Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΥΡΤΕΙΑ!!!


Γιατί οι ευρωεκλογές να προγραμματιστούν την δεύτερη Κυριακή (στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές) και όχι την πρώτη; Ο ευρωπαίος νομοθέτης όρισε να γίνονται οι ευρωεκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για λόγους οικονομίας. Σωστά. Ο έλλην(;) μνημονιακός υπουργός όμως, όρισε οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με την δεύτερη Κυριακή, τις επαναληπτικές δηλαδή εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου χρειαστεί, και έτσι να καταργήσει το πνεύμα του ευρωπαίου νομοθέτη! Γιατί απλούστατα μ' αυτόν τον τρόπο θα ξαναστηθούν κάλπες παντού σε όλη την επικράτεια και την ''δεύτερη'' Κυριακή, με το ανάλογο κόστος.

Αν όμως οι ευρωεκλογές συνέπιπταν με την "πρώτη" Κυριακή των αυτοδιοικητικών, όπου θα είχε εκλεγεί δημοτική αρχή , δεν θα χρειαζότανε να ξαναστηθεί κάλπη και την επόμενη Κυριακή. Να η οικονομία που δεν γίνεται, και που δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολιτικούς απατεώνες, που κατά τ' άλλα βρίσκουν κάθε αθέμιτο μέσο υπερφορολόγησης και κλοπής του τελευταίου ευρώ του κοσμάκη για λόγους "εθνικής οικονομίας"! Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα ελαττώσουν την εκλογική τους καταβαράθρωση. 

Γιατί σου λέει, μόλις και μετά βίας φτάνουν τα λεφτά στους ετεροδημότες για να μετακινηθούν και να ψηφίσουν δήμαρχο και σύμβουλους της αρεσκείας τους! Δεν θά 'χουν για την δεύτερη Κυριακή, να επανέλθουν για τις ευρωεκλογές!  Άρα έτσι γλυτώνουμε το καθολικό "μαύρισμα"! Άσε που την δεύτερη Κυριακή μπορούμε να μετακινήσουμε τους "δικούς μας" δωρεάν (με τα γνωστά πούλμαν), και να βγούμε κι από πάνω!!

Τέτοια κουτοπονηριά και πολιτική αγυρτεία! Όμως και γι αυτό υπάρχει λύση: Όσοι ετεροδημότες θέλουν διακαώς να τιμωρήσουν και να μαυρίσουν στις ευρωεκλογές τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, και να τα εξαφανίσουν, ας μην προσέλθουν στην "πρώτη" Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών! Ας αφήσουν τους μόνιμους κάτοικους των δήμων (που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι) να διαλέξουν τους τοπικούς τους άρχοντες και συμβούλους και ας φυλάξουν τα χρήματά τους για την "δεύτερη" Κυριακή, για να στείλουν στον διάολο κυβέρνηση και πολιτική αλητεία! 

Άλλωστε είναι σίγουρο ότι είναι πολύ πιό σημαντικό να καταβαραθρώσουμε τους ψεύτες και δωσίλογους, παρά να ψηφίσουμε για δημοτικό σύμβουλο (τις περισσότερες φορές διακοσμητικό) κάποιον φίλο, γνωστό, ή ακόμα και συγγενή!... Λύσεις και απαντήσεις στην πολιτική και τις μεθοδεύσεις των αθυρμάτων υπάρχουν! Αρκεί να έχουμε φαντασία, τόλμη και αποφασιστικότητα...

Υ.Γ. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να τους γελοιοποιήσουμε εντελώς, ψηφίζοντας και την πρώτη Κυριακή και κατεβαίνοντας την δεύτερη δωρεάν με τα δικά τους πούλμαν  τους "μαυρίσουμε", με διπλή χαρά!!!...

Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ


«ΛΑΟΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»


Είναι ενδιαφέρον πόσο επαρχιώτικες -δηλαδή πόσο πολιτισμικά περιορισμένες- είναι τελικά οι πολιτικά ορθές «ευλάβειες» της Δύσης. Έννοιες όπως ο αντιρατσισμός, η αλληλεγγύη προς τους οικονομικά ασθενέστερους, τα δικαιώματα, η δημοκρατία, κάθε άλλο παρά ταμπού είναι μόλις φύγει κανείς από τους στενούς ευρωπαϊκούς ορίζοντες. Πάρτε π.χ. το θέμα του ρατσισμού. Στη Δύση οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο βασισμένο στο χρώμα του δέρματος κάποιου θα προκαλούσε αποστροφή. Όμως το ίδιο δεν συμβαίνει στη ΝΑ Ασία και στην Άπω Ανατολή. Εκεί όπως διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη οι αρνητικές αναφορές στο σκούρο δέρμα κάποιου θεωρούνται απόλυτα αποδεκτές.

Τα μισά είδη στα σούπερ μάρκετ αυτών των χωρών αποτελούνται από προϊόντα που έχουν ως στόχο να λευκάνουν τη επιδερμίδα ενώ η τόσο προσφιλής στη Δύση έννοια του «μαυρίσματος» (π.χ. στη θάλασσα) είναι απολύτως ακατανόητη εκεί. Όμως πρέπει να τονισθεί εδώ ότι η αποστροφή προς το σκούρο δέρμα δεν βασίζεται σε ψευτοβιολογικές ιδεολογίες σύμφωνα με τις οποίες οι σκουρόχρωμοι είναι γενετικά υποδεέστεροι. Εκεί η αποστροφή έχει κοινωνικά αίτια: Το σκούρο δέρμα σηματοδοτεί κάποιον που δουλεύει στον ήλιο, δηλαδή τον αγρότη, μία τάξη που βρίσκεται χαμηλά στην κοινωνική πυραμίδα.

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις μού δίνουν οι πρόσφατες ταραχές στην Ταϊλάνδη. Εκεί, αντίθετα με αυτά που πρεσβεύουν οι Γραφές του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, οι «εξεγερμένες μάζες» κάθε άλλο παρά δημοκρατία και εκλογές επιθυμούν. Το αντίθετο ακριβώς ισχύει. Επιθυμούν τη ματαίωση των εκλογών και την κατάργηση της Δημοκρατίας (για ένα χρονικό, τουλάχιστον, διάστημα)! Στη θέση της Δημοκρατίας επιθυμούν την εγκατάσταση ενός συμβουλίου «αδιάφθορων» -κατά προτίμηση διορισμένων από το Παλάτι- που θα «εξυγιάνει» τη χώρα.

Το γεγονός ότι αποτελούν μία μειοψηφία και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας υποστηρίζει την πρωθυπουργό Γινλούκ ουδόλως μετράει στις αξιολογήσεις των «εξεγερμένων μαζών». Ούτε φυσικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντλεί την υποστήριξή της από τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού που βρίσκονται στο Βόρειο και ΒΑ τμήμα της χώρας. Από την άλλη πλευρά είναι επίσης εντυπωσιακή η αμηχανία των Δυτικών ΜΜΕ και διπλωματικών αντιπροσωπειών στο πώς να διαχειρισθούν την κρίση. Είναι έτσι ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται στην αξιολόγηση της κρίσης αφενός στην Ουκρανία και αφετέρου στην Ταϊλάνδη.

