Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

CG ΔΙΧΟΤΟΜΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΔΥΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Την δημιουργία ανεξάρτητου τουρκοκυπριακού κράτος, εντός της ΕΕ προτείνει μεταξύ άλλων  το πανίσχυρο Αμερικανικό think tank International Crisis Croup, ενθαρρύνοντας και τις  δυο πλευρές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει,  "να σπάσουν τα παλαιά ταμπού και να διερευνήσουν όλες τις δυνατές επιλογές για την διευθέτηση/επίλυση του Κυπριακού". Σύμφωνα με την 50σέλιδη έκθεση, που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 14 Μαρτίου 2014  "οι δύο πλευρές θα πρέπει να εξετάσουν σε ανεπίσημο διμερές επίπεδο το ενδεχόμενο συμφωνίας για την ανεξαρτησία των τουρκοκυπρίων εντός της ΕΕ. Το πόσο εφικτό ή όχι είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξαρτάται από το αν θα συμφωνήσουν οι ελληνοκύπριοι, οι οποίοι ως κράτος μέλος της Ε.Ε  διατηρούν το δικαίωμα της αρνησικυρίας προς ένα νέο υποψήφιο κράτος μέλος".

Για να πάρουν το "ναι" της ελληνοκυπριακής πλευράς, η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία, όπως σημειώνει η έκθεση "πρέπει να προσφέρει πολλά: Να επιστρέψει κατεχόμενα εδάφη, όπως την Αμμόχωστο, να εγκαταλειφθούν οι διεθνείς εγγυήσεις από το 1960, να καταβληθούν εκατέρωθεν αποζημιώσεις στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας για τις περιουσίες, να εγκαταλειφθούν οι αξιώσεις για εξαιρέσεις στο ευρωπαϊκό δίκαιο, κάτι που θα εμπόδιζε -μετά την διευθέτηση του ζητήματος- την όποια κυπριακή αγορά ακινήτων στο οποιοδήποτε μελλοντικό Τουρκοκυπριακό κράτος και να αναγνωρίσουν τον πλήρη ελληνοκυπριακό έλεγχο των χωρικών υδάτων στα νότια του νησιού, όπου υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου".

Κάνοντας μια ανασκόπηση των άκαρπων διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα, η Ομάδα διαχείρισης Διεθνών Κρίσεων επιχειρηματολογεί με την 50σελιδη έκθεση ότι "η σημερινή κυπριακή Δημοκρατία και μια νέα Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου, πλάι-πλάι στην ΕΕ μπορεί να προσφέρουν στους ελληνοκύπριους και αντίστοιχα στους τουρκοκύπριους πολλά από αυτά που πραγματικά επιθυμούν, χωρίς ως εκ τούτου ομοσπονδιακή κυβέρνηση με εθνοτικές ποσοστώσεις, και τυχόν εμπλοκή του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Η ίδρυση τουρκοκυπριακού ανεξάρτητου κράτους, κατά την εκτίμηση των συντακτών της έκθεσης, θα διευκολύνει την επίλυση του ζητήματος των περιουσιών που ανήκουν σε ελληνοκυπρίους, ενώ παράλληλα θα θέσει τα δικά του όρια στους νέους τούρκους "έποικους" από την ενδοχώρα.  

Στην άμυνα, Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν κάτι αντίστοιχο με την ΕΕ, καταλήγοντας η έκθεση ότι με την διευθέτηση του ζητήματος, θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η έκθεση του ισχυρού ThinkTankπαρουσιάζει και την εκδοχή της μη επίλυσης/διευθέτησης του κυπριακού, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "χωρίς τη διευθέτηση, οι τριβές θα συνεχιστούν.  Η σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ θα παραμείνει ως έχει (αποκλεισμένη) και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα έχουν την δυνατότητα να συνεργάζονται επίσημα, λόγω της διπλωματικής κόντρας μεταξύ κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκίας, μέλη και οι δυο σε έναν μόνο από τους εν λόγω οργανισμούς. 

Οι Τουρκοκύπριοι θα ζουν σε μια αδικαιολόγητες απομόνωση, ενώ οι ελληνοκύπριοι θα υποστούν μια βαθύτερη οικονομική ύφεση, μεγαλύτερη στέρηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, εμπόδια με μεγάλο κόστος στην διαδρομή για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, μειώνοντας την επιρροή της Τουρκίας, και, ίσως το χειρότερο από όλα, μια αόριστη αβεβαιότητα".Το διεθνές ινστιτούτο προχώρα σε συστάσεις προς τις δυο πλευρές ξεχωριστά στην ελληνοκυπριακή και αντίστοιχα στην τουρκοκυπριακή, καθώς και στην ελληνική και τουρκική Συστάσεις προς τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο, την ελληνική και τουρκική ηγεσία

1.Να ενθαρρύνουν μια πιο ανοιχτή συζήτηση προς όλες τις μορφές διευθέτησης του κυπριακού, ιδίως προς ένα ανεξάρτητο Τουρκοκυπριακό κράτος, εντός της ΕΕ.

