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


Σε λίγα χρόνια θα πεθαίνουμε από υποσιτισμό και αρρώστιες, αν δεν διώξουμε κλοτσηδόν αυτή την κυβέρνηση. Ωραία, όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η καγκελάριος της Γερμανίας ήρθε στην Αθήνα για να βοηθήσει όσο μπορεί το δούλο της Αντώνη Σαμαρά να μην καταποντιστεί εντελώς στις ευρωεκλογές. Άλλο λόγο δεν είχε φυσικά η εξάωρη (!) παραμονή της στην κατεχόμενη Αθήνα. Όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν επίσης ότι η Μέρκελ μετέθεσε για μετά το καλοκαίρι κάθε συζήτηση περί ελληνικού δημόσιου χρέους με στόχο να εκβιάσει την… επόμενη ελληνική κυβέρνηση που θα έχει αντικαταστήσει την κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου! Ούτε καν οι Γερμανοί – οι οποίοι δεν φημίζονται καθόλου για την πολιτική τους οξυδέρκεια!- δεν πιστεύουν δηλαδή ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μπορέσει να επιβιώσει η κυβέρνηση των σύγχρονων «Τσολάκογλου» στην Αθήνα.

Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά τι ήθελε η Μέρκελ εκείνη την πολιτικά θανατηφόρα ατάκα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Σαμαρά και το νόημά της ήταν ότι, αφού η Ελλάδα βγήκε με επιτυχία και δανείστηκε 3 δις. ευρώ από τις αγορές, το χρέος της είναι βιώσιμο». Τον έστειλε αδιάβαστο τον έλληνα πρωθυπουργό! Σε απλά ελληνικά, αυτό που είπε η Μέρκελ είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους! Φυσικά, χαζοί είναι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της ευρωζώνης να κάνουν «κούρεμα» του οποίου το κόστος θα καταβάλλουν αυτοί; Την προηγούμενη φορά, το 2012, με υπουργό οικονομικών τον Βενιζέλο πίεσαν και έγινε το «κούρεμα» γιατί αυτό διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, ακόμη και τις τράπεζες της Ελλάδας.

Τώρα που αν γίνει «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους θα πρέπει να πληρώσουν κυρίως αυτοί – τα κράτη της ευρωζώνης, η ΕΚΤ, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης – δεν είναι ηλίθιοι να αποφασίσουν κάτι τέτοιο μόνοι τους! Γι’ αυτό έφτασε η Μέρκελ στο απερίγραπτο σημείο να δηλώνει ότι ένα δημόσιο χρέος που ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ είναι… βιώσιμο(!), ενώ το 129% του ΑΕΠ το 2009 σηματοδοτούσε τη… χρεοκοπία της Ελλάδας! Έτσι κι αλλιώς όμως η πολιτική βοήθεια της Μέρκελ προς τον Σαμαρά δεν πρόκειται να πιάσει τόπο. Ούτε οι ψηφοφόροι θα πειστούν ότι «σώθηκαν» επειδή ο Σαμαράς δανείστηκε 3 δισεκατομμύρια, τα οποία έτσι κι αλλιώς οι έλληνες φορολογούμενοι και οι επόμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας θα πρέπει να βρουν λεφτά για να ξεπληρώσουν, αφού μιλάμε για δεκαετή ομόλογα, ούτε όμως και οι πολιτικοί της «προσκολλήσεως» ποντάρουν πλέον στο «δίδυμο της συμφοράς» Σαμαρά – Βενιζέλου.

Είναι χαρακτηριστική η στάση του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έγινε πάμπολλες φορές υπουργός από το ΠΑΣΟΚ, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε τον Σαμαρά. Την Τετάρτη λοιπόν, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα ψηφίζει… Ποτάμι! «Είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική που προσφέρει διέξοδο ψήφου για κεντροαριστερούς ψηφοφόρους» δήλωσε και πρόσθεσε με τη… «σοφία» των πολιτικών που προσκολλώνται σαν βεντούζα στην εκάστοτε εξουσία: «Δεν είναι δύναμη εναντίον της κυβέρνησης το Ποτάμι. Πολλές από τις θέσεις του είναι υπέρ της κυβέρνησης». 

Αφοπλιστικός! Πολύ σοβαρότερο πλήγμα για τις ελπίδες επιβίωσης της επονείδιστης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όμως ήταν ο οριστικός, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, προσανατολισμός του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ σε συμμετοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από τηλεοπτική συνέντευξη του στο Σκάι. Στην ερώτηση «θα ξαναμπαίνατε σε κυβέρνηση Σαμαρά;» ο Φ. Κουβέλης απάντησε: «Ούτε σε συγκυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο»! Τελεία και παύλα. Στο μεταξύ, παρά το… «θρίαμβο» του Αντώνη Σαμαρά να δανειστεί 3 δις. που χρειάζονται μόνο για την προεκλογική εκστρατεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ζει σε συνθήκες κόλασης. 

