Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


Μετά τον πρόσφατο πνιγμό των λαθρομεταναστών στο Αιγαίο, απαιτείται να τεθούν ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα επί τάπητος. Φυσικά και πάνω από όλα, ο χαμός ανθρώπων είναι ένα γεγονός που θλίβει τους πάντες. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να σημειωθούν κάποια δεδομένα, τα οποία - για άγνωστο λόγο - αποκρύπτονται από όλους εκείνους που θέλουν να "θάψουν" τους λιμενικούς.

Αρχικά, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε μία "καταιγίδα" εισροής λαθρομεταναστών από το Αιγαίο. Μάλιστα, σε μία περίπτωση (Ρόδος) συνελήφθη συνεργάτης των μεταφορέων, τούρκος πολίτης με ρουμανικό διαβατήριο, ο οποίος παρίστανε τον... συγγραφέα.  Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως αποτελεί πάγια τακτική των λαθρομεταναστών (παίρνουν τις κατάλληλες εντολές από τους τούρκους μεταφορείς τους) η βύθιση του σκάφους μεταφοράς τους, προκειμένου να εξαναγκαστεί το Ελληνικό Λιμενικό στην περισυλλογή και "διάσωσή" τους.

Η συχνότητα εισόδου των λαθρομεταναστών απασχολεί το Λιμενικό, όμως οι συνεχείς αλλαγές πλεύσης και προσέγγισης των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, απασχολεί τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού έχει δοθεί η εντύπωση απόπειρας εύρεσης "τυφλών σημείων" διέλευσης σκαφών και αποβίβασης από αυτά... Γι αυτό τον λόγο, η ΕΥΠ βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να διαπιστώσει συνεργάτες που δρουν μέσα από τα νησιά και λειτουργούν (αναγνώριση, καθοδόγηση πλωτών μέσων κ.α.) με διάφορες ταυτότητες εντός της Ελλάδας.

Όμως, το πλέον σημαντικό γεγονός, που αποκρύπτεται αλλά τείνει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και -πιθανής αλλαγής του σημερινού στάτους στο Αιγαίο- είναι το ότι διακυβεύεται το δικαίωμα της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που η Ελλάδα κριθεί ως μη κατάλληλη, τότε την ευθύνη αυτή θα αναλάβει η Τουρκία, η οποία θα φροντίσει να "γεμίσει" το Αιγαίο με ναυτικά σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής αλλά και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, καθώς και με ειδικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για Έρευνα και Διάσωση...

Τα πολιτικά περιττώματα (τύπου Μούζνιεκς) αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό. Δηλαδή, στην απώλεια εκ μέρους της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά  τα αποτελέσματα μίας τέτοιας αλλαγής, τα οποία θα θίξουν ανεπανόρθωτα και εις βάρος τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επί του Αιγαίου, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα "μικτό" (ή γκρίζο) αρχιπέλαγος.


Πριν, λοιπόν, κάποιοι καταγράψουν με περίσσια ανευθυνότητα τον ανθρωπισμό τους, καλό θα είναι να σκεφτούν όλα τα ανωτέρω, αλλά -κυρίως- να απαντήσουν σε ένα βασικό ερώτημα: Αφού οι Έλληνες λιμενικοί είναι φονιάδες, τότε γιατί δεν έπνιξαν όλους τους λαθρομετανάστες, αλλά διέσωσαν κάποιους κι έτσι επέτρεψαν να υπάρχουν μάρτυρες του εγκλήματος οι οποίοι θα κατέθεταν για το έγκλημα από το οποίο διασώθηκαν από τους ίδιους τους "εγκληματίες";

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 49 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Σκηνικό εμπόλεμης κατάστασης θύμισαν ξανά οι δρόμοι της Αιγύπτου. Ο τραγικός απολογισμός των συγκεντρώσεων κάνει λόγο για τουλάχιστον 49 νεκρούς τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Οπαδοί του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης βρέθηκαν ξανά στους δρόμους των κεντρικών πόλεων, με αφορμή την τρίτη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του 2011. Από τις μεταξύ τους οδομαχίες, αλλά και τις συμπλοκές με την αστυνομία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 49 άνθρωποι και 247 τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 1.079 άνθρωποι συνελήφθησαν. Το αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο από τις αρχές του καλοκαιριού έχει προκαλέσει τραγικές απώλειες. Από τις 3 Ιουλίου πάνω από 1.000 διαδηλωτές, οπαδοί του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, έχουν χάσει τη ζωή τους από σφαίρες του στρατού και της αστυνομίας ή από οπαδούς της νέας κυβέρνησης που εγκατέστησε ο στρατός.


Ο "ΝΕΡΩΝ" ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Σαν ποιητής εμφανίστηκε προ ημερών ο Γ. Στουρνάρας στο ευρωκοινοβούλιο όπου ως άλλος πολιτικός "Νέρων" απήγγειλε απόσπασμα από διάσημο ποίημα του Κ.Καβάφη, «σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος» αγνοώντας ότι αυτό που για αυτόν φαντάζει ως περιπέτεια υπό την προστασία των μεγάλων αποδοχών του, για τον Έλληνα πολίτη που δεν έχει δουλειά ή έχει εισόδημα 500 ευρώ μηνιαίως, αποτελεί εφιάλτη και προσομοιάζει περισσότερο με έργο άλλου μεγάλου ποιητή, την "Κόλαση" του Ντάντε Αλιγκιέρι.

