Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΑ: ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ Ι.Μ.ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ

Οι νέοι αποκεφαλισμοί στη Ζάρα
Νέοι αποκεφαλισμοί στη Zara της Συρίας. Το WΑΝnews δημοσίευσε στις 29/01/14 φωτογραφίες που απεικονίζουν νεοτζιχαντιστές να κραδαίνουν τις αποτμηθείσες κεφαλές δύο υπερασπιστών της πόλης, Διαβάστε την συνέχεια εδώ
                                                        

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΝΤ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ


Η δημόσια πρόταση της Μπούντεσμπανκ για κατάσχεση καταθέσεων και έκτακτο φόρο στα σπίτια υπονομεύει εσκεμμένα και όλες τις τράπεζες της ΕΕ. Σοκ προκάλεσε ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία η πρόταση της Μπούντεσμπανκ, της κεντρικής τράπεζας της ηγεμονικής χώρας της ΕΕ, όταν μια χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, αντί να τη δανείζουν (με το αζημίωτο, φυσικά) οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ, να επιβάλλει έναν έκτακτο φόρο 10% στις καταθέσεις όλων των πολιτών της, στην ακίνητη περιουσία τους και σε όλα τα ομόλογα ή μετοχές που κατέχουν. Να αρπάζουν δηλαδή οι κυβερνήσεις της Ευρώπης ένα σοβαρό τμήμα της περιουσίας των πολιτών τους! Καλύτερα να καταληστεύει κάθε κυβέρνηση τον λαό της παρά να δανείζεται από τους Γερμανούς και την ΕΚΤ!

Να κάνουν δηλαδή όλοι οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί που η χώρα τους βρίσκεται σε κρίση πολύ μεγαλύτερη κλοπή της περιουσίας των πολιτών τους από εκείνη που έκανε πέρυσι ο Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Κύπρου, σε όσους είχαν την ατυχή ιδέα να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες του νησιού! Η Μπούντεσμπανκ προτείνει όχι μόνο αρπαγή του 10% των καταθέσεων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, αλλά ίδιο φόρο και στα ακίνητα! Εχεις δηλαδή ένα διαμέρισμα που κάνει 100.000 ευρώ, φέρε δέκα χιλιάρικα! Μιλάμε για κυβερνήσεις… ληστοσυμμοριτών! Αν υιοθετηθεί η πρόταση της Μπούντεσμπανκ, το νέο πολίτευμα της Ευρώπης θα είναι ο… ευρω-ληστοσυμμοριτισμός! Οι Γερμανοί, ως γνωστόν, είναι πολύ μεθοδικοί άνθρωποι. Δεν κάνουν προτάσεις του αέρα, έτσι για να πουν κάτι. Εκατσαν και έκαναν τους υπολογισμούς τους. Συνολικά οι 18 χώρες της Eυρωζώνης έχουν αθροιστικό δημόσιο χρέος που υπερβαίνει τα 9 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Oπως μας πληροφορεί το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Ερευνας (DIW), ένας εφάπαξ φόρος 10% επί των τραπεζικών καταθέσεων και της ακίνητης περιουσίας όλων των πολιτών σε όλες τις χώρες της Eυρωζώνης θα απέφερε 3,85 τρισεκατομμύρια ευρώ! Αρα το δημόσιο χρέος των κρατών της Eυρωζώνης θα έπεφτε στα 5,1 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 55% του ΑΕΠ της Eυρωζώνης. Σωθήκαμε δηλαδή, πέσαμε και κάτω από το 60% του ΑΕΠ που ορίζει η Συνθήκη του Μάαστριχτ! Αλήθεια, το θυμάται κανείς εκείνο το 60% του ΑΕΠ για το δημόσιο χρέος; Ρωτάμε επειδή το μεσοσταθμικό δημόσιο χρέος της Ευρωζώνης το 2012, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (τα στοιχεία για το 2013 θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος Απριλίου), ανέρχεται σε… 90,6% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης! Πενήντα τοις εκατό δηλαδή μεγαλύτερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο που ορίζει το Μάαστριχτ ή 30 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από το όριο!

