Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


Η πλειοψηφία των δύο κομμάτων στη Βουλή περιορίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι, η Ελλάδα έχει μία σταθερή κυβέρνηση. Τα σενάρια δε που διακινούνται, σε σχέση με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, προβληματίζουν σε μεγάλο βαθμό την Ευρώπη. Η Κομισιόν θεωρεί πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται την προσφυγή του στην κάλπη, επειδή φοβάται πως το μεγάλο ψέμα του, σχετικά με το ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη νέου δανεισμού, θα αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, οι ανακοινώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κατάργησης των μνημονίων κλπ., σημαίνουν ουσιαστικά πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Η αιτία είναι το ότι δεν θα λάβει από τους «εταίρους» της τα περίπου 8,5 δις € (κατ’ ελάχιστο), τα οποία της λείπουν για την πληρωμή των δόσεων που λήγουν το Μάιο και τον Αύγουστο. Περαιτέρω, τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν έχουν πλέον καμία στρατηγική διάσωσης της χώρας, ενώ η ακροδεξιά παράταξη αυξάνει συνεχώς την εκλογική του δύναμη, εις βάρος κυρίως της κυβέρνησης.

Το ποσοστό της υπολογίζεται τουλάχιστον στο διπλάσιο από αυτό που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, επειδή πολλοί από τους δυνητικούς εκλογείς διστάζουν να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, οι Ευρωεκλογές θα αναδείξουν την ακροδεξιά στο τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό κόμμα, εάν όχι στο δεύτερο, γεγονός που προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό την Ευρώπη.Οι αλλαγές πάντως στην κοινωνία έχουν το δικό τους ρυθμό, αφού η περιφρόνηση απέναντι στους πολιτικούς, έχει μεταλλαχθεί κυριολεκτικά σε αηδία, χωρίς να είναι κανείς καθόλου υπερβολικός.

Εδώ έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό τα τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς, τα οποία έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά έφεραν στην επιφάνεια το γεγονός ότι, το κράτος ήταν για πολλά χρόνια ένας χώρος, τον οποίο λυμαίνονταν αδίστακτοι πολιτικοί και διαβρωμένα κόμματα.Συνεχίζοντας, η δυσπιστία των Πολιτών απέναντι σε όλα τα πολιτικά κόμματα, είτε αυτά έχουν κυβερνήσει, είτε όχι, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, επειδή ποτέ δεν τηρήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις από κανένα. Μία καινούργια αρχή για τη χώρα, με το παλαιό πολιτικό προσωπικό, είναι προφανώς αδύνατη, ενώ πρέπει να προηγηθεί η παραδειγματική τιμωρία όλων όσων οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία.

Ειδικά όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, η ασάφεια των θέσεων της, οι συνεχείς παλινδρομήσεις, η δημαγωγία που τη διακρίνει στο θέμα των οικονομικών αναγκών και της αναδιάρθρωσης της χώρας, καθώς επίσης η επιμονή της στη διατήρηση του πελατειακού κράτους, στην οποία ωθείται από τα στελέχη του κόμματος που αύξησε την εκλογική της δύναμη κατακόρυφα (το κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ), δεν επιτρέπει μεγάλες ελπίδες. Τυχόν εκλογική της νίκη θα σήμαινε πιθανότατα τόσο τη νομιμοποίηση, όσο και τη μονιμοποίηση της κατοχής της χώρας.

Τα σενάρια δε που διακινεί περί εθνικοποίησης των τραπεζών, περί μονομερών καταγγελιών των συμφωνιών της χώρας, περί αύξησης των μισθών μέσω της ακόμη μεγαλύτερης αύξησης της φορολογίας κοκ., δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα στους Πολίτες, από τις απαντήσεις που μάταια προσπαθούν να δώσουν. Άλλωστε κανένας δεν πιστεύει ότι, με τους τρόπους αυτούς η Ελλάδα θα ξεφύγει από την παγίδα, στην οποία οδηγήθηκε. Αντίθετα, όλοι σχεδόν γνωρίζουν ότι, η χώρα κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ, ευρισκόμενη ένα βήμα πριν από την έξοδο της από την Ευρωζώνη.

