Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

15/1/2014 - ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ


«Η κυβέρνηση στην Αθήνα πλέει προς εκλογική καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες» υποστηρίζει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Αρνητική για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δημοσιότητα συνεχίζει να προκαλεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ η εστίαση της προσοχής των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας λόγω της ανάληψης της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ. Εντυπωσιάζει η επιθετικότητα των δεξιών γερμανικών εφημερίδων εναντίον των ομοϊδεατών τους της ελληνικής κυβέρνησης. Νέο πλήγμα από την «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» προχτές Κυριακή.

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα πλέει προς εκλογική καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες» ήταν ο υπότιτλος σοβαρού άρθρου της που είχε τίτλο «Κίνδυνος Ελλάς!». Εμφανής η ειρωνεία του αρθρογράφου Μίκαελ Μάρτενς, του Γερμανού δημοσιογράφου με τη βαθύτερη γνώση της Ελλάδας από όλους τους ομοεθνείς συναδέλφους του, προς την κυβέρνηση Σαμαρά: «Ναι μεν επιμένει πιθανόν η τωρινή κυβέρνηση στη μεταρρυθμιστική πορεία της, αλλά ίσως σύντομα να μην επιμένουν πλέον οι Ελληνες σε αυτήν (την κυβέρνηση)» γράφει χαρακτηριστικά.

«Με το δίκιο του ο (σ.σ. Γερμανός υπουργός Εξωτερικών) Στάινμαγερ μίλησε στην Αθήνα για «πολιτικούς κινδύνους» προσθέτει. Αμέσως μετά ενημερώνει τους αναγνώστες της εφημερίδας -την οποία διαβάζει καθημερινά σύσσωμη η επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της Γερμανίας- ότι ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα ανακλήθηκε στην πατρίδα του εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκε η κατοικία του προ δύο εβδομάδων. «Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Στάινμαγερ με τον Βενιζέλο έγινε γνωστό ότι εγκαταλείπει την Ελλάδα ο πρεσβευτής της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολντ, ο οποίος διαπιστεύτηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2012 και έτσι δεν έκανε ούτε τη μισή από τη συνήθη διάρκεια της θητείας του. Στην κατοικία του Ντολντ στην Αθήνα έγινε επίθεση στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι δράστες πυροβόλησαν το κτίριο με καλάσνικοφ. Ο Ντολντ είπε ότι οι δράστες δεν κατάφεραν να βλάψουν ''τις στενές και φιλικές σχέσεις'' ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα επιβεβαιώθηκε η ανάκλησή του» γράφει το άρθρο της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας. Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα το σοβαρότερο που είπε ήταν η δήλωσή του προς το γερμανικό κρατικό δίκτυο ZDF: «Δεν πρέπει να τροφοδοτούμε τις αυταπάτες που ήδη έχουν οι Ελληνες»!

Εν ολίγοις χαρακτήρισε «αυταπάτες» τους ισχυρισμούς ή τις ελπίδες περί εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Το Σάββατο είχε προηγηθεί το επίσης δεξιό βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ» με μια ολοσέλιδη ανάλυση σε ιδιαιτέρως προβεβλημένη στήλη του. Ο τίτλος ήταν ευρηματικός, αλλά καθόλου κολακευτικός για την Ελλάδα: «Οι στάβλοι του Αιγαίου» - υψηλού επιπέδου εσκεμμένη παραφθορά των «στάβλων του Αυγείου», με τον αναπότρεπτο συνειρμό της... «κόπρου του Αυγείου»!

