Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ!


Εφημερίδα Sabah, 21 Φεβρουαρίου 2014, ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. «Για άλλη μια φορά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 που εκτελούσαν «εκπαιδευτική» πτήση πάνω από τον «διεθνή» εναέριο χώρο του Αιγαίου παρενοχλήθηκαν από ελληνικά και μάλιστα τα ελληνικά εγκλώβισαν τα τουρκικά με άμεσο κίνδυνο να βληθούν». 

Φυσικά η ανακοίνωση δεν αναφέρει τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια εξέλιξη, ένα τέτοιο τυχαίο γεγονός στην «καυτή» ζώνη του εναέριου χώρου του Αιγαίου.Το τελευταίο επεισόδιο είναι συνέχεια μιας σειράς άλλων παρομοίων επεισοδίων. Στις 4/2 πάλι με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τέσσερις φορές τα τουρκικά F16 που εκτελούσαν «ερευνητικές» πτήσεις σε «διεθνή» εναέριο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις. 

Το πιο «ενοχλητικό» για τους Τούρκους, τα ελληνικά εγκλώβισαν για άλλη μια φορά στα ραντάρ τους τα τουρκικά τα οποία στοχοποιήθηκαν προκαλώντας μεγάλη ένταση πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Η νέα αυτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου είχε έρθει λίγες μέρες μετά την τελευταία, στις 3/2, όπου πάλι σύμφωνα με τους Τούρκους, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τα τουρκικά προκαλώντας ξανά ένταση. 

Τα εκπληκτικό μέσα σε δέκα μέρες, τρεις παρόμοιες ανακοινώσεις. Φαίνεται πως το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε να καλύψει, φυσικά πάντα με την τουρκική εκδοχή, το «σκοτάδι» της ελληνικής ενημέρωσης πάνω σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Άλλωστε τώρα τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν «μεγάλο έργο» να εκτελέσουν κυνηγώντας τις «μάγισσες» της Χρυσής Αυγής!

Δεν είναι άσχετο με όλη αυτή την κατάσταση που ίσως δείχνει τις προθέσεις κάποιων κύκλων της Άγκυρας να εξάγουν την μεγάλη εσωτερική της κρίση προς τα δυτικά και οι πρόσφατες πληροφορίες που έρχονται πάλι από το τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού, (Haberler.com 1/1/2014), που αναφέρουν ότι η Τουρκιά θα αναπτύξει δύναμη από δέκα ολοκαίνουργια μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου, GİHA, παραγωγής της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, Aselsan, τα οποία θα κάνουν περιπολίες σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου. 

Με λίγα λόγια η Τουρκία προχωρεί στην μόνιμη εγκατάσταση δέκα κατασκοπευτικών αεροσκαφών που θα παρακολουθούν και θα κάνουν συνεχείς αναφορές στο τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού όλων των ελληνικών κινήσεων στο ελληνικό Αιγαίο. Τον Μάιο του 2006 από ένα «τυχαίο» επεισόδιο έχασε την ζωή του ο ηρωικός Έλληνας πιλότος Κωνσταντίνος Ηλιάκης για να υπερασπιστεί την ελληνική ακεραιότητα.  

Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί τις ευθύνες τους όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών που υποτίθεται ότι κυβερνούν αυτόν τον τόπο, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μένουν δεμένοι στις καρέκλες τους αδιαφορώντας με σκανδαλώδη τρόπο για τα όσα καθημερινά συμβαίνουν πάνω από το Αιγαίο; 

Τι θα κάνουν αν κάτι δεν πάει καλά και ανάψει, ω μη γένοιτο, μια «τυχαία φωτιά»; Το πρόβλημα υπάρχει, θέλουν δεν θέλουν και είναι πολύ μεγαλύτερο από το κρατηθούν στις καρέκλες τους κυνηγώντας «αποδιοπομπαίους τράγους». Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ


ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


Από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν περάσει 69 χρόνια. Σχεδόν επτά δεκαετίες γεμάτες μεταβολές για όλες τις χώρες της υφηλίου, που συμμετείχαν ή όχι σε τούτη την απίστευτη κοσμοχαλασιά και την αχρείαστη αιματοχυσία, την οποία προκάλεσαν οι Γερμανοί με επικεφαλής τον εκλεγμένο καγκελάριό τους Αδόλφο Χίτλερ.