Όπως ο Νέρων ο αυτοκράτωρας της Ρώμης απήγγειλε ποίηση του Ομήρου ενώ έκαιγε την Ρώμη, έτσι και ο Γ. Στουρνάρας έχει ποιητικό "οίστρο" τη στιγμή που κατακαίει την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε άψογη συνεργασία με κυβέρνηση και δανειστές. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επειδή μάλλον νομίζει ότι έχει λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα αυτής της χώρας αποφάσισε να το ρίξει στη.. ποίηση! Eν αναμονή λοιπόν της άφιξης της τρόικας το έχει ρίξει στο διάβασμα και στη μετάφραση. Τι διαβάζει ο υπουργός; Καβάφη. Τον διαβάζει και τον μεταφράζει μάλιστα στα αγγλικά.

Στην πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γ. Στουρνάρας απήγγειλε Καβάφη λέγοντας στους ευρωβουλευτές πως «περισσότερη σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι προς την Ιθάκη». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Στουρνάρας διηγήθηκε πως όταν απήγγειλε Καβάφη στα αγγλικά το «σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος», οι ευρωβουλευτές ενθουσιάστηκαν κι ακόμη και οι συντηρητικοί άρχισαν να τον χειροκροτούν. 

Όλοι αγνοούσαν ότι "ο πηγαιμός για την Ιθάκη" είναι η "εξαέρωση" του ελληνικού λαού από τα εθνοκτόνα μέτρα του Μνημονίου, η δε "Ιθάκη" είναι η πολυπόθυτη μέρα που η χώρα θα εξέλθει της κρίσεως. Ο Γ. Στουρνάρας επιθυμεί η μέρα αυτή να αργήσει! Γιατί τότε αυτός δεν θα υπάρχει πολιτικά. Αφού του αρέσει τόσο η ποίηση να του θυμίσουμε και άλλα χρήσιμα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του αποσπάσματα."Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις. Να μην τις παίρνει ο άνεμος." Μανόλης Αναγνωστάκης. 

Καθότι η κυβέρνησή του άλλα είπε προεκλογικά στους Έλληνες για να αρπάξει ψήφους, και άλλα έπραξε αμέσως μετά. "Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα." Κώστας Βάρναλης Καθότι η κυβέρνησή μας δεν αντιστέκεται ποσώς στους Γερμανούς και τους δανειστές, κάνει ότι της ζητήσουν, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα συμβεί κάποιο θαύμα, ώστε αυτοί να σωθούν πολιτικά, και να συνεχίσουν να "κάθονται" στην πλάτη μας για άλλα 20 χρόνια.

Και κλέινουμε με το "Χίλιοι δυο παραφυλάνε σε κοιτάν και δεν μιλάνε. Είσαι σήμερα μονάρχης κι ώσαμ' αύριο δεν υπάρχεις." Οδυσσέας Ελύτης Ότι και να κάνουν οι Γερμανοί το τέλος αυτής της κυβέρνησης είναι κοντά, σήμερα είστε υπουργός, αύριο...όλα έχουν ένα τέλος, και η χρησιμότητά σας δεν θα είναι πια αναγκαία. Το σύστημα έχει και άλλες εφεδρέιες..


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΙΚ ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Οριστικός τέλος στα ψεύδη των ελληνικών κυβερνήσεων από εποχής Παπανδρέου, μέχρι και σήμερα και ειδικά στις πομφόλυγες του τότε υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου ότι τάχα θα φορολογηθούν τα πάνω από 80 δισεκατομμύρια των καταθέσεων της οικονομικής ελίτ που φοροδιέφυγαν στην Ελβετία: Ένα μεγαλοπρεπές «Όχι» στη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες είπε από το Νταβός η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ!

Μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Βίντμερ -Σλουμπφ ανέφερε ότι η Ελβετία, δεν πρόκειται να συνάψει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «FinanzNachrichten.de», η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές.

Έτσι, σύμφωνα με την Βίντμερ - Σλουμπφ, δεν είναι δυνατό αυτά τα άτομα να πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά φόρους για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό. Το αστείο είναι ότι πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επιμένουν ότι οι συζητήσεις για τη συμφωνία φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες, «συνεχίζονται κανονικά»!


Η δήλωση της Ελβετίδας υπουργού Οικονομικών έρχεται λίγες ώρες πριν αναχωρήσει αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, για το θέμα αυτό, αλλά και γενικότερα για την φορολόγηση των καταθέσεων των πολιτών των χωρών της ΕΕ στην Ελβετία, Η εξέλιξη για τους γνωρίζοντες ήταν αναμενόμενη, αφού από την αρχή ήταν σαφές ότι πρόκειται για προπαγανδιστικό τρικάκι των μνημονιακών για να μειωθεί η οργή του κόσμου. Απλά "πονάει" το γεγονός ότι μας κορόϊδεψαν και πάλι...