Σε αυτό άλλωστε προσανατόλιζε ο υπότιτλος: «Ο άθλος της Ελλάδας της περικοπής του ελλείμματος αποκρύπτει βαθύτερες οικονομικές και πολιτικές αποτυχίες». Αφού διατυπώνει την άποψη ότι «από τα μέσα στου 2015, η ΕΕ στο μέτρο του νοητού μπορεί να διαπραγματεύεται με τον κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργό», με βρετανικό φλέγμα επιχειρεί να παρηγορήσει τους Ευρωπαίους γι' αυτό που θα τους συμβεί! «Ο κ. Τσίπρας μπορεί να αποδειχθεί πιο πραγματιστής από τη ρητορική του. Κάποιοι ήδη τον παρομοιάζουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ή και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος επίσης κάποτε ήταν αντίθετος στο Μνημόνιο» γράφει το βρετανικό περιοδικό. Χθες ήταν η σειρά των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» να συνεχίσουν το δημοσιογραφικό σφυροκόπημα του Αντώνη Σαμαρά, την κυβέρνηση του οποίου χαρακτηρίζουν «εύθραυστη και βαθιά αντιδημοφιλή».

Λες και αυτό δεν ήταν αρκετό, η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «φαίνεται ότι προορίζεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας» και ασχολείται στο άρθρο της πολύ περισσότερο με αυτόν παρά με τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Σαμαράς ελπίζει να παραμείνει στο αξίωμά του μέχρι τουλάχιστον το 2016» γράφει για να το αναιρέσει αμέσως μετά: «Με τον κύριο εταίρο του συνασπισμού του, το ΠΑΣΟΚ, να κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις πολύ πίσω ακόμη και από τη Χρυσή Αυγή, με τις αριστερές δυνάμεις να είναι έτοιμες να τα πάνε καλά στις ευρωεκλογές του Μαΐου και με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές να φαίνονται όλο και πιο πιθανές, μπορεί εύκολα να συντομευθεί η θητεία του Σαμαρά (ως πρωθυπουργού)» τονίζουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ

ΔΗΘΕΝ...


Από τη μια βλέπεις να σκαλίζουν σκάνδαλα που επί δεκαετίες σκόνταφτες πάνω τους, ακόμα κι αν ζούσες στην πιο ακριτική περιοχή, και από την άλλη σε τρομοκρατούν ότι θα σε τιμωρήσουν ανελέητα αν δεν πληρώσεις τα σκανδαλώδη χαράτσια που οι νέοι Λουδοβίκοι σού επιβάλλουν.    Το θέμα είναι ότι οι δημοσιογράφοι που σπαταλούν τόσο χώρο για την φάτσα του Καντά, του Φιλιππίδη δεν μπαίνουν καν στην  διαδικασία δεοντολογίας να μάθουν ποιος είναι ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης που με το ζόρι χρωστάει, πού ζει, πώς βιώνει τις απειλές και να καταθέσει τις δικές του απόψεις για το μακέλεμα ζωής και αξιοπρέπειας που δέχεται.  Όλοι οι πολίτες αντιμετωπίζονται ως μία μάζα ενώ το κάθε καθίκι, που χρηματοδοτούνταν από το δικό σου υστέρημα επί δεκαετίας, έχει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Ακόμα και στην καταδίκη δεν έχεις τα ίδια δικαιώματα με τον κατά συρροή εγκληματία.

Στη δίκη του κάθε λαμογιού θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι όλων των μέσων, θα πέσουν οι προβολείς πάνω τους, θα αντιμετωπιστούν ως αστέρες του χόλυγουντ ενώ ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι που θα τους υπερασπιστούν θα πάρουν τις απολαβές τους από τα κλεμμένα χρήματα των λαμογιών.    Αντίθετα στις εκατοντάδες δίκες που περνούν καθημερινά απλοί πολίτες για να υπερασπιστούν το “δεν έχω” ή “δεν πληρώνω γιατί το θεωρώ άδικο” κανένα φλας φωτορεπόρτερ δεν θα ξοδευτεί. Κανένας δημοσιογράφος δεν θα παρακολουθήσει τις δίκες όλων μας διότι η μάζα έχει έναν κανόνα δικαιοσύνης και αυτός είναι υπέρ του Κράτους και όχι υπέρ του δικαίου.    10 φάτσες λαμογιών, κρατικοδίαιτων εγκληματιών έρχονται και υπερκαλύπτουν τα πρόσωπα 10,000,000 πολιτών που παλεύουν όχι να εναντιωθούν στο σύστημα αλλά να προστατευθούν από το σύστημα λαιμητόμο.