Και στην πατρίδα μας άλλαξαν πολλά από τότε. Θρόνοι έπεσαν, κόμματα εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν, εμφύλιος σπαραγμός προέκυψε, πραξικόπημα, απώλεια σχεδόν του ημίσεος της επικράτειας της Κύπρου και τώρα απώλεια της εθνικής κυριαρχίας με την προδοτική υπαγωγή της Ελλάδας στη μέγκενη της τρόικας. Μόνο ένα πράγμα έχει μείνει αμετάβλητο: η αδράνεια των ιθυνόντων για τις πολεμικές επανορθώσεις, που ουδέποτε μας κατέβαλε η Γερμανία.

Μόνο το αναγκαστικό δάνειο υπολογίζεται ότι σήμερα φτάνει σε ύψος τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ (μαζί με τους τόκους). Τόσα πρέπει να καταβάλει η χώρα της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα ούτως ώστε να αρχίσουμε να συνομιλούμε επί... ίσοις όροις για «δικαιοσύνη», «ήθος» και άλλες υψηλές έννοιες, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας με τους απογόνους των στρατιωτών της Βέρμαχτ και των Ες Ες.

Πολλάκις αναφερόμαστε  σε τούτο το μείζον πολιτικό, ιστορικό, ηθικό και οικονομικό ζήτημα και έχει προσφέρει στους αναγνώστες της ακλόνητα επιχειρήματα και σημαντικά ντοκουμέντα για το δίκαιο των διεκδικήσεών μας. Την άποψή μας συμμερίζεται και μερίδα του γερμανικού Τύπου, όπως η εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit», η οποία, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου της δημοκρατίας στην Ελλάδα Γιόαχιμ Γκάουκ, επανέφερε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων.

Καλό είναι, λοιπόν, στην επίσκεψή του ο κ. Γκάουκ να ακούσει από τα πλέον επίσημα χείλη προτάσεις για τη ρύθμιση των οφειλών της πατρίδας του καθώς και να του υποδειχτεί ο «οδικός χάρτης» με τις δέουσες ενέργειες, τις οποίες πρέπει να κάνουν οι δύο χώρες για να λύσουν την προαναφερθείσα εκκρεμότητα. Ας γίνουν τα δέοντα με σοβαρότητα και διαφάνεια. Το δικαιούμαστε!



ΔΥΣΤΥΧΩΣ κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΙΣΑΙ.... ΠΟΛΥ ΤΣΙΠΡΑΣ!


Σκέτη θλίψη αποπνέουν οι στρατηγικές και τακτικές επιλογές των κομμάτων(κυρίως των δύο "μεγάλων", ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) εν όψει των διπλών (και βλέπουμε...) εκλογών που έρχονται σύντομα. Και δεν είναι μόνο οι "προτιμήσεις" τους σε πρόσωπα και το "σκεπτικό" που τις συνοδεύει, αλλά η γενικότερη αίσθηση που εκπέμπουν στην κοινωνία.

Ενώ ο κόσμος διατρανώνει με όλους τους τρόπους (δημοσκοπήσεις, συμμετοχή κοινού σε τηλεοπτικά πολιτικά talk show, καθημερινές κουβέντες στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον) την αμφισβήτηση, την περιφρόνηση και την απαξίωση που περιβάλλει τον περιβόητο "σύστημα", τα κόμματα ως κύριοι εκφραστές του δείχνουν να μην... έχουν πάρει χαμπάρι για τις ανακατατάξεις στο κοινωνικό σώμα, "πάνε σαν άλλοτε" και ενεργούν με συμπεριφορές και ανακλαστικά της... δεκαετίας του 80!