2.Χωρίς καθυστέρηση, συνέχεια των άμεσων επαφών μεταξύ όλων των πλευρών, ιδίως με επισκέψεις των ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στην Άγκυρα και την Αθήνα .

3.Να ενθαρρύνουν τους βουλευτές, τους επιχειρηματίες, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και τους ακαδημαϊκούς για την ανταλλαγή επισκέψεων .


Προς τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής πλευράς:

4.Να διερευνήσουν, παράλληλα με τις συζητήσεις για την ομοσπονδιακή επανένωση, ένα πλήρες φάσμα επιλογών στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης ενός ανεξάρτητου τουρκοκυπριακού κράτους.

5.Να βρουν νέους τρόπους συνεργασίας με τους τουρκοκυπριακούς θεσμούς, ξεκινώντας με την άρση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας των εμποδίων για απευθείας εμπόριο των τουρκοκυπρίων με την ΕΕ.

Προς τους ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας:

6.Η διοίκηση και η νομοθεσία να είναι σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο της ΕΕ.

7.Ανταπόδοση στις ελληνοκυπριακές προσπάθειες για εξομάλυνση στις επίσημες επαφές

Προς την κυβέρνηση της Τουρκίας :

8.Να διασφαλίσει μια σταθερή ροή των καθησυχαστικών μηνυμάτων και συναντήσεων με τους ελληνοκύπριους αξιωματούχους και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ώστε να πείσει την ελληνοκυπριακή κοινότητα στο σύνολό της ότι η Τουρκία επιδιώκει μια δίκαιη και μακρόπνοη λύση.

9.Να σταματήσει τις προσπάθειες για την μονομερή διεθνή αναγνώριση των Τουρκοκυπριακών θεσμών, διερευνώντας με τους Ελληνοκυπρίους των πλήρες φάσμα των επιλογών για μια διευθέτηση, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου τουρκοκυπριακού κράτους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

10.Εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων με τους ελληνοκυπρίους.

Προς την Ελλάδα:

11.Να υπογραμμίσει στην Άγκυρα την ελληνοκυπριακή ειλικρινή στάση στην αναζήτηση μιας συμφωνίας και να σκιαγραφήσει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει νέα δημόσια προβολή της στους ελληνοκύπριας για την προώθηση μιας διευθέτησης.

Προς τον ΟΗΕ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Μεγάλη Βρετανία, και την διεθνή κοινότητα:

12.Να στηρίξει τις συνομιλίες για διευθέτηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων και με την ευρύτερη συμμετοχή των εκπροσώπων της Τουρκίας και την Ελλάδα.

13.Η ΕΕ θα πρέπει να προετοιμαστεί να ενημερώσει τις πλευρές, αν ζητηθεί, σχετικά με το πώς εναλλακτικές λύσεις θα μπορούσαν να είναι σύμφωνες με τις ευρωπαϊκές νόρμες, όπως πχ η δημιουργία ενός ανεξάρτητου τουρκοκυπριακού κράτους εντός της ΕΕ.

14.Να κρατήσουν ανοιχτή την κυπριακή ατζέντα σε όλες τις μορφές διευθέτησης στις οποίες όλες οι πλευρές μπορούν να συμφωνήσουν, και να προσφερθούν να στείλουν τα μηνύματα σχετικά με τη διαιτησία και τις εκκρεμείς διαφορές μεταξύ των πλευρών.Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ




Η ΡΩΣΙΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΤΟΝ «ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΩΝ»

 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, της μεγάλης κυκλοφορίας ρωσικής εφημερίδας «Известия», κατέφθασε στην χερσόνησο της Κριμαίας το πυραυλικό σύστημα Club–K, που αποκαλείται και «δολοφόνος των αεροπλανοφόρων». Η άφιξη των συστοιχιών πυραύλων μαζί με τα παρελκόμενα στοιχεία, κατέφθασαν κάτω από άκρα μυστικότητα, φορτωμένα σε 64 φορτηγά οχήματα τύπου KamAZ χωρίς πινακίδες σε συσκευασία εμπορευματοκιβώτιων μεταφοράς, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πιο πιθανό, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είναι αυτά τα εμπορευματοκιβώτια να μην είναι τίποτα άλλο από το σύγχρονο ρωσικό πυραυλικό συγκρότημα CLUB-K, ικανά να εξουδετερώσουν αριθμό στόχων, όπως εχθρικές μονάδες και πολεμικά πλοία σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων. Στους στρατιωτικούς κύκλους, οι πύραυλοι αυτοί αποκαλούνται «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εάν αναπτυχθούν πλήρως τα εν λόγω πυραυλικά συστήματα CLUB-K στην κριμαϊκή χερσόνησο, τότε στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγα λεπτά όλοι οι στόχοι, επίγειοι, ναυτικοί, εναέριοι σε απόσταση 300 χιλιομέτρων μπορούν να καταστραφούν.