Ενώ στην Ουκρανία ακολουθείται η γνωστή συνταγή «Εξέγερση=Καλό» «Κυβέρνηση=Κακό», στην Ταϊλάνδη η αμηχανία είναι έκδηλη και οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι διπλωμάτες κάθε άλλο παρά υποστηρίζουν τους εξεγερμένους. Διότι πώς μπορείς να υποστηρίξεις τους εξεγερμένους όταν όλη η πολιτική σου παιδεία και κουλτούρα σου έχουν μάθει ότι οι εξεγερμένες μάζες επιθυμούν πάντοτε περισσότερη δημοκρατία και δικαιώματα; Ή όταν έχεις μάθει ότι τις επαναστάσεις τις κάνουν οι φτωχοί πού επιθυμούν «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και όχι οι εύποροι που έχουν εντελώς διαφορετική ατζέντα;

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ


Το κλίμα στο Μαξίμου είναι βαρύ και ασήκωτο. Φοβούνται ηχηρή ήττα στις ευρωεκλογές για τη ΝΔ και «εξαφάνιση» του ΠΑΣΟΚ. Εάν οι φόβοι του επαληθευτούν πιθανολογούν ότι «η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει». Είχαν συμβουλέψει τον Πρωθυπουργό να ξεκινήσει τις διορθωτικές  κινήσεις και να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του από το φθινόπωρο, αλλά δεν τους άκουσε.

«Τώρα είναι αργά», λένε. «Το κλίμα είναι μη αναστρέψιμο και ό,τι και να κάνουμε φαίνεται σαν προεκλογικό πυροτέχνημα». Ο κ. Α. Σαμαράς, όπως είπαν, είχε αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία για λάθη στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής από τα Χριστούγεννα, αλλά καθυστέρησε πολύ η επεξεργασία των στοιχείων και οι όποιες αλλαγές που θα ανακουφίσουν κατηγορίες πολιτών θα έρθουν παραμονές των εκλογών.

Μερικοί από τους συμβούλους εισηγούνται ό,τι «έτσι που ήρθαν τα πράγματα, η μόνη λύση είναι τριπλές εκλογές τον Μάιο», αλλά ο κ. Σαμαράς δεν θέλει ούτε να το ακούσει.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Την άποψη πως η τρόικα παραβιάζει στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διατυπώνει στην έκθεσή του που συνέταξε με εντολή της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου (αυστριακό Εργατικό Κέντρο) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και η οποία δημοσιεύθηκε στη Βιέννη, ο διεθνώς γνωστός νομικός, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστημίου της Βρέμης και στενός συνεργάτης του γερμανικού "Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ", Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο. Ορισμένοι όροι που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Ελλάδα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθώς η Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, παραβιάζουν και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γνωμοδότηση.

Ο Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, σημειώνοντας πως οι δύο κοινοτικοί θεσμοί (ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) που εκπροσωπούνται στην τρόικα δεσμεύονται από την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, κατακρίνει έντονα την τρόικα για τα μέτρα λιτότητας που διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι η τρόικα έχει απαιτήσει δυσανάλογες παρεμβάσεις στο εργατικό δίκαιο και στο κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας. Η τρόικα, αναφέρει, με την επιβολή μειώσεων στους μισθούς παραβίασε το θεμελιώδες δικαίωμα ελεύθερης διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ενώ με την επιβολή διαφόρων άλλων δεσμεύσεων στην Ελλάδα παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα για εργασία, στέγη, κοινωνική ασφάλεια και ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση κατώτατων μισθών, η μετάθεση των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, οι περικοπές στο σύστημα υγείας ή ο περιορισμός της επιδότησης στην κατασκευή στέγης, ως παρεμβάσεις δεν καλύπτονται από το Δίκαιο της ΕΕ και εκτός τούτου δεν υπήρξε επαρκής εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο καθηγητής Φίσερ-Λεσκάνο εκτιμά πως θα μπορούσαν να είχαν επιτυχία προσφυγές που θα γίνονταν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τόσο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και για παραβίαση αρμοδιοτήτων συλλογικών οργάνων, ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι καταγγελίες γίνονταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης, αναφέρει πως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσαν να γίνουν προσφυγές και «κατά ενεργειών κρατών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».Το Διεθνές Δικαστήριο, τονίζει, θα μπορούσε να ασχοληθεί με τα ζητήματα ως προς τη συμβατότητα με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν προσφυγές κατά μεμονωμένων κρατών στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.