Ιδίως σ' ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν τα απασχολεί καθόλου η πραγματική ουσία τους (η καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών) και εξακολουθούν να "πολιτεύονται" με κριτήρια κομματικής επικράτησης, "συσπείρωσης" και διατήρησης της πάλαι ποτέ κομματικής εκλογικής τους πελατείας. Νομίζουν πως κάτι θα έχουν κερδίσει, αν το βράδυ των εκλογών το "μπλε", το "πράσινο"(;), το "κόκκινο" σ' όλες τους τις αποχρώσεις κυριαρχήσει στον τηλεοπτικό χάρτη των αποτελεσμάτων.

Το ενδεχόμενο ο κόσμος να στραφεί από οργή στο "μαύρο" της "Χ.Α", έστω στον πρώτο γύρο, δεν δείχνει να τ' απασχολεί... Κι' αν θα ήταν υπερβολικά... αισιόδοξο να περιμένει κανείς από την ΝΔ να υπερβεί τις χρόνιες και σωρευμένες... εκφυλιστικές αλλοιώσεις της (πολιτικές και ιδεολογικές), λογικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το ίδιο με τις πολιτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το "καινούργιο κοσκινάκι" στο διαμορφούμενο νέο πολιτικό σκηνικό.

Πόσο μάλλον που πέρα κι' άσχετα με τα τελευταία του εκλογικά ποσοστά και τα μετεκλογικά δημοσκοπικά ευρήματα που τον φέρνουν να προηγείται ισχνά αλλά σταθερά, ως βασιζόμενο κυρίως σε αντισυστημικά "κινηματικά συστατικά", λογικό θα ήταν ν' αναμένει κανείς από αυτόν κάποια διάθεση υπέρβασης και ανατροπής. Νεωτερικότητας... Έβλεπα κι' άκουγα τις προάλλες σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 

Καινούργιο πρόσωπο, νέος άνθρωπος, συμπαθητική φυσιογνωμία σε προδιαθέτει θετικά. Μέχρι ν' αρχίσει να μιλάει! Λες και παίζει κασέτα προκάτ σε αραχνιασμένα κομματικά υπόγεια, λόγος ξύλινος, ιδεοληπτικός ως ν' απευθύνεται μόνο σε κοινό της κομματικής φαμίλιας, με διακριτό τον φόβο μπας και ξεφύγει από την κεντρική "γραμμή"!

Αποφεύγει ν' απαντήσει ελεύθερα και άμεσα στις συγκεκριμένες ερωτήσεις, καταφεύγοντας σε χιλιοειπωμένες και άνευ ουσίας ρετσέτες που έχουν επεξεργαστεί κομματικοί ινστρούκτορες! Τον ρωτούν τι θα κάνει με την παραβατικότητα στην Αθήνα, και αντιτείνει το "δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης". Τον ρωτούν την άποψή του για την παράνομη κατάληψη (και μετατροπή σε άντρο ανομίας) της "Βίλας Αμαλία", και καταφεύγει στο δικαίωμα ελεύθερης χρήσης του δημόσιου(;) χώρου.

Του αναφέρουν το πρόβλημα του παράνομου (και λαθραίου) παραεμπορίου και ζητούν να μάθουν πως θα το αντιμετωπίσει, και δεν τολμά να μιλήσει για αποτελεσματική αστυνόμευση, αλλά υπόσχεται να... καταργήσει τους "ισχυρούς" (δίχως να μπαίνει σε λεπτομέρειες...) που κηδεμονεύουν το λαθραίο και παράνομο εμπόριο. Λες και οι "μικροί" δεν είναι συστατικό του ίδιου κυκλώματος, και πιο εύκολο να εξαρθρωθεί...

Οποία απογοήτευση να βλέπεις έναν νέο άνθρωπο με κατά τεκμήριο φιλοδοξία ν' ανατρέψει παγιωμένες στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, να επιχειρεί να πείσει (μόνο ήδη... πεπεισμένους) με λόγο αποστεωμένο, συμβατικό, φοβικό για την όποια υπέρβαση και καινοτομία που θα κάνει την διαφορά. Χωρίς χυμό, φρεσκάδα, τόλμη, φαντασία. Με όπλα δανεικά από το στερεοτυπικό κομματικό οπλοστάσιο. 