Τον Ιανουάριο οι εργαζόμενοι Έλληνες, μειώθηκαν και πάλι σε 3.613.286 άτομα, ενώ οι άνεργοι αυξήθηκαν έναντι των ανέργων του Ιανουαρίου του 2013 και έφτασαν στα 1.317.848 άτομα – ποσοστό 26,7% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Στο 56,8% ανήλθε η ανεργία των νέων έως 24 ετών. Χαρακτηριστικό της τραγικής των ανέργων είναι ότι από αυτά 1.317.848 άτομα μόλις… 157.921 (!) πήραν τον Φεβρουάριο επίδομα ανεργίας και… 1.150.000 δεν πήραν τίποτα! Η απόλυτη οικονομική τραγωδία σηματοδοτεί αφενός την κατάρρευση του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε στην Ελλάδα και αφετέρου την ένταση και το βάθος της οικονομικής κρίσης. 

Είναι αποκαλυπτικό ότι από τους 857.448 γραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους τον Φεβρουάριο που ζητούσαν εργασία, άνω του 50% – 431.523 άτομα για την ακρίβεια  ήταν μακροχρόνια άνεργοι. Βρίσκονται δηλαδή σε κατάσταση ανεργίας πάνω από 12 μήνες. Ακόμη πιο τραγικό είναι ότι από αυτούς τους 857.448 εγγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, οι 538.563 ανήκουν στην πιο παραγωγική ηλικία των 30 έως 54 ετών – ποσοστό 62.81%! Οι δύο στους τρείς!


Προϊούσα κατάρρευση της οικονομίας της χώρας δείχνει η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης. Αν προστεθούν οι μη οικονομικά ενεργοί (γέροι, παιδιά, νοικοκυρές και άνθρωποι εν γένει που ούτε εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), οι οποίοι ανέρχονται σε 3.386.498 στους ανέργους (1.317.848) προκύπτει το άθροισμα 4.704.346 ατόμων. Είναι δηλαδή …πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα περισσότερα από τα 3.613.826 άτομα που εργάζονται! Με τέτοια αναλογία τα πάντα σύντομα θα καταρρεύσουν – τόσο οι συντάξεις όσο και το δημόσιο σύστημα υγείας! Χωρίς υπερβολή, σε λίγα χρόνια θα πεθαίνουμε από υποσιτισμό και αρρώστιες, αν δεν διώξουμε κλοτσηδόν αυτή την κυβέρνηση και δεν αποχωρήσει αμέσως η Ελλάδα από το ευρώ και την ΕΕ.


 


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ GAZPROM ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Μια φορά είχε δοκιμαστεί ακόμα αυτό το οικονομικό κόλπο της αλλαγής ρήτρας συμφωνιών ενέργειας με εγγυητικό νόμισμα το "πετροδόλαρο".  Προ δεκαετίας περίπου με τον ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ και τον Καντάφι της Λιβύης. Οι ηγέτες των χωρών που ήθελαν να εφαρμόσουν την ρήτρα ευρώ αντί για πετροδόλαρο , ήταν στο σύνολο της Ε.Ε. ... ακολούθησε ώς γνωστόν απο ΗΠΑ η επιβολή για την εισβολή στο Ιράκ με την ΠΛΑΣΤΗ δικαιολογία των WMD, η Ευρωπαϊκή κρίση και η εισβολή στην Λιβύη.

Τα δεδομένα είναι άλλα τώρα και μιλάμε για μια πολύ ισχυρότερη δύναμη , αυτή της Ρωσίας και αυτή της Κίνας που επίσης κοιτάνε να κάνουν χρήση του ευρώ για να χειραγωγήσουν το δολάριο που ήδη έχει προβλήματα (εσωτερικό χρέος).

Οι κινήσεις αυτές μπορεί κάποιος να θεωρήσει οτι γίνονται για να δείξουν ώς αντίποινα απέναντι στις ποινές οικονομικής φύσης για την Ουκρανία. Όμως αυτό είναι απλά αφελές. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο σχέδιο σε αυτό και αφορά το πως θα διαμορφωθεί μια οικονομική συμφωνία και κοινοπολιτεία στην Ευρασία και στον έλεγχο της ενέργειας.. είναι στρατηγική κίνηση.. και οχι τακτική κίνηση.