Τέλος, δεν είναι απίθανο να υιοθετηθεί ένα δεύτερο παράλληλο νόμισμα σύντομα, με στόχο τη διευκόλυνση της μετάβασης από το ευρώ στη δραχμή. Εάν μετατραπούν υποχρεωτικά οι καταθέσεις των Ελλήνων στο παράλληλο νόμισμα, εάν φορολογηθούν με 10% για να καλυφτεί το κενό χρηματοδότησης ή εάν συμβεί οτιδήποτε άλλο, κανένας δεν το γνωρίζει με ακρίβεια. Ούτε καν η κυβέρνηση. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ


ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ: "ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ"


Μία ίλη τεθωρακισμένων Τ-80 του ουκρανικού Στρατού έλαβε εντολή να κινηθεί προς τα περίχωρα του Κιέβου κατά την διάρκεια της νύχτας και αναμένει εντολή για να προωθηθεί στο εσωτερικό της πόλης αν απαιτηθεί από την κατάσταση ασφάλειας όπως διαμορφώνεται αυτη την στιγμή.

Κυβερνητικοί παράγοντες κατονομάζουν ευθέως ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ βρίσκονται πίσω από τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει την ζωή σε 5 Ουκρανούς. Ο Ο.Βασιλιεβιτς, κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι "Δεν αν αφήσουμε η χώρα μας να γίνει αποικία των Βρυξελλών. Αυτοί τα θέλουν όλα και δεν δίνουν τίποτα".

Τρεις δυτικοί διπλωματικοί υπάλληλοι ένας, Αμερικανός, ένας Σουηδός κι ένας Γερμανός έχουν προσαχθεί καθώς εντοπίστηκαν να κινούνται μεταξύ των διαδηλωτών. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Κιέβου και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ακόμα και για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, πέρα από τα 15 δισ. δολ. που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ.

Πάντως οι δυνάμεις των "παπικών" (αφού οι καθολικοί στο θρήσκευμα Ουκρανοί επιθυμούν κατά κύριο λόγο την πρόσδεση στο άρμα των Βρυξελλών) εντοπίζονται στο Κίεβο και στην δυτική Ουκρανία. Στις λοιπές περιοχές κυριαρχεί το ορθόδοξο στοιχείο.


ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ» ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! TΑ 3+2 ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΠΕΣ-ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Μπορεί το Μαξίμου να συνιστά ψυχραιμία υποστηρίζοντας ότι αυτήν την ώρα η Ν.Δ. βρίσκεται στο πιο «χαμηλό» σημείο της προτού αρχίσει η πορεία προς τις εκλογές, αλλά αποτελεί γεγονός ότι μεγαλώνει ο προβληματισμός από τα στοιχεία των αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων. Εκτός από τη σταθεροποίηση (με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά) του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση, υπάρχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς και η παράσταση νίκης που κάνουν ακόμη πιο μαύρη την εικόνα.

Για πρώτη φορά εμφανίζεται μάλιστα σε δημοσκόπηση προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προτίμηση για τη διαχείριση της οικονομίας, στοιχείο που διαφοροποιεί και τα πολιτικά δεδομένα. Υπάρχει μάλιστα η εκτίμηση ότι από την ώρα που χάνεται το ψυχολογικό πλεονέκτημα στις μετρήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες θα μεγαλώσει κι άλλο η ψαλίδα, με ορατό τον κίνδυνο να προκληθεί ντόμινο εξελίξεων.