Η δημοσιογραφία δείχνει κατάμουτρα αυτό που η εξουσία αισθάνεται απέναντι στον πολίτη: Υπεροψία. Κατατάσσουν το σοβαρό των υποθέσεων όχι για το ποιος είσαι, αλλά για το πόσο κατάφερες να τρως με χρυσά κουτάλια με τις πλάτες του συστήματος.    Ακόμα και για το πως θα σε φυλακίσει το σύστημα υπάρχει διαχωριστική γραμμή. Αν είσαι Άκης ή Σμπώκος θα πας σε μοναχικό κελί με όλα τα κομφόρ διότι όχι μόνο έφαγες δισεκατομμύρια αλλά συντέλεσες και στο βαρύ χρέος της Ελλάδας. Αν είσαι όμως μικροοφειλέτης των αντισυνταγματικών φόρων του ύψους των 10,000 ευρώ τότε σου πετάνε μέσα στα άλλα ότι ετοιμάζουν στρατόπεδα να σε χώσουν γιατί εσύ δεν χωράς σε διαμορφωμένα και πληρωμένα από σένα κελιά που ορίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  Ακόμα και για την νόμιμη άδεια που το σύνταγμα ορίζει ότι θα πρέπει να παίρνεις κατά τον “σωφρονισμό” σου είναι έτοιμοι να σου ζητήσουν αντάλλαγμα 25 ευρώ.

Αν είσαι Άκης ή Παπαγεωργόπουλος τα 25 ευρώ είναι εύκολο να τα βρεις, αν είσαι όμως άνεργος εργάτης τα 25 ευρώ είναι το ποσό που θα θρέψει την οικογένεια σου για 15 ημέρες ενώ περιμένει την αποφυλάκισή σου.    Όλα αυτά γίνονται με την Μεγάλη Δικαιοσύνη να παίρνει μέρος, εφόσον τα ονόματα των δικαστών που συμμετέχουν σε κάθε πλούσια δίκη γίνονται γνωστά, αντίθετα με τα ονόματα των άλλων δικαστών που περιμένουν να τελειώσει η τεράστια ουρά των κατηγορουμένων Ελλήνων που θα περάσουν από το εδώλιο. Δύο σταθμά και για την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Επώνυμος ο δικαστής των λαμογιών, ανώνυμος ο δικός σου διότι μέσα στην δική σου Δίκη η ανωνυμία που ορίζει το Σύνταγμα παίρνει σάρκα και οστά, στην Δίκη των Λαμογιών η επωνυμία φυλάει τα έρμα.    Το αόρατο χέρι που πάτησε το κουμπί για να ορμήσουν ηγεσία, δημοσιογράφοι και δικαιοσύνη ποιανού ήταν στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τι στόχο έχει; Πάντα τον ίδιο. Εσένα που πρέπει να οδηγηθείς σε νέες εκλογικές μάχες "καθαρμένος" από πολιτικούς και οικονομικούς εγκληματίες των οποίων οι συνάδελφοι είναι οι υποψήφιοι νέοι σωτήρες.  Είναι οι ίδιοι ακριβώς που σε βάζουν στην κατηγορία του “εγκληματία” και του “ληστή του Κράτους” όταν στις 30 κάθε μήνα δεν έχεις να πληρώσεις τη μίζα που τους κρατάει στην εξουσία και που βάφτισαν Φόρο Αλληλεγγύης.   

