Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 6 !!! 7-8 ΙΣΩΣ


Μετασεισμοί συνεχίζονται ακόμα και τώρα. Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί και παραμένει στους δρόμους στα αμάξια του και σε κεντρικά σημεία. Δρόμοι έχουν καταρρεύσει. οι υλικές ζημιές στα σπίτια είναι τεράστιες. Παλιότερα κτίσματα κατέρρευσαν. Το γηροκομείο της πόλης έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, και οι μεταφέρετε ο κόσμος στο εκκλησάκι της αγίας Άννας.

Το μαντζαβινάτειο νοσοκομείο Ληξουρίου είναι σε καλή κατάσταση, καθώς δεν υποστεί σημαντικές φθορές. Μάνδρες, τοίχοι, δρόμοι με μεγάλες ρωγμές. Η Πυροσβεστική και η αστυνομία στους δρόμους. Μάθαμε ότι κοντά στην Κριτονού στον δρόμο προς Θηνιά έχει πέσει ο δρόμος. Συνιστούμε στον κόσμο να μείνει ψύχραιμος και να παραμείνει μαζί έξω….

Μεγάλες οι ζημιές σε σπίτια και καταστήματα

Μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και καταστήματα τουλάχιστον στο Αργοστόλι και το Ληξούρι. Συγκεκριμένα, έχουν σπάσει οι τζαμαρίες σε πολλά καταστήματα ενώ εμπορεύματα, έπιπλα και ηλ. συσκευές σε καταστήματα και σπίτια έπεσαν από τον σεισμό.



ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η "ΧΑΡΑ" ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


Άλλο πoυ δεν ήθελαν οι Τούρκοι να έχουν ένα υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας όπως ο… αξιότιμος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως αναφέρει σύσσωμος σχεδόν όλος ο τουρκικός τύπος, (25/1), ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του από την Αθήνα ανέφερε ότι η Τουρκία έχει τα λιγότερα προβλήματα από όλους τους γείτονες της με την Ελλάδα. Δηλαδή η Ελλάδα είναι για την Τουρκία μια μεγάλη «ανακούφιση» στα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η επεκτατική νεοοθωμανική πολιτική των Τούρκων με όλες τις γειτονικές χώρες όπως, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Αρμενία, Ρωσία, Βουλγαρία, Αίγυπτος και δεν… συμμαζεύεται.

Και όλα αυτά του κ. Βενιζέλου την ίδια ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις έχουν χτυπήσει «κόκκινο» στο Αιγαίο, ενώ καθημερινά σχεδόν, όπως αναγράφει και η τουρκική εφημερίδα Milliyet, (25/1/), έχουμε «επικίνδυνα» επεισόδια στην περιοχή της Ζουράφας όπου τουρκικά και ελληνικά πλοία της ακτοφυλακής έρχονται σε αντιπαράθεση καθώς οι Τούρκοι με προκλητικό τρόπο παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Είναι πραγματικά καταπληκτικές οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει θέσει σε έμπρακτη αμφισβήτηση όλα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο ενώ τουρκικές φρεγάτες κάνουν κρουαζιέρες έξω από το Σούνιο, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει και αυτό να προβάλλεται με όλη την πρέπουσα έμφαση από τον τουρκικό τύπο, οι η Τουρκία δεν… έχει σχεδόν κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Το λιγότερο που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Βενιζέλου, ακριβώς σε αυτή την πολύ κρίσιμη συγκυρία, είναι ότι έχουν έντονο μειοδοτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα ο… αξιότιμος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, έδειξε για άλλη μια φορά την ματαιοδοξία της ελληνικής μειοδοτικής εξωτερικής πολιτικής καθώς εξακολουθεί να επιμένει στην ανεδαφική πλέον θέση ότι η Τουρκία θα πρέπει να γίνει ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης έχουν δηλώσει την αντίθεση τους. Ακόμα και η ίδια η Τουρκία έχει δείξει ότι έχει χάσει όλο τον ενδιαφέρον της για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κορόιδα δεν είναι οι Τούρκοι, όταν βλέπουν το δικό μας άθλιο κατάντημα από αυτούς που μας έσυραν και μας αλυσόδεσαν στο ευρωπαϊκό άρμα καταδικάζοντας την ελληνική οικονομία στην πλήρη καταστροφή. Αλλά η «τουρκοφιλία» του κ. Βενιζέλου έχει ένδοξο παρελθόν, γεγονός που τον καθιστά άκρως επικίνδυνο να εκπροσωπεί την χώρα μας σαν υπουργός Εξωτερικών.Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, (16/6/2013), είχε τονίσει ότι είναι θαυμαστής και τηλεθεατής του γνωστού και άθλιου τουρκικού σήριαλ, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Όπως υποστήριξε η τουρκική εφημερίδα σε ένα χαρακτηριστικό της άρθρο, ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ένα μεγάλο «μυστικό» του και αυτό είναι ότι στο γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους μετά της 9 η ώρα το βραδύ και ενώ φαίνεται πως έχει τελειώσει όλες τις άλλες πολιτικές του εργασίες, ανοίγει την τηλεόραση για… να παρακολουθήσει το αγαπημένο του σήριαλ, τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Δηλαδή αφού τα λύσαμε όλα και η Ελλάδα προχωρεί ακάθεκτα προς την «δόξα», ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρήκε τον χρόνο για να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του Σουλεϊμάν του οποίου είναι και ένθερμος θαυμαστής.