Ένα χαρακτηριστικό αυτού του πυραυλικού συστήματος η μοναδική φορητότητα και την απλότητα της συντήρησης του. Το πυραυλικό σύστημα CLUB-K μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να δώσει μια καταστροφική δύναμη πυρός είτε πάνω σε εμπορικό πλοίο είτε φορτωμένο σε βαγόνι σιδηρόδρομου είτε σε νταλίκα φορτηγό κινούμενο σε οποιαδήποτε δρόμο. Επιπλέον, αυτό το ρωσικό συγκρότημα CLUB-K είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο σύστημα καθοδήγησης.
 


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ: "ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ BOEING"

 
O πρωθυπουργός της Μαλαισίας έδωσε σήμερα συνέντευξη για την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης του Boeing 777 της Malaysia Airlines, που έχει αναστατώσει τον πλανήτη. Ο Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε ότι, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, το αεροσκάφος ακολούθησε άλλη πορεία, αφού διέκοψε κάθε επαφή με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ.

«Μπορούμε να πούμε με μεγάλη βεβαιότητα, πως οι επικοινωνίες και το σύστημα αναφοράς του αεροσκάφους είχαν απενεργοποιηθεί. Πρόκειται για σχέδιο που εκτέλεσε κάποιος που βρισκόταν στο αεροπλάνο» είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, «δείχνοντας» το σενάριο της αεροπειρατείας ως μια πολύ πιθανή εκδοχή.

Ο Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ακόμα ότι σταματούν οι έρευνες των αρχών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προκειμένου όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση να επικεντρωθούν σε άλλες ζώνες, κυρίως στον Ινδικό Ωκεανό, αφού το αεροπλάνο φαίνεται πως ακολούθησε μια πορεία προς τα δυτικά.

Οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει ότι το αεροπλάνο που εντοπίστηκε από στρατιωτικά ραντάρ ήταν πράγματι το Μπόινγκ 777 της Malaysian Airlines. Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με δορυφόρο έγινε 6 ώρες από τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του από τις οθόνες των ραντάρ, δηλαδή το Μπόινγκ πετούσε 6 ώρες μετά την "εξαφάνισή" από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με αυτά τα δορυφορικά δεδομένα το Μπόινγκ μπορεί να ακολούθησε δύο αεροδιαδρόμους: είτε αυτόν της Βόρειας Ταϊλάνδης μέχρι τα σύνορα του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν είτε, νοτιότερα, αυτόν της Ινδονησίας προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Εκτός από το σενάριο της αεροπειρατείας- ίσως και από τους ίδιους τους πιλότους- το Associated Press αναφέρει σήμερα και την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ίσως τρομοκράτες να έχουν οδηγήσει το αεροπλάνο σε "φιλικό αεροδρόμιο" και σύντομα θα εμφανιστούν για να ανακοινώσουν τις απαιτήσεις τους.

Η πτήση ΜΗ370, με αρχικό προορισμό το Πεκίνο, χάθηκε μία ώρα μετά την απογείωση της από την Κουάλα Λουμπούρ, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς το Σάββατο.

Για το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνισή του έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα πολλές και διάφορες θεωρίες και φήμες: ότι το ανατίναξαν αεροπειρατές, ότι αντιμετώπιζε σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ότι το χτύπησε πύραυλος ή ακόμη και ότι αυτοκτόνησε ο κυβερνήτης του.
 


Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΕΒΟ

 
Αποκάλυψη – σοκ από την τουρκική εφημερίδα Sabah, για τον μετρ της διεθνούς τραπεζικής τοκογλυφίας Τζωρτζ Σόρος. Αυτός βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα του Κιέβου και την εγκαθίδρυση της παράνομης φιλοναζιστικής κυβέρνησης! Απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου του πρακτορείου ειδήσεων, Anadolu haberajansı, Ο Σόρος αποκάλυψε ότι στηρίζει με όλα τα μέσα που διαθέτει τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου. Κάλεσε δε απροκάλυπτα τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ να επέμβουν άμεσα για να κρατήσουν το φιλοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας στην εξουσία.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν φτάνουν μόνο να επιβληθούν σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αλλά παράλληλα πρέπει να δοθεί μια πολύ μεγάλη οικονομική βοήθεια στην νέα ουκρανική κυβέρνηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα καυτά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν μετά την ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό, ο Τζορτζ Σόρος πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιουργία ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ ειδικά για την Ουκρανία, έτσι ώστε η χώρα να αποδεσμευτεί πλήρως από την ρωσική οικονομική εξάρτηση.

Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται η ωμή αλήθεια, για να πάψουν τα εγχώρια «παπαγαλάκια» να μας …παπαγαλίζουν σπέκουλα και προπαγάνδα αισχίστου είδους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο νυν πρωθυπουργός Γιούτσενιουκ ήταν υπάλληλος σε τράπεζα του Σόρος.