Ότι έχουμε τελειώσει το ξέρουμε. Ότι καμία δικαιοσύνη δεν πρόκειται να μάς δικάσει βάσει Δικαίου αλλά βάσει Κατοχικών Νόμων το ξέρουμε. Ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών θα περάσει έστω και μία μέρα φυλακή αδίκως, το ξέρουμε. Το ότι ένα φλας φωτογράφου και ένα άρθρο δημοσιογράφων δεν θα χαλαλιστεί για την δική μας ιστορία καταδίκης τηρώντας την δεοντολογία και των δύο πλευρών, το ξέρουμε.  Αυτό που δεν ξέρουμε τελικά είναι η απύθμενη υπομονή που μέσα μας κρύβαμε εις το όνομα του δήθεν δικαίου, της δήθεν τάξης και της δήθεν κοινωνικής σταθερότητας


"ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"


Συγκρούσεις αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας κατέληξαν στο θάνατο ενός Τυνήσιου "λάθρο" ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο.Η συμπλοκή σημειώθηκε στις 18:10 στην οδό Ηπείρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε ομάδες Τυνησίων λαθρομεταναστών οι οποίοι "έβγαλαν μαχαίρια" διαφωνώντας για τον έλεγχο μιας συγκεκριμένης περιοχής του κέντρου.

Μια "παλιά" ομάδα Τυνήσιων λάθρο που έχει την ελέγχει την διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή αμφισβητήθηκε από μία άλλη και η μάχη δεν άργησε να γενικευτεί. Ένας από τους εμπλεκόμενους, ηλικίας 38 ετών, δέχθηκε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, διεκομίσθη στον Ερυθρό Σταυρό όπου και κατέληξε. Υπενθυμίζεται πως στην οδό Ηπείρου και στη συμβολή της με την Γ΄ Σεπτεμβρίου είχε δολοφονηθεί άνανδρα το Μάιο του 2011 ο Μανώλης Καντάρης από δύο Αφγανούς «οικονομικούς μετανάστες».


ΡΗΞΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΛΟΓΩ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Μ.ΓΙΑΛΟΜ ΓΙΑ Τ.ΚΕΡΙ


Εντονότατη ήταν η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ για το χαρακτηρισμό «μεσσιανικές» που χρησιμοποίησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας για τις προσπάθειες του Τζον Κέρι για το Μεσανατολικό. «Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, αν επιβεβαιωθούν, είναι προσβλητικές και ανάρμοστες κυρίως με δεδομένα όλα όσα κάνουν οι ΗΠΑ για να υποστηρίξουν τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζένιφερ Ψάκι.

Ο Κέρι «και η ομάδα του, μεταξύ αυτών και ο στρατηγός Άλεν, εργάζονται μέρα και νύχτα προσπαθώντας να προαγάγουν μια ασφαλή ειρήνη για το Ισραήλ», δεδομένης «της βαθιάς ανησυχίας» του Αμερικανού υπουργού «για το μέλλον του Ισραήλ» συμπλήρωσε η κ Ψάκι και κατέληξε: «Το να αμφισβητούνται τα κίνητρα και να διαστρεβλώνονται οι προτάσεις δεν είναι κάτι που θα περιμέναμε από έναν υπουργό Άμυνας μιας χώρας στενής συμμάχου μας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιαλόν, είχε μιλήσει απαξιωτικά για την ειρηνευτική αποστολή του Τζον Κέρι στη Μέση Ανατολή. «Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος δρα βάσει μιας ακατανόητης εμμονής και ενός μεσσιανικού αισθήματος, δεν μπορεί να με διδάξει τίποτα για τη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους», φέρεται να είπε ο Γιαλόν.

«Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει από τον Κέρι είναι να κερδίσει το Νόμπελ και να μας αφήσει ήσυχους», πρόσθεσε. Μιλώντας σήμερα σε φοιτητές στο νότιο Ισραήλ ο Γιαλόν δεν αναφέρθηκε άμεσα στο άρθρο της εφημερίδας, όμως φάνηκε να προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους.

«Ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορές και ένταση σε διάφορες συζητήσεις, και υπάρχουν, δεν πρέπει να επηρεάζουν τα συμφέροντά μας και τους κοινούς στόχους του Ισραήλ και των ΗΠΑ», σημείωσε ο ισραηλινός υπουργός. Και ακόμα είπε ότι «το αμερικανικό σχέδιο για την ασφάλεια δεν αξίζει το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ FARS


Εξωγήινους στην αμερικανική κυβέρνηση ανακάλυψε το ιρανικό πρακτορείο Fars το οποίο δημοσιεύει άρθρο βάσει του οποίου μέσα στα 2 περίπου εκατομμύρια έγγραφα που πήρε από το αμερικανικό Πεντάγωνο και την NSA ο Edward Snowden προκύπτει η «αδιαμφισβήτητη απόδειξη» ότι «εξωγήινοι καθοδηγούν την αμερικανική εσωτερική και εξωτερική πολιτική από το 1945»!

Για τις πληροφορίες αυτές το Fars επικαλείται αναφορά της ρωσικής FSB στην οποία φέρεται να έχει στην κατοχή της e-mail από το Δεκέμβριο του 2012 του Snowden προς τον Αμερικανό δημοσιογράφο  Glenn Greenwald στο οποίο αναφέρει «Εγώ και άλλοι έχουμε πράγματα τα οποία σε ενδιαφέρουν».

Όπως συνεχίζει η αναφορά της FSB που επικαλείται το FARS και σύμφωνα με αυτά που φέρεται να λέει ο Snowden είναι πως ο λόγος που αυτός και άλλοι υπέκλεψαν τα έγγραφα της NSA είναι ότι «υπάρχουν δύο κυβερνήσεις στις ΗΠΑ: μια αυτή που εκλέγεται και μια άλλη, που κυβερνά από το σκοτάδι».

Για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το «σκοτεινό καθεστώς», προσπάθησε να αποδείξει ο Αμερικανός φυγάς της NSA σύμφωνα με την NSA. Μάλιστα το FARS αναφέρει πως η απόφαση του πρώην Καναδού υπουργού Άμυνας Paul Hellyer να βγει προς τα έξω μιλώντας για παρουσία εξωγήινων στη Γη επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό.

Ο Καναδός πρώην υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε αυτές τις δηλώσεις στην εκπομπή SophieC του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Rusia Today αναφέρθηκε μάλιστα και στους «ψηλούς λευκούς» - ένα από τα είδη των εξωγήινων που βρίσκονται στη Γη- που εργάζονται με την αμερικανική Αεροπορία στην μυστική αεροπορική βάση στη Νεβάδα.

Τον θέμα περιπλέκεται περισσότερο καθώς η αναφορά της FSB αναφέρει πως οι «ψηλοί λευκοί» που συνεργάζονται με την αμερικανική Αεροπορία είναι το ίδιο είδος εξωγήινων – και όπως αποδεικνύεται μέσα από τα έγγραφα του  Snowden- που βρίσκονταν και στη ναζιστική Γερμανία τη δεκαετία του 30 και 40.

Όπως αναφέρει το FARS μια απόδειξη για την εμπλοκή εξωγήινων στα στρατιωτικά προγράμματα της Γερμανίας είναι πως ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 30 η χώρα είχε μόνο 57 υποβρύχια μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει ένα στόλο 1163 τεχνολογικά προηγμένων  σκαφών.

Τα έγγραφα του Snowden υποτίθεται πως αποδεικνύουν ακόμη συναντήσεις του εξωγήινου αυτού είδους με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Dwight D. Eisenhower το 1954 χρονιά που το μυστικό αυτό «παρακράτος» ουσιαστικά  συγκροτήθηκε.

Μάλιστα στην αναφορά της η FSB αναφέρει πως η μυστική ατζέντα των «λευκών ψηλών» έχει να κάνει με τον πλήρη του διαδικτύου και την εξαφάνιση κάθε πληροφορίας για αυτούς για να εφαρμόσου την τελική φάση του προγράμματος τους που είναι η παγκόσμια (τι άλλο) κυριαρχία.