Οσο για την ίδια τη Γερμανία, το δημόσιο χρέος της το 2012 (το 2013 είναι μεγαλύτερο) ανερχόταν στο 81,9% του ΑΕΠ της, υπερβαίνοντας τα 2,16 τρισεκατομμύρια ευρώ. Της Γαλλίας το δημόσιο χρέος ήταν «μόνο» 1,83 τρισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ανερχόταν στο 90,2% του ΑΕΠ της! Βάσει των μόλις προαναφερθέντων στοιχείων, η Γερμανία και η Γαλλία θα συμπεριληφθούν άραγε στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση; Οχι, φυσικά! «Πριν οι ανήσυχοι Γερμανοί τρέξουν με την τσάπα στον κήπο για να θάψουν τις αποταμιεύσεις ή τις ράβδους χρυσού τους και έτσι να τις διασώσουν από την αρπαγή της εφορίας, πρέπει να σταματήσουν για λίγο. Πρώτα απ’ όλα δεν πρόκειται για φόρο επί της περιουσίας στη Γερμανία», ξεκαθαρίζει αμέσως σε άρθρο της η εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και συνεχίζει: «Η Μπούντεσμπανκ μετά βίας τολμάει να υπαινιχθεί για ποια κράτη τέθηκε το θέμα, για παράδειγμα για την Ελλάδα, την Ισπανία ή την Ιταλία»!

Των Ελλήνων, των Ισπανών, των Ιταλών θα κατασχεθεί δηλαδή τμήμα της περιουσίας τους, σε καμιά περίπτωση των Γερμανών! Με τη δημόσια υποβολή μιας τέτοιας πρότασης, η Μπούντεσμπανκ υπονομεύει εσκεμμένα τα τραπεζικά συστήματα όλων των άλλων χωρών της Ευρωζώνης! Ποιος Ελληνας, Ισπανός ή Ιταλός σοβαρός καταθέτης δεν θα πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες των χωρών αυτών για να τα πάει για σιγουριά στις ΗΠΑ, στη Βρετανία ή έστω στη Γερμανία, άντε και τη Γαλλία; Τρελός είναι να αφήσει τα λεφτά του στη χώρα του για να του τα αρπάξουν οι κυβερνήσεις κατ’ εντολήν των Γερμανών; Είδαμε άλλωστε τη ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο. Αποδυναμώνοντας όμως τις τράπεζες των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, οι γερμανικές τράπεζες ενισχύουν την ηγεμονία τους σε όλη την Ευρώπη!

Το Τέταρτο Ράιχ απαιτεί όλοι οι Ευρωπαίοι να βρίσκονται στα δίχτυα των δικών του, των γερμανικών τραπεζών! Το χειρότερο είναι την ίδια πρόταση της «εφάπαξ» δήθεν αρπαγής μέρους της ατομικής περιουσίας όλων των πολιτών της ΕΕ είχε κάνει και το ΔΝΤ (όπως αναλύαμε σε άρθρο μας στις 17 Οκτωβρίου) προ τριών μηνών. Τα σημάδια πληθαίνουν ότι ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της ανθρωπότητας! Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ

ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ


«Οι Έλληνες κατάπιαν την υπερηφάνειά τους». Ετσι έγραφαν οι εφημερίδες Ανατολής και Δύσης τις ημέρες που ακολούθησαν τη μαύρη νύχτα της μεγάλης προδοσίας των Ιμίων, όταν χάσαμε εθνικό έδαφος, ενώ τρία λαμπρά παλικάρια των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας έπεφταν την ώρα του καθήκοντος. Οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Εκτορας Γιαλοψός περνούσαν στο πάνθεον των ηρώων του γένους μας την ίδια στιγμή που η άθλια κυβέρνηση Σημίτη διέσυρε την Ελλάδα και παρέδιδε τα όσια τοις κυσί. Αυτό το όνειδος δεν έχει ξεπλυθεί ακόμα. Το άγος της 31ης Ιανουαρίου 1996 δεν έχει καθαρθεί.

Συμπληρώνονται 18 έτη από το μοιραίο επεισόδιο όπου ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος ανακάλυψε ως δικαιολογία για την υποστολή της σημαίας μας από τα Ιμια ότι «θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας και τη χάσαμε». 18 χρόνια πέρασαν από τις στιγμές όπου το σύμβολο των διαχρονικών προσπαθειών, πόθων και θυσιών των Ελλήνων χαρακτηρίστηκε «πανί» και ο πρωθυπουργός της χώρας ευχαρίστησε, από το βήμα της Βουλής, τους Αμερικανούς για την παρέμβασή τους στην κρίση!