Πιστός εντολοδόχος των κομματικών εντολέων του, καταυγάζοντας όχι την φιλοδοξία του να πείσει ως "νέα πρόταση", αλλά ν' αποδειχθεί υπάκουος, δίχως σκέψη και ανησυχίες στρατιώτης σ' ένα στράτευμα που φιλοδοξεί ν' αντικαταστήσει τ' αυτοδιαλυόμενα μπουλούκι - ασκέρια του καταβυθιζόμενου παλαιοκομματισμού... Ως εάν θέλει να τα διασώσει....




ΥΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Ο ΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΚΟ – ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Ενώπιον της 4ης ειδικής ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» εμφανίστηκε αυτοβούλως το πρωί της Πέμπτης ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζήτημα ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο κ. Ρόντος, ως πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) είχε υπό την εποπτεία του ΜΚΟ, όπως τη ΔΚΑ του δημοσιογράφου και νυν κρατουμένου Κώστα Τζεβελέκου, η οποία φέρεται να εισέπραξε παρανόμως περίπου τα 9 εκατομμύρια ευρώ έως το 2004. 

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, ο Άλεξ Ρόντος εμφανίστηκε στην ανακρίτρια μαζί με τον δικηγόρο του Ι. Μαντζουράνη δηλώνοντας ότι είναι στη διάθεση των Αρχών, ενώ έδωσε τη διεύθυνσή του στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου βρίσκεται. Φέρεται δε να δήλωσε τη βούλησή του να προσέλθει οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Αυτό αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα αφού ακόμη δεν έχουν συνταχθεί από τη δικαστική λειτουργό τα κατηγορητήρια. 

Μέχρι τότε ο κ. Ρόντος μπορεί να συνεχίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό καθώς δεν του έχει επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος. Για τα πεπραγμένα της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά οκτώ προσώπων με βάση πολυσέλιδο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.

Ο Κώστας Τζεβελέκος, επικεφαλής της Οργάνωσης βρίσκεται μεταξύ αυτών και κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, παραδόθηκε και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκηθεί και εναντίον του πρώην συμβούλου του Άλεξ Ρόντου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους αξιωματούχους του ΥΠΕΞ που φέρονται να χρηματοδοτούσαν παρανόμως την «αμαρτωλή» ΜΚΟ. 

Ο πρώην συνεργάτης ωστόσο του Γιώργου Παπανδρέου με δηλώσεις του στο «ΈΘΝΟΣ» υποστήριξε πως κατά τη θητεία του στην υπηρεσία διεθνούς Ανάπτυξης του υπουργείου Εξωτερικών, ακολούθησε πιστά τη διαδικασία που προβλεπόταν από ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο χαρακτήρισε προβληματικό και ελλιπές.

Μάρτυρας και στην υπόθεση Καραμανλή: Πλην της υπόθεσης με τη ΜΚΟ ο Άλεξ Ρόντος την Παρασκευή βρέθηκε και ως μάρτυρας στον 3ο τακτικό ανακριτή Δημ. Φούκα, ο οποίος διερευνά την υπόθεση των καταγγελιών περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με σκοπό, όπως αναφέρεται σε σχετικό - δημοσιοποιημένο - έγγραφο που αποδίδεται από δημοσιεύματα στην ΕΥΠ, «να ανατραπεί η ενεργειακή πολιτική της τότε κυβέρνησης». 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες υπήρχε σχέδιο ανατροπής ή ματαίωσης της δημιουργίας του αγωγού South Stream και σε αυτό συμμετείχαν δυτικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Το εν λόγω έγγραφο, φέρεται να ήταν σε γνώση του Άλεξ Ρόντου, συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Γι’ αυτόν τον λόγο εκλήθη να καταθέσει στον ανακριτή.