Η μελέτη των στοιχείων οδηγεί στη διαπίστωση ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει τις δυνάμεις εκείνες που παραδοσιακά τη στήριζαν και συνθέτουν τη λαϊκή της βάση. Και δεν έχει μεγάλες απώλειες μόνο στις δυνάμεις της αγοράς (ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, μικρομεσαίοι, μισθωτοί) αλλά χάνει και «κάστρα» της περιφέρειας, που τροφοδοτούσαν τις διαρροές της από τα αστικά κέντρα. Χαρακτηριστική είναι η πτώση που εμφανίζεται στη Μακεδονία αλλά και στην Α' Αθηνών, όπου η Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές υπερείχε έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός είναι ο λόγος που πολώνεται το κλίμα με το κόμμα του κ. Τσίπρα, ενώ στο Μαξίμου πλέον εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτό της μετάθεσης των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών για τον Οκτώβριο. Επίσης, στο Μαξίμου πιστεύουν -την ίδια ώρα που τα ποσοστά της Χ.Α. παραμένουν πάντως διψήφια- ότι ο «διμέτωπος» που έχει κηρύξει η Ν.Δ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α. με «δεξιά ατζέντα» θα λειτουργήσει ως δίαυλος επιστροφής ψηφοφόρων που παραδοσιακά επέλεγαν τη Ν.Δ. Αυτό σηματοδοτεί και η σκλήρυνση σε θέματα όπως αυτά της «αθεΐας Τσίπρα» και της επικήρυξης των τρομοκρατών.

Ο φόβος μεγαλώνει για το Μαξίμου από το ενδεχόμενο της επιστροφής της τρόικας, η οποία θα απαιτεί νέα μέτρα εδώ και τώρα, ενώ ταυτόχρονα τα στοιχεία του χρέους που αυξάνει δυσκολεύουν τις όποιες διαπραγματεύσεις.

«IN GOD WE TRUST» ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ

«In God We Trust». Η φράση «στον θεό που πιστεύουμε» μπήκε στο δολάριο το 1957, την 1η Οκτωβρίου και κάθε άλλο παρά αθώα ήταν. Δήλωνε και δηλώνει, ότι οι Αμερικανοί, σε αντίθεση με τους άθεους κομμουνιστές, πιστεύουν στον Θεό.

Δεν ήταν παρά άλλη μια έμπνευση του Μακαρθικού καθεστώτος, που κυνηγούσε μάγισσες. Η προπαγάνδα πέρασε και στα χαρτονομίσματα. Ήταν η εποχή του ρατσισμού, της συνταγματικής αυθαιρεσίας και του Χούβερ, που κυβερνούσε υπόγεια την Αμερική…

Το 1990, έγινε μια προσπάθεια να απαλειφθεί η φράση, αλλά ο δικαστής έκρινε, ότι δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο και απέρριψε την αίτηση. Φυσικά, ποτέ δεν εξήγησε το σκεπτικό του και γιατί η φράση  «In God We Trust» δεν είναι θρησκευτικού περιεχομένου.

Σήμερα, περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανοί δηλώνουν άθεοι, αν και χρήστες του θεϊκού δολαρίου. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια, ένας άθεος άρχισε να κυκλώνει με κόκκινο στυλό, σχηματίζοντας το σήμα του απαγορευτικού, τη λέξη God, όπως μπορείτε να δείτε στο δολάριο της φωτογραφίας.

Τα συγκεκριμένα δολάρια, αν και άθεα, γίνονταν πάντα αποδεκτά. Η πράξη του βρήκε κι άλλους μιμητές και όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο συγκεκριμένος τυπάκος, οι περισσότερες συναλλαγές είναι άθεες, καθώς γίνονται με πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς, επιταγές, ομόλογα κλπ.

Το ερώτημα είναι, γιατί  δε βγαίνει η φράση; Γιατί ο σκοταδισμός την επέβαλλε κι αυτός την υπερασπίζεται. Το άρθρο βασίζεται στο site του άθεου ακτιβιστή Mitchell Kahl, που προτρέπει τους Αμερικάνους με την εξής φράση: Use a red pen or stamp to «de-God» all of your paper money. Its fun. Its easy (Χρησιμοποίησε ένα κόκκινο στιλό, ή σφραγίδα, για να «απο-θεοποιήσεις» τα χαρτονομίσματά σου. Έχει πλάκα. Είναι εύκολο).