Η κοινή λογική και η στοιχειώδης γνώση των μηχανισμών που κινούν την Ιστορία μάς υποδεικνύουν ότι εκείνη ακριβώς τη βραδιά ξεκίνησε η διαδικασία της εθνικής και οικονομικής χρεοκοπίας μας. Οι μεγάλες δυνάμεις αλλά και οι «μεσαίου βεληνεκούς» χώρες κατάλαβαν το έλλειμμα ήθους, αξιοσύνης και αξιοπρέπειας που χαρακτηρίζει την ημεδαπή πολιτική ελίτ. Αφού ανέχθηκαν την απώλεια ζωών και εδάφους, ήταν πρόδηλο ότι δεν θα έφερναν ισχυρές αντιστάσεις στην οικονομική υποδούλωση της χώρας και στη μετατροπή των πολιτών σε υποζύγια των όποιων επικυρίαρχών μας. Με λίγα λόγια, δίχως την ντροπή της υποστολής της σημαίας δεν θα υπήρχε Μνημόνιο.

Οσο περίεργο κι αν φαντάζει σε όσους διέπονται από νοοτροπία «λογιστή», το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης των Ιμίων αποτελεί επείγουσα ανάγκη και βασική προϋπόθεση για την έξοδο από τη βαθιά και πολύπλευρη κρίση της Ελλάδας. Να μάθουμε τα πραγματικά περιστατικά, τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, τους αυτουργούς της δολοφονίας των τριών αξιωματικών μας και τα «παζάρια» που έκανε η αντεθνική κυβέρνηση Σημίτη για να παραμείνει στην εξουσία. Αφού διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της κρίσης των Ιμίων, τότε να αποδοθούν οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες σε εκείνους που πρόδωσαν την πατρίδα.

ΝΟΜΙΜΟΣ ΛΗΣΤΗΣ


Η εφορία μπορεί να μπει και να διερευνήσει όποιον τραπεζικό λογαριασμό θεωρεί ύποπτο. Ακόμα και των φορολογουμένων που έχουν διακανονίσει οφειλές τους με δόσεις και είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και εμπρόθεσμοι στις καταβολές των δόσεων. Αν διαπιστώσει ο έφορος ότι κάποιος λογαριασμός έχει υπόλοιπο, «νομίμως» κατάσχει όλο το υπόλοιπο του χρέους ασχέτως διακανονισμού. Δεν τον ενδιαφέρει αν ο συγκεκριμένος πολίτης πληρώνει κανονικά τις δόσεις του.

Δεν εξετάζει, ούτε αναρωτιέται, αλλά ούτε και τον απασχολεί αν τα λεφτά αυτά προορίζονται για τον λογαριασμό της ΔΕΗ (συμπεριλαμβανομένου του χαρατσιού), του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ είτε είναι για πληρωμή προσωπικού, είτε για το ενοίκιο που στεγάζεται η επιχείρηση. (Στην περίπτωση που είναι εταιρικός ο λογαριασμός ο έφορος αφήνει 1000 ευρώ αν όμως ο λογαριασμός είναι προσωπικός τα παίρνει όλα). Δεν τον ενδιαφέρει λοιπόν αν τα χρήματα προορίζονται για πετρέλαιο θέρμανσης, για το φροντιστήριο και το σχολείο των παιδιών.

Για τη διμηνιαία ασφαλιστική υποχρέωσή του καταθέτη προς το ΤΕΒΕ ή το ΙΚΑ. Για το ενοίκιο του σπιτιού, για την αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, κ.λπ. Δεν τον νοιάζει καθόλου. Βάζει χέρι στο ποσό που βρίσκει στον τραπεζικό λογαριασμό και δεν δίνει «δεκάρα» πώς θα τα βγάλει πέρα ο συνεπής πολίτης, είτε η συγκεκριμένη συνεπής φορολογικά επιχείρηση.  Πολλοί θεωρούν αυτή την κίνηση του Δημοσίου παράνομη. Και προφανώς έτσι είναι. Αλλά τι να το κάνεις; Για να αποδειχθεί η «ληστεία» πρέπει κανείς να καταφύγει στη χρονοβόρα Δικαιοσύνη. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή.