Αλλά να ήταν μόνο αυτό! Ο κ. Βενιζέλος πιο παλαιοτέρα και συγκεκριμένα σε μακροσκελή συνέντευξη που είχε δώσει το 2001 (1/5/2001) και στον Τούρκο δημοσιογράφο, Yener Süsoy, όταν είχε πάει πάλι τότε στην Κωνσταντινούπολη επί τη ευκαιρία της συνάντησης του μεικτού Ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού συμβουλίου και είχε συναντήσεις με κορυφαίους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες της γειτονικής χώρας, είχε εκδηλωθεί σαν… μεγάλος θαυμαστής του σφαγέα των χριστιανών της Μικράς Ασίας, Μουσταφά Κεμάλ.  

Ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει πως ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν είναι μόνο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, αλλά…. αποτελεί και ελληνική κληρονομιά, (!!!), γιατί είναι ο θεμελιωτής της ελληνοτουρκικής φιλίας. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως είναι συμπατριώτης του Κεμάλ καθώς είναι και αυτός Θεσσαλονικιός και το σπίτι του είναι πολύ κοντά στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει επισκεφτεί πολλές φορές και εκεί μέσα έχει…. διαλογιστεί (!!!), για την ελληνοτουρκική φιλία που προώθησε ο «πατέρας» της τουρκικής δημοκρατίας.

Στη συνέχεια μάλιστα δήλωσε απερίφραστα πως δεν θα δίσταζε να δώσει την κόρη σε… Τούρκο γαμπρό, (τύφλα νάχουν τα ζεϊμπέκικα του Γιώργου και οι κουμπαριές του Κωστάκη). Όπως είχε πει τότε στην Χουριέτ, «Ποτέ δεν έχω σκοπό να ανακατευτώ στην προσωπική της ζωή, (για την κόρη του), και δεν θα δίσταζα να την παντρέψω ακόμα και με… Τούρκο, αν αυτό επιθυμούσε η ίδια και ερωτεύονταν κάποιον από την άλλη πλευρά του Αιγαίου». Τάδε έφη ο νυν Έλληνας υπουργός Εξωτερικών… αξιότιμος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ


ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΡΟΧΙΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ


Η ουκρανική αντιπολίτευση έκανε έκκληση την Κυριακή για την διεξαγωγή περαιτέρω διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, λίγες μόλις ώρες αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έκανε πρόταση στους ηγέτες αυτής να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. «Δεν απορρίπτουμε την πρόταση, αλλά και δεν τη δεχόμαστε», δήλωσε ο Αρσένι Γιάτσενγιουκ, ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Εξωτερικών, αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax επικαλούμενο δηλώσεις του. Τα σχόλια αυτά έκανε ο Γιάτσενγιουκ εν μέσω ενός νέου κύματος βίας. Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο Συνεδριακό Κέντρο κοντά στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Kyiv Post. Πυρκαγιά ξέσπασε στο πρώην Μουσείο Λένιν. Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς πρότεινε στον Γιάτσενγιουκ και τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο, να αναλάβουν τη θέση του πρωθυπουργού και αντιπροέδρου αντίστοιχα. Ο Κλίτσκο απέρριψε την πρόταση λέγοντας στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του ότι η αντιπολίτευση θα επιμείνει για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στο 2014 προκειμένου να απέλθει από την εξουσία ο Γιανουκόβιτς.