Οι λαμπροί οικονομολόγοι που διοικούν τη χώρα με τον κ. Στουρνάρα επικεφαλής δεν έχουν σκεφτεί ότι αυτό που γίνεται με την εφορία και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων που βρίσκονται σε ρυθμίσεις και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, αναγκάζει τους περισσότερους να τραβήξουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες; Όσο και να θέλει κανείς να εμπιστευτεί και να υποστηρίξει το σύστημα μπροστά σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις κάνει πίσω.

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΙ


Κλαυθμός και οδυρμός συνόδευσαν την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία αποτυπώνει την υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα από το 2010, δηλαδή από τότε που άρχισε η κρίση. Όπως γίνεται σχεδόν πάντα με τους αριθμούς, η ανάγνωσή τους μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έκθεσης, που πρόβαλαν τα περισσότερα ΜΜΕ, είναι η κατά 900% αύξηση των φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες. Πόση αλήθεια και πόση τραγικότητα κρύβει αυτός ο αριθμός;

Ας δούμε μερικούς άλλους αριθμούς. Είναι κοινό μυστικό ότι η φοροδιαφυγή οργίαζε (στα χρόνια της ευμάρειας) και οργιάζει (σήμερα ακόμα περισσότερο) στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Το λένε όλες οι εκθέσεις, εγχώριες και ξένες (εδώ μια από αυτές). Τι έκανε η μεγάλη πλειονότητα της κατηγορίας αυτής των συμπολιτών μας; Κάτι πολύ απλό και πολύ νόμιμο (αλλά, προφανώς, εντελώς ανήθικο). Δήλωνε εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, το οποίο πριν από την κρίση ήταν 12.000 ευρώ. Κι έτσι δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ φόρο (εδώ τα στοιχεία).

Αν, λοιπόν, ένας έξυπνος ελεύθερος επαγγελματίας πλήρωσε το 2009 φόρο 100 ευρώ και σήμερα κληθεί να πληρώσει 900 ευρώ, να την η αύξηση του 900%. Πόσο «άδικη» τη βρίσκετε; Εγώ καθόλου. Ένα άλλο παράδειγμα: Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο αγρότες δήλωσαν το 2010 μέσο εισόδημα περίπου 1.500 ευρώ (προσοχή, ετήσιο εισόδημα). Τι φόρο πλήρωσαν; Εννοείται μηδέν. Αν σήμερα κάποιος από αυτούς κληθεί να πληρώσει 10 ευρώ φόρο, η στατιστική λέει ότι ο φόρος του αυξήθηκε κατά 1.000%. Πόσο «άδικο» είναι; Καθόλου.

Επομένως ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα. Η αύξηση των φόρων είναι για όλους το ίδιο; Άρα δικαιούνται όλοι να οδύρονται για όλους; Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα και βλέπουν τους φόρους του να αυξάνονται, είναι το ίδιο θύματα με τον γιατρό, τον δικηγόρο, τον καθηγητή ιδιαίτερων μαθημάτων, που εμφάνιζαν εισοδήματα στα όρια της φτώχειας και σήμερα καλούνται να πληρώσουν ένα στοιχειώδες ποσό στην Εφορία; Ας αφήσουν την υποκρισία όσοι σήμερα οδύρονται για το «900% αύξηση των φόρων». 

Αν μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες πλήρωναν τα μισά απ’ όσα κλέβουν (καλύτερα αν το κράτος έπιανε τη μισή φοροδιαφυγή τους), θα μπορούσαν να καταργηθούν αμέσως η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα και το «χαράτσι» στα ακίνητα και να δοθούν αυξήσεις στους χαμηλούς μισθούς και στις συντάξεις. Αν δεν γίνει αυτό, ο επόμενος υπουργός Οικονομικών, ας πούμε ο Στουρνάρας του Τσίπρα, θα αναγκαστεί να αυξήσει κι άλλο τους φόρους και όλοι μαζί θα πάμε για βρούβες. Δεν θα το κάνει; Καλά. 

Κι ο Σαμαράς το 2012, εννοείται πριν από τις εκλογές, κατακεραύνωνε τη φορομπηχτική πολιτική των προηγούμενων. Μετά έκανε ακριβώς το ίδιο. Όπως θα κάνει και ο επόμενος, αν συνεχιστούν οι κλαυθμοί και οδυρμοί για όλους. Αναξιοπαθούντες (πραγματικούς) και φοροκλέφτες.