Ο Γιάτσενγιουκ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αντιπολίτευση είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας -αλλά μόνο με σκοπό να οδηγήσει την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αλλά δεν πιστεύουμε ούτε μία λέξη αυτών που βρίσκονται στην εξουσία», είπε. Ο Γιάτσενγιουκ ζήτησε επίσης την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία είχε φυλακιστεί το 2011 για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Οι βίαιες αναταραχές ξέσπασαν το Νοέμβριο, εξαιτίας της απόφασης του Γιανουκόβιτς να απορρίψει μια σύναψη συμφωνίας για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ της δημιουργίας στενότερων δεσμών με τη Ρωσία, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Από την Βαρσοβία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, καταδίκασε τη «χρήση βίας και βαρβαρότητας από τις ουκρανικές αρχές κατά των διαδηλωτών». Είπε ότι αποτελεί ευθύνη της ουκρανικής κυβέρνησης να επιδιώξει έναν «ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες και την αντιπολίτευση». «Ο διάλογος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, ιδιαίτερα μέσα στην κυβέρνηση», είπε ο βαν Ρομπάι. Μάλιστα, χθες ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί την Τετάρτη στα βίαια επεισόδια ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία στο κέντρο της πόλης, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από τις βίαιες συγκρούσεις, ενώ η αντιπολίτευση για πέντε. Η ουκρανική αντιπολίτευση απέρριψε το βράδυ του Σαββάτου την ανέλπιστη προσφορά της κυβέρνησης να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.«Δεν θα υποχωρήσουμε. Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι που υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις τους», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο. Απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο του Κιέβου, ο Κλίτσκο επέμεινε ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία μέσα στο 2014 προκειμένου να φύγει από την εξουσία ο τωρινός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γιανουκόβιτς είχε προσφέρει στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, Αρσένι Γιάτσενγιουκ και Βιτάλι Κλίτσκο να αναλάβουν ο πρώτος πρωθυπουργός και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Γιάτσενγιουκ δήλωσε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) ότι η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας – αλλά μόνο με σκοπό να οδηγήσει την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κίνημα της αντιπολίτευσης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δήλωσε.«Αλλά δεν πιστεύουμε ούτε μία λέξη αυτών που βρίσκονται στην εξουσία», είπε.

Η ανακοίνωση του Σαββάτου ήρθε καθώς οι εντάσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κλιμακώθηκαν. Συνολικά 4 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα, κάτι που έχουν επιβεβαιώσει και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας. Από την Βαρσοβία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, καταδίκασε τη «χρήση βίας και βαρβαρότητας από τις ουκρανικές αρχές κατά των διαδηλωτών». Είπε ότι αποτελεί ευθύνη της ουκρανικής κυβέρνησης να επιδιώξει έναν «ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες και την αντιπολίτευση». «Ο διάλογος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, ιδιαίτερα μέσα στην κυβέρνηση», είπε ο βαν Ρομπάι. Στην προσφορά προς την αντιπολίτευση αναφέρεται ότι η τρέχουσα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νικολάι Αζάροφ θα παραιτηθεί με ενδεχόμενη τροποποίηση του Συντάγματος. Επί του παρόντος, το σύνταγμα επιτρέπει στον πρόεδρο να κατέχει όλες τις κεντρικές εξουσίες. Η ουκρανική κυβέρνηση πρόσφερε επίσης την αποφυλάκιση των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που έχουν συλληφθεί σε αντάλλαγμα οι διαδηλωτές να εγκαταλείψουν τις πλατείες και τα κτίρια που έχουν καταλάβει. Ο Γιανουκόβιτς προσέφερε επιπλέον να γίνουν τροποποιήσεις σε έναν πρόσφατα εγκεκριμένο νόμο που περιορίζει τις διαδηλώσεις και την ελευθερία του τύπου, ένα νόμο τον οποίο έχει καταδικάσει σύσσωμη η διεθνής κοινότητα.

Καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιάτσενγιουκ, ζήτησε από τις δυτικές δυνάμεις να αποστείλουν μεσολαβητές στην Ουκρανία ώστε η πολιτική κρίση στη χώρα να μη βγει εκτός ελέγχου. «Θα είναι δύσκολο να τερματιστεί η κρίση χωρίς τη διαμεσολάβηση των εταίρων μας από τη Δύση», δήλωσε ο Γιάτσενγιουκ μετά από συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.

Η ΕΥΚΟΛΗ ΖΩΗ


Θες να σου πω τι είναι για μένα εύκολη ζωή; Είναι να περπατάω στον δρόμο νιώθοντας σιγουριά ότι δεν θα πέσει κανένας πάνω μου να με πάρει σβάρνα. Να βγάζω το παιδί μου έξω βόλτα και να ξέρω ότι δεν θα συναντήσω με το καροτσάκι κάποιο αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο που θα με αναγκάσει να το βγάλω στον δρόμο. Να είμαι στο φανάρι και να μη φοβάμαι ότι αν καθυστερήσω λίγο θα ακούσω βρίσιμο.

Να πηγαίνω σε μια υπηρεσία και όση χαρτούρα και να έχω να μη με νοιάζει διότι ο υπάλληλος θα με βοηθήσει με ευγένεια, ακόμα και αν δεν ξέρω καλά τη γλώσσα του. Να θέλω να πάω στη δουλειά μου ή στον γιατρό και να μη σκέφτομαι ότι ίσως με έχει κλείσει κάποιος που διπλοπάρκαρε όσο κάνει τα ψώνια του. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει σχέση με τα λεφτά στην τσέπη μου. Εύκολη ζωή είναι να είναι όλα φτιαγμένα με τον άνθρωπο στο μυαλό και όχι την προθεσμία ή την πληρωμή.

Εύκολη ζωή είναι να έχεις μηχανήματα παντού στον δρόμο για την εξυπηρέτησή σου και κανένα να μην έχει βανδαλιστεί. Να μπαίνεις σε ένα μικρό σπίτι και να βλέπεις λεπτομέρειες που έχουν φτιαχτεί για την άνεσή σου χωρίς κόστος. Να μπαίνεις σε ένα σχολείο και να βλέπεις τα παιδιά όλα μαζί να κρατούν τις τάξεις πεντακάθαρες. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει σχέση με τα κυβικά του αυτοκινήτου σου και τα τετραγωνικά του νεόδμητού σου.

Όσα λεφτά και να σου δώσει η τρόικα ή το αφεντικό σου ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος, δεν θα βρεις ευκολία και ποιότητα αν ζεις μέσα σε μια ζούγκλα με ανθρώπους τριγύρω που θα τους χαρακτήριζες εγωιστές και με ένα κράτος-μπάχαλο που όχι μόνο δεν εμπιστεύεσαι αλλά φοβάσαι κιόλας. Όσες βουτιές και να κάνεις το καλοκαίρι, σε όσες ταβέρνες και αν στουμπωθείς, σε όσα μπουζούκια και αν ξενυχτήσεις, την εύκολη ζωή δεν θα τη βρεις και όλα αυτά θα αποτελούν απλά διεξόδους.

Διότι όταν έχεις ευκολία στη ζωή δεν ψάχνεις να ξεφύγεις. Όταν τα δευτεριάτικα πρωινά σου είναι πολιτισμένα δεν περιμένεις σαν απελπισμένος την Παρασκευή. Όταν εργάζεσαι σε όμορφα περιβάλλοντα με ωραίους ανθρώπους δεν τρελαίνεσαι για τα τριήμερα. Τη διαφορά στην ποιότητα... στα επίπεδα σεροτονίνης και ηρεμίας θα στη δώσουν μόνο άνθρωποι που συνεννοούνται και οργανώνονται. Άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο όραμα με σένα τόσο στη δουλειά σου όσο και στην κοινωνία. Άνθρωποι που έχουν συμφωνήσει να κάνουν τη συνέπεια, την ευγένεια και τον σεβασμό τους πυλώνες της συνύπαρξής τους.

Υπάρχουν τέτοιες κοινωνίες ακόμα; Ναι, υπάρχουν κάπου, τις έχω δει και τις έχω ζήσει. Με εύκολη ζωή που ζήλεψα γιατί είναι καταδικιά τους ενώ για μένα δανεική. Με άλλα δικά τους προβλήματα αλλά γνωρίζοντας ότι η ηρεμία δεν έχει τιμή και η συνεννόηση δεν απαιτεί περιουσίες. Και όταν κάποιου το παιδί φαγωθεί γιατί το άδικο είναι παντού, ψάχνουν να βρουν ποιος το έφαγε και δεν ρίχνουν την ευθύνη στο γενικό και αόριστο της χώρας. Και στις δυσκολίες πάνε παρακάτω γιατί δεν θέλουν να μείνουν πίσω περιμένοντας το οτιδήποτε να τους χαριστεί.

Ίσως έχεις ακούσει για τέτοια μέρη και τέτοιους ανθρώπους. Ίσως σε μια στιγμή αδυναμίας και ζήλιας τους σνόμπαρες και τους απαξίωσες. Μα μπορούμε άραγε να σνομπάρουμε κάποιον τον οποίο ποτέ η αξιοπρέπεια δεν τον έπιασε από τον γιακά να τον πάει στο αεροδρόμιο; Μπορούμε να απαξιώσουμε κάποιον που δεν χρειάζεται το ανάθεμα για να βγάλει την ημέρα; Δεν έχει τιμή αγοράς η εύκολη ζωή... έχει τιμή ανθρώπινη.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΤΕ!


Εως σήμερα ούτε ένας, ούτε ο πιο άσχετος και ανόητος κατασκευαστής δεν έχει αποπειραθεί να χτίσει πάνω σε βάλτο ή σε κινούμενη άμμο. Για να «στηθεί» και να σταθεί ένα οικοδόμημα απαιτείται στέρεο και σταθερό έδαφος. Τοιουτοτρόπως και οι εθνικές οικονομίες χρειάζονται στέρεα και σταθερά φορολογικά νομοθετήματα για να αντεπεξέλθουν στη μάχη της επιβίωσης και να αναπτυχθούν. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει διότι οι συγχυσμένοι νόες των διαχειριστών της οικονομίας μας παράγουν περισσότερα και αντιφατικότερα νομοθετήματα, υπουργικές αποφάσεις και οδηγίες απ' όσες μπορούν να αφομοιώσουν, να κατανοήσουν και να... καταναλώσουν οι φοροτεχνικοί, οι φορολογούμενοι και οι ίδιοι οι εφοριακοί!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα με την αντεθνική παραφροσύνη που διέπει τους νόμους και τις... εμπνεύσεις του οικονομικού επιτελείου είναι ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα και οι «παλινδρομήσεις» για την αξιοποίηση των αποδείξεων από τους καταναλωτές. Οι διατάξεις για τον φόρο υπεραξίας 15% ανάμεσα στην τιμή πώλησης και την τιμή κτήσης ενός ακινήτου είναι τόσο ασαφείς, που υποχρέωσαν τους συμβολαιογράφους να κηρύξουν αποχή από την υπογραφή συμβολαίων πώλησης ακινήτων. Επιπλέον, αυτό το μέτρο είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας διότι υπολογίζει τη διαφορά μεταξύ της αξίας κτήσης και της αξίας πώλησης μέσω των αντικειμενικών αξιών - οι οποίες πλέον, σε πολλές περιπτώσεις, είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις πραγματικές.

Ο τραγέλαφος της αστοχίας των «ειδικών» μπορεί να περιγραφεί άνετα και μέσω της... περιπέτειας των αποδείξεων. Στην αρχή έπρεπε να συγκεντρώνονται όλες, έπειτα κάποιες ήταν αχρείαστες, μετά εκείνες των βενζινάδικων και των σούπερ μάρκετ θα υπολογίζονται κατά το ήμισυ... Αστεία πράγματα και καταστροφικά, όταν επιβάλλονται στις σκληρά δοκιμαζόμενες δομές ενός κράτους. Το ηθικό δίδαγμα από τα παραπάνω είναι ότι ο λαός μας κατέστη -όπως επισήμανε και ο μέγας αυτουργός της καταστροφής μας Γιώργος Παπανδρέου- «πειραματόζωο». Το εργαστήριο όπου γίνονται οι «δοκιμές» είναι η πατρίδα μας και οι «επιστήμονες» είναι παντελώς αδαείς και εκτός κάθε λογικής...